preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Članovi povijesne grupe s učiteljicom povijesti u holu škole priredili su prigodni pano povodom 15. siječnja - Međunarodnog dana priznanja Republike Hrvatske.

Dana 15. siječnja 1992. godine Republiku Hrvatsku priznalo je 20 svjetskih država, i to svih 12 članica tadašnje Europske zajednice (Francuska, Njemačka, Italija, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Velika Britanija, Danska, Irska, Grčka, Španjolska, Portugal) te još Austrija, Kanada, Bugarska, Mađarska, Poljska, Malta, Norveška i Švicarska. Bila je to prekretnica u postupku priznavanja jer je odjednom to učinio niz država. Stoga se 15. siječnja obilježava kao spomendan – Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Od općepriznatih država u svijetu prije navedenog dana priznali su nas samo Island (19.12.1991.), Vatikan (13.1.1992.) i San Marino (14.1.1992.). Napomenimo, prve zemlje koje su priznale Republiku Hrvatsku još u jesen 1991. godine bile su zemlje koje i same tada nisu bile međunarodno priznate – Slovenija, Litva, Ukrajina, Latvija i Estonija. Do kraja siječnja 1992. godine Hrvatsku je priznalo još sedam zemalja – Finska, Rumunjska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Paragvaj i Bolivija. Prva azijska i islamska zemlja, ne računajući Tursku, koja je priznala Hrvatsku bio je Iran, dok je od afričkih zemalja to bio Egipat. Hrvatska je potom, 22. svibnja iste godine, primljena u Ujedinjene narode, a dotad su je priznale i Rusija, Japan, SAD, Izrael i Kina.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 1. 2019. 11:01

Početak 2. polugodišta

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. g., prvi je nastavi dan u drugom polugodištu školske godine 2018./2019. Nastava počinje u 8:00 sati prema redovnom rasporedu za ponedjeljak. Prijevoz je organziran prema redovitom redu vožnje.

Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 1. 2019. 12:48

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 12. 2018. 10:26

Ususret Božiću

U Osnovnoj školi Vinica bilo je posebno radosno ovih dana u iščekivanju nadolazećeg Božića, kako u matičnoj školi, tako i na područnim školama. Škole odišu duhom blagdana, razredi su okićeni, a hol škole krasi bor okićen ukrasima izrađenima u školi. Osim bora i prigodnog panoa u holu se nalazi i prikaz kako se nekad vinička kuća ukrašavala za Božić.

U četvrtak, 20.prosinca 2018. održana je svečana priredba koju su pripremili učenici i djelatnici Osnovne škole Vinica. Bogati program privukao je brojne posjetitelje koji su uživali zajedno s izvođačima. Upućene su dobre želje svim ljudima dobre volje. Čule su se riječi ljubavi, sreće, puno želja, radosti i veselja, a  posjetitelji su uživali u prikazu običaja vezanih za Božić. Među posjetiteljima bili su i potpredsjednik vlade Predrag Štromar te načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Foto-album

U petak, 21.prosinca 2018. vinički je župnik, prečasni gospodin Valent Posavec, blagoslovio školu i sve koji u njoj borave uz želju da  svi spremni dočekaju Božić. Svima je poželio svako dobro.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 12. 2018. 17:52

Obilježen Medni dan u OŠ Vinica

U petak 7.12.2018. godine u OŠ Vinica provedeno je obilježavanje Školskog mednog dana. Učenici prvih razreda sa svojim su učiteljicama razgovarali o načinu dobivanja meda i njegovim dobrim svojstvima. Pogledali su prezentaciju na tu temu te prolistali slikovnicu koju su dobili. Svaki učenik prvog razreda dobio je na poklon i staklenku meda. 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 12. 2018. 09:29

Posjet djelatnika Crvenog križa prvim razredima

U srijedu, 5.12.2018. djelatnik Crvenog križa posjetio je učenike prvih razreda te im ispričao na što sve mogu naići na putu od kuće do škole i natrag i kako se ponašati u takvim situacijam, kako izbjegavati nevolje te što učiniti u slučaju da se nešto dogodi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 12. 2018. 09:15

Odličan uspjeh viničkih gimnastičarki

Klikom na sliku pokrenite članak iz Varaždinsklih vijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 11. 2018. 17:29

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Dana 15. 11. 2018. godine u našoj školi obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Postavljena je izložba radova učenika u holu škole  na tu  temu, a u kratkom  programu prožetom emocijama učenici sedmih i osmih razreda recitirali su stihove simboličnog imena, Krik za Vukovar, iz zbirke pjesama Martine Baričević. Ostalim učenicima prikazali su stradanja Vukovara u ratnim godinama. Uz stihove Palim svijeću za duše umrlih, poslana je jednoglasna poruka, da se žrtva Vukovara nikad ne zaboravi. Projekt je osmislila učiteljica povijesti, a u realizaciju su se, osim učenika, uključile učiteljice likovne kulture i hrvatskog jezika te pedagoginja i ravnateljica škole. Nakon programa predstavnici razreda, u pratnji ravnateljice,  vjeroučiteljice, učiteljice hrvatskog jezika i učiteljice povijesti, zapalili su svijeće te se pomolili kod spomen oltara ispred crkve, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Vukovara Mladenu Kasunu te na mjesnom groblju na grobu Daria Gašparića, hrvatskog ročnika poginulog za vrijeme Domovinskog rata. Na taj su način odali počast svim žrtvama Domovinskog rata i zahvalu što imamo slobodnu domovinu Hrvatsku.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 11. 2018. 10:24

Tulum s(l)ova 2018.

Osnovna škola Vinica šestu se godinu za redom uklljučila u projekt Tulum s(l)ova koji promiče čitanje iz užitka. Tulum je započeo 9. studenoga u 19 sati uz upoznavanje i glazbene igre, a u 20 sati tulumaši su ušli u drugačiji svijet zakoračivši u preobraženu knjižnicu u kojoj su čitali svoje odabrane ulomke i pjesme. Druženje se nastavilo sve do ponoći uz igranje društvenih igara.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 10. 11. 2018. 19:47

Najčitačice naše škole

 

U Županijskoj palači u Varaždinu u petak, 9. studenoga održana je svečanost dodjele nagrada najčitačima osnovnih i srednjih škola te najčitačima gradskih knjižnica. Svečanost se održava povodom Dana hrvatskih knižnica koji se obilježava 11. studenoga. Nagrade najčitačima podijelili su zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Miroslav Huđek. Najčitačice naše škole za prošlu školsku godinu su Lara Pomper i Paola Milec. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 9. 11. 2018. 11:49

Nastup folklorne grupe OŠ Vinica na međunarodnoj smotri folklora u Vinici

Članovi folklorne grupe OŠ Vinica nastupili su na međunarodnoj smotri folklora "Vinička jesen" u Vinici u subotu, 27.10.2018. Izveli su koreografiju Hrvatskog zagorja "Išla žena vu gosti", a uvježbala ih je učiteljica Snježana Gašparić. Nastup malih folkloraša bio je popraćen velikim pljeskom.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 10. 2018. 14:18

Županijska smotra dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Osnovna škola Vinica izuzetno dobro se predstavila na Županijskoj smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje prikazavši tradicijske običaje vezane uz Božić. Učenice Rozalija Kušinec, Ana Strelec, Klara Tot, Martina Kušinec i Magdalena Tot svojim su predstavljanjem oduševile prosudbeno povjerenstvo, a vinički je izložbeni prostor plijenio pažnju svih prisutnih. Uz mnogobrojne prolaznike, izložbeni su prostor s oduševljenjem razgledae članice povjerenstva, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, vinički župnik prečasni Valent Posavec, zamjenik župana Tomislav Paljak, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te mnogi drugi uvaženi i dragi posjetitelji. Mentorice na smotri bile su učiteljice vjeronauka Andrijana Kušinec i Anita Vrček, te učiteljica povijesti Marija Županić. U postavljanje i izradu izložbenog prostora, osim njih, bila je uključena i učiteljica likovne kulture Biserka Hudoletnjak, učitelj tehničke kulture Nenad Mesek, domar škole Darko Šipek te učenici, njihov roditelji, djedovi i bake kao i djelatnici škole  koji su pripremili krušne proizvode. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se OŠ Vinica tako uspješno predstavi, a zbog tako dobrog predstavljanja, OŠ Vinica će sljedeće godine biti domaćin Županijske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje jer je proglašena pobjednikom ovogodišnje Smotre. Tako je odlučilo stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Snježana Hranić, predsjednica (OŠ Sveti Đurđ), Draženka Švelec-Juričić, članica (OŠ Bisag), Sanja Kontrec, članica (Srednja strukovna škola Varaždin) i Gordana Lešnjak, članica (VI. OŠ Varaždin). 

Iskrene čestitke svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 10. 2018. 13:32

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

U OŠ Vinica u petak, 19.10.2018., bilo je posebno svečano. Povodom Dana kruha učenici i djelatnici škole pripremili su priredbu u kojoj su nastupili članovi folklora, zbora i dramsko - recitatorske grupe, a uvježbale su ih učiteljice Snježana Gašparić, Lucija Vočanec, Marjana Majhen, Božidarka Hošnjak i Nada Sikirica Sagradžija. Slaganje izložbenog prostora koordinirala je učiteljica vjeronauka Andrijana Kušinec. Priredbu su popratili i roditelji učenika te načelnik Općine Vinca Marijan Kostanjevac. Nakon prigodnog  programa vinički župnik, prečasni Valent Posevec, blagoslovio je pripremljene krušne proizvode te su ih učenici i svi prisutni nakon toga blagovali. 

Jedan dio proizvoda izdvojio se za predstavljanje na Županijskoj smotri "Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje", koja će se održati na Franjevačkom trgu u subotu, 20.10.2018. g. u jutarnjim satima pa pozivamo sve koji mogu da posjete i tu manifestaciju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 10. 2018. 17:44

Terenska nastava učenika trećih razreda - putujemo Varaždinskom županijom

Učenici trećih razreda  Osnovne škole Vinica i Područne škole Gornje Ladanje sa svojim su učiteljicama bili 17.10.2018.g. na terenskoj nastavi po Varaždinskoj županiji. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje šireg zavičaja, te gradova županije. Nakon posjeta Friščićevom mlinu u Prigorcu i prekrasnom dvorcu Trakošćan učenici su posjetili rimske iskopine u Varaždinskim Toplicama. Razgledali su dvorac Batthyany u centru svijeta - Ludbregu, te se vratili u prošlost razgledavajući "Babičinu hižicu". Putovanje su završili posjetom Arene u Varaždinu. Veseli i puni novih saznanja  zadovoljno su se vratili kućama.

 

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 10. 2018. 11:08

Učenici i učiteljice sudjelovali u Etno tour radionici u organizaciji Općine Vinica

U petak, 12.10.2018. g. u prostoru viničke tradicijske kuće održana je posljednja od osam radionica planiranih u sklopu odvijanja projekta „DETOX - Ruralna detoksikacija upoznavanjem bogatstva kulturne baštine“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u okviru programa međunarodne suradnje Interereg V-A Slovenija – Hrvatska 2014-2020. Radionica pod nazivom „Viničko cvijeće“ bila je posvećena vezenju cvjetnih motiva i izradi cvijeća od papira te ostalih prirodnih materijala kao dijeliću viničkog etno nasljeđa. U radionici su sudjelovali i učenici i učitelji Osnovne škole Vinica i Srednje škole „Arboretum Opeka“. Svoje znanje u izradi cvijeća i vezenju cvjetnih motiva nesebično su na djecu i ostale sudionike prenijele članice KUD-ove veziljske sekcije „Fijolice“ predvođene gospođom Josipom Pižeta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 10. 2018. 16:59

Terenska nastava učenika šestih razreda

Učenici 6. razreda su u petak, 12.10.2018. bili na izvanučioničkoj, terenskoj nastavi u Arboretumu Opeka. Na izvornoj stvarnosti proučavali su, istraživali i uvježbavali sadržaje iz nastavnih predmeta povijest, priroda te tjelesna i zdravstvena kultura. U pratnji učenicima bili su učitelji tih predmeta, Marija Županić, Jelena Đurak i Branimir Štimec. 

Foto-album

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 10. 2018. 07:47

Međuškolsko natjecanje iz malog nogometa

U četvrtak, 11.10.2018. g. u Osnovnoj školi Vinica održano je međuškolsko natjecanje iz malog nogometa na kojem su se natjecali učenici iz OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Sračienc i OŠ Vinica. Ekipa naše škole osvojila je prvo mjesto na čemu im upućujemo iskrene čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 10. 2018. 14:42

Terenska nastava učenika četvrtih razreda - posjet glavnom gradu Zagrebu

Učenici četvrtih razreda  Osnovne škole Vinica i Područne škole Gornje Ladanje sa svojim su učiteljicama bili10.10.2018.g. na terenskoj nastavi u Zagrebu. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje glavnog grada Republike Hrvatske. Nakon planetarija u Tehničkom muzeju posjetili su zgradu Hrvatskog sabora i prisustvovali sjednici Vlade. Razgledali su Trg bana Josipa Jelačića, Ilicu, divili se katedrali, čuli pucanj s kule Lotrsčak, snalazili se na maketi grada i prošetali tržnicom Dolac. Poslijepodne su proveli u proučavanju životinja u Zoološkom vrtu Maksimir. Veseli i puni dojmova doživjeli su ljepote glavnog grada i sretno se vratili kućama.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 10. 2018. 08:36

Održana radionica Star Party Vinica

Dana 09.10.2018. u Osnovnoj školi Vinica povodom Svjetskog tjedna  svemira, koji se održava od 4.10 do10.10., organizirana  je radionica Star Party Vinica. Radionicu je organizirala i vodila  Milica Žabčić, profesorica geografije i voditeljica astronomske grupe Andromeda. U izvođenju radionica  pomogli su  Marija Županić, profesorica povijest i gost iz Astronomskog društva Varaždin  Davor Maračić. Nakon uvodnog filma o Marsu učenici su izradili maketu Sunčevog sustava, kartu zviježđa jesenskog neba i mapu Marsa. Nakon radionica u školskom dvorištu odrađeno je promatranje  
teleskopom. Promatrali su se Saturn i Mars, a učenici su uz zeleni laser ponovili osnove astrognozije. Radionicu u Vinici popratila je  i ekipa iz VTV-a koja je napravila reportažu za dječju emisiju Kutionica. Nakon uspješno odrađene radionice svi su se počastili svemirskom tortom i kolačima.

 

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 10. 2018. 14:30

Dan neovisnosti

Učenici koji sudjeluju u radu dodatne nastave povijesti i povijesne sekcije sa svojom su učiteljicom Marijom Županić izradili pano na temu Dana neovisnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 10. 2018. 07:48

Emisija o projektima u OŠ Vinica "S odbojkom u škole" i "Volim gimnastiku" na VTV-u

U emisiji Kutionica emitiranoj u četvrtak, 4. listopada 2018. godine, između ostalih priloga iz školstva, bio je i prilog o projektima u OŠ Vinica "S odbojkom u škole" i "Volim gimnastiku", a snimku emisije možete pogledati na sljedećoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 10. 2018. 08:24

Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 10. 2018. 12:47

Najava radionice povodom Svjetskog tjedna svemira

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 10. 2018. 11:55

Čestitke našem učeniku 4. razreda Elvisu Šipeku

U subotu je u Varaždinu održano međunarodno natjecanje Savate World Cup Croatia Open na kojem je sudjelovao i naš učenik 4. razreda Elvis Šipek te osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji do 60 kg borivši se u dvije borbe. Elvis već više godine trenira u Savate klubu FC Kovačić.

Bravo Elvis! Svi smo ponosni na tebe!

Više o samom natjecanju možete pročitati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 10. 2018. 12:01

OŠ Vinica uključila se u biciklijadu

 

Dana 23.09.2018. učenice naše škole (Gabriela Krobot i Lana Krajcer) sudjelovale su na 4. biciklijadi Varaždin Breg – Vinica u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske podružnice Vinica u dužini od 40 kilometara. Voditelj iz škole bio je dr.sc. Branimir Štimec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 9. 2018. 06:07

Učenici OŠ Vinica sudjelovali na igrama u sklopu Zaljarijade u Vidovcu

U petak, 21.09.2018. učenici naše škole (Gabriela Krobot, Rozarija Kušinec, David Hošnjak, Barbara Kušinec, Vida Hrgar i Leonarda Dubovečak) sudjelovali su na „ZELJARSKIM IGRAMA“ u Vidovcu. Učenici su se natjecali u zabavnim disciplinama: ZELJE V KEGLINE, ZELJE V KACU I ZELJE V KOŠ, s učenicima iz  Tužna, Maruševca,  Petrijanca i Vidovca, te su osvoji 3. mjesto. Na tome im upućujemo iskrene čestitke. Voditelji naših učenika bili  su učiteljice Ružica Štimec i dr.sc. Branimir Štimec, prof., a same igre svojim su bodrenjem popratili i roditelji učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 9. 2018. 06:06

UZ Vrčeki na predstavljanju Općine Vinica u Varaždinu

Članice UZ Vrčeki, sa svojim voditeljicama, u subotu 15. rujna 2018. g. sudjelovale su prodajnom izložbom zadružnih proizvoda na predstavljanju Općine Vinica u atriju Županijske palače. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 9. 2018. 06:59

Obavljeno čišćenje okoliša škole u sklopu akcije Zelena čistka

Učenici šestih razreda s učiteljicom biologije Jelenom Đurak i učiteljem TZK Branimir om Štimecom čistili su okoliš škole i park Arboretum Opeka, u petak 14. rujna 2018. g., a u sklopu akcije Zelena čistka.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 9. 2018. 13:03

Najava akcije Zelena čistka - Let's do it! World!

Ove godine naša škola uključit će se u akciju zelena čistka - Let's do it! World! i na taj način pridružiti akcijama diljem svijeta pod motom Očištimo Hrvatsku, očistimo svijet!

U sklopu ove akcije učenici šestih razreda čistit će okoliš škole i park Arboretum Opeka, u petak 14. rujna 2018. g., a akciju će voditi učiteljica biologije Jelena Đurak i učitelj TZK Branimir Štimec.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 9. 2018. 12:25

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u OŠ Vinica

Dana 10. rujna 2018. godine OŠ Vinica obilježila je Hrvatski olimpijski dan tako da su učenici i djelatnici škole došli u školu u bijelim majicama. Odbojkašice OK Vinica priredile su prezentaciju mini odbojke, a gimnastičarke Osnovne škole Vinica program s prikazom gimnastičkih elemenata. Posebni gost dana bio je Filip Ude, osvajač olimpijske medalje. Učenicimaje uručio zastavu Hrvatskog olimpijskog odbora, dok su učenici njemu poklonili proizvode Učeničke zadruge Vrčeki. Nakon programa u školskoj sportskoj dvorani, ravnateljica škole zahvalila je Filipu, gimnastičarkama i odbojkašicama na prekrasnim sportskim trenucima i svi zajedno su se uputili na nogometno igralište NK Vinica. Tamo su učenici formirali olimpijske krugove te i na taj način obilježili ovaj dan. Voditelj program bilo je profesor tjelesne i zdravstvene kulture dr.sc. Branimir Štimec, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 9. 2018. 15:45

Prvi dan nastavne godine 2018./2019.

U ponedjeljak, 3. rujna 2018. g., započela je nova nastavna godina. Tom je prigodom za učenike prvih razreda bilo posebno svečano u svim školama pa tako i u OŠ Vinica i njezine dvije područne škole, PŠ Natkrižovljan i PŠ Gornje Ladanje. Za naše nove učenike njihovi su stariji prijatelji iz škole, pod vodstvom svojih učiteljica, pripremili prigodan program, tako da im prvi dan bude što zanimljiviji i veseliji. Osim učiteljica, pedagoginje i ostalih djelatnika škole, učenike je pozdravnim govorom dočekala i ravnateljica škole, a čestitkama povodom novog početka školske godine pridružio se i načelnik Općine Vinica koji je učenicima uručio slikovnice Hrvatska za djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 9. 2018. 06:45

Projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

I ove će se školske godine provoditi projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva pa je prema tome  Školski odbor donio odluku o utvrđivanju kriterij.

Odluka o utvrđivanju kriterija za određivanje ciljne skupine za prijavu u projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" - školska godina 2018./2019.

Zahtjev za oslobođenje učenika od plaćanje školske kuhinje u školskoj godini 2018./2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 9. 2018. 12:29

Uključivanje OŠ Vinica u projekt "S odbojkom u školu"

Osnovna škola Vinica uključila se u projekt "S odbojkom u školu" te su učitelj TZK, voditeljica OK Vinica i ravnateljica škole bili na predstavljanju projekta 30. kolovoza 2018. g. te su tom prilikom preuzeli opremu potrebnu za odvijanje projekta.

Glavni cilj ovog projekta je omogućiti što većem broju djevojčica, da u manjim sredinama gdje su podzastupljeni spol u mogućnostima redovitog sudjelovanja u  redovitim sportskim aktivnostima, imaju jednaku priliku baviti se organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke koja će im pridonijeti u očuvanju psihofizičkog zdravlja.

Stoga pozivamo učenice od 2. do 4. razreda da se jave svojim učiteljicama ili učitelju TZK i iskažu interes za ovaj vrijedan projekt.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 8. 2018. 15:25

Početak nove nastavne godine 2018./2019.

 

Dragi učenici i roditelji!

Nova nastavna godina 2018./2019. započinje 3. rujna 2018. godine. Nastava će prvi dan biti organizirana na sljedeći način:

 

OŠ Vinica:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 8:00 sati

- učenici ostalih razreda (od 2. do 8.) dolaze u 9:00 sati

PŠ Natkrižovljan:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 8:45 sati

- učenici 2. razreda dolaze u 8:00 sati

PŠ Gornje Ladanje:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 9:30 sati

- učenici ostalih razreda (od 2. do 4.) dolaze u 8:00 sati

Prvog dana će biti organizirana nastava od 3 sata. Učenici će preuzeti udžbenike pa neka si ponesu torbe. Također neka ponesu bilježnicu, olovku i papuče. Školska kuhinja započet će s radom u srijedu.

Autobusni prijevoz učenika organiziran je po već uobičajenom rasporedu za naredne dane, a prvog nastavnog dana autobus će voziti na početak nastave u 9 sati, a u povratku nakon održane nastave.

Sretan početak nastavne godine i puno uspjeha u radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 8. 2018. 07:01

Informacije vezane uz udžbenike, radne bilježnice i likovne mape

Dragi učenici i roditelji,

i ove godine Varaždinska županija provodi projekt razmjene udžbenika za učenike koji su u projekt uključeni, te će udžbenici učenike počekati na početku školske godine. Popis udžbenika nije se mijenjao, a u prvom razredu djeca će učiti engleski jezik. U 5. i 6. razredu nastava informatike postaje obavezan predmet, ali preporuka je da se udžbenik i radna bilježnica iz informatike niti za jedan razred ne nabavlja jer još nisu odobreni novi udžbenici i radne bilježnice. Također,  škola će izvršiti i narudžbu radnih bilježnica i likovnih mapa za sve učenike, a njih će financirati Općina Vinica.

Popis udžbenika (ne naručujte informatiku)

Čestitamo svim učenicima na uspješno završenoj nastavnoj godini, osmašima želimo sretan nastavak školovanja u željenim srednjim školama, a ostalim učenicima sretan povratak u osnovnoškolske klupe u mjesecu rujnu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 6. 2018. 12:44
» Arhiva naših vijesti    
 


Točno vrijeme

Projekti EU

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


Tražilica

Anketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju