preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Informacije vezane uz udžbenike, radne bilježnice i likovne mape

Dragi učenici i roditelji,

i ove godine Varaždinska županija provodi projekt razmjene udžbenika za učenike koji su u projekt uključeni, te će udžbenici učenike počekati na početku školske godine. Popis udžbenika nije se mijenjao, a u prvom razredu djeca će učiti engleski jezik. U 5. i 6. razredu nastava informatike postaje obavezan predmet, ali preporuka je da se udžbenik i radna bilježnica iz informatike niti za jedan razred ne nabavlja jer još nisu odobreni novi udžbenici i radne bilježnice. Također,  škola će izvršiti i narudžbu radnih bilježnica i likovnih mapa za sve učenike, a njih će financirati Općina Vinica.

Popis udžbenika (ne naručujte informatiku)

Čestitamo svim učenicima na uspješno završenoj nastavnoj godini, osmašima želimo sretan nastavak školovanja u željenim srednjim školama, a ostalim učenicima sretan povratak u osnovnoškolske klupe u mjesecu rujnu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 6. 2018. 12:44

Potpisivanje prijavnica vezanih za upis u 1. razred srednje škole

Kao što je najavljeno, a sukladno Odluci o upisu, 10. srpnja 2018. godine u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata. Nakon toga razrednici će moći ispisati prijavnice. 
Prijavnice moraju potpisati kandidat (učenik) i njegov roditelj/skrbnik te će se preuzimanje i potpisivanje prijavnica  u OŠ Vinica odvijati u SRIJEDU, 11.7.2018. g. :

- od 8 do 11 sati u prijepodnevnom terminu i

- od 17 do 18 sati u poslijepodnevnom terminu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 7. 2018. 11:47

Sjednica Vijeća roditelja

Sjednica Vijeća roditelja održat će se u četvrtak 28.6.2018. g. s početkom u 18 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 6. 2018. 08:03

Podjela svjedodžbi

U OŠ Vinica, PŠ Gornje Ladanje i PŠ Natkrižovljan svjedodžbe i pohvalnice dijelit će se u petak, 29.6.2018. g. u 9 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 6. 2018. 07:19

Sjednica Učiteljskog vijeća i Skupradnika

Sjednica Učiteljskog vijeća održat će se u srijedu, 27.6.2018. g. s početkom u 10:00 sati, a Skup radnika s početkom u 11:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2018. 07:31

Organizacija dopunskog rada

Na Sjednici Učiteljskog vijeća je donesena odluka da učenici, koji su upućeni na dopinski rad, s radom započinju u utorak, 19.06.2018. g. u 8:00 sati. Dalnji raspored učenici će dogovoriti s predmetnim učiteljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 6. 2018. 12:06

Završna školska priredba

Učenici i djelatnici škole već tradicionalno pripremaju Završnu priredbu na kojoj, nakon kratkog prigodnog programa, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac uručuje nagrade najuspješnijim učenicima tijekom protekle nastavne godine. Tako su i ove godine bili nagrađeni učenici koji su svih osam godina postizali odličan uspjeh, kao i učenici koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, osvajali jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima ili su sudjelovali na dva i više županijska natjecanja. Prije podjele nagrada publika je imala priliku uživati u programu kojeg su pripremili recitatori škole s učiteljicom Nadom Sikirica Sagradžija te mali zbor škole sa svojom voditeljicom, učiteljicom Gordanom Kos Kolar. Također, pubika je  bila oduševljena nastupom vokalnog sastava "Bombellesice" i izvedbom pjesme "Die Biene Maja - Pčelica Maja" s kojom su pobijedile na ovogodišnjem natjecanju "Max traži zvijezdu" pod mentorstvom učiteljice Stelle Marije Klemen. Na kraju priredbe od  svojih razrednica Marije Županić i Gordane Kos Kolar, te od svih koji su im utkali zrnce mudrosti i od same osnovne škole, oprostili su se ovogodišnji osmaši. Načelnik i v.d. ravnateljica škole čestitali su svima na uspjehu te im zaželjeli sretan nastavak daljnjeg školovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 6. 2018. 09:16

Maturalna ekskurzija

Učenici sedmih razreda ove su godine realizirali svoje maturalno putovanje u vremenu od 8.06 do 12.6.2018. godine. Krajnje odredište bio im je Gradac, a posjetili su i Split, Makarsku, Baćinska jezera, Sinj te arheološki muzej u Sv. Vidu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 6. 2018. 12:52

Škola u prirodi

Učenici četvrtih razreda OŠ Vinica, PŠ Gornje Ladanje i PŠ Natkrižovljan, zajedno sa svojim učiteljicama, boravili su u Školi u priridi u trajanju od 4.06.-8.06.2018. u gradu Zadru, sa smještajem u naselju Borik u hotelu Donat. Učenici su na terenskoj nastavi posjetili Cerovačke pećine, koje su među najpoznatijim i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Uživali su i u prirodnim ljepotama NP Krka. Upoznali su Sokolarski centar u Šibeniku - stanište gdje se brinu o pticama grabljivicama, njihovom zbrinjavanju i liječenju. Posljednji dan razgledali su grad Zadar gdje su upoznali kulturno povijesne znamenitosti: crkvu sv.Donata, katedralu sv. Stošije, morske orgulje i Pozdrav suncu. Posjetili su i najstariji kraljevski grad Nin.
Ovom terenskom nastavom ostvareni su svi ciljevi i zadatci predviđeni ovim vidom učenja i to u neposrednoj prirodnoj i društvenoj okolini primorskog krajolika. U školi u prirodi maksimalno su povezani sadržaji iz svih nastavnih predmeta .
Druženje, tolerancija i prijateljstvo uz radne navike i samostalnost u radu, kao i svakodnevno vođenje brige o sebi nisu učenicima predstavljali problem, već su uživali brinući o sebi i pomažući prijateljima te svakim danom stjecali potrebno samopouzdanje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 6. 2018. 12:52

Završni izleti

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 6. 2018. 12:51

Obavijest

Prema Godišnjem planu i programu rada OŠ Vinica, u četvrtak 31.5.2018. i petak 1.6.2018. neće se odvijati nastava zbog državnog blagdana i stručnog usavršavanja učitelja. U ponedjaljak 4.6.2018. nastava je prema važećem rasporedu za ponedjeljak.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2018. 13:32

Državno natjecanje Sigurno u prometu

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 5. 2018. 06:15

XXII. županijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 5. 2018. 16:16

Učenici OŠ Vinica sudjelovali na 1. dječjem festivalu "Kajkavska kulturna baština"

U nedjelju, 20. svibnja 2018. g  u Općini Vinica održan je dječji festival „Kajkavska kulturna baština“ u organizaciji Udruge „Glazbena baština“ Varaždin, pod pokroviteljstvom Općine Vinica, Osnovne škole Vinica, grada Varaždina, Glazbene agencija „Loop“ Varaždin, Copy centra Habulan i Horvat univerzala Varaždin. Izvođači na festivalu bili su učenici iz OŠ Cestica, OŠ Kneginec, OŠ Petrijanec OŠ Sračinec, OŠ Višnjica i OŠ Vinice te DND-a Varaždin uz glazbenu pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra kojim je ravnao dirigent g. Zlatko Sokić. Izvođenjem pjesama kajkavskog govornog područja želi se promicati kajkavska govorna i glazbena baština. Vinički osnovnoškolci predstavili su se pjesmama „Po lojtrici gor i dol“ u izvođenju zbora OŠ Vinica, „Da sam ti lasima zvezala roke“ u izvođenju Janje Malić, „Kaj nam pak moreju“ koju je otpjevao Vokalni sastav OŠ Vinica u kojem su Melissa Brodar, Ana Ivančić, Martina Ivačić, Nika Hrnčić, Valerija Patrčević i Rajna Erjavec te duet Ana Maria Hrgar i Roko Rožmarić, a „Oko jene hiže“ izvele su Doroteja Sedlar i Karla Rožmarić, a sve pod mentorstvom učiteljice Gordane Kos Kolar. Voditelji festivala također su bili učenici OŠ Vinica, Petar Galeković i Nika Hrnčić,  a pripremila ih je učiteljica Božidarka Hošnjak. Završnu pjesmu „Po lojtrici gor i dol“, koju je izveo zbor OŠ Vinica zajedno sa svim izvođačima, zapjevala je i publika koja je velikim pljeskom podržavala sve izvođače tijekom cijelog trajanja koncerta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 5. 2018. 18:02

Dječji kajkavski festival u Vinici

Osnovna škola Vinica ove godine je domaćin Dječjeg festivala "Kajkavska kulturna baština" kojeg organizira Udruga "Glazbena Baština" Varaždin, a sponzorira Općina Vinica. Prvi je to takav festival u Vinici i okolici, a na njemu će nastupi učenici iz OŠ Cestica, OŠ Kneginec, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Višnjica, OŠ Vinica i DND Varaždin uz pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra.

Dođite u nedjelju, 20.5.2018. g. u općinsku dvoranu u 19 sati i uživajte u zvucima glazbe!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 5. 2018. 12:29

Književni susret s jadrankom Čunčić Bandov

 

Kako je to kad ožive tikvice, košare, kuhače ili kutije za jaja pokazala je učenicima naše škole književnica i lutkarica Jadranka Čunčić Bandov. Na književnom susretu u četvrtak, 17. svibnja ona je za učenike nižih razreda naše škole izvela nekoliko svojih igrokaza. Osim što je napisala igrokaze koje je izvela, sama je i izradila lutke. Pokazala je djeci kako od svakodnevnih uporabnih stvari uz malo mašte oživljavaju likovi iz omiljenih priča i stripova. Nekoliko naših učenika imalo je priliku sudjelovati u predstavi pa su odglumili neke od likova iz njenih igrokaza. Učenici su obećali da će i sami pokušati biti kreativni te izraditi lutke i odglumiti igrokaze, a književnica ih je pohvalila i ocijenila svoju publiku čistom peticom.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 17. 5. 2018. 11:31

Reading is fun!

U prostorima školske knjižnice u utorak, 15.5.2018., odvijala se projektna nastava pod nazivom Reading is fun koju učenici 8. razreda provode s partnerskom školom grofa J. Draškovića iz Klenovnika. Drugi je ovo i posljednji ovogodišnji susret s ciljem poticanja čitanja na engleskom jeziku te druženja i izmjenjivanja iskustava s vršnjacima iz druge škole. 

Radni se susret sastojao od aktivnosti sličih onima koje su se provodile u gostovanju u školi u Klenovniku - od zabavnih razgovornih aktivnosti na stranom jeziku, preko čitanja omiljenog ulomka i izmjenjivanja iskustava pa sve do zabavnih ekipnih igara  u kojima se učenici zbližavaju i stječu nova prijateljstva uz primjenu stranog jezika.

  

Rezultatima ovog projekta zadovoljne su podjednako učiteljice engleskog jezika iz obje škole, Anita Husnjak i Suzana Mihelčić, te školska knjižnjičarka Dragana Belščak koje su zajedno projekt osmislile i realizirale. Učenici su također izrazili svoja pozitivna iskustva ovog projekta, produbili svoje znanje jezika te stekli nova prijateljstva. Veselimo se sličnim projektima i s budućim osmašima!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 15. 5. 2018. 23:45

OŠ Vinica sudjelovala na 9 susretu GO-CAR-GO u Ptuju

Strojna škola Šolskog centra Ptuj već devetu godinu za redom organizira natjecanje pod nazivom "GO-CAR-GO" na kojem se natječu ekstramobili izrađeni na zadanu šasiju - podvozje. Na natjecanju održanom 15. svibnja 2018.g., a u kojem su sudjelovale osnovne škole iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, Osnovna škola Vinica predstavila je vozilo "BRZA KADA OŠ VINICA". Vozilo su izradili i  sastavili učenici na izvannastavnoj aktivnosti "Mali tehničari" zajedno sa svojim mentorom, učiteljem tehničke kulture Nenadom Mesekom. Na susretu su se učenici sa svojim ekstramobilom natjecali u različitim kategorijama, a ocijenjivali su se izgled i izvedba ekstramobila, brzina, vožnja i sl. Naša ekipa, u kojoj su bili  Luka Majer, Gabriel Punčec, Marin Sodar, Andrija Tot i Antun Tot,  dobila je priznanje za najbolju ideju ekstramobila te im na tome čestitamo. Osim samih natjecatelja na susretu su bile i učenice Rebeka Brlek, Ela Majhen i Valerija Patrčević te v.d. ravnateljica škole Mirjana Jambriško.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 5. 2018. 17:18

Ekstramboil "Brza kada" spreman za natjecanje GO-CAR-GO

Ekstramobila iz Vinice nazvan "Brza kada" spreman je za natjecanje GO-CAR-GO koje će se održati 15.5.2018. g. u Ptuju. Automobil su izradili učenici na grupi Mladi tehničari s učiteljem tehničke kulture i fizike Nenadom Mesekom.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 5. 2018. 05:52

Velik uspjeh OŠ Vinica na natjecanju Max traži zvijezdu

Na međunarodnom talent natjecanju "Max sucht den Superstar" kojeg organiziraju OŠ Cestica i Europski kulturni krug održanom 12.5.2018. naše učenice, članice vokalne skupine Bombellesice sa svojom voditeljicom, učiteljicom njemačkog jezika Stellom Marijom Klemen, osvojile su p r v o mjesto u konkurenciji od 23 izvođača.

Čestitamo učenicama i voditeljici!  B r a v o !

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 5. 2018. 22:00

Nagradni izlet za najuspješnije ekipe Vjeronaučne olimpijade

Učenice 6. a razreda, članice naše vjeronaučne ekipe sa županijskog natjecanja (Leonarda Dubovečak, Anamarija Ivančič, Iva Kušinec i Dorotea Sedlar) i njihova mentorica, vjeroučiteljica Marija Prikratki sudjelovale su 10.5.2018. g. u cjelodnevnom nagradnom izletu. Izlet je organizirao Katehetski ured Varaždinske biskupije kao nagradu za učenike i njihove mentore, koji su bili među prvih pet ekipa, a za uloženi trud u pripremanju natjecanja iz vjeronauka. Posjetili su Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, rodnu kuću prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, a nakon zajedničkog ručka uputili su se u Caritasov dom "Sv. Ivan Krstitelj" u Ivancu gdje je bila sveta misa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 5. 2018. 11:44

Terenska nastava učenika petih razreda

Učenici petih razreda realizirali su u četvrtak, 10.5.2018. g. terensku nastavu u Varaždinskim Toplicama i Varaždinu. Tema terenske nastave u Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice bila je "Hrvatski prostor u antičko doba - Rimske igre", a u Varaždinu su učenici pogledali projekciju filma "Dugi iz kamenog doba". Ovom terenskom nastavom obuhvaćeni su sljedeći predmeti: povijest, hrvatski jezik, tjelesna i zdravstvena kultura te likovna kultura, a u pratnji učenika bile su učiteljice Biserka Hudoletnjak, Nada Sikirica Sagradžija i Marija Županić.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 5. 2018. 14:12

Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu" - naši biciklisti županijski prvaci

Učenici Osnovne škole Vinica David Hošnjak, Gabriela Krobot i Sara Lukaček iz 4.r te Jakov Borić iz 6.r osvojili su 1. mjesto na Županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“ u konkurenciji 20 osnovnih škola.

Bravo ekipa!

Nagrada za tako dobar rezultat je osvojeni bicikl. Pojedinačni rezultati također su bili izuzetno dobri. U kategoriji dječaka Jakov Borić plasirao se na 2., a David Hošnjak na 6. mjesto. U kategoriji djevojčica Gabriela Krobot plasirala se na 3., a Sara Lukaček na 5. mjesto. Mentor učenicima je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture dr.sc. Branimir Štimec, prof., a u pripremi učenika sudjelovala je i učiteljica razredne nastave Ružica Štimec te učitelj fizike i tehničke kulture  Nenad Mesek. Jakov Borić je svojim rezultatom ostvario ulazak u ekipu koje će predstavljati Varaždinsku županiju na državnom natjecanju u Rovinju krajem svibnja te mu želimo puno sreće i uspjeha.

Čestitamo svima na izvrsnim rezultatima!

Ovako dobrom rezultatu pridonijela je i nabava četiri vrijedna bicikla za vježbu u sklopu projekta "Želim voziti bicikl" pa stoga zahvaljujemo predsjedniku Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije Dubravku Baneku te Općini Vinica i načelniku Marijanu Kostanjevcu što su u taj projekt uložili značajna sredstva.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Branimir Štimec  datum: 3. 5. 2018. 18:56

Reading is fun!

U srijedu, 2. svibnja osmero učenika 8. a i b razreda posjetilo je OŠ grofa Janka Draškovića u pratnji školske knjižničarke, Dragane Belščak i učiteljice engleskog jezika, Suzane Mihelčić. Prvi je to od dva posjeta koji će ostvariti radeći zajedno u projektu Reading is fun! (Čitanje je zabavno!) s ciljem poticanja čitanja i druženja na engleskom jeziku.

  

Učenici i učiteljice probili su led i međusobno se upoznali kroz aktivnost Speed date (hr. brzi sastanak, spoj) u kojem su se izmjenjivali parovi učenika odnosno njihovih učiteljica i pokušali unutar 2 minute saznati što više jedni o drugima. Proteklih su tjedana učenici odabrali ulomak iz drage im knjige ili pjesmu po izboru te su ih pročitali ostalim sudionicima nakon čega su svi zajedno komentirali, pohvaljivali i razmjenjivali iskustva u čitanju.

        

Osim kruga čitanja na engleskom jeziku prisutni su odigrali zabavne igre na hrvatskom jeziku za poticanje suradnje te nekoliko društvenih igara u skupinama (5 minuta, Alias; Čovječe, glupiraj se! i sl.). Učenici domaćini poveli su učenike iz Vinice u obilazak svoje škole te su se za kraj svi zajedno podružili i zabavili.

     

Učenici naše škole uručili su im poklon koji je donirala školska zadruga Vrčeki te im se zahvalili na gostoprimstvu i ugodno provedenom radnom danu. Veselimo se skorom ponovnom susretu kada će nas u istom sastavu posjetiti u našoj školi s novim zabavama, igrama i zanimljivim ulomcima napisanim engleskim jezikom. Baš se veselimo jer Reading is fun!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 2. 5. 2018. 22:49

Terenska nastava učenika koji pohađaju dodatnu nastavu iz prirode, biologije, geografije i povijesti

U petak, 27.4.2018. realizirana je terenska nastava za učenike polaznike dodatne nastave iz prirode, biologije, geografije i povijesti te grupa koje prate te nastavne predmete, a koji su željeli prisustvovati terenskoj nastavi. Učenici su u pratnji učiteljica Jelene Đurak, Milice Žabčić i Marije Županić posjetili "Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje". Upoznali su posebnosti Parka prolaskom poučne staze "Staza kneževa". Staza upoznaje posjetitelje s jednim dijelom žumberačke prošlosti. Deset točaka na stazi upozoravaju na mjesta osobitog kulturnog i prirodnog značaja u okolici Budinjaka. Po povratku u centar Budinjak učenici su naučili izraditi i koristiti sunčani sat koji su i ponijeli sa sobom kući. Puni dobrih emocija koje je probudila prekrasna i očuvana priroda Parka vratili su se na Vinicu u poslijepodnevnim satima.

Foto-album         Priroda_Zumberak

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Jelena Đurak  datum: 30. 4. 2018. 08:36

Obilježen Dan škole

Osnovna škola Vinica Markovim sajmom i kvizom znanja i spretnosti za učenike 7. razreda obilježila je svoj Dan škole. Na početku manifestacije sve prisutne je pozdravila v.d. ravnateljica škole te je poželjela uspješan 4. Markov sajam i 6. kviz učenika sedmih razreda. Uz lijepo vrijeme i vedro raspoloženje isplatio se sav trud koji su uložili učenici, djelatnici i roditelji. Škola je obilježila i jedan vrlo važan datum za školstvo u ovim krajevima -  380 godina od prvog spomena školstva u Vinici. Taj  datum obilježen je prigodnim plakatima u holu škole u kojem su sudjelovali svi učenici izradom 380 mudrih sova. Markov sajam otvorio je zamjenik župana, gospodin Tomislav Paljak koji je razgledao štandove i na svakom ponešto kupio. Prihod od prodaje proizvoda na štandovima učenici usmjeravaju na financiranje svojih završnih izleta. Na kvizu su se natjecali učenici sedmih razreda te su pokazali koliko su u 7. razredu naučili iz svih predmeta te koliko su spretni u igrama spretnosti koje su bile pripremljene. Nagrade za sedmaše osigurala je Općina Vinica pa stoga zahvaljujemo svima u Općini, a posebice načelniku Marijanu Kostanjevcu te predsjedniku vijeća Marijanu Mihaliću što su sponzorirali sajam i kviz, te dodijelili školi općinsku povelju na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Sajam i kviz posjetio je i vinički župnik, prečesni Valent Posavec kao i predstavnici viničkih udruga. Zahvaljujemo ovim putem i svim ostalim sponzorima i dobročiniteljima ove škole i sajma te svim učenicima, djelatnicima i roditeljima na angažmanu, kako za sajam tako i kroz čitavu godinu.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 4. 2018. 07:56

OŠ Vinica na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vinica

Učenici naše škole, članovi školskog pjevačkog zbora i recitatorske grupe nastupili su u subotu, 21.travnja 2018. g. na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vinica. Zbor se predstavio himnom Sveti Marko i pjesmom We wont to sing together, a uvježbala ih je voditeljica zbora, prof. Gordana Kos Kolar. Mihaela i Mateja su recitirale pjesme u čast domovine i domoljublja, a uvježbala ih je učiteljica hrvatskog jezika Nada Sikirica Sagradžija.

Za našu školu ova je sjednica bila od posebnog značaja i zato jer je škola dobila povelju Općine Vinica jer se ove godine obilježava 380. godišnjica od prvog spomena školstva u Vinici i postojanja učitelja u Vinici. Plaketu je u ime škole primila v.d. ravnateljica škole Mirjana Jambriško.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 4. 2018. 06:08

Učenica 3. razreda Brunela Hrženjak osvojila dvije brončane medalje

Učenica 3. a razreda naše škole, Brunela Hrženjak, sudjelovala je u Poreču od 19. do 21. travnja 2018. g.  na Državnom sportskom natjecanju gdje se natjecala u plivanju i osvojila 2 brončane medalje u kategoriji 25 metara prsno i 25 metara leđno.  S njome je na natjecanju bila voditeljica, njezina majka Karmen Hrženjak. Bruneline osvojene medalje za sve nas u školi zlatnog su sjaja. 

Bravo Brunela! Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 4. 2018. 06:14

Pozivnica - Dan škole

Ovdje možete pogledati katalog proizvoda. Da bi se katalog otvorio u cijelom zaslonu, potrebno je kliknuti na Click to read, a za izlazak iz punog zaslona, pritisnite tipku ESC :)

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 4. 2018. 07:12

Učenica naše škole Brunela Hrženjak otišla na sportsko državno prvenstvo

Učenica 3. a razreda naše škole Brunela Hrženjak danas je otišla na Sportsko državno prvenstvo u Poreč gdje će biti od 19. do 21. travnja 2018. godine. Tamo će se natjecati u plivačkoj disciplini te joj želimo puno uspjeha. Našu malu plivačicu i voditeljicu, Brunelinu mamu Karmen, otpratio je njezin 3. a razred s učiteljicom Snježanom Gašparić, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture dr.sc. Branimir Štimec, ravnateljica škole Mirjana Jambriško te načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je Bruneli, osim uz lijepe želje za dobrim rezultatom, rekao da će, kad se vrati s natjecanja, dobiti trenirku, kao što su  od Općine dobile i gimnastičarke iz našeg Školskog sportskog društva Vinica.

 

 

Još jednom: Sretno Brunela!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 4. 2018. 11:54

Sudjelovanje naših učenika na međunarodnom likovnom natječaju "Šetnje pod morem"

Učenici naše škole uključili su se ove godine svojim radovima na međunarodni dječji likovni natječaj "Šetnje pod morem" tj. "Sprehodi pod morjem" kojeg organizira  Plavalni klub Slovenske Konjice i mjesto Slovenske Konjice. Međunarodni festival podvodnog filma »Sprehodi pod morjem« nastao je 2009. godine sa željom da se široj javnosti predstave ljepote koje skriva morska površina. U sklopu festivala organizira se i likovni natječaj, na kojem svake godine sudjeluju učenici iz brojnih škola.

Priznanje za sudjelovanje iz naše škole dobili su učenici 6. razreda: Marko Golub, Paulina Mihalić, Ana Pajtak, Dorotea Šincek i Valentina Vauda, a mentorica im je učiteljica likovne kulture Biserka Hudoletnjak. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 4. 2018. 12:16

Festival informatike

U Prvoj Gimnaziji Varaždin se 6.4.2018. održao Festival informatike.

Festival pod nazivom „inf0@fest“ organizirala je Varaždinska županija i Centar izvrsnosti iz informatike za osnovne škole . 

Svoje sudjelovanje na Festivalu prijavilo je 225 učenika iz 25 osnovnih škola s područja Varaždinske županije. Natjecanje se provodilo iz programskih jezika Python i Logo, te Osnova informatike. Osim natjecateljskog dijela bile su organizirane i radionice za učenike. Iz naše se škole natjecao tim pod nazivom "Lavovi", a u timu su bili Fran Galeković (5.r, zauzeo 8. mjesto), Anamarija Ivančić (6.r, zauzela 8. mjesto), Marin Sodar (7.r, zauzeo 7. mjesto) te Mihael Ivančić (8.r, zauzeo 5. mjesto). Naš je tim zauzeo odlično 6. mjesto u konkurenciji od 19 prijavljenih timova. S učenicima su na festivalu bile mentorica, učiteljica informatike Renata Flašman te v.d. ravnateljica škole Mirjana Jambriško.  Čestitamo natjecateljima i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 4. 2018. 06:48

Želim voziti bicikl – Biciklistički kamp u OŠ Vinica

U OŠ Vinica za vrijeme proljetnog odmora održan je biciklistički kamp u sklopu projekta ŽELIM VOZITI BICIKL. Na kampu su sudjelovali učenici naše škole Gabriela Krobot, Jakov Borić, David Hošnjak I Sara Lukaček, koji su školske praznike iskoristili za učenje i praktičnu pripremu za županijsko natjecanje SIGURNO U PROMETU. Partner škola na projektu ove godine je VII. Osnovna škola Varaždin i njihov profesor Nikola Sedlar. Projekt se održava zahvaljujući financijskoj potpori Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske Županije, Općine Vinica te Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Voditelj projekta je dr.sc. Branimir Štimec, prof. Budući da su se učenici izvrsno pripremili želimo im puno uspjeha na daljnjim razinama natjecanja!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 4. 2018. 06:09

Lijepi rezultati naših učenica na Festivalu matematike

U organizaciji Varaždinske županije i Centra izvrsnosti iz matematike te uz suradnju Županijskog stručnog vijeća učitelja/nastavnika  matematike osnovnih i srednjih škola te Županijskog stručnog vijeća učiteljica i učitelja razredne nastave 5.4.2018. održan je Festival matematike u Varaždinu. Cilj ovog festivala je promicanje i popularizacija matematike, poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti, kreativnosti, stvaralaštva i inovativnosti. Iz naše su škole sudjelovale dvije učenice 4. razreda u pojedinačnoj kategoriji natjecanja: Sara Lukaček (mentorica učiteljica Ružica Štimec) zauzela je 8. mjesto, a Lea Spevan (mentorica učiteljica Sanja Hudek) zauzela je 11. mjesto. U toj su se kategoriji natjecala 53 natjecatelja. U ekipnom dijelu natjecanja iz naše se škole natjecala ekipa u kategoriji HUSARI (5. i 6. razredi) u konkurenciji od 55 ekipa. Naša ekipa je zauzela 10. mjesto, a sačinjavale su ju sljedeće učenice: Anamarija Ivančić i Karolina Dukarić iz 6. razreda te Mateja Vauda i Dea Majhen iz 5. razreda. Mentorica ekipe je učiteljica Sanja Vincek.

Čestitamo učenicama i mentoricama na lijepim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 4. 2018. 20:02

Održana radionica o viničkom vezu

U utorak, 3. travnja 2018. g., u OŠ Vinica održana je radionice o viničkom  vezu. Mlade zadrugarke i voditeljice sekcija u UZ Vrčeki okušale su se u izvezivanju cvjetića. Kako se to radi pokazale su im članice veziljske sekcije Fijolica KUD-a Vinica: Nevenka Furjan i Nada Punčec. Na taj način učenici se potiču na kreativan rad, kvalitetno trošenje slobodnog vremena te na očuvanje viničke tradicije. Male ručice zadrugarki bile su vrlo vješte te su učenice bile pohvaljenje od iskusnih vezilja.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 4. 2018. 07:03

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs žele Vam učenici i djelatnici škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 3. 2018. 16:46

Učenici 4. razreda OŠ Vinica i učenici iz PŠ Gornje Ladanje na Etnotour radionici

Učenici 4. razreda OŠ Vinica i učenici iz PŠ Gornje Ladanje sa svojim su učiteljicama sudjalovali u zanimljivoj radionici koju je Općina Vinica organizirala u viničoj tradicijskoj kući. Djeca su se okušla u tradicionalnom ukrašavanju pisanica pomoću ljuski crvenog luka te cvjetića i bilja različitih oblika. Ovu zanimljivu tehniku ukrašavanja uskrsnih jaja djeci je pokazala gospođa Anica Hrnčić, a pomagale su joj učiteljice OŠ Vinica koje su došle sa svojim učenicima. Svi su bili oduševljani rezultatima svoga rada te je na taj način bio ispunjen cilj radionice - prikazati mladima narodne običaje našeg kraja te ih tako očuvati od zaborava.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 3. 2018. 13:52

Terenska nastava učenika šestih razreda

U utorak 27.3.2018., učenici 6. razreda realizirali su planiranu terensku nastavu u Karlovcu i Ozlju. U sklopu terenske nastave razgledali su jezgru Karlovca, posjetili slatkovodni akvarij Aquatika te se potom odvezli do Ozlja gdje su obišli dvorac i upoznali postav muzeja. Sadržaji koje su putem susretali vezani su uz gradivo povijesti, geografije i prirode te su im u pratnji bile učiteljice Marija Županić, Milica Žabčić i Jelena Đurak. U sklopu terenske nastave učenici su rješavalali unaprijed pripremljene nastavne listiće. Na putu kući sređivali su se dojmovi, svi odreda odlični, te su se prepričavali najzanimljiviji dijelovi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 3. 2018. 19:57

Održan 6. festival "Djeca pjevaju"

Na ovogodišnjem 6. Festivalu “Djeca pjevaju” koji je održan 23.03.2018. u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu predstavile su se 24 nove autorske pjesme u izvođenju 23 pjevača iz Hrvatske i 3 pjevača iz Slovenije.  Od samog početka na festivalu pjevaju djeca DND-a Varaždin, kao i posebno talentirani predstavnici osnovnih škola, gradova i općina sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Pjevače je pratio zbor “Mali slavuji” DND-a Varaždin.

Naša škola imala je čak dvije predstavnice koje su svoje vokalne sposobnosti, kao i scenski nastup pokazale u sjajnom izdanju. Vrlo smo ponosni na naše učenice Janju Malić iz 7.a razreda koja je briljirala svojim glasom u pjesmi „Stara ura“ i Doroteu Sedlar iz 6.a razreda koja je svojim  vokalom a i uigranom skupinom rasplesala cijelu dvoranu pjesmom „Everybody“, uz nju prateće vokale pjevale su Leonarda Dubovečak i Karla Rožmarić, a u plesnoj skupini sudjelovale su Patricija Mikac, Ana-Marija Ivančić, Dea Majhen, Matea Vauda i Laura Leskovar. Jedan od sponzora festivala je Općina Vinica, koja je na taj način financirala sudjelovanje naših učenica na na festivalu.

Posebna gošća na Festivalu “Djeca pjevaju” 2018. bila je i naša bivša učenica na koju smo jako ponosni, Gabrijela Hrženjak, a koja je svojevremeno kao djevojčica nastupala na festivalu,  sada je studentica solo pjevanja na glazbenoj akademiji u Ljubljani.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 3. 2018. 07:24

Gimnastičarke OŠ Vinica na Državnom natjecanju

Naše su gimnastičarke uspješno predstavile OŠ Vinica na Državnom natjecanju iz gimnastike u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i zauzele 10 mjesto u vrlo jakoj konkurenciji gimnastičarki. Natjecanje je održano 23. ožujka 2018. u gradu Kastav. Na natjecanju su sudjelovale Martina Kušinec 2.r., Klara Tot 4.r., Rozalija Kušinec 4.r., Barbara Kušinec 6.r. i Lara Drvarić 7.r, a s njima je bila voditeljica Andrijana Kušinec i trener Damir Fotak.

Sve o natjecanju možete pročitati u Biltenu natjecanja i na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 3. 2018. 08:58

Uključivanje OŠ Vinica u akciju Mammae kluba Varaždin

Kao i svake godine, učenici i djelatnici škole, i ove su se godine uključiti u akciju Mammae kluba Varaždin  - Udruge žena oboljelih na dojku prikupljanjem priloga. Dan narcisa održati će se 24.ožujka 2018.godine ( subota ) u vremenu od 09,00 do 13,00 sati u Varaždinu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama. Akcija se provodi prodajom narcisa, cvijeta koji u cijelom svijetu simbolizira proljeće, novi život, novu nadu, pa tako i borbu protiv raka. Zahvaljujemo svima na prikupljenom na prilogu, te cvjećarnici Fijolica iz Vinice na angažmanu kao i njihovoj donaciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 3. 2018. 13:06

Dođite na Festival "Djeca pjevaju"

Na ovogodišnjem 6. festivalu "Djeca pjevaju" predstavit će se 24 nove autorske pjesme u izvođenju 23 pjevača iz Hrvatske i 3 pjevača iz Slovenije.  Od samog početka na festivalu pjevaju djeca DND-a Varaždin, kao i talentirani predstavnici osnovnih škola, gradova i općina sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Pjevače prati zbor "Mali slavuji" DND-a Varaždin.  Festival je natjecateljskog karaktera i stručni žiri će izabrati najbolje male pjevače. Posebna gošća na Festivalu "Djeca pjevaju" 2018. će biti Gabrijela Hrženjak.

Našu školu predstavit će učenica 6. razreda Dorotea Sedlar, a nastupit će i učenica 7. a razreda Janja Malić kao predstavnik DND-a. U financiranje produkcije uključila se Općina Vinica.

Pozivamo svu djecu, roditelje, djedove i bake, te prijatelje navijače da dođu na festival koji će se održati 23.03.2018. u petak, u Dvorani Graberje, s početkom u 18.00. sati, uz snimanje VTV televizije i besplatan ulaz.

Podržimo naše učenice svojim bodrenjem i navijanjem!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 3. 2018. 07:09

Naše gimnastičarke otišle na Državno natjecanje

Naše su gimnastičarke Martina Kušinec 2.r., Klara Tot 4.r., Rozalija Kušinec 4.r., Barbara Kušinec 6.r. i Lara Drvarić 7.r. otišle na Državno natjecanje iz gimnastike u grad Kastav. Uspješno predstavljanje na natjecanju poželjeli su im učenici i djelatnici škole, a također i načelnik Općine Vinica, koji ih je primio neposredno pred polazak. U kratkom razgovoru gimnastičarke su ga upoznale u kojim se disciplinama natječu i kako su se pripremale za Završnicu državnog prvenstva na koje ih prati voditeljica, učiteljica Andrijana Kušinec. Osvojenim 1. mjestom na Županijskom natjecanju gimnastičarke su stekle pravo sudjelovanja na Završnici državnog prvenstva i tim im je povodom načelnik podijelio nove trenirke i zaželio im puno uspjeha i dobar rezultat na Državnom prvenstvu.

Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 3. 2018. 21:45

Obilježavamo Svjetski dan šuma (21. ožujak) i Svjetski dan voda (22. ožujak)

Zbog sve veće važnosti očuvanja šuma i vode u svijetu, kroz cijelu je godinu potrebno savjesno o njima brinuti. Jedan je dan samo opomena i podsjetnik za sve ostale dane. U cilju očuvanja šuma i vode koje se u velikoj mjeri troše za proizvodnju papira uključili smo se u akciju sakupljanja starog papira Zeleni korak. Pridružite nam se, pomozite da naša hrpa starog papira bude još veća i spasite pokoje stablo.

 

Nekoliko činjenica s naših podsjetnika o šumi i vodi možete pročitati u nastavku.

Dan šuma Dan voda

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 3. 2018. 07:32

Obilježavanje Dana šarenih čarapa

Učenici i djelatnici Osnovne škole Vinicadanas, 21. ožujka, obuli su šarene čarape i na taj način obilježili Dan šarenih čarapa - Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Učenici trećih razreda upriličili su i ples u holu škole, zajedno sa svojom prijateljicom iz razreda, našom Brunelom koja osim obaveza u školi postiže i lijepe rezultate izvan škole, posebice u plivanju. Plesu su se pridružili i ostali učenici škole i tako su, uz zabavu, osvijestili svoja znanja o poštivanju ljudi s Downovim sindromom.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 3. 2018. 11:07

Prijevoz učenika: Danas, 19.03.2018. autobus neće voziti djecu u Goruševnjak, zbog vremenskih neprilika.

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 19. 3. 2018. 07:11

Obilježavanje Dana broja PI u OŠ Vinica

Svakog 14.ožujka diljem svijeta obilježava se Dan broja Pi. Tako se i u našoj školi izradom panoa, plakata i razgovorom o zanimljivostima vezanim uz broj Pi slavio dan tog beskonačnog broja...

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 3. 2018. 20:41

Odgoda terenske nastave 6. razreda

Poštovani učenici i roditelji učenika šestih razreda!

Danas, 13.3.2018., na školu je već nakon završetka nastave došla obavijest od putničke agenicije da je cesta do akvarija u Karlovcu neprohodna te je zbog toga terenska nastava odgođena do daljnjega. Kada će se terenka nastava realizirati, učenici će biti obaviješteni naknadno. Nastava se sutra, 14.3.2018., održava po redovnom rasporedu.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 3. 2018. 15:03

Lutkarska predstava Pravi prijatelj u OŠ Vinica

U četvrtak,8.32018.g, u sportskoj dvorani OŠ Vinica, izvedena je lutkarska predstava "Pravi Prijatelj". Učenici nižih razreda OŠ Vinica, te područnih škola PŠ Ladanje i PŠ Natkrižovljan, prateći likove iz poznatih bajki i priča, uživali su u zanimljivoj predstavi. Uz vesele pjesme i poučnu priču učenici su se podsjetili što to znači pravi prijatelj i koliko je važno prijatelje poštivati.

Foto-album

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 3. 2018. 06:17

Prijevoz učenika - 6.3.

Draga djeco i roditeljji!

Zbog sigurnosti i uvjeta na cestama danas (6.3) autobus neće voziti u naselja Pešćenica, Vinica Breg, Goruševnjak i Natkrižovljan. Donje Vratno i Gornje Ladanje vozi. U povratku vozii prema uvjetima na cestama. Nadajmo se da će loše vremenske prilike konačno završiti i da će se prijevoz vratiti u normalu uskoro.

Hvala na razumijavanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 3. 2018. 06:30

Prijevoz učenika

Zbog sigurnosti djece i uvjeta na cestama autobus neće danas (5.3.) u 13:15 i 14:55 poziti djecu u naselja Pešćenica, Vinica Breg i Natkrižovljan, a vjerojetno niti sutra ujutro. Donje Vratno i Gornje Ladanje vozi redovito.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 3. 2018. 13:09

Prijevoz putnika - 5.3.2018.

Draga djeco i roditelji!

Školski će autobus danas voziti na Pešćenicu i Natkrižovjan, a u Goruševnjak i dalje ne može. Donje Vratno i Gornje Ladanje vozi redovito.

Hvala na razumijevanju

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 3. 2018. 06:33

OŠ Vinica uključila se u organizaciju izložbe Vinea 2018.

Vokalni i tamburaški sastav OŠ Vinica predvođen učiteljicom Gordanom Kos Kolar te dramsko - recitatorska skupina škole, čije su članove uvježbale učiteljice Marjana Majhen i Nada Sikirica Sagradžija, u općinskoj su velikoj dvorani svojim nastupom uveličali otvaranje izložbe "Vinea 2018" u subotu, 1.3.2018. s početkom u 12 sati. Osim sudjelovanja u prigodnom programu, našase škola uključila u izložbu i preko školske zadruge. Već  tradicionalno Učenika zadruga "Vrčeki" sudjeluje sa svojim prodajnoizložbenim štandom na izložbi "Vinea". Mlade zadrugarke u viničkim nošnjama, Mery Kuserbanj i Dora Goričanac plijenile su pozornost mnogobrojnih posjetitelja. Svesrdno im je pomagala i njihova prijateljica iz zadruge Mihaela Drašković. Uz zadrugarke na izložbi je bila voditeljica zadruge Tatjana Pajtak. Budući da su zadrugarke bile vrlo revne uspjele su plasirati i velik broj zadružnih proizvoda keramičarske, klesarske, veziljske, eko i  licitarske sekcije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 3. 2018. 06:09

Plesom i pjesmom protiv nasilja

Učenici i djelatnici škole već četvrtu godinu zaredom obilježavaju Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Cilj pokreta je osvijestiti o sve većoj prisutnosti vršnjačkog nasilja te ga aktivnostima, koje su pripremili učenici 5. i 8. razreda, suzbiti ili barem umanjiti. Učenice 8.a razreda kratkom su konferansom informirale o nastanku samog pokreta te su nas podsjetile na zagrebačkog maturanta Luku Ritza koji je umro od tjelesnih posljedica usred fizičkog napada skupine tinejdžera. Učenici 8. razreda pripremili su kratke filmove u kojima su prikazali razne vrste nasilja prisutne u školama te odaslali poruke mlađim učenicima. Oba filma možete pogledati ovdje. Učenici 5. razreda osmislili su ples kojem su se pridružili i ostali sudionici programa uz školski moto: "Glazbom i plesom protiv nasilja!"

 

Ovaj je događaj jedna od aktivnosti zajedničkog projekta partnerskih škola koje surađuju u međunarodnom projektu koji se odvija preko eTwinning portala za povezivanje škola. Jedna od škola partnera je Osnovna škola I. K. Sakcinskog Ivanec s kojom je suradnja započela još prošle školske godine. Organizaciju događaja vodile su učiteljice engleskog jezika Suzana Mihelčić i Nikolina Siročić, a s učenicima su izrađivale i prigodne plakate s porukama nasilnika i žrtava nasilja na hrvatskom i engleskom jeziku. 

Velik broj djece i djelatnika škole je u znak podrške nenasilju obukao ružičastu majicu, a svi prisutni sudjelovali su u programu suzbijanja nasilja. Obilježavanjem ovog dana Osnovna škola Vinica pokazuju jasan stav nulte stope tolerancije prema nasilju. 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 1. 3. 2018. 20:37

Održavanje nastave 1.3.2018.

Draga djeco, roditelji i djelatnici!

Upravo smo dobili informaciju od osnivača škole da će se sutra (1.3.)  školska nastava održavati redovno.

Nastava se održava prema rasporedu za četvrtak.

Vidimo se!

U slučaju da bi bilo novih dodatnih obavijesti, one bi bile objavljene ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 2. 2018. 10:55

Županijsko natjecanje iz gimnastike - Djevojčice iz OŠ Vinice prvaci te je ostvaren plasman na državno natjecanje!

Učenice iz naše škole pobjednice su Županijskog ekipnog natjecanja iz gimnastike koje je održano 27.02.2018. godine u Jalžabetu. Na natjecanju su sudjelovale: Lara Drvarić, Gabriela Krobot, Valerija Crnko, Martina Kušinec, Lana Krajcer, Klara Tot, Barbara Kušinec, Sara Lukaček i Rozalija Kušinec. Ovim rezultatom ostvarile su plasman na DRŽAVNO PRVENSTVO, koje će se održati u ožujku u Opatiji. Na državnom prvenstvu će ekipu sačinjavati pet učenica koje su postigle najbolje rezultate: Lara Drvarić, Klara Tot, Rozalija Kušinec, Barbara Kušinec i Martina Kušinec.

Bravo cure! Želimo vam puno uspjeha na državnom natjecanju!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2018. 17:58

Odgoda održavanja nastave 28.2.2018.

Dragi učenici, roditelji i djelatnici!

Prema odluci župana Varaždinske županije Radimira Čačića, zbog vremenskih prilika i sigurnosti djece, u srijedu 28.2.2018. neće se održati nastava.

Županijsko natjecanje iz matematike nije odgođeno te će se održati u IV. OŠ Varaždin prema planu.

Informacija hoće li ili ne biti nastave u četvrtak i dalje bit će objavljena na web stranici škole čim dobijemo naputak od osnivača.

Prvi sljedeći nastavni dan obilježit ćemo Dan ružičastih majica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2018. 11:00

Prijevoz učenika do daljnjega

Draga djeco putnici i roditelji!

Autobus do daljnjega, zbog uvjeta na cestama i sigurnosti putnika, neće voziti u naselja Vinica Breg, Goruševnjak, Pešćenica i Natkrižovljan. U slučaju da učenici iz tih mjesta nemaju kako doći do škole, izostanak će im se bilježiti pod Ostalo (Promet) te se neće pribrajati izostancima.

U naselja Donje Vratno i Gornje Ladanje autobus vozi.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2018. 06:29

Prijevoz učenika - 26.2.2018.

Danas će autobus voziti u Pešćenicu i Vinica Breg te Donje Vratno i Gornje Ladanje.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 2. 2018. 06:30

Sally Ride EarthKAM - projekt održan u OŠ Vinica

Sally Ride EarthKAM je obrazovni program koji je podržan od NASA-e, a omogućuje učenicima i profesorima da uživo vide Zemlju iz Svemira. To je omogućeno pomoću fotografske kamere koja se nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS).

Učenicima je omogućeno da zadaju koordinate smještaja bilo kojeg prostora na Zemlji iznad koje prolazi Međunarodna svemirska postaja u trenutku praćenja. Kad postaja dođe iznad te zadane  točke (grada ili mjesta kojeg bi učenici htjeli fotografirati ) kamera napravi fotografiju, a učenici istu mogu pogledati u svojoj galeriji fotografija.

Učenici OŠ Vinica svoju su misiju ispunili 24.2.2018.g. u informatičkoj učionici  koja je postala A clasrrom with the ultimate view. Pomoću zadanih kodova za aktivaciju aplikacije realizirali su projekt. Cilj projekta je poticanje zanimanja učenika za geografiju, astronomiju i znanost uopće. Projekt je zanimljivom prezentacijom popratitio vanjski suradnik Davor Maračić, dipl.inf. koji je djeci ukratko prezentirao zanimljivosti vezane uz događanja na ISS-u i Milica Žabčić, prof. geografije i voditeljica astronomske grupe u školi. Provedbi projekta pridružila se i ravnateljica škole.

Foto-album

Za svaku je pohvalu što je čak tridesetdvoje učenika svoje subotnje prijepodne odlučilo provesti u školi. Ovakvim se projektima nastava obogaćuje i čini ju atraktivnijom.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 2. 2018. 12:54

Prijevoz učenika u nadolazećim danima

Zbog uvjeta na cesti i sigurnosti učenika, prema riječima vozača, školski autobus do daljnjega neće voziti u naselja Goruševnjak, Pešćenicu, Vinica Breg i Natkrižovljan. Nadamo se da učenici imaju kako doći na nastavu, a u slučaju da nemaju, izostanak će im se bilježiti pod Ostalo (Promet) te se neće pribrajati izostancima. U naselja Donje Vratno i Gornje Ladanje autobus će voziti.

Sve daljnje obavijesti možete pratiti ovdje.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 2. 2018. 14:55

Radionica "Srcem i znanjem do zdravlja" u 4. a razredu

Učenici 4. a razreda i njihova učiteljica te ravnateljica škole imali su prilike na zanimljiv način upoznati kako se pravilno i zdravo hrani. Radionicu "Srcem i znanjem do zdravlja" održala je prof. Karmen Kokot iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina sa svojim učenicama. Osim što su čuli puno važnih činjenica o pravilnoj prehrani, imali su prilike probati voćni sok i čokoladno mlijeko pripremljeno pred njima samima od zdravih namirnica. Učenicima su pripremljeni napitci bili izuzetno ukusni, tražili su još, a zaželjeli su da takvih radionica bude i više. Na kraju radionice rješavali su križaljke na tu temu te ispunili anketu.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 2. 2018. 10:27

Prijevoz učenika - 20.2.2018.

Zbog uvjeta na cestama, autobus danas neće voziti u Goruševnjak, a u Pešćenicu i Vinica Breg će pokušati doći, ako je cesta adekvatnno posoljena. Donje Vratno i Gornje Ladanje vozi.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 2. 2018. 06:30

Prijevoz učenika - 14.2.2018.

S obzirom na led na cesti promet u brežne krajeve i danas je otežani. Ako je cesta posoljena, autobus će doći do Pešćenice i Vinica Brega/Natkrižovljana. Donje Vratno i Gornje Ladanje vozi svakako. Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 2. 2018. 06:29

Maškare po cijeloj školi

Ove godine maškare su bilo izuzetno vesele, razigrane, natjecateljski raspoložene i posebno rasplesane. Učenici od 1. do 4. razreda svoj su ples pod maskama otplesali zajedno s posjetiteljima iz Dječkeg vrtića "Sreća". Hoki poki razveselio je i velike i male, i mlade i malo starije. Svi su se dodatno zasladili šarenim bombonima.

Za učenike od 5. do 8. razreda već su tradicionalno bile pripremljene štafetne igre, razredne šetnje uz pratnju glazbe, zajednički plesovi na prethodno zadane teme te izbor pojedinačne najmaske od strane stručnog žirija i od strane učeničkih glasova. Osim pojedinačne bila je izabrana i grupna razredna najmaska i najmaska iz redova djelatnika škole. U uzbudljivim štafetnim igrama pobijedila je ekipa 7. a razreda, najmaskom od strane žirija proglašen je  Andrija Tot prerušen u dimnjačara sa svim dimnjačarskim rekvizitima, a od strane učenika pobjedu za najmasku odnio je Fran Komes prerušen u učiteljicu. Učenici 7. b razreda s razrednicom su se tematski maskirali u radnike "bauštelce" te su bili proglašeni grupnom razrednom najmaskom. I za kraj je iz redova djelatnika najmaskom bio proglašen zabavni klaun kojeg je utjelovila učiteljica Jelena. I svi ostali učenici i učiteljice bili su originalno maskirani. Za svaku pohvalu!

Foto-album

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 2. 2018. 20:27

Prodaja zadružnih prizvoda povodom Valentinova

Članice učeničke zadruge"Vrčeki" tj. keramičarske sekcije "Grozdik" i eko sekcije "Zemlica" sudjelovale su na prodajnoj izložbi povodom Fašnika i Valentinova. Prodavale su uratke od ponedjeljka do srijede.

U holu škole možete od ponedjeljka do srijede  razgledati prodajno izložbeni štand i kupljenim proizvodom razveseliti sebi dragu osobu. Nek živi ljubav!  S r e t n o   V a l e n t i n o v o !

Više slika pogledajte u foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 2. 2018. 16:45

Školski autobus - 13.2.2018.

Budući da snijeg pada, nije sigurno hoće li autobus doći do naselja u brežnim nasaljima općine. Vozač je javio da će pokušati doći do Pešćnice tako da iz Vinice krene u 6:50, a sve dalje ovisi o uvjetima na cesti na koje će naići. Autobus će doći po djecu i u Natkrižovljan i Vinica Breg, a u Goruševnjak na žalost ne može.

U naselja Donje Vratno i Gornje Ladanje autobus će doći.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 2. 2018. 06:34

Gostovanje VTV-a u izvannastavnoj aktivnosti Govorništvo

U našoj se školi po prvi puta prošle školske godine počela provoditi izvannastavna aktivnosti Govorništvo u koju su se uključili učenici od 5. do 8. razreda. Učenici su vježbali tehnike verbalnog i neverbalnog komuniciranja u cilju svladavanja treme prilikom usmenog ispitivanja, javnog govora u učionici ili na nekoj školskoj manifestaciji. Učili su o tehnikama debatiranja te su provodili debate i razne kominikacijske igre vezane uz školske i svakodnevne životne teme. Ekipa varaždinske VTV televizije gostovala na na jednom od izvannastavih satova te snimila reportažu o aktivnostima kojima se učenici Govorničke grupe bave. Snimka reportaže prikazana je u emisiji Kutionica 1. veljače, a možete je pogledati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 9. 2. 2018. 12:13

Prijevoz autobusom - petak, 9.2.2018

Budući da su se uvjeti na cesti normalizirali, autobus će doći po putnike.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 2. 2018. 06:45

Prijevoz autobusom - četvrtak, 8.2.2018.

Danas također autobus ujutro neće moći po učenike putnike u naselja Vinica Breg, Pešćenica, Goruševnjak, Natkrižovljan i okolna mjesta iz kojih djeca dolaze u OŠ Vinica. U naselja Donje Vratno i Gornje Ladanje autobus vozi. Sve obavijesti o vožnji autobusa nakon nastave i sutra dobit ćemo od vozača autobusa.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 2. 2018. 06:30

Snježni uvjeti

Dragi učenici, roditelji i djelatnici škole!

Zbog vremenskih neprilika došlo je do problema u odvijanju prometa školskog autobusa. Stoga autobus ne može doći po djecu u naselja Vinica Breg, Pešćenica, Goruševnjak, Natkrižovljan i okolna mjesta iz kojih djeca dolaze u OŠ Vinica.Ako djeca mogu doći u vlastitom aranžmanu u školu, neka dođu, a ako nemaju kako, izostanak će se zabilježiti pod teškoće u prometu.U naselja Donje Vratno i Gornje Ladanje autobus vozi.Sve obavijesti možete i dalje pratiti na mrežnim  stranicama škole ili dobiti putem telefona 042/722585.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2018. 06:45

Obilježavanje dana sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta u OŠ Vinica obilježen je plakatom u holu škole, razgovorom na temu sigurnog ponašanja na internetu na nastavi informatike i ostalim predmetima te upućivanjem djece, roditelja i djelatnika škole na rješavanje kviza.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 2. 2018. 10:27

Terenska nastava učenika 7. razreda

U petak, 2.2.2018. g., učenici 7. razreda u pratnji učiteljica Andrijane Kušinec i Jelene Đurak realizirali su planiranu terensku nastavu u Varaždinu. Prvo su posjetili Entomološki muzej gdje su prisustvovali predavanju kustosice Antice Bregović o kukcima. Zatim su u stalnom postavu muzeja Svijet kukaca proučavali raznolikost kukaca i pomoću muzejskih izložaka proširili svoje znanje iz biologije o toj velikoj skupini životinja. Potom su otišli u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović i upoznali se s radom te ustanove. Ujedno su ponovili i utvrdili gradivo iz povijesti i hrvatskog jezika o Hrvatskom narodnom preporodu. Puni dojmova vratili su se u školu.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Jelena Đurak  datum: 5. 2. 2018. 12:17

Obilježen Međunarodni dan zaštite močvara

Plakatima i likovnim radovima u holu škole obilježen je Međunarodni dan zaštite močvara.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 2. 2018. 12:45

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti obilježava se diljem Europe 27. siječnja. Na taj je dan 1945. godine Crvena armija oslobodila 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. I u našoj školi taj je dan obilježen plakatima u holu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 1. 2018. 14:27

Započela natjecanja u školskoj godini 2017./2018.

Kao i svake godine, tako i ove, naši učenici sudjeluju u školskim natjecanjima, te se prema ostvarenim rezultatima plasiraju na više razine natjecanja.

Svim sudionicima i njihovim mentorima želimo puno uspjeha!

Informacije vezane uz natjecanja možete čitati u rubrici Natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 1. 2018. 12:52

Početak rada u 2. polugodištu u školskoj godini 2017./2018.

U ponedjeljak, 15. siječnja 2018. g., prvi je nastavi dan u drugom polugodištu školske godine 2017./2018. Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu za ponedjeljak. Prijevoz je organziran prema redu vožnje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 1. 2018. 07:58

Razredno i Učiteljsko vijeće

Prema dogovoru, sjednice će se održati u četvrtak, 11.01.2018. g. Razredna vijeća održat će se u 8:00 i 9:00 sati, a Učiteljsko vijeće u 10:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 1. 2018. 09:43

Terenska nastava učenika 8. razreda - Posjet Vukovaru

Učenici 8. a i 8. b razreda, u pratnji razrednica i ravnateljice škole, sudjelovali su 8. i 9. siječnja u Projektu posjeta osmih razreda Vukovaru.

 

 

Ovaj projekt obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici su, putem predavanja i posjeta muzejima, učili o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Posjetili su memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje su se kroz predavanja vodiča uveli u događaje koji su se odigrali ratne 1991. godine. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici su bili upoznati i s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara kroz posjet Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture. Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike. U kvizu su predstavnici naše škole (Rajna Erjavec i Mihael Ivančić) zauzeli 3. mjesto. Troškove organizacije dvodnevnog boravka, uključujući prijevoz, prehranu, smještaj i ulaznice u muzeje za učenike i njihove pratitelje u potpunosti snosi Ministarstvo hrvatskih branitelja. Za učenike i pratitelje je ovo bilo jedno vrijedno iskustvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 1. 2018. 07:20

Obavijesti vezane uz odlazak učenika 8. razreda u Vukovar

Budući da učenici 8. razreda idu u Vukovar 8. i 9. 01. 2018., ovdje možete pročitati korisne obavijesti vezane uz to:

- polazak autobusa je ispred škole 8.1.2018.  u 3:30 sati, treba doći 15 minuta ranije,

- sa sobom treba ponijeti sve potrebne stvari prema dogovoru i uputama.

Ukoliko ima kavih nejasnoća ili dodatnih pitanja, možete kontaktirati razrednice.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 1. 2018. 07:51

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 12. 2017. 13:00

Ususret Božiću

U Osnovnoj školi Vinica bilo je posebno radosno ovih dana u iščekivanju nadolazećeg Božića, kako u matičnoj školi, tako i na područnim školama. Škole odišu duhom blagdana, razredi su okićeni, a hol škole krasi bor okićen ukrasima izrađenima u školi.

U četvrtak, 21.prosinca 2017. održana je svečana priredba koju su pripremili učenici i djelatnici Osnovne škole Vinica. Bogati program privukao je brojne posjetitelje koji su uživali zajedno s izvođačima. Upućene su dobre želje svim ljudima dobre volje. Čule su se riječi ljubavi, sreće, puno želja, radosti i veselja. Pred kraj priredbe pod borom na pozornici bilo je primijećeno  iznenađenje. Općina je darovala dva prijenosna računala da bi učenici lakše napredovali u radu s novom tehnologijom. Bilo je zadovoljstvo gledati sretna i nasmijana lica. Načelnik Marijan Kostanjevac zahvalio je svim izvođačima na lijepoj priredbi te je pozdravio sve prisutne, a među njima i potpredsjednika vlade, gospodina Predraga Štromara te predsjednika Općinskog vijeća Općine Vinica, gospodina Marijana Mihalića koji su bili nazočni u publici. Svima je zaželio sve najbolje za nadolazeće blagdane. Na kraju priredbe se ravnateljica škole Mirjana Jambriško pridružila pozdravima i zahvalila svima na dolasku jer su time uveličali ovu svečanu priredbu. Izvođačima je zahvalila na trudu u pripremi i izvođenju priredbe, jer su doprinijeli da se svi osjećaju sretno i zadovoljno. Svima je zaželjela sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u 2018. godini koja neka im bude ispunjena pozitivnim iskustvima. Osim u matičnoj školi, jednako svečane, radosne i lijepe bile su i priredbe u Područnoj školi Natkrižovljan i Područnoj školi Gornje Ladanje gdje se već tradicionalno nakon svečane priredbe druže djeca, djelatnici, roditelji i svi ostali uzvanici.

Ovih predblagdanskih dana učenici, koji obavljaju stručnu praksu u školskoj kuhinji, zajedno sa svojim voditeljem i kuharicom škole, učenike su počastili slatkim kolačićima uz redovitu školsku kuhinju.

U četvrtak, 21. prosinca 2017. g. u Područnu školu Gornje Ladanje stigli su Moto Mrazovi iz „MK Bombelles“. Učenici su tim činom završili dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka u suradnji s njima i predali ih Moto Mrazovima da ih proslijede djeci u potrebi. Za trud učenicima su podijeljeni slatki pokloni i uveličani dani Božićnih blagdana.

Zadnji dan nastave u školi je bio upriličen i blagoslov. Prečasni gospodin Valent Posavec, vinički župnik blagoslovio je školu i sve koji u njoj borave uz želju da  svi spremni dočekaju Božić. Svima je poželio svako dobro.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 12. 2017. 19:33

Učenik 3. a razreda Leon Majcen osvojio nagradu u Smibu

U nagradnom natječaju Smiba naš je učenik 3. a razreda, Leon Majcen, svojim stripom osvojio vrijednu nagradu koju su mu uručili predstavnici Školske knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 12. 2017. 13:09

Priča na poklon za vrtić

 

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja, no poklone se ne mora uvijek kupovati. Članovi Kluba malih čitatelja odlučili su djeci u vrtiću pokloniti priču. U ponedjeljak, 20. prosinca mali čitatelji iz 3. b razreda su s knjižničarkom posjetili vrtić te predškolskoj grupi pročitali zanimljivu priču o Djedu Božićnjaku koju su obogatili snimljenim zvukovima koji prate radnju. Predškolci su uživali u priči te su na kraju čitatelje nagradili bombonima.  

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 18. 12. 2017. 10:18

Učenice i učiteljice sudjelovale na Etnotour radionicama „Radost Adventa“ i „Narodna nošnja viničkog kraja“

U subotu, 16.12.2017., svoje slobodno vrijeme neke su učenice i učiteljice provele na radionicama koje je organizirala Općina Vinica u sklopu projekta  "DETOX - Ruralna detoksikacija upoznavanjem kulturne baštine". Projekt se odvija unutar programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija Hrvatska 2014-2020,  a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U prvoj radionici pod nazivom „Veselje adventa“  posjetitelji su imali prilike naučiti i prisjetiti se koji su se kolači  pekli u viničkom kraju  pred Božić, u vrijeme Adventa. Učenici i učiteljice aktivno su se uključili u pripremu i pečenje poslastica kako im je pokazivala gospođa Anica Hrnčić. Druga radionica odnosila se na predstavljanje narodne nošnje viničkog kraja. Njezine specifičnosti, dijelove, detalje, materijale izrade i ostale zanimljivosti vezane uz viničku narodnu nošnju pojasnila je prof. Marija Županić, a slaganje - remanje i čuvanje nošnje pokazala je Renata Verbič, članica KUD-a Vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 12. 2017. 07:23

Održana zanimljiva radionica u sklopu Učeničke zadruge Vrčeki

Učenice i učiteljice, koje su sudjelovale nedavno na radionici u OŠ Donja Voća, željele su svoja tamo stečena znanja i umijeća prenijeti i na ostale članove UZ Vrčeki te ostale učitelje škole. Iz tog je razloga 11. prosinca 2017. g bila organizirana radionica izrade mirisnih svjećica i ukrasnih vrećica. Prisutnim članovima zadruge te voditeljicama radionice Jeleni Đurak i Mariji Županić pridružile su se pedagoginja Gordana Damjanić, knjižničarka škole Dragana Belščak, te ravnateljica Mirjana Jambriško. Kako se izrađuju svjećice i vrećice, uz voditeljice, zorno su opisale i pokazale učenice Maja Kokot i Iva Kušinec. Bilo je to jedno zaista ugodno provedeno druženje uz stjecanje novih znanja. Svi prisutni bili su oduševljeni svojim izrađenim proizvodima od kojih su si po jednoga mogli odnijeti kući.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 12. 2017. 10:28

Počela natjecanja: Održano školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U ponedjeljak, 11. prosinca 2017. održano je školsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda na kojem je sudjelovalo 10 učenica osmih razreda. Najbolji rezultat ostvarile su Martina Ivačić, Rajna Erjavec i Nika Hrnčić koje će našu školu predstavaljati na županijskom  natjecanju. Njihova mentorica je knjižničarka škole Dragana Belščak.
Čestitamo svim natjecateljima i mentorici i želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 12. 2017. 15:06

Učenici iz OŠ Vinica na Danu Univerzalne sportske škole Varaždinske županije

U sportskoj dvorani Arena u Varaždinu u četvrtak 7.12.2017. g. održan je Dan Univerzalne sportske škole Varaždinske županije u organizaciji Školskog sportskog saveza  Varaždinske županije uz pokroviteljstvo Varaždinske županije.  Iz naše škole tamo je sudjelovalo deset učenika polaznika Univerzalne sportske škole u OŠ Vinica sa učiteljem Velimirom Žgancem.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 12. 2017. 10:11

Učenice i učiteljice sudjelovale na radionicama u sklopu Međužupanijskog susreta podružnica HUUZ-a Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije u OŠ A.K.Miošića Donja Voća

UZ Vrčeki sudjelovala je u subotu 2.12.2017. na susretu međužupanijske suradnje voditelja, suradnika i učenika učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije koji se održao u OŠ Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći. Zadrugarke Maja Kokot (6.a) i Iva Kušinec (6.a), članice povijesne sekcije "Vinička baština" i eko-sekcije "Zemlica" i njihove mentorice Marija Županić i Jelena Đurak okušale su se u nekoliko radionica: Stare zaboravljene igre (voditeljica Ljiljana Picig), Izrada sapuna (voditelj Marijo Oštrkapa), Izrada svijeća (voditeljica Anita Bakovljanec) i Izrada ukrasnih vrećica od tapeta, ukrašavanje motivima izrezivanih sizzixom (voditeljica Melita Brodar). Svi sudionici su ugodno i korisno proveli vrijeme i naučili nove vještine koje će podijeliti s ostalim članovima naše učeničke zadruge.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 12. 2017. 14:09

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar

Dana 17.11.2017. godine u Osnovnoj školi Vinica i njezinim područnim školama PŠ Gornje Ladanje i PŠ Natkrižovljan učenici i djelatinici škole na dostojanstveni su način obilježili Dan sjećanja na Vukovar. U matičnoj školi učenici osmih razreda sa svojim su razrednicama i uz pomoć učiteljice likovne kulture priredili izložbu na temu Vukovara. Osim izložbe u kratkom su programu, prožetom emocijama, ostalim učenicima prikazali stradanja Vukovara u ratnim godinama. Nakon programa predstavnici razreda, u pratnji vjeroučiteljica, pedagoginje i ravnateljice škole, zapalili su svijeće te se pomolili kod spomen oltara ispred crkve, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Vukovara Mladenu Kasunu te na mjesnom groblju na Mladenovom grobu te na grobu Daria Gašparića, hrvatskog ročnika poginulog za vrijeme domovinskog rata. Na taj su način odali počast svim žrtvama domovinskog rata i zahvalu što imamo slobodnu domovinu Hrvatsku.

 

Učenici i djelatnici Područne škole Natkrižovljan obilježili su Dan sjećanja na grad Vukovar s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvama Vukovara. Učenici su svojim likovnim radovima, pisanjem prigodnih pjesama, recitiranjem i izradom plakata  pokazali svoje viđenje simbola Vukovara. U školu su donijeli lampaše koje su zapalili, formirali povorku  u školi, molitvom odali počast svim vukovarskim junacima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojoj domovini.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 11. 2017. 13:47

Učenička zadruga "Vrčeki" na tradicionalnom obilježavanju Martinja u Vinici

 

 

I ove godine Učenička zadruga "Vrčeki" sudjelovala je 12.11.2017. na tradicionalnoj proslavi  Martinju u  Vinici. Na svom prodajnom štandu predstavile su se sve sekcije sa prigodnim proizvodima vezanim uz Vinicu, Martinje i vinovu lozu. Zadrugarke Magdalena Kapljić i Melani Šipek, učenice 4. L razreda i članice licitarske sekcije "Cifra"  iz PŠ Gornje Ladanje, marljivo su prezentirale pripremljene proizvode i svojim šarmom uspješno prodavale. Izložbeni i prodajni štand bio je postavljen od 13.00 sati do 17.00 sati, a sav prihod namijenjen je za kupnju potrebnog materijala za daljni rad sekcija zadruge.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 11. 2017. 21:11

Nagrađeni najčitači škola Varaždinske županije

 

Varaždinska županija je povodom Dana hrvatskih knjižnica, koji se obilježava 11. studenoga, nagradila najčitače osnovnih i srednjih škola te narodnih knjižnica Varaždinske županije. Najčitači naše škole za prošlu školsku godinu su Simon Krobot i Paola Milec. Njima i ostalim najčitačima nagrade je na svečanosti u Županijskoj palači uručio pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 10. 11. 2017. 14:18

Posjet DV "Sreća" školskoj knjižnici

  

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u srijedu, 8. studenoga našu su školsku knjižnicu posjetila djeca i tete Dječjeg vrtića "Sreća". Knjižničarka je djeci pročitala priče, a kasnije su prelistavali slikovnice koje su im se svidjele u knjižnici. Knjižničarki su zahvalili prekrasnim poklonom - zanimljivom i prekrasno izrađenom slikovnicom. Ova aktivnost samo je jedan dio suradnje između Dječjeg vrtića "Sreća" i Osnovne škole Vinica, a koja je predviđena Školskim kurikulumom. Nositelji projekta su pedagoginja škole, odgojiteljice u vrtiću, učiteljice razredne nastave, učitelji TZK, knjižničarka i doktor školske medicine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 10. 11. 2017. 08:16

Terenska nastava učenika od 5. do 8. razreda

U srijedu, 8.11.2017.g. učenici od 5. do 8. razreda u pratnji svojih razrednika i predmetnih učiteja proveli su cijeli dan u Zagrebu. Terenskom nastavom obuhvatilii su posjet muzeju, gledanje kazališne predstave te razgledavanje 40. međunarodnog sajma  knjiga i učila "Interliber". Učenici 5. razreda bili su u Arheološkom muzeju, učenici 6. razreda u Muzeju iluzija, a učenici 7. i 8. razreda u Tehničkom muzeju. Svi su učenici gledali predstavu Sportski život letećeg Martina u kazalištu Mala scena.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 11. 2017. 21:17

Bookmark projekt u Osnovnoj školi Vinica

Listopad je mjesec u kojem se slave knjige i knjižnice. U knjižnici Osnovne škole Vinica taj je mjesec obilježen uključivanjem u Bookmark projekt u sklopu kojega su izrađivani straničnici. Tema ovogodišnjeg Bookmark projekta je povezivanje kultura i civilizacija. U našoj školi straničnike su izrađivali učenici 6.a i 6.b razreda s učiteljicom hrvatskoga jezika Božidarkom Hošnjak te učenici članovi Malih knjižničara i Kluba malih čitatelja s knjižničarkom Draganom Belščak. Straničnike su poslali prijateljskim školama u Mađarskoj i Portugalu u nadi da će uskoro njihovim straničnicima označiti mjesto na kojem su se zaustavili čitajući.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 11. 2017. 20:59

Učenici trećih razreda posjetili Viničku tradicijsku kuću

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 11. 2017. 10:19

Nastup folkloraša i tamburaša škole na međunarodnoj smotri folklora "Vinička jesen"

Članovi folklorne i tamburaške grupe Osnovne škole Vinica nastupili su na Etnofolk Etnotour festivalu "Vinička jesen". Taj se festival održao u zgradi Općine Vinica, a u sklopu prekograničnog projekta DETOX  koji  se odvija kao dio programa Interreg Slovenija-Hrvatska, a financira se iz Europske unije. Načelnik Općine prilikom otvaranja smotre istaknuo je da će ovakvih događanja biti i u budućnosti te na tome zahvalio učiteljici Snježani Gašparić, voditeljici folklora OŠ Vinica i prof. Gordani Kos Kolar, voditeljici mladih tamburaša OŠ Vinice koje ih uvježbavaju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2017. 07:33

Dani kruha u PŠ Gornje Ladanje

"Hvala na svakom klasu žita" bila je središnja tema ovogodišnje proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici PŠ Gornje Ladanje, 27.10.2017. petak, proslavili su Dan kruha svečanom priredbom i blagoslovom pripremljenih pekarskih proizvoda. U priredbi su učenici prikazali svo svoje znanje i umješnost u pjevanju i u dramskom nastupu. Cijela škola bila je ukrašena likovnim i literarnim radovima učenika, a mirisala je po ukusnim slasticama koje su priredile mame i bake. Svojom nazočnošću svečanost su uveličali prečasni župnik, ravnateljica škole i općinski načelnik. Nakon programa i blagoslova svi prisutni blagovali su pripremljene proizvode.

 

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2017. 06:37

Tulum s(l)ova

 

Kad se zabavljaš, vrijeme brzo prolazi! Zato je i tulumašima na ovogodišnjem Tulumu s(l)ova u OŠ Vinica vrijeme od 19 do ponoći – projurilo. Na tulumu je sudjelovalo 23 učenika sedmih i osmih razreda te učiteljice engleskoga jezika, ravnateljica i knjižničarka. Druženje smo započeli igrom „Osjećaji u krugu“, a zatim smo se putem Skypea družili s tulumašima iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice te iz OŠ Belica. Glavni dio našeg tuluma bilo je ceremonijalno čitanje uz svjećice. Zabavljali smo se i uz igre: „Taboo“, „Kad bi…“, „Morski pas“ i „Žlica u rukavu“, a aktivnost za kraj pripremila je učiteljica Suzana Mihelčić koja je učenike iznenadila igrom „Bijeg iz učionice“. Uz puno mozganja i traženja ključeva i kodova, učenici su uspjeli izaći iz učionice i okrijepili se uz grickalice i sokove.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 29. 10. 2017. 18:49

Dani kruha u PŠ Natkrižovljan

U PŠ Natkrižovljan u petak, 27.10.2017. obilježeni su Dani kruha - zahvalnost za plodove zemlje. Povodom Dana kruha učenici škole pripremili su prigodnu priredbu u kojoj su recitacijama, plesom i pjesmom istaknuli važnost kruha te zahvalili za sve plodove zemlje. Nakon programa velečasni Mario Filipović blagoslovio je pripremljene krušne proizvode koje su zamijesile marljive ruke učenika, njihovih mama i baka. Nakon blagoslova slijedilo je blagovanje krušnih proizvoda.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 10. 2017. 10:56

Izvanučionična nastava učenika 4. razreda: Grad Zagreb

U utorak, 24.listopada 2017. učenici 4. razreda naše škole imali su cjelodnevnu izvanučioničnu nastavu u gradu Zagrebu. Cijeli dan boravili su u gradu i upoznali Zagreb kao prometno središte te su posjetili Vojnu zračnu luku Lučko gdje su upoznali sva zanimanja, letjelice i prateće objekte luke. Učenici su imali priliku po prvi put u životu upoznati pilota i njegove zadaće, sjesti u vojne avione i helikoptere, osjetiti pojam vojne discipline i radnih aktivnosti. Vozili su se gradskim prometnicama, uspinjačom, provozali se željezničkim i autobusnim kolodvorom te autocestom Varaždin – Zagreb. Upoznali su Zagreb kao upravno-pravno središte (Markov trg sa zgradom Vlade RH i zgradu Sabora, zgradu Zagrebačke skupštine), kulturno-povijesno središte (Trg kralja Tomislava, Trg bana Jelačića, Zdenac Manduševac, kula Lotrščak, crkvu sv. Katarine, crkvu sv. Marka, Zagrebačku katedralu, Kamenita vrata, tunel Griča i Krvavi most), trgovačko središte (tržnica Dolac, mnogobrojne trgovine i trgovački centri), gospodarsko središte (zgrade Plive, Tiska, Agrokora, Dukat), znanstveno središte (zgrade Medicinskog fakulteta, Bogoslovija, mnogobrojne osnovne i srednje škole), turističko središte (povijesni gradovi Gradec i Kaptol, groblje Mirogoj i ZOO vrt Maksimir). Vođeni planom i programom na kraju nastave učenici su zaslužili slobodan odmor u parku Maksimir i ZOO vrtu u kojem su i najviše uživali. Znanje stečeno na ovoj izvanučioničnoj nastavi primjenjivat će u svom svakodnevnom nastavnom radu na svim satovima.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 10. 2017. 14:49

Terenska nastava trećih razreda - Varaždinskom županijom

Učenici 3.a i 3.b Osnovne škole Vinica  te učenici 3.L Područne škole Gornje Ladanje bili su na terenskoj nastavi po županiji, 19. listopada 2017. g. Posjetili su Varaždinsku knjižnicu i čitaonu Metel Ožegović. Nakon Varaždina razgledali su Ludbreg, bili su na "centru svijeta" te posjetili crkvu Predragocjene krvi Kristove. U Varaždinskim Toplicama su vidjeli rimskke iskopine i kip božice Minerve iz drugog stoljeća. Dalje su krenuli put Trakošćana gdje su razgledali dvorac te prošetali okolinom dvorca. Prije odlaska kućama još su posjetili i mlin u Prigorcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 10. 2017. 08:34

Terenska nastava - Posjet izložbi "Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije"

Učenici osmih razreda, učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz vjeronauka i povijesti te članovi povijesne grupe  u srijedu, 18. 10. 2017., realizirali su terensku nastavu  u Varaždinu.  Učenici i razrednice osmih razreda Gordana Kos Kolar i Marija Županić te vjeroučiteljice Petra Piskač, Andrijana Kušinec i Marija Prikratki  posjetili su izložbu „Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije“  u palači Herzer Gradskog muzeja, koja je planirana Školskim kurikulumom.

Izložba je otvorena u povodu proslave 20. obljetnice Varaždinske biskupije. U sklopu izložbe su u 313 kataloških jedinica prikazani najvažniji događaji iz povijesti, djelovanja i ustroja Varaždinske biskupije. Predstavljena su i biskupijska blaga, liturgijsko ruho i posuđe, vrijedne knjige te biskupijska izdanja. Izložba sadrži i multimedijske sadržaje, kroz koje su prikazani karta Biskupije te njezin teritorijalni ustroj, zatim svećenici , ali i nove župe te izgrađeni objekti od osnutka Varaždinske biskupije.  Na izloži je predstavljeni lik i djelo prvog varaždinskog biskupa mons. Marka Culeja s kojim smo krenuli u ovo dvadesetogodišnje putovanje kao  i naš sadašnji pastir mons. Josip Mrzljak s kojim nastavljamo taj put, rekla je stručna voditeljca kroz izložbu Irena Gotal.

Izložba je ostavila duboki trag u učenicima i učiteljicama s nadom de će i oni ostaviti bar maleni „Trag dobrote“  na životnim putovanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 10. 2017. 07:11

Obilježavanje Dana jabuka u drugim razredima

U petak, 20. listopada, učenici 2.a i 2.b razreda OŠ Vinica obilježili su, na vrlo poučan i zabavan način, Dan jabuka. Tijekom četverosatne radionice izradili su zanimljive literarne i likovne radove te naučili mnogo o kraljici voća. U radionicu su se uključile i vrijedne ruke majki i baka učenika ispekavši razne jabučne kolače. Ukusnim kolačima osladili su se i ostali učenici škole.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 10. 2017. 16:25

Primopredaja pomagala od humanitarne akcije "Cvijećem do pomoći"

Primopredajom opreme i pomagala koja su urućena Općini Vinica, OŠ Vinica i dječjem vrtiću „Sreća“ završena je humanitarna akcija „Cvijećem do pomoći“ koja je započela u travnju, na inicijativu najmedicinske sestre Hrvaske, a rođene Viničanke Božene Kapitarić. Zahvaljujući organizatorima te donatorima koji su poklonili više od tisuću sadnica cvijeća, a ponajviše mještanima koji su se uključili kupnjom sadnica, ovom akcijom prikupljena su znatna sredstva. Za Osnovnu školu Vinica nabavljena su dva matematička pomagala (NUMICON) koja će učenicima s poteškoćama olakšati računanje. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 10. 2017. 14:05

Rano učenje informatike započelo i na područnim školama

Učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Vinica u velikom broju pohađaju izvanastavnu aktivnost ranog učenja informatike. Za potrebe te aktivnosti u sklopu projekta, kojeg provodi Varaždinska županija , dobiveno je 12 novih prijenosnih računala za potrebe nastave u područnim školama. U matičnoj školi nastava se izvodi u postojećoj informatičkoj učionici. Radost na licima učenika pokazuje pun pogodak ove aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 10. 2017. 12:49

Sudjelovanje OŠ Vinica na Županijskoj smotri "Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2017."

U subotu 14. listopada održana je ovogodišnja Županijska smotra Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Domaćin ovogodišnje smotre bila je Osnovna škola Šemovec. Početak manifestacije bio je na Franjevačkom trgu gdje su osnovne i srednje škole, sudionici Smotre, postavili svoje štandove s plodovima zemlje, kruha, peciva i kolača, nakon čega su u svečanoj povorci krenuli u varaždinsku katedralu gdje je u 9 sati preč. Mario Kopjar, kanonik Stolnog kaptola, predvodio svetu misu zahvalnicu. U koncelebraciji svete mise zahvalnice bio je i vlč. Petar Golub, župnik u Bartolovcu, na čijem području djeluje OŠ Šemovec. Na svetoj misi sudjelovali su ravnatelji, učitelji i učenici škola sudionika Smotre, roditelji te predstavnici županijskih vlasti. Nakon misnog slavlja, koje je pjesmom animirao dječji zbor škole domaćina, sudionici su se u svečanoj povorci uputili do Županijske palače gdje je održan kraći glazbeno scenski program. Mnogobrojni prolaznici i uzvanici mogli su razgledati pripremljene proizvode i izložbene prostore, a nakon završenog rada prosudbenog povjerenstva kušati i blagovati.

Našu školu odlično su predstavile učenice 4. a razreda Rozalija Kušinec, Klara Tot, Sara Lukaček i Gabriela Krobot s vjeroučiteljicama Andrijanom Kušinec, Petrom Piskač i Marijom Prikratki.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 10. 2017. 14:10

Svečano obilježeni Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

U OŠ Vinica u petak, 13.10.2017., bilo je posebno svečano. Povodom Dana kruha učenici i djelatnici škole pripremili su priredbu u kojoj su nastupili članovi folklora, zbora i dramsko - recitatorske grupe. Pridružila su im se i djeca iz Dječjeg vrtića Sreća, budući školarci, svojim prigodnim igrokazom. Ravnateljica škole zahvalila je svima koji su doprinjeli na bilo koji način provedbi ove manifestacije,  kako pripremom izložbenog prostora i samih proizvoda i izložbe, tako  i svečanim programom.  Pozdravila je načelnika Općine Vinica, gospodina Marijana Kostanjevca i sve prisutne roditelje. Zahvalila je svima što pokazuju interes za školu i događanja u školi te se na taj način nastavlja uvijek dobra suradnja. Nakon programa vinički župnik, prečasni Valent Posevec, blagoslovio je pripremljene krušne proizvode te su ih učenici i svi prisutni nakon toga blagovali. 

Jedan dio proizvoda izdvojio se za predstavljanje na Županijskoj smotri "Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje", koja će se održati na Franjevačkom trgu u subotu, 14.10.2017. g. u jutranjim satima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 10. 2017. 12:36

Terenska nastava šestih razreda

U srijedu, 11.10.2017. učenici šestih razreda realizirali su terensku nastavu, planiranu Školskim kurikulumom, u Arboretumu Opeka. U sklopu terenske nastave usvajali su i uvježbavali sadržaje iz nastavnih predmeta povijest, priroda, tjelesna i zdravstvena kultura i likovna kultura. Zajednička tema bila je Šuma. U pratnji učenicima bile su učiteljica povijesti Marija Županić i učiteljica prirode Jelena Đurak.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 10. 2017. 06:14

Započelo rano učenje informatike u OŠ Vinica

U utorak, 3. listopada 2017. godine započelo je rano učenje informatike u OŠ Vinica. Ova izvannastavna aktivnost izvodi se za učenike od 1. do 4. razreda u sklopu projekta Varaždinske županije. U područnim će se školama ova izvanastavna aktivnost početi provoditi sljedeći tjedan, nakon što stigne dodatna računalna oprema za te škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 10. 2017. 22:58

Učenice i učiteljice iz OŠ Vinica sudjelovale na Etno Tour radionici

Učenici, članovi pojedinih sekcija u Učeničkoj zadruzi Vrčeki, sa svojim su voditeljicama sudjelovali u Etnotour radionici u dvorištu viničke tradicijske kuće. Ova radionica provodila se u okviru projekta DETOX, a tema radionice bila je izrada cvijeća od papira i raznih drugih prirodnih materijala. Svoje umijeće izrade cvijeća prezentirale su svima okupljenima članice viničke veziljske sekcije „Fijolice“ te udruge „Stara brv“ iz Gornje Voće, a za ovu vrstu ručnog rada zainteresirale su sve prisutne. Učenici su se vrlo uspješno okušali u izradi cvijeća i svoje su rukotvorine podnijeli kući.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 9. 2017. 15:49

Asfaltirano dvorište u PŠ Gornje Ladanje

Ovih dana dvorište Područne škole Gornje Ladanje dobilo je novi izgled. Asfaltirani je prilaz školi i tako je omogućen sigurniji i ljepši dolazak učenicima i djelatnicima u školu. Ovo asfaltiranje izvedeno je od strane tvrtke PZC, a na zahtjev upućen iz Osnovne škole Vinica te uz zalaganje načelnika Općine Vinica. Svoju radost što im je dvorište uređeno pokazala su nasmijana lica učenika koji su se postrojili u vrstu prije odlaska na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 9. 2017. 10:48

Europski dan jezika 2017.

Ponovno smo obilježili Europski dan jezika koji se tradicionalno obilježava 26. rujna svake godine. Smisao je vrednovati sve europske jezike i kulture tih zemalja te motivirati ljude važnosti učenja stranih jezika. Pri tome je povećan naglasak na očuvanju bogate baštine dvjestotinjak europskih jezika.

 
Učiteljice engleskog jezika, Suzana Mihelčić i Nikolina Siročić, obilježile su taj događaj s učenicima viših razreda. Učenici 8.a i b razreda dodatnu su nastavu engleskog jezika pretvorili su kviz učionicu te zaigrali interaktivni Kahoot kviz vezan uz europsku kulturu i jezike te tako obilježili Europski dan jezika. 
Učenici Emil Bek iz 6.a razreda i Paola Milec iz 7.b razreda izradili su prigodan plakat na temu dana europskih jezika. Svi smo se dobro zabavili i prisjetili se važnosti učenja poznatih i novih nam stranih jezika.
 
Goodbye! Tschüss! Addio! Ciao!
  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 26. 9. 2017. 21:45

Obilježena godišnjica oslobođenja grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

Učenici i djelatnici škole putem plakata i predavanja na satovima povijesti i satovima razredih odjela upoznati su s kronologijom oslobađanja grada Varaždina 1991. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 9. 2017. 12:58

Dodatne sportske aktivnosti u OŠ Vinica

Ženski odbojkaški klub Vinica poziva učenice svih uzrasta, od 1. do 8. razreda, a koje su  sportskog duha i željne timskog sportskog druženja da im se priključe u novoj sezoni igranja odbojke. Možete im se pridružiti na treningu u ponedjeljak, 25. rujna u 18:00 sati, u školskoj sportskoj dvorani ili na fb stranicu OK Vinica odnosno predsjednici Andreji Verbič .

OŠ Vinica iskazala je interes za provođenje Univerzalne sportske škole u školskoj godini 2017./2018. kroz koju će učenici  upoznati različite vrste sportova (nogomet, košarka, rukomet, atletika, gimnastika i sl.), a u organizaciji je Školskog  sportskog  saveza Varaždinske županije. Školu će voditi Velimir Žganec, mag. kin., dva puta tjedno te će škola biti besplatna za polaznike. Molimo zainteresirane učenike i učenice  od 1. do 4. razreda da se prijave razrednicima do 27.9.2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 9. 2017. 07:24

Dopuna obavijesti vezano uz osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk.god. 2017./2018.)

Roditelji prijavitelji na Poziv za osiguravanje besplatne školske kuhinje, koji ne posjeduju Rješenje o priznavanju prava na dječji dolpatak izdano u 2017. godini, trebaju u HZMO u Varaždinu tražiti potvrdu da je rješenje iz prijašnjih godina još uvijek na snazi te ga priložiti prijavnoj dokumentaciji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 9. 2017. 09:21

Natječaj Eko - fotka 2017.

Na natječaju Eko - fotka 2017. iz naše je škole sudjelovao Gabriel Punčec iz 8.b razreda s fotografijom Mir na jezeru. Fotografija je bila izložena na izložbi u A temi: Ovo raduje našu majku prirodu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 9. 2017. 16:59

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk.god. 2017./2018.)

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je Poziv za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.) s ciljem ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva. Učenici koji žele ostvariti pravo na besplatnu školsku kuhinju dužni su u OŠ Vinica dostaviti ispunjeni Zahtjev za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje za 2017./2018. školsku godinu (Zahtjev je u prilogu). Uz zahtjev je potrebno dostaviti presliku Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu. Pravo na ostvarenje besplatne školske kuhinje imaju samo korisnici prava na dječji doplatak. Zahtjev i presliku Rješenja potrebno je dostaviti najkasnije do 25.9.2017. g. u tajništvo škole.

Prilog: Zahtjev za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje za 2017./2018. školsku godinu 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 9. 2017. 12:07

Edukacija za učenike prvog razreda

U četvrtak, 7. rujna 2017. g. učenike 1. razreda, uz prisustvo njihove učiteljice Tatjane Pajtak i pedagoginje škole Gordane Damjanić,  posjetili su predstavnici HAK-a, Crvenog križa i PU Varaždin. Na zanimljiv način su im objasnili kako se trebaju ponašati kao sudionici prometa, što se smije, a što ne smije na putu od kuće do škole i natrag. Na kraju su im poklonili torbice sa prslucima, kabanicama, bojankama i slikovnicama koje će im još dodatno pomoći i objasniti kako se ponašati sigurno u prometu.

 

 

Učenici su dobili i knjigu kao poklon od Općine Vinica koji im je u ime načelnika marijana Kostanjevca predala njegova zamjenica, v.d. ravnateljica škole Mirjana Jambriško.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 9. 2017. 11:25

Prvi dan nastavne godine

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine započela je nova nastavna godina. Učenici su se vratili u školske klupe, preuzeli su udžbenike iz županijskog projekta razmjene udžbenika te radne bilježnice koje im financira Općina Vinica. Proveli su prvi nastavni dan sa svojim razrednicima.

 

Posebno svečano bilo je za učenike prvih razreda. Za njih su program dobrodošlice pripremili učenici sadašnjih petih razreda zajedno sa svojom učiteljicom iz 4. razreda Tatjanom Pajtak i učiteljicom glazbene kulture Gordanom Kos Kolar. Prije samog programa pozdravne riječi svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole uputila je vršiteljica dužnosti ravnatelja škole Mirjana Jambriško. Učenicima prvog razreda je zaželjela da im školski dani budu čim bolji i da nauče mnogo novih znanja koja su im potrebna za život te da se u školi uvijek osjećaju ugodno. Roditeljima je poželjela da im suradnja sa školom bude uvijek pozitivna. Želje za uspješan početak školske godine učenicima, učiteljima i djelatnicima škole pismom je uputio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 9. 2017. 14:48

Organizacija nastave prvog nastavnog dana u školskoj godini 2017./2018.

Prvog nastavnog dana u školskoj godini 2017./2018. nastava će se organizirati na sljedeći način:

Učenici 1. razreda:

OŠ Vinica - 8:00 sati

PŠ Gornje Ladanje - 8:45

PŠ Natkrižovljan - 9:30 

Učenici ostalih razreda:

OŠ Vinica - 9:00 sati

PŠ Gornje Ladanje - 8:00 sati

PŠ Natkrižovljan - 9:30 sati

Tog će dana biti organizirana nastava od tri sata te će učenici preuzeti udžbenike pa si neka ponesu torbe. Također neka ponesu bilježnicu, olovku i papuče. Školska kuhinja započet će s radom u srijedu. Autobusni prijevoz učenika organiziran je po već postojećem rasporedu, a prvog nastavnog dana autobus će voziti na početak u 9:00 sati, a u povratku nakon održane nastave.

Sretan početak nastavne godine i puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 9. 2017. 11:20

Udžbenici i radne bilježnice

Cijenjeni učenici i roditelji!

Osim što će učenici OŠ Vinica sudjelovati u projektu razmjene udžbenika  koji provodi Varaždinska županija, obavještavamo vas da će, prema odluci Općinskog vijeća i načelnika Općine Vinica, za učenike čiji roditelji imaju prebivalište na području općine Vinica biti kupljene sve radne bilježnice, te da će kupnju financirati Općina Vinica u cijelosti. Preuzimanje će se odvijati kada i preuzimanje udžbenika. Likovnu mapu nemojte nabavljati prije početka školske godine. Obavijesti možete pratiti na web stranici škole. 

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 6. 2017. 16:56
» Arhiva naših vijesti    
 


Točno vrijeme

Upisi u srednju

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Kalendar rada

Za roditelje

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


Tražilica

Anketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju