preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Plesom i pjesmom protiv nasilja

Učenici i djelatnici škole već četvrtu godinu zaredom obilježavaju Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Cilj pokreta je osvijestiti o sve većoj prisutnosti vršnjačkog nasilja te ga aktivnostima, koje su pripremili učenici 5. i 8. razreda, suzbiti ili barem umanjiti. Učenice 8.a razreda kratkom su konferansom informirale o nastanku samog pokreta te su nas podsjetile na zagrebačkog maturanta Luku Ritza koji je umro od tjelesnih posljedica usred fizičkog napada skupine tinejdžera. Učenici 8. razreda pripremili su kratke filmove u kojima su prikazali razne vrste nasilja prisutne u školama te odaslali poruke mlađim učenicima. Oba filma možete pogledati ovdje. Učenici 5. razreda osmislili su ples kojem su se pridružili i ostali sudionici programa uz školski moto: "Glazbom i plesom protiv nasilja!"

 

Ovaj je događaj jedna od aktivnosti zajedničkog projekta partnerskih škola koje surađuju u međunarodnom projektu koji se odvija preko eTwinning portala za povezivanje škola. Jedna od škola partnera je Osnovna škola I. K. Sakcinskog Ivanec s kojom je suradnja započela još prošle školske godine. Organizaciju događaja vodile su učiteljice engleskog jezika Suzana Mihelčić i Nikolina Siročić, a s učenicima su izrađivale i prigodne plakate s porukama nasilnika i žrtava nasilja na hrvatskom i engleskom jeziku. 

Velik broj djece i djelatnika škole je u znak podrške nenasilju obukao ružičastu majicu, a svi prisutni sudjelovali su u programu suzbijanja nasilja. Obilježavanjem ovog dana Osnovna škola Vinica pokazuju jasan stav nulte stope tolerancije prema nasilju. 

Foto-album
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Mesić   datum: 1. 3. 2018.

Točno vrijeme

Projekti EU

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


Tražilica

Anketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju