preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Terenska nastava na engleskom jeziku

Učenici 7. i 8. razreda u srijedu, 15. siječnja ostvarili su planiranu terensku nastavu iz engleskog jezika odlaskom u Zagreb. Program nastave obuhvatio je posjet Veleposlanstvu Australije i Muzeju za umjetnost i obrt (engl. escape room - bijeg iz sobe). 


Prilikom posjete Veleposlanstvu učenici su bili podijeljeni u dvije skupine te su naizmjenično primljeni na predavanje koje je vodila voditeljica programa za javnu diplomaciju Dijana Grahovac rodom iz Lepoglave, ali je velik dio života živjela u Australiji. Učenici su kroz razgovor imali prilike čuti izvorni australski izgovor te postavljajući pitanja saznati sve što ih je zanimalo o australskom školskom sustavu, geografskim obilježljima, divljini i životinjama, Aboriđinima kao prvim doseljenicima, smiješnim i zastrašujućim životnim događajima gospođe Dijane, trenutnim požarima u Australiji, o radu u Veleposlanstvu i još mnogo kulturnih činjenica. 

 

Nakon zanimljivog predavanja učenici su postavili zanimljiva pitanja, a u znak zahvale što su posjetili veleposkanstvo svatko je dobio mali poklon s obilježjem Australije. Naši učenici uručili su im proizvode Učeničke zadruge Vrčeki u znak zahvalnosti. Učenici su nastupili veoma komunikativno te su izborom pitanja namijenjenih ambasadorici pokazali velik interes za Australiju te su pritom usavršavali sposobnosti slušanja, razumijevanja i govorenja. 

Drugi dio terenske nastave odveo ih je u Muzej za umjetnost i obrt gdje su nakon obilaska izložbe Orašar (balet ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog) podijeljeni u dvije skupine ušli u dvije prostorije (escape room) u kojima su rješavali logičke zadatke i zagonetke ne bi li pronašli skriveno blago. U tome su im koristile informacije koje su čuli tijekom obilaska izložbe.

  

Nakon pronalaska skrivenog blaga - slatkiša, okupili su se i krenuli put Vinice gdje su stigli u popodnevnim satima. Učenike su na terenskoj nastavi pratile učiteljice engleskog jezika Suzana Mihelčić i Nikolina Siročić koje su nastavu isplanirale u suradnji s pedagoginjom Gordanom Damjanić. Cjelodnevnom boravku u Zagrebu pridružila se i ravnateljica Mirjana Jambriško.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Mesić   datum: 15. 1. 2020.

Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju