preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Reading is fun - projektna nastava

U utorak 10. veljače učenici 8. razreda naše škole, A. Ivančić, F. Šipek, L.  Dubovečak, V. Hrgar, M. Gerbus i A. Pajtak, uz vodstvo učiteljica engleskog jezika, odradili su drugi od četiri planirana susreta s partnerskim školama s kojima sudjelujemo u projektu Reading is fun (Čitanje je zabavno). Glavni ishodi projektne nastave su poticati čitanje na stranom jeziku, razvijati govorne sposobnosti te družiti se i razmjenjivati iskustva s učenicima iz drugih škola. Sve aktivnosti odvijale su se na engleskom jeziku. 

 


Ovoga puta domaćin je bila naša škola, a ostali sudionici projekta dolaze iz OŠ grofa J. Draškovića u Klenovniku, OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija i OŠ Kneginec Gornji, a projektu se u susretima pridružuje i školska knjižničarka.

Nakon uvodnog pozdrava slijedila je prva aktivnost s ciljem međusobnog upoznavanja sudionika uz igru speed date (spoj). Učenici su kroz kratak razgovor s ostalima predstavili sebe te se bolje upoznali.

U glavnom dijelu susreta učenici su pročitali pripremljene stihove ljubavne ili smiješne poezije te ukratko rekli zašto su ih odabrali i što stihovi za njih znače. Nakon aktivnosti slijedili su komentari na pročitano, a pokrenula se i rasprava o čitanju lektirnih naslova te su učenici uspoređivali način obrade lektire u svakoj od škola. Nakon čitanja naši učenici domaćini poveli su goste po školi te su se tijekom slobodnog vremena pobliže družili i neobavezno pričali na hrvatskom jeziku.

Slijedio je set zabavnih društvenih igara koje omogućuju učenicima da uče nove riječi i izraze na stranom jeziku te razvijaju suradničko učenje. Učitelji i učenici oduševljeni su aktivnostima, a učenici nestrpljivo očekuju sljedeći susret u Svetom Iliji.

  

  

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Mesić   datum: 10. 2. 2020.

Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju