preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Obavijest o početku nove nastavne godine 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici i djelatnici škole,

na početku smo jedne nove nastavne godine koja će započeti 7. rujna 2020. godine dolaskom u školske klupe. Ovo će biti jedna školska godina puna neizvjesnosti, različitih novih načina i privikavanja na te nove načine, ali vjerujem da ćemo svi uspješno tome pristupiti s puno discipline i razumijevanja, i dan po dan ćemo pronalaziti po potrebi nova rješenja u skladu s preporukama i mogućnostima. Pozivam sve da ako imaju neku primjedbu i konkretno rješenje problema da nam se obrate i da učinimo sve što je u našoj moći da problem riješimo.

U ovoj situaciji iznimno je važno da ostanemo zdravi poštujući preporuke HZJZ, osnivača, stožera civilne zaštite i svih ostalih koji su uključeni u organiziranje nastave. U svemu tome potrebno je da se preporuke disciplinirano poštuju kako u školi, tako i na putu od kuće do škole i natrag te u slobodno vrijeme.

U školi smo pripremili provedbeni plan rada u novonastaloj epidemiološkoj situaciji, a poštujući preporuke, te smo školu pripremili da bude sigurno mjesto za naše učenike i djelatnike.

Svaki učenik će prvog dana nastave preuzeti udžbenike i dodatne obrazovne materijale pa neka ponesu torbe/ruksake, a također će preuzeti i po dvije platnene maske koje osigurava Varaždinska županija. Za prvi dan na putu do škole i pri ulasku te kretanju po hodnicima učenici trebaju imati svoje maske. Prvog dana neće biti organiziranog prijevoza.

Kod preporuka najveći je naglasak na održavanju razmaka od 2 m u zatvorenom prostoru, 1 m na otvorenom prostoru, dezinfekciji i ne miješanju odgojno obrazovnih skupina u najvećoj mogućoj mjeri. Obavezno je nošenje zaštitnih maski na putu od kuće do škole i natrag, posebice na autobusu, a potrebno je i paziti kada kišemo i kašljemo. Djeca neka sa sobom imaju i bočicu s vodom za piće kako bi se smanjio odlazak iz učione. 

Na ulasku u školu će biti obavezna dezinfekcija ruku i nogu, a vršit će ju dežurni učitelj na pojedinom ulazu. Budući da će razredi u pravilu cijelo vrijeme biti u istoj učioni, učenici će ulaziti kroz više ulaza, a prema tome gdje će se održavati nastava. Raspored učiona možete pogledati ovdje. Svi učenici u školu ulaze kako dolaze poštujući razmak te nema grupiranja na dvorištu i oko škole. Kada uđu u školsku zgradu najbližim se putem upućuju do svoje učione, preozuvaju se i ulaze u učionu. Učenici od 1. do 4. razreda ulaze na stražnji Ulaz/izlaz od strane crkve, tj. ulaze koroz mala ulazna vrata ograde preko puta vrtića, pored kotlovnice i do ulaza. Učenici putnici tog uzrasta prelaze preko dvorišta i idu pločnikom do ulaza. Učenici 6.a, 6.b i 7.b razreda ulaze na dostavni ulaz iza kioska. Učenici 8. b i 5. b razreda ulaze na ulaz/izlaz za nuždu na 1. katu starog dijela škole s prednje strane. Učenici 5.a, 7.a i 8.a razreda ulaze na glavni ulaz. Prilikom ulaska nikako ne smije biti naguravanja kako zbog poštivanja razmaka, tako i zbog sigurnosti da ne bi došlo do ozljeda. Posebnu pažljivo trebaju ulaziti učenici na 1. kat. Ako se to neće pokazati kao dobra praksa, istog ćemo trena plan izmijeniti. Na isti ulaz koji djeca ulaze, izlaze i nakon završetka nastave. U školu ne ulazi nitko osim učenika i djelatnika, a ko netko baš mora ući, ulazi uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uz prethodni dogovor sa osobom iz škole.

Što se tiče prehrane, ona će započeti od srijede tako da će učenici od 1. do 4. razreda hranu konzumirati u učioni, a učenici od 5. do 8. razreda u blagovaoni u različito vrijeme uz poštivanje razmaka. Da bi škola mogla na taj način funkcionirati, nećemo imati školsko zvono, staovi će trajati 45 minuta, ako je 1 sat, a radit će se većina u blok satovima (2 sata - 90 minuta). Učenici će na toalete ići za vrijeme sata uz dozvolu učitelja i to u najvbliži sanitarni čvor te ih treba upozoriti na redovito pranje ruku.  Pozivam na racionalno korištenje sredstava za dezinfekciju koja će biti po cijeloj školi na potrebnim mjestima. Da djeca ne bi previše boravila u strogo kontroliranom zatvorenom prostoru, učitelji će izlaziti s učenicima u školsko dvoriše te se u dvorištu stoga ne smije nitko parkirati. U početku se nastava TZK neće izvoditi u dvorani, nego čim više na otvorenom. Za vrijeme izlaska iz učione, a i pod satom, kada to vremenske prilike dozvoljavaju, učione i prostor škole će se redovito provjetravati, a vršit će se i redovita dezinfekcija prostora.

Svakog dana roditelj treba djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu ili si djeca starijeg uzrasta mjere sami te je podatak o izmjerenoj temperaturi potrebno zapisati u za to predviđeni notes - informativku. Djelatnicima se temperatura mjeri u tajništvu škole te moraju doći prije bilo koje druge aktivnosti najprije u tajništvo. Prema preporukama HZJZ ako su roditelji učenika u samoizolaciji ili su u samoizolaciji članovi obitelji, tj. zajedničkog domaćinstva, a djeca ne ostvaruju izolaciju od njih u pravom smislu, mole se roditelji da takvo dijete ne šalju u školu.

Produženi boravak počet će s radom 14.9.2020.g. ako bude dovoljan broj zainteresiranih uz suglasnost roditelja.

Autobusni prijevoz će započeti od utorka s većim autobusom uz poštivanje mjera javnog prijevoza. također molimo učenike da prilikom čekanja autobusa i u autobusu poštuju i sva ostala pravila ponašanja radi sigurnosti njih samih.

Ostale informacije učenici će dobiti u školi prvog dana i nadalje po potrebi.

Zahvaljujem unaprijed svima na razumijevanju, disciplini, konkretnim kritikama s prijedlozima i uz želju da svi ostanemo pribrani i zdravi!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Jambriško   datum: 3. 9. 2020.

Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju