preskoči na sadržaj
Novosti o natjecanjima... Čestitke svim sudionicima...

Natječaj EKO-FOTKA 2024

Čestitamo učeniku 6.a razreda Nikoli Bahatu i mentorici Biserki Hudoletnjak na osvojenoj SREBRNOJ PLAKETI na natječaju EKO-FOTKA u kategoriji Simbioza u prirodi za fotografiju Novi život starog stabla u organizaciji Osnovne škole Ferdinandovac iz Koprivničko-križevačke županije te će njegov rad biti izložen na izložbi. U natječaju je sudjelovalo 56 škola iz Hrvatske s ukupno 583 radova, a u kategoriji Simbioza u prirodi natjecala su se 333 rada.

Bravo za postignuti uspjeh!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 6. 2024. 08:01

Natjecanje GO-CAR-GO

Učenici OŠ Vinica, polaznici Kluba mladih tehničara, 28.5.2024. sudjelovali su na natjecanju u spustu ekstramobila GO-CAR-GO u Ptuju u organizaciji Školskog centra Ptuj. Svoj ekstramobil predstavili su učenici Noel Brodar, David Dubovečak, Jakov Goričanac, Lukas Gregurec i David Lazar s mentorom, učiteljem tehničke kulture i fizike, Nenadom Mesekom. Ekstramobil Osnovne škole Vinica, pod nazivom Military Transformer, osvojio je 2. mjesto po izboru ekipa koje su sudjelovale i priznanje za najbolji "extra" ekstramobil te im na tome čestitamo.

Bravo!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 5. 2024. 08:10

Državno natjecanje Sigurno u prometu

Čestitamo na osvojenom odličnom 3. mjestu na Državnom natjecanju Sigurno u prometu! Bravo Mia i Benjamin! Ponosni smo na vas! Čestitamo i mentoru, učitelju TZK dr.sc. Branimiru Štimecu.
Benjamin Ian Šipek i Mia Rožmarić na 30. državnom natjecanju Sigurno u prometu, koje se održalo u Puli, osvojili su 3. mjesto ekipno. U ekipi Varaždinske županije bili su i Klara Levatić iz OŠ Beletinec, mentor Zlatko Horvat i Teo Genc Car iz OŠ Ivanec, mentorica Anđelka Barlek. U pojedinačnoj konkurenciji Benjamin je osvojio 4., a Mia 10. mjesto. Ovi izvrsni rezultati proizlaze iz projekta ŽELIM VOZITI BICIKL koji dugi niz godina u školi vode mentori dr. sc. Branimir Štimec, prof. i Nenad Mesek. Ove godine, na svim razinama natjecanja, natjecalo se 2284 natjecatelja iz 192 škole. Na državnom natjecanju bilo je 84 učenika iz 58 škola. Još jednom je dokazano da je Osnovna škola Vinica "mala škola za velike uspjehe".
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 5. 2024. 08:06

Državno natjecanje iz astronomije

Čestitamo učeniku 7. razreda Leonardu Bregoviću i mentorici Milici Žabčić na odličnom 9. mjestu na Državnom natjecanju iz astronomije. Ponosni smo što iz naše male škole imamo tako velik uspjeh na državnom natjecanju. Bravo!

Na 57.Državnom natjecanju iz astronomije u Varaždinu, koje se održalo na Elektrostrojarskoj školi, sudjelovalo je više od 130 učenika i mentora. Veliki uspjeh ove godine postigao je učenik OŠ Vinica Leonardo Bregović, učenik 7.a razreda. Pripreme za natjecanje vrlo su kompleksne i trajale su više mjeseci jer je osim pisanog ispita na natjecanju, za plasman na državno natjecanje, bilo potrebno izraditi istraživački rad koji je vrlo visoko ocijenjen od strane Državnog povjerenstva. U istraživanju je Leonardo uz vodstvo svoje mentorice i profesorice geografije Milice Žabčić koristio školski teleskop i uređaj SQM koji mu je pomogao u određivanju kvalitete noćnoga neba i proučavanju svjetlosnog onečišćenja u Vinici. Leonardo se plasirao na visoko 9. mjesto u državi i zaslužio sve pohvale i čestitke za uložen trud. Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 5. 2024. 08:05

Županijsko natjecanje iz mini nogometa

Čestitke učenicima 5. i 6. razreda Vinku Hrgaru, Benjaminu Ianu Šipeku, Maximu Ladiki, Marinu Kužnaru, Marinu Šenkišu, Nikoli Bahatu, Noelu Mikulanu, Davidu Pehardi i Mateju Kušteru te mentoru, učitelju TZK, dr.sc. Branimiru Štimecu, prof. na osvojenom 3. mjestu na Županijskom natjecanju iz mini nogometa koje je održano 13.5.2024. u Varaždinu. Bravo!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 5. 2024. 07:23

Županijska smotra učeničkih zadruga

Učenička zadruga Vrčeki predstavila SE na Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Gospodarskoj školi u Varaždinu 3.5.2024. te zauzela izvrsno 6. mjesto od ukupno 27 predstavljenih zadruga Varaždinske županije. Članice zadruge predstavile su platnene torbe oslikane motivom crnkaste sase, zaštićene biljke koja raste i u viničkom području. Svaka torba sadrži i QR kod na kojem se vlasnik torbe može educirati o ovoj zaštićenoj biljci te očuvanju njenog staništa. Na smotri su zadrugu uspješno predstavljale učenice Maja Vrabec i Veronika Leskovar uz pratnju učiteljica Nikoline Siročić i Marije Županić, a podršku im je pružila ravnateljica škole Mirjana Jambriško. Posjetom su ih podržale i voditeljica zadruge Suzana Mihelčić te učenica Martina Zrinjski, koja je također oslikavala torbe, koja je također oslikavala torbe u sklopu Cvjećarske sekcije Muškatlin. Posebne pohvale i učenici Lei Leskovar koja je oslikala većinu torbi.

Bravo za sve zadrugare uključene u rad predstavljanja zadruge na smotri kao i sve koji su radili na izradi i oslikavanju torbi!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 5. 2024. 18:37

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu

Učenici iz OŠ Vinica sudjelovali su 2.05.2024. u Ludbregu na Županijskom natjecanju Sigurno u prometu. Osvojili su ekipno 2. mjesto u konkurenciji 14 škola. U pojedinačnoj konkurenciji dječaka Benjamin Ian Šipek osvojio je 2. mjesto, a Vinko Hrgar je bio 8. U pojedinačnoj konkurenciji djevojčica je Mia Rožmarić osvojila 1. mjesto, dok je Ena Klapša bila 7. Svojim rezultatima su se Mia i Benjamin plasirali na državno natjecanje koje će se održati u Puli. Natjecanje je s tribina pratio i Fran Stokrajec. Mentori učenicima su učitelj tehničke kulture Nenad Mesek i učitelj TZK dr. sc. Branimir Štimec, prof. Čestitamo svima na postignutim rezultatima i želimo puno uspjeha na državnoj razini natjecanja!

  

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 5. 2024. 07:36

Održan 13. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” u Križevcima

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu, 27. travnja 2024., održana je završna svečanost 13. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova. Likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Darovi hrabrosti“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Škola hrabrosti”.

Završnoj je svečanosti prethodio natječaj koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2023. godine. Organizatori, Osnovna škole Ljudevita Modeca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, predložili su da tema ovogodišnjega natječaja bude hrabrost. U Križevce je na natječaj pristiglo 178 književnih te 135 likovnih radova iz ukupno 73 škole s područja cijele Republike Hrvatske Za objavu u zborniku „Škola hrabrosti“ stručno je povjerenstvo izabralo 55 književnih i 40 likovnih radova.

U žanru poezije dodatnu  nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za pjesmu „Majka Marija” osvojila je  učenica 8. razreda  Martina Kušinec  (mentorica Andrijana Kušinec) koji je javno izvela na svečanosti.

U žanru  proze rad  učenice 7. razreda  Ane  Rodeš - (manetorica Lara Furjan Kralj) objavljen je u zborniku „Škola hrabrosti“.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike.

 

 

Čestitamo učenicama i  mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 4. 2024. 10:30

Natjecanja GlagoMatika

Učenici polaznici produženog boravka u drugom polugodištu upoznali su se sa starim hrvatskim pismom - glagoljicom. Učili su slova i brojeve te se okušali u pisanju i računanju. Na blagdan sv. Marka, 25. travnja sudjelovali su na natjecanju GlagoMatike. Kvalifikacijska natjecanja provodila su se online gdje su učenici morali pokazati vještinu računanja na glagoljici. Učenici drugih razreda natjecali su se u skupini Az koja obuhvaća 1. i 2. razred. Manuel Klasić zauzeo je 13. mjesto, Laura Leskovar 14. i Saša Šaško 26. mjesto od ukupno 46. natjecatelja. Učenici trećih razreda natjecali su se u skupini Buki koja obuhvaća 3. i 4. razred. David Bužanić-Ivančić zauzeo je 12. mjesto, Lorena Rožmarić 42., Ivan Hubek 44. i Larisa Krobot 84. mjesto od ukupno 134 natjecatelja.
Mentorica svim učenicima je učiteljica iz produženog boravka Tamara Drašković.
Čestitamo svima na postignutim rezultatima!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 4. 2024. 10:26

Županijsko natjecanje - futsal

Učenici Osnovne škole Vinica  Marin Kužnar, Benjamin Ian Šipek, Marino Šenkiš, Vinko Hrgar, Maxim Ladika, Matej Kušter, David Peharda, Noel Mikulan, Antonio Bosilj i Nikola Bahat osvojili su 4. mjesto na županijskom natjecanju iz futsala za 5. i 6. razred. Čestitamo igračima i mentoru, učitelju TZK dr.sc. Branimiru Štimecu, prof.!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 4. 2024. 10:18

Školsko natjecanje Sigurno u prometu

Čestitamo svima na postignutim rezultatima i puno sreće i uspjeha na županijskoj razini natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 4. 2024. 08:21

Međuopćinsko natjecanje iz malog nogometa za dječake

Na međuopćinskom natjecanju iz malog nogometa, održanom 27.3.2024., učenici OŠ Vinica pod vodstvom mentora dr.sc. Branimira Štimeca, prof. osvojili su 1. mjesto pobijedivši ekipe iz Cestice, Sračinca i Petrijanca te osvojili plasman na županijsko finale. U ekipi su bili sljedeći učenici: Vinko Hrgar, David Peharda, Nikola Bahat, Maxim Ladika, Marin Kužnar, Antonio Bosilj, Benjamin Ian Šipek, Noel Mikulan, Marino Šenkiš i Matej Kušter.

Čestitamo i želimo puno sportskog uspjeha i sreće na sljedećoj razini natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 3. 2024. 08:38

24. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije

Zbor starijeg uzrasta OŠ Vinica sa svojom voditeljicom Gordanom Kos Kolar sudjelovao je 26.3.2024. na 24. Smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije. Natjecali su se u B kategoriji te osvojili 3. mjesto. Izveli su tri troglasne skladbe Suncokret, En, ten, tini i Syiahamba.

Čestitamo na postignutom rezultatu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 3. 2024. 11:23

Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva Kaj je naša duša i naša popiefka 2024.

Učenici naše škole i njihovi voditelji odazvali su se pozivu na Natječaj 4. Smotre dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“ koju je raspisao Centar izvrsnosti za hrvatski jezik (Centri izvrsnosti Varaždinske županije) kao dio Festivala Ivan Kukuljević Sakcinski.

Stručno prosudbeno povjerenstvo Smotre, u sastavu: Ljubica Ribić, Valentina Šinjori i Darko Foder, odabralo je radove za objavu u zbirci i izvođenje na smotri.

Tako će svoju pjesmu Čučikovati na smotri izvesti učenica 5. razreda Lorena Leskovar, a u zbirci će biti objavljeni radovi Brojim pahulice autorice Marte Vidaček (5.r), Vivaldi na ubloku autorice Nelle Pajtak (5.r), Liak za rane autorice Lorene Mihalić (6.r), Kaj se deleš norca autora Noela Brodara (7.r) i Na Vajkušu autorice Eme Pajtak (7.r). Mentorica učenika 5. i 7. razreda je učiteljica hrvatskoga jezika Lara Furjan Kralj, a učenici 6. razreda mentorica je učiteljica hrvatskoga jezika Božidarka Hošnjak.

Festival i Smotra održat će se 12. travnja u Varaždinskim Toplicama, u kongresnoj dvorani Hotela Minerva

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 3. 2024. 17:09

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u Osnovnoj školi Ante Starčevića Lepoglava 20.3.2024. Iz naše škole sudjelovali su učenici 7. razreda Sara Spevan, koja je zauzela 6. mjesto te Marko Težak, koji je zauzeo 8. mjesto. Mentorica učenika je učiteljica hrvatskoga jezika Lara Furjan Kralj. Čestitamo na postignutom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 3. 2024. 17:09

Županijsko natjecanje iz povijesti

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 18.3.2024. u VI. osnovnoj školi u Varaždinu. Iz naše škole sudjelovao je učenik Marko Težak iz 7. razreda te zauzeo 7. mjesto. Mentorica učenika je učiteljica povijesti Marija Županić

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 3. 2024. 17:09

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je 6.3.2024. u Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Iz OŠ Vinica sudjelovala je iz 5. razreda Ena Klapša  (zauzela 6. mjesto), iz 6. razreda Gabrijela Kapljić (zauzela 3. mjesto), David Peharda (zauzeo 7. mjesto), Mia Matijašec (zauzela 8. mjesto) te iz 7. razreda Leonardo Bregović (zauzeo 4. mjesto), Dora Kokoška (zauzela 8. mjesto) i Noel Brodar (zauzeo 9. mjesto). Mentorica učenika je učiteljica geografije Milica Žabčić.

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 3. 2024. 08:31

Županijsko natjecanje iz kemije

Na Županijskom natjecanju iz kemije, održanom u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 6.3.2024. sudjelovali su Leonardo Bregović i Dora Kokoška iz 7. razreda, a mentor im je učitelj kemije Stipo Papić. Leonardo je zauzeo 6. mjesto, a Dora 24.

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 3. 2024. 08:31

Natjecanje - izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije, LIK 2024.

Učenica naše škole Veronika Leskovar iz 8.b razreda, sudjelovala je sa svojom mentoricom Biserkom Hudoletnjak 6.3.2024. u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin na županijskoj izložbi LIK 2024. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je moda. Likovni zadatak za učenike osnovnih škola bio je osmisliti suvremenu školsku uniformu.
 
 
Čestitamo!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 3. 2024. 08:30

Županijsko natjecanje iz biologije

U četvrtak, 29.2.2024. održano je Županijsko natjecanje iz biologije u Osnovnoj školi Ljubeščica. Iz naše škole sudjelovao je učenik 7. razreda Marko Težak s mentoricom, učiteljicom prirode i biologije Jelenom Đurak te zauzeo 6. mjesto.

Čestitamo na postignutom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 2. 2024. 13:12

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" održano je u četvrtak, 29. veljače 2024. godine u OŠ Trnovec. Našu su školu predstavljale učenice 6.a razreda Sara Tenko, Gabrijela Kapljić i Dora Biškup koje su zauzele odlično 3. mjesto. Mentorica im je knjižničarka škole Dragana Belščak. Čestitamo na lijepom rezultatu! U narednim danima doznat ćemo je li se ekipa naše škole plasirala na državnu razinu natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 2. 2024. 13:12

Županijska smotra LiDraNo 2024.

U utorak, 27.2.2024. održana je Županijska smotra LiDraNo u Novom Marofu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, a domaćin je bila Osnovna škola Šemovec. Iz naše škole je sudjelovala učenica 7. razreda Maja Vrabec s mentoricom, učiteljicom Larom Furjan Kralj. Maja je kazivala pjesmu Vesne Krmpotić "Pješčana kula"  te je bila pohvaljena od povjerenstva da ju je bilo lijepo slušati te da ima ugodan glas.

 

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 2. 2024. 12:59

Županijsko natjecanje iz matematike

U ponedjeljak, 26.2.2024., održano je Županijsko natjecanje iz matematike u VI. osnovnoj školi Varaždin. Iz naše škole je na natjecanju sudjelovao učenik 7. razreda Leonardo Bregović s mentoricom, učiteljicom matematike Sanjom Vincek te je zauzeo po rangu 6. mjesto.

Čestitamo na postignutom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2024. 07:19

3. kolo Croatian Makers lige u OŠ Petrijanec

U četvrtak 15.2.2024. održano je fizičko 3. kolo Croatian Makers lige u Osnovnoj školi Petrijanec. Iz naše škole sudjelovali su sljedeći učenici u timu: Sven Butija Martan, Petar Kostanjevac, Martin  Levanić i Emanuel Vrabec s mentoricom, učiteljicom informatike Adrianom Telebar. Učenici su u 115 minuta trebali programirati Micro:Maqueen Plus edukacijski robot da izvršava određene zadane zadatke po stazi. Učenici su razvijali svoje kritičko i logičko razmišljanje te su trebali primijeniti usvojena znanja u novoj okolini. Učenici su bili vrlo uspješni te se vratili svojim kućama s novim znanjima i puni dojmova. U našoj regiji je ukupno 18 sudionika, a na fizičko kolo ih se odazvalo tek šestero. Do kraja nastavne godine čeka nas još jedno kolo natjecanja. Učenici se s veseljem pripremaju i s nestrpljenjem čekaju nove izazove.

Foto-album

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 2. 2024. 09:26

Treći krug Povijesnog kviza Gradskog muzeja Varaždin

U četvrtak, 15.2.2024. učenici polaznici dodatne nastave povijesti Dora Kokoška, Ana Rodeš i Marko Težak, učenici sedmog razreda, sudjelovali su u 3. krugu Povijesnog kviza Gradskog muzeja Varaždin te su opet postigli odličan rezultat, ostvarili su 28/30 bodova. Ukupno u sva tri kola učenici su ostvarili najbolji rezultat te će biti nagrađeni nagradnim izletom u Beč. Učenike je za kviz pripremala učiteljica povijesti Marija Županić.

 

Čestitamo na odličnom rezultatu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 2. 2024. 18:14

Međuopćinsko natjecanje iz odbojke za dječake

Osnovna škola Vinica bila je domaćin Međuopćinskog natjecanja iz odbojke za dječake u srijedu 14.2.2024. Sudjelovali su učenici iz osnovnih škola iz Cestice, Petrijanca, Sračinca i Vinice. Iz OŠ Vinica su sudjelovali sljedeći učenici:  Marko Bek, Filip Krobot, Petar Županić, Teo Cesar, Mihael Kuserbanj, Jakov Goričanac, David Duboverčak, Luka Kralj, David Lazar, Mihael Bosilj, Lukas Gregurec i Jakov Hrgar. Mentor je učitelj TZK, dr.sc. Branimir Štimec, prof.

Poredak nakon održanog natjecanja:

1. Cestica

2. Petrijanec

3. Vinica

4. Sračinec

Čestitamo na sudjelovanju i postignutim  rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 2. 2024. 12:48

Međuopćinsko natjecanje iz odbojke za djevojčice

Učenice 7. i 8. razreda OŠ Vinica sudjelovale su na Međuopćinskom natjecanju iz odbojke  u OŠ Cestica 8.2.2024. te osvojile 3. mjesto. Sudjelovale su: Martina Kušinec, Viktorija Martinjak, Veronika Leskovar, Maja Vrabec, Sara Spevan, Dora Kokoška, Martina Zrinjski i Leonarda Patrčević. Mentor je učitelj TZK, dr.sc. Branimir Štimec, prof. Čestitamo na sudjelovanju i rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 2. 2024. 13:45

Školsko natjecanje LIK 2024 - Natjecanje/izložba učenika osnovnih i srednjih škola u području vizualnih umjetnosti i dizajna

Školsko natjecanje LIK 2024 održano je 2.2.2024. Na natjecanju/izložbi učenika osnovnih i srednjih škola u području vizualnih umjetnosti i dizajna sudjelovale su učenice 8. razreda Veronika Leskovar, Lucija Bek, Martina Kušinec, Klara Galović, Viktorija Martinjak i Ema Cestar. Mentorica im je učiteljica likovne kulture Biserka Hudoletnjak. 

Čestitamo svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 2. 2024. 07:31

Međuopćinska smotra LiDraNo 2024

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2024. za područje Sjeverozapad, održanoj u OŠ Petrijanec 6.2.2024., iz OŠ Vinica su sudjelovali učenici 7. razreda Maja Vrabec, Janko Rački i Dora Kokoška. Svi literarni i novinarski radovi, kao i izvođači u dramskom izričaju, bili su pohvaljeni od stručnog prosudbenog povjerenstva. Bilo je teško izabrati najbolje za županijsku smotru. Među predloženicima je i naša Maja, koja je izvela pjesmu Maje - Vesne Krmpotić "Pješčana kula". Janko je izveo pjesmu Antuna Branka Šimića "Nostalgija". Nitko u publici nije ostao ravnodušan nakon dramskih nastupa te su u svima bile pobuđene jake emocije. Svi su izvođači i radovi bili nagrađeni velikim pljeskom. U literarnom izrazu Dora je sudjelovala pjesmom "Frlan", Jankovo pjesmom "Ja bum z tobom", a Maja pjesmom "Hitila je se niz veter".
 
Čestitamo sudionicima!
Maji želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri LiDraNo!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2024. 07:38

Državno natjecanje iz gimnastike

Učenice Osnovne škole Vinica Elizabeta Kruhoberec, Viktorija Malčec, Sara Spevan, Marija Jergan i Martina Kušinec, u pratnji učitelja TZK dr.sc. Branimira Štimeca, prof., osvojile su odlično 11. mjesto na Državnom prvenstvu iz gimnastike u Osijeku, koje se održalo 5. i 6. veljače 2024. Čestitke svima koji su doprinjeli ovom uspjehu! Opet se pokazalo da smo "Mala škola za velike uspjehe"
Bravo! Čestitamo!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2024. 07:32

Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 1.2.2024. Sudjelovali su učenici 7. razreda marko Težak, Sara Spevan, Janko Rački, Dora Kokoška i Leonardo Bregović te učenice 8. razreda Martina Kušinec i Ema Cestar. Mentor učenika 7. razreda je učiteljica hrvatskoga jezika Lara Furjan Kralj, a mentor učenika 8. razreda je učiteljica Hrvatskog jezika Božidarka Hošnjak. Povjerenstvo je radilo u sastavu Mirjana jambriško, Mateja Polančec, Božidarka Hošnjak (za 7. razred) i Lara Furjan Kralj za 8. razred.

Ljestvice poretka

Čestitamo na postignutom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 2. 2024. 14:23

Školsko natjecanje iz povijesti

Školsko natjecanje iz povijesti održano je 30.1.2024. g. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7 razreda Marko Težak, Ana Rodeš i Dora Kokoška te učenici 8. razreda Filip Novoselec, Mateo Kostanjevac, Matej Vrabec Bugar i Luka Kralj. Menror učenika je učiteljica povijesti i geografije Marija Županić, a prosudbeno povjerenstvo radilo je u sastavu Mirjana Jambriško, Lara Furjan Kralj i Mateja Polančec.

Ljestvica poretka

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 1. 2024. 14:58

Školsko natjecanje iz astronomije

Školsko natjecanje iz astronomije održano je 29.1.2024. g. Na natjecanju su sudjelovali učenici Ana Klapša, Elena Kralj i Mateas Stanko iz 5. razreda, Gabrijela Kapljić, David Peharda, Mia Matijašec i Petar Kostanjevac iz 6. razreda te Leonardo Bregović, Dora Kokoška, Noel Brodar, Marko Kostervajn, Sandro Šenkiš i Mia Bregović iz 7. razreda. Mentor svih učenika je učiteljica geografije Milica Žabčić, a prosudbeno povjerenstvo je radilo u sastavu Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Marija Županić.

Ljestvica poretka

Čestitamo na postignutim rezultatima

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 1. 2024. 12:30

Školsko natjecanje iz matematike

Školsko natjecanje iz matematike održano je 26.1.2024. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici 4. razreda Liam Brodar i Ivan Kostervajn (mentorica im je učiteljica razredne nastave Marjana Majhen), Tin Martinčević i jan Tomović (mentorica im je učiteljica razredne nastave Ana Klapša); učenici 5. razreda Kaja Bobek, Vinko Hrgar i Viktorija Malčec, učenici 6. razreda david Peharda, Marin Kužnar, Toni Rožmarić i Gabrijela Kapljić (mentorica im je učiteljica matematike Tanja Golubić Vidić) te učenik 7. razreda Leonardo Bregović (mentorica mu je učiteljica matematike Sanja Vincek. 

Ljestvice poretka

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 1. 2024. 14:14

Školsko natjecanje iz geografije

Školsko natjecanje iz geografije održano je 25.1.2024. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici 5. razreda Ivan Tot i Alen Lazar, učenici 6. razreda Sara Tenko, David Peharda i Mia Matijašec te učenik 8. razreda Filip Novoselec. Mentor učenika 5. i 6. razreda je učiteljica geografije i povijesti Marija Županić, a mentor učenika 8. razreda je učiteljica geografije Milica Žabčić. Prosudbeno povjerenstvo radilo je u sastavu: Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Milica Žabčić za 5. i 6. razred te Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Marija Županić za 8. razred .

LJESTVICA

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 1. 2024. 15:30

Školsko natjecanje iz biologije

Školsko natjecanje iz biologije održano je 24.1.2024. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. razreda Marko Težak i  Leonardo Bregović te učenica 8. razreda Ema Cestar. Mentor učenika je učiteljica prirode i biologije Jelena Đurak,  prosudbeno povjerenstvo radilo je u sastavu: Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Nikolina Trojko.

LJESTVICA

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 1. 2024. 17:13

Školsko natjecanje iz kemije

Školsko natjecanje iz kemije održano je 23.1.2024. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. razreda Leonardo Bregović i Dora Kokoška. Mentor učenika je učitelj kemije Stipo Papić, a prosudbeno povjerenstvo radilo je u sastavu: Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Jelena Đurak.

LJESTVICA

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 1. 2024. 09:31

Školsko natjecanje iz informatike

Školsko natjecanje iz informatike održano je 19.1.2024. Učenici su se natjecali u tri kategorije. U kategoriji Primjena algoritama natjecali su se sljedeći učenici: 5. razred - Vinko Hrgar i Marin Malčec; 6. razred - Emanuel Vrabec, Martin Levanić, Sven Butija Martan, Gabriel Jazbec i David Peharda; 7. razred - Dino Bregović i Magdalena Tot; 8. razred - Jakov Hrgar i Mateo Kostanjevac. U kategoriji Digitalne kompetencije 6. razred natjecali su se David Peharda, Petar Kostanjevac i Sven Butija Martan. U kategoriji Osnove informatike 7. r natjecao se učenik Leonardo Bregović. Mentorica učenika je učiteljica informatike Adriana Telebar, a povjerenstvo je radilo u sastavu: Mirjana jambriško, Mateja Polančec i Nikolina Trojko.

LJestvice poretka

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 1. 2024. 09:31

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održano je  u petak, 19. siječnja 2024. Na natjecanju su sudjelovale 4 učenice 6.a razreda: Dora Bišup, Gabrijela Kapljić, Sara Tenko i Ema Vukalović. Učenice su rješavale su zadatke o pročitanim knjgama Zeleni pas Nade MIhelčić, Trči, ne čekaj me Bojane Meandžije i Moja baka je zmaj Melite Rundek. Na županijskoj razini natjecanja našu će školu predstavljati Sara, Gabrijela i Dora. Njihova mentorica je knjižničarka Dragana Belščak. Povjerenstvo za provođenje natjecanja radilo je u sastavu: Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Dragana Belščak. 

Čestitamo na postignutim rezultatima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 19. 1. 2024. 18:34

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Školsko natjecanje iz engleskog jezika održano je 12.01.2024. s početkom u 13 sati. Na natjecanju su sudjelovali sljedeći učenici: Mia Bešvir iz 7. razreda te Ema Cestar, Lukas Gregurec, Patrik Hrnčić, Martina Kušinec i Melani Stanko iz 8. razreda. Mentorice učenika su učiteljice engleskog jezika Nikolina Siročić i Suzana Mihelčić. Prosudbeno povjerenstvo radilo je u sastavu: Mirjana Jambriško, Mateja Polančec i Ivana Mraković.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima!

Ljestvica privremenog poretka - 7. razred

Ljestvica privremenog poretka - 8. razred

Ljestvica konačnog poretka - 7. razred

Ljestvica konačnog poretka - 8. razred

Čestitamo na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 1. 2024. 08:06

Natjecanje iz robotike - Croatian Makers liga 2023./2024.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. (https://croatianmakers.hr/hr/croatian-makers-liga/)

Tijekom prvog polugodišta učenici polaznici Robotike uključili su se u 1. i 2. kolo lige. Učenici su trebali isprogramirati robota tako da izvršava određene zadane zadatke.

  1. kolo: Emanuel Vrabec, Sven Butija Martan, Martin Levanić, Vinko Hrgar, Magdalena Tot, Leonardo Bregović, Petar Kostanjevec, Mateo Kostanjevec, Ema Vukalović
  2. kolo: Emanuel Vrabec, Sven Butija Martan, David Peharda

U drugom polugodištu slijede još dva kola. Čestitamo na dosadašnjem sudjelovanju i želimo i dalje puno uspjeha te sreće učenicima koji će se natjecati pod vodstvom mentorice Adriane Telebar, učiteljice informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Adriana Telebar  datum: 3. 1. 2024. 18:20

Drugi krug Povijesnog kviza Gradskog muzeja Varaždin

U četvrtak, 21.12.2023. učenici polaznici dodatne nastave povijesti Dora Kokoška, Ana Rodeš i Marko Težak, učenici sedmog razreda, sudjelovali su u 2. krugu Povijesnog kviza Gradskog muzeja Varaždin te su opet postigli odličan rezultat, ostvarili su 29/30 bodova i bili najbolji. Učenike je za kviz pripremala učiteljica povijesti Marija Županić.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 12. 2023. 17:18

Školsko natjecanje iz gimnastike

Učenice Osnovne škole Vinica Martina Kušinec, Sara Spevan, Marija Jergan, Viktorija Martinjak i Elizabeta Kruhoberec županijske su prvakinje iz gimnastike. Bravo!
Čestitamo učenicama i mentoru dr.sc. Branimiru Štimecu, prof. te svima koji su bili uključeni u postizanje ovako velikog uspjeha!
Viničke boje branit će na Državnom prvenstvu u Osijeku te im želimo i dalje puno sreće i uspjeha!
Više slika pod opširnije.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 12. 2023. 07:41

Natjecanje DABAR 2023

Dabrovi su i ove godine posjetili našu školu. Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održavalo se u OŠ Vinica i područnim školama od  13. do  17. studenog 2023. Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola, a provodi se kroz pet kategorija. Učenici su rješavali 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. U Hrvatskoj se uključilo 49065 učenika, a iz Osnovne škole Vinica ukupno 115 učenika. Ove godine su se učenici OŠ Vinica natjecali u svim kategorijama namijenjenim za osnovne škole: MikroDabar (1. i 2. razred), MiliDabar (3. i 4. razred), KiloDabar (5. i 6. razred) i MegaDabar (7. i 8. razred).  Kroz 40 minuta mozganja i razmišljanja svi su ostvarili odlične rezultate.

Pojedini učenici su ostvarili rezultat koji ih je rangirao među 10% najboljih u svojoj kategoriji, a to su sljedeći učenici:

Kategorija MikroDabar: 

Ivan Rodeš - 2. razred

Kategorija MiliDabar: 

Liam Brodar, Ivan Kostervajn, Dorian Gunzi - 4. razred

Kategorija MegaDabar: 

Janko Rački, Paola Levatić Eršetić, Noel Brodar, Leonardo Bregović, Sara Spevan - 7.razred

Martina Zrinjski, Jakov Hrgar - 8. razred

Čestitamo svim učenicima, te mentoricama Nikolini Trojko i Adriani Telebar na postignutim rezultatima i trudu. Nadamo da će ovi odlični rezultati biti poticaj i ostalim učenicima da se sljedeće godine uključe i odvaže na izazov u još većem broju.

Fotografije možete pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 12. 2023. 08:14

Međuopćinsko natjecanje iz malog nogometa

Učenici OŠ Vinica sudjelovali na međuopćinskom prvenstvu iz malog nogometa u OŠ Cestica, te osvojili 4. mjesto. Sudjelovali su:  Petar Županić, David Lazar, Lukas Gregurec, Marko Bek, Jakov Goričanac, Teo Cesar, Marin Kužnar, Maxim Ladika, Marko Težak i Mihael Kuserbanj. Mentor učenika je učitelj TZK, dr.sc. Branimir Štimec, prof. Čestitamo na sudjelovanju i rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 11. 2023. 10:04

Objavljen Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2023./2024.

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2023./2024.

Sve obavijesti Agencije za odgoj i obrazovanje vezane uz natjecanja možete pratiti na poveznici https://www.azoo.hr/natjecanja-i-smotre/katalog-natjecanja-i-smotri/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 11. 2023. 10:00

Učenici sudjelovali u Povijesnom kvizu Gradskog muzeja Varaždin

U četvrtak, 26.10.2023. učenici polaznici dodatne nastave povijesti Dora Kokoška, Ana Rodeš i Marko Težak, učenici sedmog razreda, sudjelovali su u 1. krugu Povijesnog kviza Gradskog muzeja Varaždin. Za kviz su proučili zadanu literaturu: Let iznad vremena, katalog Županija Varaždinska, mrežne stranice Varaždinske županije (dio O nama). U ovom prvom krugu postigli su odličan rezultat, ostvarili su 27/30 bodova i bili najbolji. Učenike je za kviz pripremala učiteljica povijesti Marija Županić.

Bravo! Sretno dalje!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 10. 2023. 18:31
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Upisi u srednju 2024.

Natjecanja


Centri izvrsnosti

Ponude - Javni pozivi


COVID 19

Projekti EU

Solarna energija

Pomoćnici

Projekt "Ja mogu"

Projekt "Mi možemo"


Prehrana

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju