preskoči na sadržaj
Novosti o natjecanjima... Čestitke svim sudionicima...

Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu!"

Učenici Osnovne škole Vinica David Hošnjak, Gabriela Krobot i Sara Lukaček iz 4.r te Jakov Borić iz 6.r osvojili su 1. mjesto na Županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“ u konkurenciji 20 osnovnih škola. Nagrada za tako dobar rezultat je osvojeni bicikl. Pojedinačni rezultati također su bili izuzetno dobri. U kategoriji dječaka Jakov Borić plasirao se na 2., a David Hošnjak na 6. mjesto. U kategoriji djevojčica Gabriela Krobot plasirala se na 3., a Sara Lukaček na 5. mjesto. Mentor učenicima je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture dr.sc. Branimir Štimec, prof., a u pripremi učenika sudjelovala je i učiteljica razredne nastave Ružica Štimec te učitelj fizike i tehničke kulture  Nenad Mesek. Jakov Borić je svojim rezultatom ostvario ulazak u ekipu koje će predstavljati Varaždinsku županiju na državnom natjecanju u Rovinju krajem svibnja te mu želimo puno sreće i uspjeha. Ovako dobrom rezultatu pridonijela je i nabava četiri vrijedna bicikla za vježbu u sklopu projekta "Želim voziti bicikl" pa stoga zahvaljujemo predsjedniku Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije Dubravku Baneku te Općini Vinica i načelniku Marijanu Kostanjevcu što su u taj projekt uložili značajna sredstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Branimir Štimec  datum: 3. 5. 2018. 20:19

Državno natjecanje u plivanju

Učenica 3. a razreda naše škole, Brunela Hrženjak, sudjelovala je u Poreču od 19. do 21. travnja 2018. g.  na Državnom sportskom natjecanju gdje se natjecala u plivanju i osvojila 2 brončane medalje u kategoriji 25 metara prsno i 25 metara leđno.  S njome je na natjecanju bila voditeljica, njezina majka Karmen Hrženjak. Bruneline osvojene medalje za sve nas u školi zlatnog su sjaja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 4. 2018. 08:56

Festival informatike

U Prvoj Gimnaziji Varaždin se 6.4.2018. održao Festival informatike.

Festival pod nazivom „inf0@fest“ organizirala je Varaždinska županija i Centar izvrsnosti iz informatike za osnovne škole . 

Svoje sudjelovanje na Festivalu prijavilo je 225 učenika iz 25 osnovnih škola s područja Varaždinske županije. Natjecanje se provodilo iz programskih jezika Python i Logo, te Osnova informatike. Osim natjecateljskog dijela bile su organizirane i radionice za učenike. Iz naše se škole natjecao tim pod nazivom "Lavovi", a u timu su bili Fran Galeković (5.r, zauzeo 8. mjesto), Anamarija Ivančić (6.r, zauzela 8. mjesto), Marin Sodar (7.r, zauzeo 7. mjesto) te Mihael Ivančić (8.r, zauzeo 5. mjesto). Naš je tim zauzeo odlično 6. mjesto u konkurenciji od 19 prijavljenih timova. S učenicima su na festivalu bile mentorica, učiteljica informatike Renata Flašman te v.d. ravnateljica škole Mirjana Jambriško.  Čestitamo natjecateljima i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 4. 2018. 07:20

Festival matematike

U organizaciji Varaždinske županije i Centra izvrsnosti iz matematike te uz suradnju Županijskog stručnog vijeća učitelja/nastavnika  matematike osnovnih i srednjih škola te Županijskog stručnog vijeća učiteljica i učitelja razredne nastave 5.4.2018. održan je Festival matematike u Varaždinu. Cilj ovog festivala je promicanje i popularizacija matematike, poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti, kreativnosti, stvaralaštva i inovativnosti. Iz naše su škole sudjelovale dvije učenice 4. razreda u pojedinačnoj kategoriji natjecanja: Sara Lukaček (mentorica učiteljica Ružica Štimec) zauzela je 8. mjesto, a Lea Spevan (mentorica učiteljica Sanja Hudek) zauzela je 11. mjesto. U toj su se kategoriji natjecala 53 natjecatelja. U ekipnom dijelu natjecanja iz naše se škole natjecala ekipa u kategoriji HUSARI (5. i 6. razredi). Ekipu je zauzela 10. mjesto, a sačinjavale su ju sljedeće učenice: Anamarija Ivančić i Karolina Dukarić iz 6. razreda te Mateja Vauda i Dea Majhen iz 5. razreda. Mentorica ekipe je učiteljica Sanja Vincek.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 4. 2018. 20:14

Državno natjecanje iz gimnastike

Naše su gimnastičarke uspješno predstavile OŠ Vinica na Državnom natjecanju iz gimnastike u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i zauzele 10 mjesto u vrlo jakoj konkurenciji gimnastičarki. Natjecanje je održano 23. ožujka 2018. u gradu Kastav. Na natjecanju su sudjelovale Martina Kušinec 2.r., Klara Tot 4.r., Rozalija Kušinec 4.r., Barbara Kušinec 6.r. i Lara Drvarić 7.r, a s njima je bila voditeljica Andrijana Kušinec i trener Damir Fotak.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 3. 2018. 09:13

Županijsko natjecanje iz astronomije

Županijsko natjecanje iz astronomije održano je 19.3.2018. g. u II. osnovnoj školi Varaždin. Našu je školu predstavljalo dvanaest učenika, a mentor im je učiteljica geografije Milica Žabčić. Iz 5. razreda natjecali su se Lana Kokoška (2. mjesto), Mateja Vauda (3. mjesto), Maja Pozder (4. mjesto), Patricija Mikac (4. mjesto), Leon Cesar (5. mjesto), Dea Majhen (6. mjesto), Doris Kelemen (7. mjesto). Iz 6. razreda natjecali su se Marko Furjan (5. mjesto), Marko Golub (6. mjesto) i Marko Bek (7. mjesto). Iz 7. razreda natjecali su se Rafael Hohnjec (1. mjesto) i Marta Gašparić (2. mjesto).

Čestitke svim natjecateljima i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 3. 2018. 06:04

Školsko natjecanje Sigurno u prometu

U ponedjeljak, 19.3.2018. g. u OŠ Vinica, održano je Školsko natjecanje Sigurno u prometu. Natjecanje se sastoji od dva dijelea: rješavanja testa vezanog uz poznavanje prometnih pravila uz pomoć računala, koji se rješavao u informatičkoj učioni te provjere spretnosti u vožnji biciklom. Najbolji učenici na školskom natjecanju sudjelovat će na županijskom natjecanju Sigurno u prometu, a to su Gabriela Krobot, Renato Kostanjevec, Sara Lukaček i David Hošnjak. Mentor učenika je učitelj TZK u OŠ Vinica, dr.sc. Branimir Štimec.

Čestitamo učenicima i mentoru!

Rezultati školskog natjecanja Sigurno u prometu

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 3. 2018. 14:35

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U OŠ Trnovec 15. ožujka je održano županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda. Našu školu predstavljale su učenice 8. a razreda Martina Ivačić, Rajna Erjavec i Nika Hrnčić te su zauzele 5. mjesto. Mentorica im je knjižničarka Dragana Belščak.

Čestitamo na rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 15. 3. 2018. 19:45

Županijsko natjecanje iz biologije

Županijsko natecanje iz biologije održano je 12.3.2018. g. u OŠ Petrijanec. Iz naše škole na natjecanju su sudjelovali sljedeći učenici i učenice: iz 7. razreda Doroteja Mihalić, zauzela 17. mjesto, iz 8. razreda Mihael Ivančić, zauzeo 11. mjesto, Ana-Maria Hrgar, zauzela 16. mjesto i Rebeka Brlek, zauzela 20. mjesto. Mentor svih učenika i učenica je učiteljica prirode i biologije Jelena Đurak.

Čestitamo na rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 3. 2018. 07:09

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje - Vjeronaučna olimpijada

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje - Vjeronaučna olimpijada s temom „Kršćani na putu dijaloga“, za učenike osnovnih škola s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije održano je u petak, 9. ožujka 2018. godine u OŠ Trnovec. Naša ekipa, u kojoj su bile učenice 6. razreda Dorotea Sedlar, Iva Kušinec, Anamarija Ivančić i Leonarda Dubovečak, zauzela je odlično 5. mjesto. Mentorica im je vjeroučiteljica Marija Prikratki.

Čestike učenicama i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 3. 2018. 19:47

Županijsko natjecanje iz povijesti

Na Županijskom natjecanju iz povijesti, održanom 7.3.2018. g. u VI. OŠ Varaždin, iz naše škole su sudjelovale dvije učenice: Doroteja Mihalić iz 7. razreda zauzela je 6. mjesto, a Rajna Erjavec iz 8. razreda zauzela je 3. mjesto. Mentorica obje učenice je učiteljica povijesti i geografije Marija Županić.

Čestitke natjecateljicama i mentorici na postignutim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 3. 2018. 04:57

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika održano je 5.3.2018. g. u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Našu školu predstavljali su: Doroteja Mihalić (7.r, zauzela je 17. mjesto), Lara Drvarić (7.r, zauzela je 20 mjesto), Julianne Lazar (8.r, zauzela je 7. mjesto) i Mihael Ivančić (8.r, zauzeo je 20. mjesto). Mentorica u 7. razredu je učiteljica Nada Sikirica Sagradžija, a u 8. razredu učiteljica Božidarka Hošnjak.

Čestitke natjecateljima i mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 3. 2018. 09:25

Županijsko natjecaje iz tehničke kuture

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture održano je u petak, 2.3.2018. g. u III. OŠ Varaždin. Na natjecanje se plasiralo šest učenika naše škole: iz 5. razreda Patrik Lazar (ostvario 14. mjesto) i Jurica Matinčević (ostvario 15. mjesto), iz 6. razreda Antun Tot (ostvario 9. mjesto), iz 7. razreda Marin Sodar (ostvario 8. mjesto) te iz 8. razreda Mihael Ivančić (ostvario 9. mjesto) i Andrija Tot (zbog bolesti nije pristupio natjecanju). Mentor svih učenika je učitelj fizike i tehničke kulture Nenad Mesek.

Čestitamo svim učenicima i mentoru!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 3. 2018. 06:49

Županijsko natjecanje iz geografije

Županijsko natjecanje iz geografije održano je u V. osnovnoj školi u Varaždinu 1. ožujka 2018. g. Našu školu su predstavljale učenice 8. razreda Martina Ivačić, koja je zauzela 7. mjesto, te Ana Ivančić, koja je zauzela 16. mjesto. Mentorica im je Marija Županić, učiteljica geografije i povijesti u OŠ Vinica.

Čestitamo učenicama i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 3. 2018. 05:41

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 28.2.2018. g. u IV. OŠ Varaždin. Našu školu pretstavljalo je šest učenica: Lea Spevan - osvojila 3. mjesto (mentorica Sanja Hudek), Sara Lukaček - osvojila 7. mjesto u kategoriji 4. razreda (mentorica Ružica Štimec); Anamarija Ivančić - osvojila 12. mjesto, Karolina Dukarić - osvojla 18. mjesto u kategoriji 6. razreda; Rajna Erjavec - osvojila 8. mjesto, Martina Ivačić - osvojila 10. mjesto u kategoriji 8. razreda (mentorica Tanja Golubić Vidić).

Čestitke svim natjecateljicama i njihovim mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 2. 2018. 18:12

Županijsko natjecanje iz gimnastike - Djevojčice iz OŠ Vinice prvaci te je ostvaren plasman na državno natjecanje!

Učenice iz naše škole pobjednice su Županijskog ekipnog natjecanja iz gimnastike koje je održano 27.02.2018. godine u Jalžabetu. Na natjecanju su sudjelovale: Lara Drvarić, Gabriela Krobot, Valerija Crnko, Martina Kušinec, Lana Krajcer, Klara Tot, Barbara Kušinec, Sara Lukaček i Rozalija Kušinec. Ovim rezultatom ostvarile su plasman na DRŽAVNO PRVENSTVO, koje će se održati u ožujku u Opatiji. Na državnom prvenstvu će ekipu sačinjavati pet učenica koje su postigle najbolje rezultate: Lara Drvarić, Klara Tot, Rozalija Kušinec, Barbara Kušinec i Martina Kušinec.

 

Bravo cure! Želimo vam puno uspjeha na državnom natjecanju!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2018. 17:30

Županijsko natjecanje iz likovne kulture

Natjecanje - izložba za učenike osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije održalo se 26. veljače 2018.g. u 1. osnovnoj školi u Varaždinu.
U tehnici žice i špage učenici su rješavali problem linijski istanjene mase i teksture. Motiv i povod bio čudesni svijet mitskih bića. Našaučenica 6.a razreda Maja Kokot sa svojom žičanom skulpturom sudjelovala je na ovoj zaista predivnoj izložbi na kojoj su još bile izložene 62 skulpture. Državno natjecanje će se održati u Našicama.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2018. 13:25

Prvo međužupanijsko školsko natjecanje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici

U subotu, 17. veljače 2018.g., u Gimnastičkom klubu MZ MACAN u Nedelišću održano je prvo međužupanijsko školsko natjecanje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Na natjecanju su sudjelovale 2 škole iz Varaždinske županije i 12 škola iz Međimurske županije. Iz naše škole natjecalo se 11 učenica:  Martina Kušinec 2.a,  Katarina Gerbus, Gabriela Krobot,  Sara Lukaček, Rozalija Kušinec, Antonela Kukec i Klara Tot  4.a, Lana Krajcer 5.a, Valerija Crnko 5.b, Barbara Kušinec 6.a, i Lara Drvarić 7.a, koje gimnastiku treniraju u Gimnastičkom klubu Sračinec pod vodstvom trenera Damira Fotaka. Naše gimnastičarke izuzetno su bile uspješne  i osvojile ukupno 7 medalja: 5 zlatnih, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju.

U kategoriji 2. razreda Martina Kušinec – zlato, u kategoriji 4. razreda Klara Tot - zlato, Rozalija Kušinec – srebro, u kategoriji 5. razreda Valerija Crnko – zlato i Lana Krajcer – bronca, u kategoriji 6. razreda Barbara Kušinec – zlato, u kategoriji 7. razreda Lara Drvarić – zlato.

Foto-album

Nagrađene natjecateljice idu dalje na županijsko natjecanje.

Čestitke svim natjecateljicama, a posebno na osvojenim medaljama!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 2. 2018. 07:00

Školsko natjecanje iz likovne kulture - LIK 2018

U Osnovnoj školi Vinica održano je školsko natjecanje iz likovne kulture na kojem su učenici radili skulpure u tehnici žice i špage te su rješavali problem linijski istanjene mase i teksture. Na županijsku razinu natjecanja proslijeđena su dva rada: rad učenice Maje Kokot i učenika Vite Matijašeca (6.r).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 2. 2018. 16:03

Županijsko natjecanje iz informatike

Na Županijsko natjecanje iz informatike iz naše se škole plasirao učenik 8.b razreda Mihael Ivančić i to u dvije kategorije: Algoritmi Logo i Algoritmi C++, a mentorica mu je učiteljica informatike Renata Flajšman. Natjecanje je održano u II. OŠ Varaždin u petak, 9. veljače 2018. g.

Mihael je ostvario izvrstne rezultate. U programskom jeziku Logo osvojio je 1. mjesto, a u drugoj kategoriji Algoritama zauzeo je 2. mjesto.

Čestitamo!

Logo_8.razred                 Algoritmi_8.razred

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 2. 2018. 18:36

Školsko natjecanje iz biologije

Ljestvica - 7. razred

Ljestvica - 8. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 2. 2018. 14:47

Školsko natjecanje iz kemije

Ljestvica poretka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 2. 2018. 07:42

Školsko natjecanje iz povijesti

Ljestvica poretka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 2. 2018. 17:32

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Ljestvica poretka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 2. 2018. 08:49

Školsko natjecanje iz tehničke kulture

Ljestvica poretka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 2. 2018. 11:51

Školsko natjecanje iz geografije

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 2. 2018. 15:53

Školsko natjecanje iz vjeronauka

Ljestvica poretka - Školsko natjecanje iz vjeronauka

Katehetski ured Varaždinske biskupije objavio popis škola koje su se plasirale na međužupanijsku razinu natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 1. 2018. 15:44

Školsko natjecanje iz matematike

U četvrtak, 25.1.2018. g. održano je Školsko natjecanje iz matematike.

Ljestvica - 4.razred

Ljestvica - 6.razred

Ljestvica - 8.razred

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Damjanić  datum: 25. 1. 2018. 14:28

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Ljestvica poretka - Školsko natjecanje iz engleskog jezija

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 1. 2018. 15:57

Školsko natjecanje iz informatike

Sezonu natjecanja u školskoj godini 2017./2018. otvorilo je školsko natjecanje iz informatike. Ono je održano 18. siječnja 2018. godine. U našoj se školi natjecao učenik 8. razreda Mihael Ivančić i to u dvije kategorije algoritama: LOGO i C++. Mentorica mu je učiteljica informatike Renata Flajšman. rezultate možete pogledati u priloženoj ljestvici poretka.

Ljestvica poretka - Školsko natjecanje iz informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 1. 2018. 18:02

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U ponedjeljak, 11. prosinca 2017. održano je školsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda na kojem je sudjelovalo 10 učenica osmih razreda. Najbolji rezultat ostvarile su Martina Ivačić, Rajna Erjavec i Nika Hrnčić koje će našu školu predstavaljati na županijskom  natjecanju. Njihova mentorica je knjižničarka škole Dragana Belščak.
Čestitamo svim natjecateljima i mentorici i želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 12. 2017. 16:09

Arhiva

Sve o natjecanjima u prethodnim školskim godinama možete pročitati u Arhivi naših vijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 1. 2017. 06:43
» Arhiva naših vijesti    
 


Točno vrijeme

Projekti EU

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


TražilicaAnketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju