preskoči na sadržaj

Čitamo mi, u obitelji svi

Poštovani roditelji učenika trećih razreda,

u našoj će školi uskoro krenuti projekt Čitamo mi, u obitelji svi koji je namijenjen učenicima trećih razreda s ciljem poticanja čitanja. Učenici te dobi suočavaju se sa sve opsežnijim lektirnim djelima, sa sve više sadržaja koji trebaju usvojiti te im se svakim danom nudi sve više informacija. Preduvjet za dobro i kvalitetno učenje je ovladavanje čitanjem. Upravo zato ovaj projekt želi kod Vaše djece potaknuti volju i želju za čitanjem.

S obzirom da znate da ste vi prvi i glavni učitelji svojoj djeci, neka Vaši učenici od Vas nauče da je čitanje dobro, zanimljivo i zabavno. Pokažite im to primjerom.

U ovom projektu učenici će imati priliku iz škole kući donijeti ruksak sa sedam knjiga. To nisu lektirni naslovi, već su knjige namijenjene i djeci i odraslima. U ruksaku će se tako naći po jedna slikovnica, zbirka priča, zbirka pjesama, enciklopedija, strip, priručnik za roditelje te beletristika za odrasle. Ruksak će u Vašoj obitelji biti od petka do srijede kad ga učenik vraća u školu.

U tih pet dana pokušajte provesti barem 20-ak minuta dnevno s djecom i uz knjige. Prelistavajte knjige, komentirajte, izdvojite nešto i pročitajte zajedno. Cilj projekta nije pročitati sve knjige, cilj nije čak ni pročitati jednu knjigu u cijelosti već naprosto pokazati djeci da se i uz knjige i čitanje može zabavljati, da se može učiti na zabavan način.

Nadam se da ćete u svom rasporedu pronaći malo vremena za ovaj projekt i želim Vam ugodno druženje uz knjige u krugu obitelji.

Knjižničarka Dragana Belščak
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragana Belščak   datum: 27. 11. 2017.

Točno vrijeme

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Kalendar rada

Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


TražilicaAnketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju