preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Udžbenici i drugi obrazovni materijali dočekuju učenike u školi na početku nove školske godine

Draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

Popise udžbeika i drugih obrazovnih materijala možete pogledati u prethodnim objavama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 7. 2020. 09:04

Obavijest za učenike 8. razreda: Dostava dokumentacije u srednje škole

Dragi osmaši, poštovani roditelji i skrbnici,

kao što ste primijetili u aplikaciji upisi.hr aktivan je samo program u kojeg je učenik ostvario pravo upisi. Prema informacijama, koje možete pročitati na mrežnim stranicama odabranih srednjih škola, potrebno je da dostavite upisnicu i ostalu dokumentaciju koju srednja škola traži. Želim vam da i ovaj korak, kao i sve do sada, uspješno odradite, a naravno i sretan i uspješan nastavak školovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 7. 2020. 07:11

Obavijest za učenike 8. razreda: Preuzimanje i potpisivanje prijavnice

Dragi učenici 8. razerda i roditeli/skrbnici,

Prema Odluci o upisima učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. rok za završetak prijave obrazovnih programa je 22.7.2020. te tog dana počinje i ispis prijavnica koji obavlja razrednik. Prijavnicu će se moći potpisati u školi ili dostaviti elektroničkim putem u dogovoru s razrednicom na službenu adresu škole. U tom će slučaju razerdnica elektroničkim putem prijavnicu dostaviti roditelju na e-mail adresu koja je upiasana u e Dnevniku, roditelj prijavnicu ispisuje, potpisuje zajedno s učenikom i dostavlja na službenu adresu škole s koje će mu prijavnica biti poslana. 

Pažljivo birajte škole u koje se želite upisati te pratite kako se kreću liste kandidata. Sretno u odabiru i budućem upisu i školovanju!

Dodatne važne informacije:

Nakon objave konačnih ljestvica poretka 25.7.2020. godine, osmaši i osmašice sami ispisuju upisnice (dostupne na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr)). Ispunjene upisnice dostavljaju u srednju školu zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom (potvrdu liječnika školske medicine, potvrdu obiteljskog liječnika ili liječničku svjedodžbu medicine rada  i ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis) od 27.-31.7.2020. godine (srednje škole same određuju točne datume i način zaprimanja upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja i objavljuju ih u natječaju te na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole). 
Kandidati koji upisuju programe obrazovanja za vezane obrte (JMO programe) dužni su, pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, dostaviti školi liječničku svjedodžbu medicine rada i sklopljen ugovor o naukovanju.

Kandidati koji u školu ne dostave potrebnu dokumentaciju gube pravo na upis i upućuju se na jesenski upisni rok.

Kandidati koji su temeljem propisane dokumentacije ostvarili određeno pravo na dodatne bodove ili izravan upis, a u sustavu je označeno da imaju to pravo, tu dokumentaciju su dužni donijeti srednjoj školi pri upisu. Ako se ustanovi da dokumentacija ne postoji ili nije vjerodostojna, kandidat gubi pravo na upis i upućuje se na jesenski upisni rok koji počinje 21.8.2020. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 7. 2020. 08:37

Lijepi biciklistički rezultati učenika naše škole

Učenici Osnovne škole Vinica ostvarili su lijepi uspjeh na Državnom prvenstvu iz brdskog biciklizma, koje je održano 12.07.2020. u Svetom Martinu na Muri. U kategoriji do devet godina SREBRNU medalju osvojio je Benjamin Ian Šipek, dok je Vinko Hrgar bio peti. U kategoriji do 11 godina Marin Kužnar osvojio je 6., a Noel Mikulan 7. mjesto. Kod djevojčica do 11 godina Sara Spevan osvojila je 4. mjesto., a Lea Spevan u kategoriji do 13 godina 6. mjesto. Svi učenici nastupili su za Biciklistički akademski sportski klub Vinica pod vodstvom trenera dr.sc. Branimira Štimeca, prof. učitelja tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Za klub su još nastupali Roko Kužnar i Toma Štimec Protrka. Ovi lijepi rezultati svakako su i plod nastojanja naše škole da uključi što veći broj učenika u sportske klubove, a što podržava i Općina Vinica.

 

Više slika pogledajte u Foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Branimir Štimec  datum: 16. 7. 2020. 08:35

Popis odobrenih drugih obrazovnih materijala

Popis drugih obrazivnih naterijala možete pogledati ovdje.

Udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 7. 2020. 11:16

Svečanost prilikom podjele svjedodžbi

Na kraju ove nastavne godine, koja je bila različita od drugih, učenici su u školi preuzeli svoje svjedodžbe, a pritom je Općina Vinica nagradila učenike koji su postigli uspjehe na državnim razinama natjecanja. Nagrade im je uručio načelnik Općine Vinica Marijan Kosstanjevac.

Istog dana, 6. srpnja 2020., OŠ Vinica oprostila se od još jedne generacije učenika, generacije 2012. – 2020. Obzirom da je ova generacija zbog specifičnih epidemioloških okolnosti bila zakinuta za već tradicionalnu završnu priredbu kojom se osmaši opraštaju od svoje škole, prijatelja i učitelja, razrednice Jelena Đurak i Božidarka Hošnjak upriličile su im svečanu podjelu svjedodžbi i pohvalnica te nagrada za učenike koji su osam godina bili odlični. Nagrade/knjige je učenicima uručio načelnik općine, prigodnim riječima obratila im se ravnateljica škole Mirjana Jambriško, a razrednice su im svoju poruku prenijele stihovima S. Lice Narasti dobar. Uz lijepe riječi i želje da se uspješno upišu u izabrane škole naše su osmaše ispratili svi učitelji, također prisutni na svečanosti. Na samome kraju događaj je ovjekovječen zajedničkom fotografijom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Božidarka Hošnjak  datum: 7. 7. 2020. 07:06

Općina Vinica nagrađuje najuspješnije učenike

Općina Vinica i ove će godine nagraditi najuspješnije učenike, a nagrade će im biti uručene u školi prilikom podjele svjedodžbi. Nagrađeno će biti 16 učenika koji su u 8 godina školovanja postigli odličan uspjeh i uzorno vladanje svake godine. Također će nagrade dobiti učenici koji su se plasirali na državna natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a prije nastale situacije s COVID-19 virusom. 

Tako će nagrade za 8 godina odličnog uspjeha i uzornog vladanja primiti sljedeći učenici: Emil Bek, Leonarda Dubovečak, Anamarija Ivančić, Maja Kokot, Barbara Kušinec,  Edina Matijašec, Vito Matijašec, Karla Rožmarić, Dorotea Sedlar, Filip Šipek te Karolina Dukarić, Marko Furjan, Marijan Gerbus, Vida Hrgar, Paulina Mihalić, Dorotea Šincek.

Nagrade za sudjelovanje na državnim natjecanjima primit će Martina Kušinec, Rozalija Kušinec, Klara Tot, Valerija Crnko i Barbara Kušinec koje su osvojile odlično 5. mjesto na državnom školskom natjecanju iz gimnastike na kojem su zastupale Osnovnu školu Vinica. Također, OŠ Vinica aktivno se uključila i u natjecanje Prometna Učilica  i učenici su ostvarili odlične rezultate te će biti nagrađeni oni koji su ostvarili plasman među prvih deset, a to su Vinko Hrgar, Vida Hrgar, Simon Krobot, Gabriela Krobot, Gabriela Kapljić, Rozalija Kušinec, Filip Šipek, David Dubovečak, Magdalena Kapljić, Martina Kušinec, Barbara Kušinec i Iva Hošnjak. Iako su se zbog epidemiološke situacije natjecanja prestala provoditi, nakon održanog Županijskog natjecanja iz matematike, učenica OŠ Vinica Lea Spevan bila je pozvana sudjelovati  na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete na kojoj sudjeluju najbolji matematičari iz cijele Hrvatske. Svojim radom i rezultatima nakon 1. kruga plasirala se i u 2. krug navedene olimpijade što je izvrstan rezultat za našu osnovnu školu.

Zahvaljujemo Općini Vinica i načelniku Marijanu Kostanjevcu, a učenicima čestitamo na postignutim rezultatima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 7. 2020. 17:16

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi će se održati 6. srpnja 2020. g. U matičnoj školi će se svjedodžbe učenicima od 1. do 7. razreda dijeliti u 9 sati, a učenicima 8. razreda u 10 sati. U PŠ Gornje Ladanje i PŠ Natkrižovljan podjela je u 9 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 6. 2020. 17:01

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Popis udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 6. 2020. 13:12

Završetak nastavne godine

Na kraju ove nastavne godine, koja je za sve nas bila izazov u izvanrednim situacijama, zahvaljujemo na trudu, razumijevanju i angažmanu te čestitamo na postignutim rezultatima.

Informaciju o datumu, vremenu i načinu podjele svjedodžbi dobit ćete od razrednika putem online aplikacija u kojima ste izvodili nastavu na daljinu, a također pratite i web stranicu škole gdje će se objavljivati sve važne informacije. Do podjele svjedodžbi trebate podmiriti sva dugovanja prema školi.

Želimo vam ugodan odmor tijekom ljetnih praznika, ali nemojte potpuno zaboraviti školu, te se spremni vratite na početku nove školske godine, a učenici osmih razreda neka se upišu u željene škole i spremno zakorače u novo poglavlje njihovog školskog života.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 6. 2020. 12:16

BICIKLISTIČKI KAMP - ŽELIM VOZITI BICIKL

U osnovnoj školi Vinica, u sklopu projekta ŽELIM VOZITI BICIKL, održava se biciklistički kamp namijenjen učenicima OŠ Vinica, OŠ Petrijanec, OŠ Cestica i VII. OŠ Varaždin. Učenici će se voziti prometnicama Općine Vinica, Općine Petrijanec, Općine Cestica, kako i Grada Varaždina. Ravnateljica škole Mirjana Jambriško pozdravila je sve sudionike kampa te im zaželjela puno uspjeha u radu. Prenijela je i pozdrave načelnika Općine Vinica koja podržava i sufinancira projekt te je svima zaželjela da usavrše svoja znanja i vještine vezane uz poznavanje prometnih pravila i vožnju biciklom. Također je skrenula pažnju na poštivanje epidemioloških mjera tijekom trajanja kampa. Za vrijeme trajanja kampa u pratnji učenika su njihovi voditelji odnosno njihovi učitelji tjelesne i zdravstvene kulture Dubravko Banek, Predrag Dobrotić, Nikola Sedrala te Branimir Štimec, dok je učitelj tehničke kulture Nenad Mesek uključen po potrebi u tehničku provedbu kampa. Iz OŠ Vinica u kampu sudjeluju Simon Krobot, Marta Štromar i Gabriela Krobot.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 6. 2020. 12:01

Zanimljivosti iz produženog boravka

Produženi boravak je  organizirani  oblik odgojno – obrazovnog rada koji se provodi nakon redovne nastave te u OŠ Vinica u njemu sudjeluju učenici od 1. do 4. razreda. Uz organizirani ručak i pisanje zadaće trude se  razvijati  socijalne i odgojne oblike te kvalitetno provoditi vrijeme.

Proteklog tjedna vrijeme ih je sprječavalo da se druže u prirodi, ali su se, nakon učenja, zabavljali u razredu i školskoj kuhinji. Pokušali su se ne ljutiti uz veliki čovječe ne ljuti se, a i spremali su čokoladni desert kojim su se zasladili nakon ručka. 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 6. 2020. 08:49

Učenica neše škole Lea Spevan sudjeluje na matematičkoj olimpijadi

Učenica 6.a razreda Lea Spevan je temeljem uspjeha koji je ostvarila na Županijskom natjecanju iz matematike  pozvana sudjelovati  na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete (HMOK). HMOK je natjecanje kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Samo natjecanje organizirano je u tri kruga. Na olimpijadi sudjeluju najbolji matematičari iz cijele Hrvatske. Jako smo ponosni što se Lea našla u tom izabranom društvu  i 6. lipnja prošla prvi krug! Drugi krug održava se u utorak 23.6.2020. Lei čestitamo na dosadašnjem uspjehu i želimo puno sreće u nastavku natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 6. 2020. 17:23

UPITNIK VARAŽDINSKE ŽUPANIJE - završno istraživanje iskustva školom na daljinu

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

Varaždinska županija provodi završno istraživanje iskustva školom na daljinu ključnih dionika (učenika, nastavnika, roditelja i ravnatelja škola) nastave na daljinu u Varaždinskoj županiji. Svjesni da ste već možda sudjelovali u prethodnim istraživanjima ljubazno Vas molimo za dodatni napor te da sudjelujete u ovom istraživanju koje je svojevrsna rekapitulacija iskustva ključnih dionika škole na daljinu. Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno i anonimno. Dobiveni će se rezultati analizirati na razini obrazovnog sustava (osnovne i srednje škole) odnosno škola na individualnoj razini unutar obrazovnog sustava bez mogućnosti da se izravno ili neizravno identificira osoba koja je ispunila upitnik. Sudjelovanjem u istraživanju imate priliku ukazati na postojeće prednosti i slabosti s kojima se suočavate tijekom nastave na daljinu i doprinijeti promjenama usmjerenih na podizanje kvalitete nastave na daljinu.

Upitnik je potrebno popuniti do 26.6.2020. a učenici od 1. do 4. razreda ne trebaju ga ispunjavati.

Najljepše Vas molimo da ispunite upitnike i na tome vam zahvaljujemo. Poveznice se nalaze ovdje:

POVEZNICA ZA UČENIKE:
https://forms.gle/bgz7GMTtCJHELKwL8

POVEZNICA ZA RODITELJE:
https://forms.gle/voAtEGxpeQ4RjH9V8

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 6. 2020. 14:24

Digitalna brošura za učenike 8. razreda, a vezano za upis u 1. razred srednje škole - Odaberi svoju školu

Digitalna brošura "Odaberi svoju školu"

Dragi osmaši,

ovu brošuru i ove je godine za učenike 8. razreda pripremila Varaždinska županija,  no ovaj puta samo u digitalnom obliku zbog situacije izazvane Covid-19 virusom. U brošuri su navedeni svi obrazovni programi za upis učenika u 1. razred srednje škole, kao i popratni film o svakoj ustanovi.

Sretno dalje!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 6. 2020. 12:04

Upisi u 1. razred osnovne škole

U tjednu od 15. do 19.6. obavljat će se utvrđivanje psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole. Ispitivanje je prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada. Na utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta dolazit ćete u točno zakazano vrijeme o kojem ćete biti obavješteni pisanim putem. Ukoliko posjedujete bilo kakvu dokumentaciju (nalaz liječnika, mišljenje psihologa, logopeda… mišljenje bilo kojeg stručnjaka koje je važno za upis djeteta u školu), molimo ponesite sa sobom kopiju istog, kao i OIB djeteta te rodni list. U prilogu je upitnik kojeg ćete trebati popuniti.

Upitnik za roditelje

Također, bit ćete kontaktirani od strane dr. med. Obelić-Babok, spec. školske med., a u prilogu ove poruke su dokumenti koje proučite prije odlaska doktorici Obelić-Babok u vrijeme u koje će vas oni pozvati.

Upute doktorica                  Podaci o djetetu

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 6. 2020. 11:48

Izborni predmeti u sljedećoj školskoj godini

Draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

nastava izbornih predmeta u sljedećoj školskoj godini uklopit će se  u redoviti raspored, što znači u istoj smjeni u kojoj su i obvezni predmeti kako bi se svi učenici mogli uključiti jer to je njihovo pravo i to im se ne smije uskratiti. Zakon o odgoju i obrazovanju ne ograničava broj izbornih predmeta te roditelji imaju pravo uključiti dijete u sve izborne predmete. Detaljnije informacije možete pronaći u dopisu u privitku, a koji je poslan na sve osnovne škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 6. 2020. 11:48

Dan državnosti Republike Hrvatske

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Povijesno saborsko zasjedanje pratilo je u slavljeničkom raspoloženju mnoštvo građana pozdravljajući pobjedu demokracije i pad polustoljetnog komunističkog sustava. Nakon što je izabran za predsjednika Predsjedništva, dr. Franjo Tuđman u svojem je nastupnom govoru ponudio Jugoslaviji konfederalne odnose, a Hrvatskoj najavio nov demokratski sustav. Pritom je naglasio i to da hrvatski narod ima "nesputano pravo na nacionalnu samobitnost i neokrnjeno pravo na samoodređenje koje podrazumijeva pravo na suverenu, samostalnu državu". Slavlje se zatim nastavilo na Jelačićevu trgu gdje je održan veliki narodni skup popraćen dojmljivim domoljubnim osjećajima. Od  donošenja Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 2001. godine sve do 2020. taj se dan obilježavao kao Dan Hrvatskoga sabora.

Donošenjem novoga Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj  u studenome 2019., koji se primjenjuje od 1. siječnja 2020., 30. svibnja ponovno se, kao i prije 2001. godine, obilježava kao Dan državnosti Republike Hrvatske, a na panou  u holu škole prigodno je obilježen.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 5. 2020. 12:03

Objavljena Odluka o upisu u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji,

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda. Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html, a također su učenici s time upoznati i putem Teams aplikacije.

Ove godine propisana je mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem. Škola će obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama na koje mogu slati dokumentaciju. Prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini. Sva propisana dokumentacija moći će se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem. Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno. Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 5. 2020. 07:19

Povratak učenika od 1. do 4. razreda u škole od 25. svibnja 2020.

Draga djeco, poštovani roditelji i staratelji!

Za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., omogućen je povratak u školu. Prijevoz autobusom je organiziran kao i prije: na početak nastave u 8:00 sati (djeca čekaju autobus u uobičajeno vrijeme) te po završetku u 12:30. Za učenike će biti organizirana prehrana i produženi boravak.

Škola će prilikom organizacije nastave ispuniti sve navedene i preporučene higijenske uvjete. Skrećemo vam pozornost da još jednom pažljivo pročitate izmijenjene odredbe u Novim Uputama HZJZ i Preporukama MZO koje su u prethodnim ograničile mogućnost dolaska djece u školu:

· roditelji ne moraju dolaziti u pratnji djeteta u školu

· roditelji ne moraju potpisivati izjavu

· ne moraju nužno biti zaposlena oba roditelja

· učenici se mogu uključiti u nastavu i poslije 25. svibnja 2020.

· broj učenika po skupini je od 15 do 20 (moguće je uključiti i više ukoliko se nastava održava u prostoriji u kojoj se može održavati propisani razmak).

Određena ograničenja su i dalje na snazi kako bi osigurala sigurnost boravka učenika u školi i ona uglavnom ne odstupaju od uobičajenih zbog kojih djeca ne dolaze na nastavu i kad nema ovakve izvanredne situacije.

Roditelje molimo da se pridržavaju svih navedenih uputa, ne ulaze u školu i redovito prije škole mjere temperaturu djeci. Sve ostale upute će dobiti od učiteljica.

Veselimo se ponovnom susret u školskim klupama!

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

https://skolazazivot.hr/smjernice-za-ucenje-namijenjene-ucenicima-i-roditeljima/

https://skolazazivot.hr/povratak-ucenika-1-4-r-u-skole/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 5. 2020. 11:26

Izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda osnovne škole u sljedećoj školskoj godini

draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

sljedeće školske godine održavat će se izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda. Nastava informatike  prati programe predmetnih kurikuluma svih predmeta u razrednoj nastavi. Učenici će učiti o digitalnoj tehnologiji kroz primjenu u svakodnevnom obavljanju školskih i domaćih zadaća, a stečena znanja moći će koristiti i u drugim predmetima. Učit će o odgovornom korištenju tehnologija, zaštiti osobnih podataka i identiteta učenika kroz osvješćivanje digitalnih tragova. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 5. 2020. 13:35

Najnovije preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad predškolskih ustanova i razredne nastave i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.

Prema uputama i preporukama  HZJZ od 25. svibnja 2020. godine (ponedjeljak) postoji mogućnost dolaska učenika na nastavu u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još uvijek ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, već samo za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Skrećemo vam pozornost na slijedeće:

 • da roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
 • da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

Ne preporučuje se da se uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu vezano za ove upute, jer roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu, a sve zainteresirane roditelje pozivamo da se jave učiteljicama zbog prikupljanja podataka o brojnom stanju učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 5. 2020. 15:23

Čarobna šuma - kontrast boje prema boji, likovni radovi 5.razreda tijekom nastave na daljinu

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 5. 2020. 14:24

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, donijela je 13. svibnja 2020. godine Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Navedena odluka objavljena je u Narodnim novinama, broj 57/2020 i može se pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 5. 2020. 14:45

Školska knjižnica - rad s korisnicima

Dragi učenici, poštovani roditelji,

od sljedećeg tjedna školska knjižnica će biti otvorena za korisnike i to srijedom od 8 do 12 sati. Prema smjernicama za rad koje je škola primila, ne preporuča se boravak korisnika u prostoru s knjigama. Iz tog razloga knjige koje vraćate ostavljat ćete u kutiji u predvorju škole. Knjige će biti u karanteni najmanje 72 sata prije nego se vrate na police u knjižnici.

Ako želite posuditi knjigu, pošaljite svoju narudžbu na e-mail adresu knjižnice: knjiznica.osvinica@gmail.com. Na e-mail ćete dobiti obavijest je li knjiga koju tražite dostupna i kad je možete preuzeti. Knjige će vas čekati u predvorju škole. Bit će u plastičnim vrećicama na kojima će pisati ime i prezime učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 8. 5. 2020. 11:16

Važne informacije vezane uz dolazak učenik u školu u ponedjeljak 11.5.2020.

Poštovani roditelji/skrbnici,

kao što vam je poznato, u planu je postupan povratak učenika u škole koji se odnosi na učenike od 1. do 4. razreda.

U privitku se nalazi:

poveznica na Upute HZJZ-a (koje je roditelj/skrbnik obvezan proučiti),

Preporuke za organizaciju rada koje je izdalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  

- Izjava koju roditelj mora popuniti i dostaviti u školu (popunjavaju samo roditelji/skrbnici koji planiraju poslati djecu u školu).

Nalazimo se u izvanrednoj situaciji, ali svi se trudimo iz nje izvući najbolje što možemo. Posebno zahvaljujemo učenicima, roditeljima/skrbnicima, učiteljima i stručnim suradnicima koji su uložili puno vremena i truda kako bi se djecu obrazovalo svo ovo vrijeme nastave na daljinu. Dabismo mogli pravovremeno i kvalitetno  pripremiti se za provedbu mješovite nastave molimo vas da se do četvrtka u 9 sati (a može i prije) izjasnite (u Viber grupi gdje komunicirate s razrednicom) hoćete li dijete uputiti u školu u skladu s uputama HZJZ. Ako odlučite dijete uputiti u školu u ponedjeljak, 11.5.2020., izjavu će roditelji potpisivati u uredu ravnateljice u četvrtak (7.5.) od 10 do 12 sati ili u petak (8.5.) od 15 do 17 sati. Na temelju tih izjava formirat će se grupe učenika prema preporukama HZJZ te bi te grupe trebale biti stabilne, bez dodavanja novih učenika. Zato realno donesite odluku.

Što se same mogućnosti povratka učenika tiče, ovom prilikom ističemo neke od važnih detalja iz preporuka, a kojima se mora posvetiti pažnja kod odlučivanja o mogućem slanju djeteta u školu:

 1. Ako je moguće, osigurati da učenik i dalje ostane kod kuće.
 2. Preporučuje se ostanak kod kuće djece i osoblja/djelatnika s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim,  dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 3. Učenik koji bi došao u školu i njegovi ukućani  moraju biti zdravi, bez mogućih simptoma bolesti COViD-19.
 4. Roditelj/skrbnik dovozi dijete u školu i odvozi kući, po mogućnosti uvijek ista osoba, ne starija od 65 godina.
 5. Učenici u školi provode 3 do 4 školska sata, a produženi boravak će se organizirati po potrebi i mogućnostima, nastava iz predmeta vjeronauk, strani jezik i glazbena kultura (u 4. r) održavat će se i dalje na daljinu.
 6. Oba roditelja/skrbnika su zaposlena (ili jedan ako je samohran),
 7. Potrebno je temeljito se upoznati s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Još jednom zahvaljujemo na svemu, sretno i ostanimo zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 5. 2020. 14:48

Pobjednici fotonatječaja

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 27. 4. 2020. 19:52

9. Dječji kranjčić u Križevcima

Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u subotu 25. travnja 2020. objavili su rezultate natječaja na 9. Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj te su javnosti predali zbornik najuspjelijih radova „Stijena mog života“. Završna svečanost 9. „Dječjeg Kranjčića“, koja je, uz Dan grada, na taj dan trebala biti održana u Križevcima, zbog pandemije korona virusom (COVID-19) nije održana. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike, a rodom je bio iz Petrijanca. Na natječaj je pristiglo 126 književnih radova te 120 likovnih radova iz ukupno 62 škole s područja cijele Republike Hrvatske.Na književni natječaj javilo se 117 učenika iz 47 škola te 7 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Natječaj je obuhvaćao tri kategorije (poezija, proza, igrokazi) te je pristiglo 80 pjesmama, 38 proznih radova i 8 igrokaza. Na likovni natječaj javilo se 111 učenika iz 36 škola te 14 učenika koji su se na natječaj javili samostalno.

U zborniku su objavljeni slijedeći radovi učenika naše škole: poezija Mihaele Drašković, 7,a (mentorica Nada Sikirica Sagradžija) i Rozalije Kušinec, 6.a (mentorica Andrijana Kušinec); likovni radovi Antonele Kukec, 6.b i Sare Lukaček, 6.b (mentorica Biserka Hudoletnjak) te igrokaz pod naslovom “Tata a morem iti na puanučku” Barbare Kušinec, 8.a (mentorica Andrijana Kušinec) koji je trebao biti javno izvođen, a osvojio je prvu nagradu.

Zbornik možete prelistati u digitalnom obliku na stranicama:

http://djecji.kranjcic.hr/wp-content/uploads/2020/04/Zbornik-Stijena-mog-%C5%BEivota-2020.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 4. 2020. 12:22

Fotonatječaj - Svjetski dan knjige

Klikom na sliku ispod možete pogledati radove naših kreativnih učenika koji su se uključili u fotonatječaj povodom Svjetskog dana knjige. Pobjednike objavljujemo uskoro. Sretno svima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 25. 4. 2020. 20:33

Čestitka za Dan škole - Blagdan sv. Marka, 25.4.2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji i djelatnici OŠ Vinica,

čestitamo Blagdan sv. Marka, zaštitnika naše župe i općine, a ujedno i Dan škole. Nadajmo se boljim vremenima uz želju da nastavak školske godine protekne najbolje što je u ovim trenucima moguće. Zahvaljujemo svima na angažmanu, razumijevanju i podršci koju nam pružate i na svemu onome što ćete još u narednim vremenima učiniti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 4. 2020. 11:57

Kolaž radova nastalih za vrijeme nastave na daljinu

Učenici OŠ Vinica marljivo rade u nastavi na daljinu iz svih predmeta pa tako i na satovima likovne kulture. U nastavku možete pogledati kolaž radova učenika od 5. do 8. razreda nastalih u proteklom razdoblju nastave na daljinu. Klikom na sliku otvorit ćete ju u pravoj veličini.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Biserka Hudoletnjak  datum: 24. 4. 2020. 06:15

Fotonatječaj povodom Svjetskog dana knjige

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 20. 4. 2020. 09:31

Raspored rada za subotu 18.4.

Budući da je prema  suglasnosti MZO izmijenjen školski kalendar za školsku godinu 2019./2020., a o čemu su roditelji obaviješteni na roditeljskim sastancima, a učenici na satovima razrenog odjela, ova subota 18.4. je nastavni dan. Odrađivat će se raspored od ponedjeljka.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 4. 2020. 16:52

Uskrsna čestitka

Dragi svi...

Nadolazeće blagdane provedite u zdravlju, miru i u toplini obiteljskog okruženja. Provedite što više vremena sa svojim najbližima poštujući preporuke vezane uz trenutnu situaciju. Svima nam je potreban kratki predah nakon ovih naglih promjena u školi i svuda oko nas. Dragi učenici ovaj ste tjedan ponavljali i uvježbavali što je bilo potrebno, a nakon Uskrsa usljedit će vrednovanje i ocjenjivanje prema uputama koje su objavljene u prethodnim obavijestima. Budite i dalje marljivi i aktivni, potrudite se riješiti ono što se od vas traži u zadanom vremenu, dajte sve od sebe, trud je uvijek nagrađen i uvijek se isplati.

Roditeljima i skrbnicima svesrdno zahvaljujemo jer bez vaše pomoći nastava na daljinu ne bi bila izvediva. Zahvaljujemo vam na  trudu i uloženom vremenu, a isto tako i razumijevanju i strpljenju. U slučaju bilo kakvih poteškoća tehničke ili neke druge prirode javite se razrednicima, pedagoginji ili ravnateljici. 

Naravno, zahvaljujemo i učiteljima, stručnim suradnicima i djelatnicima škole, kojima je ovo također bio novitet, ali svi su se snašli u novoj situaciji.

Proljetni odmor za učenike traje od petka 10.4. do ponedjeljka 13.4. pa se s nastavom na daljinu nastavlja u utorak 14.4.

Neka svima bude sretan i blagoslovljen Uskrs, vama dragi učenici, poštovani roditelji, skrbnici i djelatnici škole! Ostanite zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 4. 2020. 15:31

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje

Naglasci za roditelje/staratelje

S obzirom na izvanrednu situaciju, roditelji u ovom trenutku više nego ikad trebaju biti uključeni u rad škole, ali i u osiguravanje kruga povjerenja za učenje, a posebno je to izraženo kod učenika u razrednoj nastavi u osnovnoj školi.  U prvom planu svima nama je dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje, pritom je ocjenjivanje u drugom planu. S obzirom na to da smo se svi našli u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave, važno je da svi –  učitelji, učenici i roditelji, imaju razumijevanja jedni za druge.

Iako je to teško s obzirom na okolnosti, od roditelja se u nastavi na daljinu očekuje više nego u nastavi u školi jer su oni odrasle osobe koje s učenicima imaju izravan svakodnevni kontakt te je dobro da budu upoznati i s načinima vrednovanja i ocjenjivanja, i to sada u nastavi na daljinu više nego inače. Naime, sada im je cjelokupni proces učenja i poučavanja vidljiviji nego kad se veći dio toga procesa odvija u školi, ali i zato jer dolazi do pomaka u načinu vrednovanja i ocjenjivanja.

Roditelj treba osigurati i postaviti djetetu pravila škole u kući i odrediti vrijeme za učenje (osobito u predmetnoj nastavi u osnovnoj školi) – moramo biti svjesni da ni djeca ni roditelji ne doživljavaju svoj dom kao školu i smatraju kako se kod kuće radi samo domaća zadaća. To u ovim uvjetima više nije tako i na takav se način roditelji trebaju postaviti i prema djeci.

Roditeljska je uloga poticati dijete da samostalno odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učitelju. Odgovornost je roditelja da pomognu djetetu – ali ne i raditi umjesto njega. Iako je razumljivo  nastojanje roditelja da učenici postignu bolje rezultate, a time i ocjene, pomoć roditelja  ne smije prijeći u pisanje zadaća umjesto učenika, izradu radova koji učenici trebaju samostalno napraviti ili pritisak na učenike i nastavnike vezano uz bolje ocjene. Roditelji koji prelaze u pomoć koja to nije,  štete razvoju odgovornosti i samostalnosti kod djece i umanjuju njihove šanse za samostalno snalaženje u procesu cjeloživotnog učenja i svakodnevnog rješavanja problema. Roditelji su ti koji moraju odgajati svoju djecu da ne varaju, ne prepisuju i da cijene rad, kako svoj, tako i tuđi.

Pritom roditelji trebaju surađivati s učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima da bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na učenje, na istraživanje i dobru organizaciju vremena tijekom nastave na daljinu.

Tijekom učenja i vrednovanja, roditelj može pratiti način rada učenika i u suradnji s učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima pomagati mu u osmišljavanju što boljih pristupa i načina učenja, odnosno pomagati mu da uči kako učiti.

Ovaj dokument nije u cjelini namijenjen za čitanje roditeljima, ali dobro je da se roditelji upoznaju s glavnim uputama i onome što se od učenika očekuje na nekoj razini obrazovanja.

Vezano uz vrednovanje i ocjenjivanje sljedeći naglasci važni su za roditelje:

U prvom planu treba biti dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje. Pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

Roditelji trebaju uočiti da se vrednovanje ne oslanja, kao do sada, na poznavanje sadržaja kao glavni pokazatelj znanja, već da treba obratiti pažnju i na druge elemente (samostalnost, kreativnost, mogućnost korištenja naučenog, timski rad…) i da računaju da će nastavnici i to uzimati u obzir. Posebno je i istaknuto da svi učenici trebaju u ovom razdoblju dobiti i ocjenu iz aktivnosti u izvršavanju svojih obaveza, ali i da se očekuje da samostalno rade na složenijim zadacima. U tim složenijim zadacima dobro je da roditelji budu upoznati s njima, ali nikako da se angažiraju u izradi i pisanju takvih radova umjesto učenika.

Vrednujemo i zato da bismo učeniku dali povratnu informaciju je li ostvario odgojno-obrazovne  ishode, ali i kako će poboljšati svoje učenje. Da bismo to postigli, moramo pratiti rad učenika, poticati njihovu aktivnost i suradnju, kako s učiteljem tako i s drugim učenicima.

Ono što treba posebno naglasiti je da se sadržaji koje nastavnici trebaju poučavati i kasnije vrednovati i ocjenjivati trebaju biti usmjeriti na bitno, a osloboditi se sporednih detalja ili činjenica koji zamagljuju ono bitno.

Kod svih metoda vrednovanja treba imati na umu da je potrebno jasno razlučiti bitne sadržaje od onih manje bitnih ili sporednih.

Inovativne metode vrednovanja uključuju izradu projekata, plakata, rješavanje problema, izradu e-portfolija,  istraživačke radove, praktične radove, projekte, ali za sve njih potrebna je potpora učitelja i vršnjačka potpora kao i postupnost izrade uz povratne informacije učeniku na različitim stupnjevima izrade.

Konkretno u svim predmetima može se vrednovati aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća i tome pridodati barem jedna ocjena. Nadalje, u svakom predmetu moguće je napraviti i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja. Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine mogu dobiti svi učenici.

Za predmete u školama koji se izvode s tjednom satnicom od četiri sata tjedno (Hrvatski jezik i Matematika) usmeno ispitivanje poželjno je provesti jedanput do kraja školske godine, a posebno ukoliko nastavnik ili učenik imaju dilemu oko zaključne ocjene, odnosno ukoliko nema dovoljno elemenata za zaključivanje ocjene. Za predmete s tjednom satnicom od tri sata tjedno usmeno ispitivanje preporuča se provesti ukoliko se učenika ocjenjuje ocjenom odličan ili ako nastavnik procijeni da nema dovoljno elemenata za zaključivanje pozitivne ocjene i da je ovo primjereni oblik ispitivanja.

Zaključno, u ovakvim izvanrednim uvjetima, odluke se donose sukladno preporukama stručnjaka i epidemiološkoj situaciji te stalno uslijed promjena okolnosti možemo očekivati i promjene nekih odluka, ali naglašavamo da one sigurno neće biti donesene na štetu učenika ili njihovih mogućnosti za nastavak obrazovanja. U tom duhu, molimo roditelje za strpljenje i suradnju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 4. 2020. 10:32

Dokumenti iz MZO vezani uz nastavu na daljinu

Preporuke o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu

Tjedan ponavljanja i planiranja

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 4. 2020. 18:38

Smjernice za organizaciju nastave u kući

Dragi učenici, roditelji i svi koji sudjelujete u nastavi na daljinu, 

hvala vam za trud i brigu. Hvala vam i što strpljivo i neumorno radite sve što je potrebno u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Kako bi vam lakše bilo organizirati nastavu u kući, Odgojno savjetovalište Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta daje smjernice:
- prezentacija: Ostani doma
- letak: Kako organizirati nastavu u kući.

Sretno, čuvajte se i ostanite zdravi!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 4. 2020. 08:32

Školska knjižnica online

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 28. 3. 2020. 19:06

Obavijest

U cilju prevencije širenja virusa COVID – 19 u OŠ Vinica prestaje se s radom sa strankama od 24. ožujka 2020. godine do daljnjeg. Stranke mogu komunicirati sa školom svaki radni dan od 8.00 do 12.00 sati putem elektroničke pošte os-vinica@os-vinica.skole.hr ili telefonom na broj +385 42 208475 ili +385 42 722585.

Također, do daljnjega se odgađa i utvrđivanje psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. Roditelji/skrbnici bit će pravovremeno obaviješteni o novim terminima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 3. 2020. 08:27

Dan šarenih čarapa

Iako se nastava cijeli tjedan odvija na daljinu, učenici 5. a razreda odlučili su obilježiti Svjetski dan osoba s Down sidromom, poznatiji pod nazivom Dan šarenih čarapa. Razrednoj učiteljici šalju slike svojih šarenih čarapa te na ta način daju podršku Bruneli i svim osobama s Down sindromom. Pokazuju tako da su joj pravi prijatelji. Pružimo im svi podršku oblačenjem šarenih čarapa.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 3. 2020. 10:55

Prvi tjedan nastave na daljinu

Dragi učenici, poštovani roditelji i učitelji!

Iza nas je prvi tjedan nastave na daljinu, jedan novi oblik poučavanja za osnovnoškolce. Bilo je svakakvih poteškoća, a ponajviše pucanja veze i zagušenih komunikacijskih kanala. Ali, uz veliki angažman svih sudionika nastavnog procesa, uspjeli smo posložiti da sve funkcionira i više nego dobro, koliko je u počecima to i moguće. Učitelji su, uz mnogo entuzijazma, kreativnosti, inovativnosti i želju da sve uspije, dali sve od sebe da izrade nastavne materijale koji će učenicima omogućiti rad i savladavanje gradiva kod kuće. Radilo se tijekom cijelog dana, kada je to internetska mreža dozvoljavala. Učenici su svojom aktivnošću i davanjem povratnih informacija pokazali da se trude i da izvršavaju svoje zadatke pravovremeno. Sve to pratili su i roditelji koji su se mora uključiti u nastavu na daljinu, a uz to izvršavati i svoje svakodnevne obaveze. Svima nam je to došlo kao nešto novo čemu smo se morali brzo prilagoditi. Ovakav vid nastave nastavit će se i dalje pa molim učenike da zadatke izvršavaju pravovremeno, da učiteljima šalju povratne informacije kako se od njih traži u uputama lekcija, a roditelji neka i dalje budu podrška u svemu tome.

Zahvaljujem na strpljenju i angažmanu i želim nam svima da ostanemo zdravi. Pridržavajte se uputa, odmorite se za vikend, a u ponedjeljak se opet družimo u našim vurtualnim učionicama i zbornici, u našoj virtualnoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 3. 2020. 07:11

Problemi kod prijave

Dragi učenici i poštovani roditelji i učitelji,

budući da su se srušile aplikacije za rad na daljinu kojima pristupamo sa AAI@Edu podacima, neki se mogu prijaviti, neki ne mogu. Molim vas za razumijevanje te da pratite komunikacijske kanale s razrednicima koji će vam lekcije i zadatke proslijediti putem tih drugih mrežnih komunikacijskih alata. Svima nam je teško, ali svi se trudimo pa ćemo i uspjeti. Malo strpljenja, osvježavanja stranice, pozitivnih komuniakcija i sve će biti u redu. Samo neka bude zdravlja!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 3. 2020. 10:20

Obavijest o rasporedu i neke dodatne informacije o načinu rada

Dragi učenici, poštovani roditelji i učitelji!

Kao što ste čuli u medjima, a obaviješteni ste i različitim konunikacijskim kanalima od strane škole i učitelja, nastava na daljinu danas će započeti u punom obimu. Radit će se po našem školskom rasporedu za svaki razredu, a sve u dogovoru s razrednim i predmetnim učiteljima. 

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu prate putev TV programa na HRT 3 (Nastava na trećem), a razrednice će roditeljima slati poruke što i kako raditi. Predmetni učitelji koji rade u tim razredima svoje će upute i zadatke također davati razrednicama, a one prosljeđivati roditeljima.

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu će izvoditi u komunikaciji s predmetnim učiteljima i razrednici putem aplikacije MS Teams iz paketa Office 365 o čemu su već obaviješteni i kratko educirani u školi, a kasnije dodatno drugim komunikacijskim kanalima. Također neka prate i video lekcije pripremljene od strane MZO na Sportskoj TV i Youtube kanalima. U svojem timu/razred u Teams sučelju učenici će dobivati sve potrebne obavijesti te će im se tamo postavljati zadaci u obliku datoteka (prezentacija, poveznica na video lekcije, dokumenata...). Za sve nejasnoće neka prvo prouče sve obavijesti koje su dobili putem same aplikacije ili web stranice škole, a ako nakon toga još nisu sigurni kako otkloniti svoj problem, neka se obrate najprije razredniku. Naravno i ravnateljica stoji na raspolaganju te se možete obratiti putem maila ravnatel@os-vinica.skole.hr ili u MS Teamsu ili na mobitel.

Evo ješ nekoliko važnih informacija/savjeta učenicima o radu u virtualnoj učionici:

 • obvezni ste svakodnevno sudjelovati u virtualnim učionicama
 • nakon što pročitate objavu učitelja, potrebno je kliknuti like i ostaviti komentar nakon izvršenog zadatka
 • u slučaju nejasnoća postavljajte pitanja, obratite se za pomoć učiteljima u virtualnim učionicama (razredima, kanalima)
 • budite i dalje pristojni u komunikaciji unutar učionica, slijedite upute svojih učitelja i poštujte zadane rokove za izradu i predaju riješenih zadataka i domaćih zadaća
 • učitelji će redovito pratiti napredak učenika i davati im povratne informacije

Zahvaljujemo svima na razumijevanju, želimo uspješno snalaženje te ugodan i kvalitetan rad, a ponajprije svima želimo da ostanemo zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 3. 2020. 06:33

Pomoć za ulazak u MS Teams (Office365) na školskim tabletima

Koraci za ulazak u MS TEAMS pomoću tableta iz Škole za život:

 • otvorite Google Chrome preglednik
 • u adresni link upišite  office365.skole.hr
 • prijavite se pomoću AAI@Edu.hr identiteta (pomoću kojeg idete i u eDnevnik)
 • kliknite na TEAMS aplikaciju
 • ukoliko javlja „Vaša verzija preglednika nije podržana“
  • u gornjem desnom uglu preglednika kliknite na tri točkice
  • odaberite opciju Klasični prikaz
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 3. 2020. 11:00

Nastava na daljinu - Raspored

Na stranicama MZO objavljen je raspored za izvođenje nastave na daljinu što možete vidjeti na sljedećoj poveznmici:

Nastava na daljinu - Raspored

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 3. 2020. 16:47

Video lekcije - 5. do 8. razred

Dragi učenici, poštovani roditelji i učitelji,

ovdje se nalazi poveznica na video lekcije za učenike od 5. do 8. razreda, a koje su izrađene za učenje na daljinu.

Video lekcije

Komunikaciju ćete ostvarivati s razrednicima i predmetnim učiteljima putem razrednog tima u Office365 Teams alatu, ali kao što znate, postoje teškoće koje Carnet otklanja. Zato vas upućujemo još jednom da pratite svoju webmail adresu iz domene @skole.hr kojoj pristupate putem svojeg AAI@Edu.hr identiteta (pomoću kojeg idete i u eDnevnik).

Zahvaljujemo svima na razumijevanju, strpljenju i želim nam svima sretno snalaženje u nastaloj situaciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 3. 2020. 07:41

Obavijest o problemima u sustavu

Dragi učenici, potovani roditelji i djelatnici,

Od jučer postoji problem u sustavu za online učenje koji smo mi odabrali (Office 365-->MS Teams: Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem novih Microsoft Office365 računa putem ove stranice. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na hitnom otklanjanju poteškoća. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini. Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.). Iz Carneta smo dobili informaciju da se radi na otkalnjanju problema s pristupanjem aplikaciji i kreiranjem timova. Čim se omogući nesmetani rad, objavit ćemo na web i FB stranici škole. U slučaju da ne proradi do ponedjeljka, razrednici i predmetni učitelji će komunicirati s učenicima putem webmaila iz domene @skole.hr.

Da bi učenici pristupili mailu dovoljno je otvoriti web stranicu škole i na vrhu stranice odabrati gumb Webmail te se prijaviti s istim podacima koje koriste za eOcjene (AAI Edu korisnički podaci) ili otvoriti web stranicu https://webmail.skole.hr

Roditelji/skrbnici učenika, koji trebaju računalo ili omogućavanja pristupa internetu, opremu mogu preuzeti u ponedjeljak između 9 i 11 sati (potražite ravnateljicu).

Hvala na strpljenju i razumijevanju. Svima nam je ovo nešto novo, ali dat ćemo svi sve od sebe! Sretno!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 3. 2020. 08:01

Uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja svim školama, a vezana uz nastavu na daljinu

Poštovani roditelji i draga djeco, budući da od ponedjeljka nema nastave u svim školama u državi, nastava će se odvijati online.

Upute o tome možete pročitati u dokumentu ispod, a za sve dodatne informacije obratite se razrednicima. Sve će se daljnje informacije objavljivati na FB i web stranici škole. Učenici od 5. do 8. razreda će materijale i zadaće dobivati u MS Teams okruženju, a učenici od 1. do 4. razreda putem komunikacije između roditelja i učitelja u grupama.

Upute MZO vezane uz nastavak organizacije nastave na daljinu

Hvala i sretno svima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 3. 2020. 14:27

VAŽNA Obavijest

Poštovani,

dobili smo obavijest od osnivača škole da  je prijevoz učenika osnovnih škola od ponedjeljka 16.03.2020. otkazan.

I još nekoliko informacija ...

Dragi svi, kao što znate jučer i danas smo se ubrzano pripremali za online nastavu putem alata Microsof Teams. Učenici i učitelji su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana prošli ubrzanu edukaciju koju su sproveli učitelj informatike i ravnateljica. Daljnje informacije o odvijanju ili neodvijanju nastave objavljivat ćemo kako ih službeno zaprimimo od nadležnih institucija. Hvala vam svima na razumijevanju! Naša je škola spremna koliko to može biti...

Ukoliko vam je potrebna neka informacija koju niste mogli pročitati na web stranici ili FB stranici škole, možete kontaktirati ravnateljicu na mob 0992297449 ili mail adresu mirjana.jambrisko@skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 3. 2020. 12:33

Upute za ONLINE alat teams (dio Office 365 paketa)

Upute za učenike

Upute za nastavnike

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 3. 2020. 12:20

PRIPREMA škole za moguću online nastavu u slučaju preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o čemu će škole biti obaviještene - Za sad nastava redovna

Draga djeco i poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer (srijeda, 11.3.2020.) je poslalo svim školama u RH smjernice vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko - komunikacijske tehnologije. Smjernice predstavljaju samo tehničke pripreme za organizaciju eventualne nastave na daljinu ako Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zbog promjene epidemiološke situacije preporuči zatvaranje škole. Do danas je preporučeno samo zatvaranje škola u Istarskoj županiji što znači da samo škole u Istarskoj županiji od sutra ne izvode nastavu u školi nego u ponedjeljak 16. ožujka 2020. za njihove učenike počinje izvođenje nastave na daljinu sukladno uputama koje su proslijeđene tim školama. Sve ostale škole izvode nastavu u školi do eventualne nove preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o čemu će škole biti obaviještene.

Prema tome i u OŠ Vinica su započele pripreme za izvođenje nastave na daljinu putem Microsoft Teams alata u koji se učenici prijavljuju sa svojim podacima koje imaju za ulazak u eDnevnik (AAI identitet). Ljubazno molimo da učenici od 5. do 8. razreda sutra (petak, 13.3.2020.) znaju te podatke tako da se prijave i da im pokažemo mogućnosti alata. Ako netko slupajno neće znati, može zatražiti kod administratora u školi (ravnateljica).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 3. 2020. 17:50

Odlični rezultati naših učenika za sudjelovanje u Prometnoj Učilici

Ravnateljica škole Mirjana Jambriško danas je učenicima  podijelila nagrade koje su osvoji učenici na 11. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa za osnovnoškolce na Prometnoj Učilica. Ove godine naša škola  ima čak tri osvojena pojedinačna 1. mjesta pa je tako nagradu za 1. mjesto u kategoriji prvih razreda osvojio VINKO HRGAR, u kategoriji četvrtih razreda 1. mjesto osvojio je SIMON KROBOT, a u kategoriji osmih razreda 1. mjesto osvojila  je  VIDA HRGAR.  U kategoriji šestih razreda GABRIELA KROBOT osvojila je 2.mjesto, a ROZALIJA KUŠINEC  4.mjesto. U kategoriji drugih razreda GABRIJELA KAPLJIĆ bila je četvrta, a u kategoriji osmih razreda FILIP ŠIPEK bio je peti. Od nagrada tu su se našle zaista vrijedne stvari: Mini robot set, Bluetooth zvučnik, Roboitics kit, Gaming slušalice, Laptop Asus Vivo, Eksterna baterija. Posebnu nagradu Tablet dobila je škola za osvojeno 3. mjesto od ukupno 200 škola koliko ih se natjecalo u Republici Hrvatskoj.  Zahvalnice su dobili učenici koji su se plasirali od 5. do 10. mjesta a to su: David Dubovečak 4.r,. Martina Kušinec 4.r., Iva Hošnjak 1.r., Magdalena Kapljić 6.r. i Barbara Kušinec 8.r. Posebne zahvalnice dodijeljene su ravnateljici škole Mirjani Jambriško te učitelju tehničke kulture Nenadu Meseku zbog organiziranja samog natjecanja. Prometna Učilica bila je također i dio projekta ŽELIM VOZITI BICIKL kojeg u naškoj školi provodi Biciklistički akademski sportski klub Vinica uz potporu Općine Vinica i Ministarstva znanosti i obrazovanja, pod vodstvom dr.sc. Branimira Štimec, prof. TZK u OŠ Vinica.  

Bravo za sve !!! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 3. 2020. 07:13

Mjere zaštite od KORONA virusa

Preporuka postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima) - Hrvatski zavod za javno zdravstvo

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 2. 2020. 07:13

Dan ružičastih majica - Dan borbe protiv nasilja


Ponovno smo obukli ružičaste majice u srijedu, 26. veljače, kako bismo već 6. godinu zaredom u našoj školi obilježili Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day. Ružičasti se dan obilježava posljednje srijede u mjesecu veljači kako bi se osvijestio problem vršnjačkog nasilja.

Učenici 7. i 8. razreda uz pomoć učiteljica engleskog jezika pripremili su prigodan scenski nastup. Učenica 7. b razreda, Dea Majhen, pripremila je prigodan monolog kojim je iznijela vlastito viđenje nasilja u školi, učenica 8.b razreda Vida Hrgar, podsjetila nas je sve zajedno zašto ponovno obilježavamo taj bitan događaj, dok su ostali učenici koji su sudjelovali u programu osmislili i uputili poruke nasilnicima, kao i savjete svima koji se ikad nađu u situaciji okruženi nasiljem.

Također smo se prisjetili tragičnog slučaja mladića Luke Ritza koji je prije 12 godina bio pretučen od strane svojih vršnjaka, a zbog dobivenih je ozlijeda, nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici. Ovim programom želimo poručiti da Lukina smrt ne smije biti uzaludna i da u njegovu čast trebamo širiti ljubav, toleranciju i mir.
Za kraj su svi prisutni pogledali video It only takes one tematike vršnjačkog nasilja. Program je završio veselo, pjesmom i plesom uz pjesmu Mije Dimšić: Život nije siv, službene pjesme Dana ružičastih majica. U područnim školama također se nosilo ružičasto, učenici i razrednice ukrasili su prigodne panoe te razgovarali o vrstama nasilja te načinima kako ih spriječiti.

Zaustavimo nasilje, ovdje i sada!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 26. 2. 2020. 21:34

Fašnik u OŠ Vinica

I ove su godine maškare bile izuzetno vesele, razigrane, natjecateljski raspoložene i jako rasplesane. Učenici od 1. do 4. razreda svoj su ples pod maskama otplesali zajedno s posjetiteljima iz Dječkeg vrtića "Sreća“, a zasladili su se šarenim bombonima.

Za učenike od 5. do 8. razreda već su tradicionalno bile pripremljene štafetne igre, razredne šetnje uz pratnju glazbe, zajednički plesovi na prethodno zadane teme te izbor pojedinačne i razredne najmaske od strane stručnog žirija. Izabrana je i najmaska iz redova djelatnika škole. U uzbudljivim štafetnim igrama pobijedila je ekipa 8.a razreda. Najmaskom je proglašena Emma Štromar prerušena u Kleopatru. Razred 7.a s razrednikom tematski se maskirao u "starce" te su bili proglašeni grupnom razrednom najmaskom. Ovacije svih prisutnih i gromaoglasan pljesak osvojili su učenici i razrednica 8.a razreda koji su upriličili prikaz vjenčanja uz popratnu glazbu, muzikaše, barjaktara...  kao štoje u našem kraju  to uobičajeno za vrijeme Fašnika. I za kraj je iz redova djelatnika najmaskom bila proglašen a učiteljica Milica Žabčić prerušena u svemir. Ove su godine bile nagrađena i  dvije najrasplesanije maske, a to su bile Brunela Hrženjak i Valerija Crnko. Svi ostali učenici, učiteljice i učitelji te djelatnici bili su originalno maskirani. Fašničkim običajima pridružili su se i učenici područnih škola. Za svaku pohvalu!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 2. 2020. 16:17

Osvojeno odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz gimnastike

Naše cure su svojim nastupima u jakoj konkurenciji danas, 21.2.2020. u Osijeku osvojile odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz gimnastike. Čestitke Martini, Barbari i Rozaliji Kušinec te Klari Tot i Valeriji Crnko kao i njihovom mentoru iz škole, učitelju TZK Branimiru Štimecu i treneru Damiru Fotaku.

Bravoooooooo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 2. 2020. 15:30

Gimnastičarke otputovale na Državno natjecanje u Osijek

Naše su viničke gimnastičarke Martina Kušinec, Valerija Crnko, Rozalija Kušinec, Klara Tot i Barbara Kušinec otputovale u Osijek na Državno natjecanje iz gimnastike na koje su se plasirale nakon odličnih rezultata na Županijskom natjecanju. U pratnji na natjecanju je njihov učitelj tjelesne i zdravstvene kulure dr.sc. Branimir Štimec. Želimo im sretan put i puno sreće na natjecanju uz misao da je već odlazak na tu razinu natjecanja velik uspjeh za školu kao i njih osobno.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 2. 2020. 10:14

Vinički karneval - nedjelja 23.2.2020.

Dragi učenici, roditelji i djelatnici škole!

Udruga maldih Umami iz Vinice u suradnji s Općinom Vinica organizira Vinički karneval u nedjelju 23.2.2020. s početkom u 14 sati na parkiralištu kod Vatrogasnog doma u Vinici. Pozivaju nas sve da se priklučimo i dobro zabavimo uz nagrade za najbolje maske. Dođite u što većem broju....

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 2. 2020. 07:41

"Zaljubljena škola" PŠ Gornje Ladanje

Učenici PŠ Gornje Ladanje imali su u petak tematski dan na temu "Zaljubljena škola". U sklopu projekta organizirano je niz aktivnosti: pričanje legende "Svraka 
kuharica", čitanje pisma svrake, glavne kuharice, u svadbenoj noći kod ftičeka, slušanje koncerta na temu "Mačka, mačak i mačić", računanje zaljubljenih matematičkih problemskih zadataka, pisanje čestitke svom tajnom prijatelju kojeg su morali proteklih deset dana čuvati, pomagati mu i biti brižni prema njemu. Dan je završio opisivanjem tajnog prijatelja i međusobnim darivanjem te konačno i traženjem svadbenih kolačića koje je svraka kuharica ostavila u obližnjim grmovima. Puni dojmova i srcolikim poklončićima učenici su krenuli kućama sa zadatkom da zapamte legendu i pripovijedaju je svojim ukućanima. Tematski dan učenici su odradili sa svojim razrednim učiteljicama, kuharicom i učiteljem njemačkog jezika, a u goste su im došle pedagoginja i ravnateljica.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 2. 2020. 15:37

Reading is fun - projektna nastava

U utorak 10. veljače učenici 8. razreda naše škole, A. Ivančić, F. Šipek, L.  Dubovečak, V. Hrgar, M. Gerbus i A. Pajtak, uz vodstvo učiteljica engleskog jezika, odradili su drugi od četiri planirana susreta s partnerskim školama s kojima sudjelujemo u projektu Reading is fun (Čitanje je zabavno). Glavni ishodi projektne nastave su poticati čitanje na stranom jeziku, razvijati govorne sposobnosti te družiti se i razmjenjivati iskustva s učenicima iz drugih škola. Sve aktivnosti odvijale su se na engleskom jeziku. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 10. 2. 2020. 21:13

Međuopćinska smotra LiDraNo - područje Sjeverozapad

Osnovna škola Vinica ove je godine bila domaćin Međuopćinska smotre LiDraNo za područje Sjeverozapad. Smotra se održala 6. veljače 2020. godine s početkom u 9 sati. Sudjelovali su učenici iz OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Tužno, OŠ Vidovec i OŠ Vinica. Natjecanje je to u kojem učenici prikazuju plodove svog marljivog i kreativnog rada iz literarnog, novinarskog, radijskog i dramsko-scenskog područja. Smotra je obilovala bogatim programom u kojem je sudjelovalo, s različitim tipovima radova, čak 76 učenika i 12 mentora. Prosudbeno povjerenstvo s područja Jugoistok imalo je težak zadatak i odabralo predloženike za županijsku razinu (vidljivo iz Tablice). 

Iz naše škole na županijsku su razinu upućena tri rada na što smo kao škola izuzetno ponosni. Tako će nas tamo predstavljati Dora Goričanac (7.r) i mentorica Nada Sikirica Sagradžija, učiteljica hrvatskog jezika, s literarnim radom Pismo, Vida Hrgar (8.r) u scenskom izrazu pojedinačno s monologom Crvankapica na drugi način te Aida Gerić Hudoletnjak, Magdalena Kapljić, Antonela Kukec, Nela Matijašec i Melani Šipek (6.r) u skupnom scenskom izrazu s dramsko-scenskom igrom Da sam ja učiteljica, a mentorica im je učiteljica hrvatskog jezika Božidarka Hošnjak.

Čestitamo svima! Bravo!

Kako je protekao dan možete pogledati i u Foto-albumu.

Za određene slike u originalnoj veličini možete se obratiti na mail ravnatelj@os-vinica.skole.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2020. 08:14

NAJBOLJI ŠKOLSKI SPORTSKI DJELATNIK U 2019. GODINI

Dr.sc. Branimir Štimec, prof., nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Vinica dobitnik je nagrade za NAJBOLJEG ŠKOLSKOG SPORTSKOG DJELATNIKA U 2019. GODINI  koje mu je dodijelila „Zajednica sportskih udruga grada Varaždina“  na temelju iznimnih sportskih, znanstvenih  i odgojno-obrazovnih uspjeha koje ostvario u 2019 godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2020. 07:48

Pozivnica za Međuopćinsku smotru LiDraNo 2020. - područje Sjeverozapad

Međuopćinska smotra LiDraNo 2020. za područje Sjeverozapad održat će se u OŠ Vinica 6. veljače 2020. s početkom u 9 sati,a sudjelovat će učenici i mentori iz OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Tužno, OŠ Vidovec i OŠ Vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 2. 2020. 10:34

Zamolba za roditelje: Ispunjavanje ankete kojom se ispituje utjecaj digitalne komunikacije na stavove roditelja prema školi

Poštovani roditelji,

Molimo vas da ispunite anketu kojom se ispituje utjecaj digitalne komunikacije na stavove roditelja prema školi. Rezultati ankete koristit će se u svrhu poboljšanja i unaprjeđenja digitalne komunikacije s roditeljima. Anketi možete pristupiti na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/t4oG1TxTb4svsqJY7

Rok za ispunjavanje ankete je ponedjeljak, 10. veljače 2020., a na vašem angažmanu prilikom ispunjavanja unaprijed vam zahvaljujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 2. 2020. 08:34

Predavanje o čigrama i projektu "Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave"

U petak, 31.1.2020., s početkom u 13:30 sati, u Osnovnoj školi Vinica održano je zanimljivo predavanje za sve zainteresirane učenike i djelatnike. Predavanje je održala predstavnica Udruge BIOM (BirdLife Hrvatska), Monika Korša, koja radi na međunarodnom Interreg projektu "Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave". Cilj projekta je očuvati i poboljšati staništa za gniježđenje crvenokljunih čigri (Sterna hirundo), istraživanje njihovog kretanja tijekom gniježđenja i selidbe te genetske povezanosti s drugim populacijama. Aktivnosti projekta provode se u blizini škole, na akumulaciji Ormož gdje postoji gnijezdeća kolonija ove vrste. 

Sudionici predavanja upoznali su se s karakteristikama ove vrste ptice, pritiscima i opasnostima, odlikama njihovog staništa i važnošću njegova očuvanja te načinom provedbe samog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 1. 2020. 16:19

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. na području varaždinske županije

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. na području varaždinske županije. (Preuzeto sa stranica Varaždinske županije)

O vremenu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece školskih obveznika te lječničkom pregledu prije upisa roditelji će biti obaviješteni u Dječjem vrtiću sreća i na web stranici škole.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 722599, pedagoginja OŠ vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 1. 2020. 11:27

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti obilježava se diljem Europe 27. siječnja. Na taj je dan 1945. godine Crvena armija oslobodila 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. I u našoj školi taj je dan obilježen plakatima u holu škole koje su pripremili članovi povijesne sekcije s učiteljicom povijesti Marijom Županić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 1. 2020. 13:45

Prvo mjesto na Županijskom natjecanje iz gimnastike

Županijsko natjecanje iz gimnastike održano je u Osnovnoj školi Sračinec 29. siječnja 2020. godine.  Učenice OŠ Vinica nastupile su u dvije ekipe. U  prvoj ekipi bile su učenice Barbara Kušinec, Valerija Crnko, Rozalija Kušinec, Klara Tot i Martina Kušinec. One su zauzele prvo mjesto te se tako plasirale na Državno prvenstvo školskih športskih društava koje će se održati u Osijeku 20. i 21. veljače. 2020 godine.  U drugoj ekipi bile su  Lana Krajcer, Sara Lukaček, Lea Spevan, Ema Cestar i Sara Spevan i zauzele su četvrto mjesto. Voditeljica na natjecanju bila je učiteljica Andrijana Kušinec. Našim gimnastičarkama, koje  trenira trener Damir Fotak, a vodi dr.sc. Branimir  Štimec prof., želimo puno uspjeha u daljnjem radu i što bolji plasmanu na državnom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 1. 2020. 07:41

Odlični uspjesi naših mladih sportaša Elvisa, Melani i Brunele na sportskim turnirima i natjecanjima

Ovog vikenda troje učenika OŠ Vinica postiglo je odlične rezultate na sportskim natjecanjima i turnirima u kojima su sudjelovali.

Tako je Elvis Šipek, učenik 5.a razreda osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju na Međunarodnom SAVATE boks turniru Budimpešta Open u Mađarskoj, dok je njegova sestra Melani Šipek, također učenica 5.a razreda na istom turniru osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju. 

Brunela Hrženjak, također učenica 5.a razreda, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske plivača s invaliditetom u Splitu, osvojila je 4. mjesto i 5. mjesto kao seniorka na 50 m slobodno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 100 m leđno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 50 m prsno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 100 m slobodno, kao 1. juniorka i 3. seniorka na 100 m prsno te kao 1. juniorka i 3. seniorka na 50 m leđno.

Čestitke svima! Bravoooooooooo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 1. 2020. 07:30

Edukacija djece u području smanjenja rizika od katastrofa

U utorak, 21.1.2020. g. održana je edukacija učenika 3. razreda OŠ Vinica i 2. i 3. razreda PŠ Gornje Ladanje. Tema edukacije je bila vezana uz područje smanjenja rizika od katastrofa. Edukaciju su sproveli pripadnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Martina Hiržin, Zdravko Vrbanić i Nedeljko Kučej. Učenicima su na zanimljiv i edukativan način pojasnili kako se ponašati u slučaju nezgode. Na kraju su im podijelili edukativne enigmatske materijale.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 1. 2020. 10:31

Održana uvodna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade PŠ Gornje Ladanje"

Uvodna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade Područne škole Gornje Ladanje" održana je u Srednjoj školi Arboretum Opeka Marčan zajedno sa uvodnom konferencijom projekta "Energetske obnove Srednje škole Arboretum Opeka" i predstavljanjem projekta  "Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi". Projekt je predstavila ravnateljica škole Mirjana Jambriško.

Ukupna vrijednost projekta „Energetska obnova zgrade Područne škole Gornje Ladanje na adresi Školska ulica 2, Gornje Ladanje, Vinica“ je 783.297,63 kune nakon provedenog postupka javne nabave, dok je prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednost projekta 791.728,75 kuna. Od toga je 449.899,64 kuna iz EU fondova, a Varaždinska županija osigurava 333.397,99 kuna, od čega je 202.472,47 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. Građevinsko-obrtničkim, strojarskim i elektrotehničkim zahvatima će se smanjiti potrošnja primarne energije za 80,89 %, a proračunska emisija CO2 za 82,28 %. Zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C. Izvođač radova izabran u postupku javne nabave je Kontura d.o.o. Projekti energetske obnove financiraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetne osi 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 1. 2020. 08:31

Terenska nastava na engleskom jeziku

Učenici 7. i 8. razreda u srijedu, 15. siječnja ostvarili su planiranu terensku nastavu iz engleskog jezika odlaskom u Zagreb. Program nastave obuhvatio je posjet Veleposlanstvu Australije i Muzeju za umjetnost i obrt (engl. escape room - bijeg iz sobe). 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 15. 1. 2020. 20:24

Obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Članovi povijesne grupe s učiteljicom povijesti u holu škole priredili su prigodni pano povodom 15. siječnja - Međunarodnog dana priznanja Republike Hrvatske.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 1. 2020. 06:10

Izmjena školskog kalendara rada za 2019./2020. školsku godinu

Prema suglasnosti MZO izmijenjen je školski kalendar za školsku godinu 2019./2020. Suglasnost možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 1. 2020. 10:21

Uspješno sudjelovanje učenika naše škole na Državnom prvenstvu iz ciklokrosa

U sklopu Hrvatskog biciklističkog saveza u Donjoj Voći 12.01.2020. održano je Državno prvenstvo iz Ciklokrosa. Ciklokros je posebna biciklistička disciplina u kojoj se biciklom vozi ili trči po šumi, livadi, makadamu i cesti. Učenice naše škole okitile su se sa šest medalja. U Kategoriji djevojčice do 14 godina pobijedila je GABRIELA KROBOT, druga je bila MERY KUSERBANJ a treća VALERIJA CRNKO, u kategoriji do 13 godina pobijedila je ANA STRELEC, druga je bila LEA SPEVAN a treće SARA SPEVAN. U kategoriji dječaka do 15 godina DAVID HOŠNJAK zauzeo je 8. mjesto. Učenice naše škole sudjelovale su u ovom natjecanju u suradnji s biciklističkim klubovima BASK Vinica i BD Sloga Varaždin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 1. 2020. 07:35

Međunarodni dan smijeha :)

Učenici 4. a i b razreda i njihove razrednice Ana Klapša i Marjana Majhen obilježili su Međunarodni dan smijeha koji se obilježava 10. siječnja. Unijeli su  dozu smijeha u današnju nastavu pričajući viceve i igrajući igre nasmijavanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 10. 1. 2020. 21:00

Početak 2. polugodišta

U utorak, 7. siječnja 2020. godine, prvi je nastavni dan 2. polugodišta. Nastava počinje u 8:00 sati prema redovitom rasporedu za utorak. Prijevoz je organiziran prema redovitom redu vožnje.

Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 1. 2020. 08:40

Terenska nastava - Beč

Dana 20.12.2019. učenici 7.a,b i 8.a,b razreda izborne nastave njemačkog jezika u pratnji učiteljice povijesti Marije Županić, učitelja informatike Mateja Rogine i učitelja njemačkog jezika Denisa Vujaklije su otišli na terensku nastavu u Beč. Terenska nastava izvedena je u korelaciji nastavnih predmeta povijesti, informatike i njemačkog jezika.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Denis Vujaklija  datum: 22. 12. 2019. 15:42

Božićna priredba

Učenici i djelatnici OŠ Vinica 19.12.2019. g. priredili su Božićnu priredbu u općinskoj dvorani te su njome izrekli prekrasne misli riječju, glazbom, pjesmom i plesom. Pokazali su da se mjesec prosinac voli zbog ugodnog i sretnog ozračja, blagdanskog raspoloženja, očekivanja radosne vijesti rođenja malog Isusa. Naglasak je bio na zajedništvu, na obitelji, na čuvanju običaja i širenju dobrote. Iako Božić nisu samo pokloni, ravnateljica škole je u govoru i čestitci na kraju priredbe zahvalila Općini Vinica na interaktivnom ekranu koji je škola dobila ovih dana. Zahvalila je sudionicima priredbe na svim porukama koje su se prisutnima urezale u srce i potaknule ih na razmišljanje, a na dobroj suradnji zahvalila je i roditeljima, djelatnicima i svima ostalima na dobroj suradnji i strpljenju. Na kraju su svi dvoranu napustili prepuni pozitivnih dojmova.

Slike pogledajte u foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 12. 2019. 09:04

Božićna priredba u PŠ Natkrižovljan

U Područnoj školi Natkrižovljan je 18.12.2019. održana Božićna priredba. Nastupali su učenici prvog, drugog i trećeg razreda te pokazali svoju kreativnost i darovitost kroz božićne pjesme, ples, recitacije i igrokaz. Na sve prisutne prenijeli su božićni duh mira, blagostanja i radosti kojeg uistinu treba njegovati u svakome od nas. Roditelje, djecu, rodbinu i prijatelje pozdravila je ravnateljica škole Mirjana Jambriško te im zaželjela svako dobro u nadolazećim blagdanima, te sretnu i uspješnu Novu godinu. Nakon priredbe upriličen je domjenak i druženje djece, roditelja i svih uzvanika među kojima je bio i velečasni Mario Filipović te učiteljice Nikolina Siročić i Marjana Majhen.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Sanja Hudek  datum: 19. 12. 2019. 08:48

Projekt četiriju škola - Reading is fun Vijest ima dokument u privitku

 

U utorak 10. prosinca učenici 8. razreda naše škole, E. Bek, K. Dukarić, M. Kokot i H. Lazar, uz vodstvo učiteljice engleskog jezika Suzane Mihelčić, odradili su prvi od tri planirana posjeta partnerskim školama s kojima sudjeluju u projektu Reading is fun (Čitanje je zabavno). Posjetili su Osnovnu školu grofa J. Draškovića u Klenovniku gdje su se okupili i ostali sudionici projekta iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Sveti Ilija i Osnovne škole Kneginec Gornji.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 11. 12. 2019. 23:45

U sjećanje...

S tugom i bolom obavještavamo da je umrla naša draga prijateljica i učiteljica Vesna Janjušević (1956. - 2019.). Sprovod će biti na Varaždinskom groblju u srijedu, 11.12.2019. u 14 sati.

Naša Vesna bila je poznata po dobroti, plemenitosti i korektnosti. Bila je sve najbolje što čovjek može biti. U nama ostavlja trajni trag. Ostaje zauvijek u našim srcima.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 12. 2019. 12:52

Međunarodni dan tolerancije - 16. studenog

Učenici 7.a razreda na satu razrednog odjela obilježili su Međunarodni dan tolerancije. Kroz radionicu su ih vodili razrednik Matej Rogina i pedagoginja škole Gordana Damjanić. Sat je započeo razgovorom o toleranciji i predrasudama. Učenici su davali svoja objašnjenja i primjere uz pomoć prezentacije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 3. 12. 2019. 22:34

Međunarodni eTwinning projekt: Pružimo djeci ruku ljubavi

Osnovna škola Vinica pridružila se međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom Pružimo djeci ruku ljubavi (We give the children the hand of love) u kojem sudjeluju svi učenici i djelatnici škole. 

Aktivnosti projekta usmjerene su na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organiziranje posebnih i prigodno odabranih igara i aktivnosti, priredbi i novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticanje aktivnog sudjelovanja djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Projekt se ostvaruje u suradnji s više od 50ak osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne  i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Armenije, Rumunjske, Poljske, Italije, Albanije, Slovačke i Makedonije. 

Učitelji predmetne nastave, svi razrednici i stručni suradnici te ravnateljica škole sudjelovat će u raznim aktivnostima kojima će obilježiti bitne datume vezane uz temu projekta. Neki od datuma su: Međunarodni dan tolerancije, Međunarodni dan dječje knjige, Međunarodni dan djeteta, Dan ljubaznosti, Svjetski dan sindroma Down i mnogi drugi važni datumi. Projekt će trajati do svibnja 2020. godine. Rezultati aktivnosti obljavljivat će se na radnoj površini eTwinning platforme. Veselimo se suradnji s novim europskim prijateljima!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 3. 12. 2019. 21:59

Ponovno u školske klupe

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici, 

od sutra (utorak, 3.12.2019.g.) kreće redovno odvijanje nastave prema redovnom rasporedu za utorak. Ovaj tjedan "b" razredi imaju likovnu kulturu, dok "a" razredi imaju tehničku kulturu.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 12. 2019. 20:42

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Dana 18. 11. 2019. godine u školi je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Postavljena je izložba radova učenika u holu škole  na tu  temu, a u kratkom programu prožetom emocijama učenici sedmih i osmih razreda, polaznici dodatne nastave hrvatskog jezika i povijesti, recitirali su stihove o stradanjima i patnjama u Vukovaru. Poslana je jednoglasna poruka da se žrtva Vukovara nikad ne zaboravi. Projekt je osmislila učiteljica povijesti, a u realizaciju su se, osim učenika, uključile učiteljice likovne kulture, vjeronauka i hrvatskog jezika te pedagoginja i ravnateljica škole.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 11. 2019. 13:02

Odlični uspjesi viničkih osnovnoškolskih sportaša ovog vikenda

Ovaj je vikend bio izuzetno uspješan za naše mlade viničke sportašice i sportaše.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 11. 2019. 12:58

Nagrada Varaždinske županije za najčitače

Šestu godinu za redom Varaždinska je županija dodijelila nagrade najčitateljima osnovnih i srednjih škola te gradskih knjižnica. Svečana podjela nagrada organizirana je 11. studenoga u županijskoj palači. Nagrade su najčitateljima uručili posebna savjetnica župana gospođa Natalija Martinčević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport gospodin Miroslav Huđek. Nagrađene najčitateljice iz naše škole  su Gabrijela Kapljić i Hana Zagorec.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 11. 11. 2019. 12:31

Tulum s(l)ova

 

U petak, 8. listopada u školskoj knjižnici održan je noćni čitateljski susret Tuluma s(l)ova. Na druženju su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda, učiteljice Božidarka Hošnjak i Nikolina Siročić te knjižničarka Dragana Belščak. Susret je započeo Skype druženjem s tulumašima iz OŠ Beletinec, a nastavio se kroz priču o osjećajima. Glavni dio susreta bilo je čitanje odabranih ulomaka ili pjesama po izboru sudionika. Kao i na svakom tulumu, bilo je vremena i za igru i druženje. Učenici su se okušali u igri gumi-gumi, glumačkim improvizacijama, igri riječima Taboo te igri zamišljanja Kad bi… Za posebno iznenađenje pobrinuo se glazbeni sastav Mejaši koji su svojim dolaskom, pjesmom, čitanjem i druženjem učinili ovaj tulum zaista posebnim.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 9. 11. 2019. 12:24

Predstava za učenike od 1. do 4. razreda

Dana 5.studenog 2019. učenici nižih razreda OŠ Vinice  te učenici PŠ Ladanje Gornje i PŠ Natkrižovljan ,prisustvovali su prekrasnoj lutkarskoj predstavi “VELIKO PUTOVANJE MALOGA PUŽA”, u izvedbi  “Z-PRODUKCIJE” iz Splita. Vesela lutkarska predstava održana je u dvorani Općine Vinica.

Veliko putovanje maloga puža govori o pužu koji putuje kroz sva četiri godišnja doba i putem upoznaje biljke i životinje, tražeći prijatelja. To je  priča o životu, ljubavi i prijateljstvu. Učenici su pljeskali u ritmu lutkarskog mjuzikla te su uživali u priči.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 11. 2019. 06:26

Obavijest o odabranim ponudama za provođenje višednevne učioničke nastave (Škola u prirodi)

Povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude za provođenje  višednevne učioničke nastave (Škola u prirodi) sastalo se 29.10.2019. u 18 sati te odabralo sljedeće ponuditelje: GalileoTravel i TrakostyanTours. Roditeljski sastanak s predstavlajnjem održat će se 6.11.2019. (srijeda) u 17 sati u prostoru OŠ Vinica (i za PŠ Gornje Ladanje).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2019. 06:55

Obavijest o odabranim ponudama za provođenje višednevne učioničke nastave (maturalno putovanje)

Povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude za provođenje  višednevne učioničke nastave (maturalno putovanje) sastalo se 29.10.2019. u 17 sati te odabralo sljedeće ponuditelje: Spektar putovanja, TrakostyanTours i VaraždinTours. Roditeljski sastanak s predstavlajnjem održat će se 7.11.2019. (četvrtak) u 17 sati u prostoru OŠ Vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2019. 06:51

Zasadi drvo, ne budi panj

Učenici i djelatnici OŠ Vinica također su se uključili u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj" pod vodstvom učiteljice prirode i biologije Jelene Đurak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 10. 2019. 14:15

Terenska nastava učenika 4. razreda

Terenska nastava učenika četvrtih razreda realizirana je prema planu i programu u srijedu, 23. listopada 2019.g.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 10. 2019. 14:17

Sadnja drva blagoslovljenog povodom Dana kruha

Na Županijskoj smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje za vrijeme svete mise u katedrali bilo je blagoslovljeno drvo od strane oca biskupa. To su drvo učenici, s učiteljicama Andrijanom Kušinec, Marijom Globan, Jelenom Đurak te pedagoginjom, ravnateljicom i domarem škole, zasadili u školskom dvorištu da uvijek podsjeća na taj dan.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 10. 2019. 14:16

Obavijest o štrajku - srijeda, 23.10.2019.

Dana  23.10.2019. nastavlja se štrajk u Varaždinskoj županiji pa tako i u OŠ Vinica. Nastava se i dalje ne može odvijati u redovitom obliku. Za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike, koji dođu također će biti organiziran, kao i planirana terenska nastava učenika četvrtih razreda u Zagreb.

Sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web stranici škole. Za dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr ili na mob 0992297449 (kontakt osoba: ravnateljica Mirjana Jambriško).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 10. 2019. 13:59

Redovno odvijanje nastave 22.10.2019. (utorak)

U utorak 22.10.2019. nastava će se održati redovito.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 10. 2019. 14:26

Obilježavanje Svjetskog dana jabuka u 2. b razredu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka, 2.b razred u sklopu izvannastavne aktivnosti „Mali ekolozi„ proveo je obilježavanje u razredu i školi. Naučili su mnogo o tzv. „kraljici voća„, njezinom podrijetlu i važnosti za zdravlje. Oslikali su školski pano, a na kraju se njome i osladili te marljivim ručicama mijesili i ispekli ukusnu jabučnu pitu.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 10. 2019. 07:41

Obavijest o organizaciji za vrijeme štrajka 21.10.2019.

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod, sukladno članku 205. Zakona o radu, organizira štrajk. Većina članova podružnica navedenih sindikata u Osnovnoj školi Vinica sudjeluje u najavljenom štrajku. 

Temeljem navedenog, 21. listopada 2019. godine nastava neće moći biti redovito organizirana, ali za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike koji dođu također će biti organiziran.  Učenici koji ne dođu u školu neće morati opravdavati izostanak. 

Sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web i FB stranici škole. Za sve dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr


Hvala na razumijevanju!

ravnateljica OŠ Vinica

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 10. 2019. 14:46

Putujemo Varaždinskom županijom - terenska nastava trećih razreda

U planiranoj terenskoj nastavi "Putujemo Varaždinskom županijom" učenici trećih razreda  OŠ Vinica posjetili su sva gradska naselja županije i upravno-političko središte Županije. Uživali su u razgovoru sa zamjenikom župana Tomislavom Paljakom u županijskoj palači i upoznali povijest te znamenite građevine u najstarijoj županiji Republike Hrvatske. Putujući županijom posjetili su Grad Ludbreg - centar svijeta, Varaždinske Toplice i rimske iskopine, Novi Marof, ribogojilište Belski Dol i izvor pitke vode, dvorac Trakošćan, Lepoglavu, Ivanec i mlin vodenicu Friščićev mlin u Prigorcu.

Uživali su upoznavajući bogatu prošlost županije, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote zavičaja. Stečena znanja proširivat će i nadograđivati tokom cijele školske godine u svom radu na satovima prirode i društva.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 10. 2019. 10:32

OŠ Vinica uspješno se predstavila na Županijskoj smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje i organizacija OŠ Vinica

Osnovna škola Vinica bila je domaćin ovogodišnje Županijske smotre Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje budući da je prošle godine bila proglašena najboljom. Kako je bilo na samoj Smotri najviše će reći slike iz Foto-albuma.

Bilten Smotre možete preuzeti ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 10. 2019. 08:48

Obavijest o aktivnostima u petak 11.10.2019. i subotu 12.10.2019.

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici!

Dana  11.10.2019. nastavlja se štrajk u Varaždinskoj županiji pa tako i u OŠ Vinica. Nastava se i dalje ne može odvijati u redovitom obliku pa tog dana neće biti ni blagoslova povodom Dana kruha u školi, a kao je bilo najvaljeno oglasnom knjigom. Za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike koji dođu također će biti organiziran.  Učenici koji ne dođu u školu neće morati opravdavati izostanak. Pretpostavka je da će u ponedjeljak biti redovna nastava, ali sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web i FB stranici škole. Za dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr ili na mob 0992297449 (kontakt osoba: ravnateljica Mirjana Jambriško).

Županijska smotra Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje, kojoj je OŠ Vinica domaćin u subotu 12.10.2019. g u Varaždinu, održat će se prema planu te učenici koji sudjeluju u svečanom programu imaju organiziran autobusni prijevoz u 7:30 sati taj dan ispred škole, a također i u povratku. 

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 10. 2019. 13:25

Odgoda aktivnosti Rano učenje informatike

Danas, 10.10.2019. g. neće se održati aktivnost Rano učenje informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 10. 2019. 11:26

Obavijest o organizaciji za vrijeme štrajka 10.10.2019.

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod, sukladno članku 205. Zakona o radu, organizira štrajk. Većina članova podružnica navedenih sindikata u Osnovnoj školi Vinica sudjeluje u najavljenom štrajku. Prema odluci Glavnog štrajkaškog odbora Sindikata, jedino u četvrtak će se štrajk održavati u svim školama u Republici Hrvatskoj, a nakon toga, održavat će se svaki dan u nekoliko županija. Temeljem navedenog, 10. listopada 2019. godine nastava neće moći biti redovito organizirana, ali za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike koji dođu također će biti organiziran.  Učenici koji ne dođu u školu neće morati opravdavati izostanak. Sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web i FB stranici škole. Za sve dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr


Hvala na razumijevanju!


ravnateljica OŠ Vinica

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 10. 2019. 18:05

Velik uspjeh naših učenika Melani i Elvisa na natjecanju Croatia Savate open

Na sedmom međunarodnom savate turniru "Croatia Savate open" održanom u varaždinskoj Areni naši učenici 5. razreda, Melani i Elvis Šipek postigli su velik uspjeh osvojivši medalje za svoj klub "Fight Club Kovačić". Melani je osvojila zlatnu medalju, a Elvis srebrnu. Na ovom rezultatu im čestitamo i želimo im još puno uspjeha.

Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 9. 2019. 07:01

Radionica o kulturnoj baštini Općine Vinica

U sklopu Dana europske baštine 2019. godine u Viničkoj tradicijskoj kući (Marčan, Vinička 73) u četvrtak, 26.rujna 2019. godine u 10,00 sati održana je radionica o kulturnoj baštini Općine Vinica. Na radionici su sudjelovale članice Povijesne sekcije „Vinička baština“ Učeničke zadruge Vrčeki. Radionicu su organizirali Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Varaždinu i Općina Vinica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 9. 2019. 12:08

Primopredaja opreme za izvođenje pokuse iz kemije i biologije

Dana 26. rujna 2019. obavljena je primopredaja nove opreme za održavanje praktične nastave iz biologije i kemije. Sredstva za kupnju ove potrebne opreme prikupljena su u travnju u sklopu humanitarne akcije „Cvijećem do pomoći“ zahvaljujući donatorima sadnica i keramičkih posuda. Akciju je organizirala Udruga mladih UMAMI Vinica s koordinatoricom akcije Boženom Kapitarić, diplomiranom medicinskom sestrom u suradnji s Općinom Vinica. Primopredaja je obavljena u učionici biologije i kemije, a prisustvovali su joj podpredsjednica Udruge Ivana Jakopanec sa članovima, gospođa Božena Kapitarić, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevec, ravnateljica Osnovne škole Vinica zajedno s predagoginjom i tajnicom škole te učiteljima biologije i kemije, a naravno tu su bili i učenici koji će na nastavi koristiti novu opremu. Učenici su bili ushićeni zbog dobivene opreme te su odmah raspakirali kutije da vide što su sve dobili na korištenje. Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo akcijom znajući da je ovo dobro djelo za djecu i njihovu budućnost.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 9. 2019. 10:09

Predavanje o sigurnosti u prometu i pružanju prve pomoći za učenike 1. razreda

U četvrtak, 19. rujna 2019. g učenike prvih razreda u matičnoj i u područnim školama posjetili su predstavnici Policijske uprave Varaždin i Crvenog križa Varaždin te su na zanimljiv i zabavan način učenicima objasnili kako se trebaju ponašati u prometu i na koje opasnosti pritom mogu naići. Osim o prometu, učenici su čuli i ponešto o Crvenom križu, pružanju prve pomoći te su dobili informacije kako postupati u slučaju ozljede, kome prvo javiti i od koga zatražiti pomoć. Na kraju radionice učenici su na poklon dobili slikovnicu i kišnu kabanicu koja će omogućiti da budu vidljivi ostalim sudionicima prometa za vrijeme kišnih dana.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 9. 2019. 12:57

Izvrstan rezultat hrvatske ekipe na Europskom natjecanju "Sigurno u prometu"

Učenica naše škole Gabriela Krobot sudjelovala je u Švicarskom gradu Genevi od 12. do 15. rujna 2019.g. na Europskom prvenstvu "Sigurno u prometu" (EUROPEAN TRAFFIC EDUCATION CONTEST). Republiku Hrvatsku predstavljala je ekipa HAK-a (Hrvatskog auto kluba) s dvije djevojčice i dva dječaka u dobi od 9 do 12 godina. Uz našu Gabrielu (OŠ Vinica) natjecateljsku ekipu činili su i Iva Franjek (OŠ Mahično), Mihael Šeb (OŠ Sveti Križ Začretje) i Jura Vrhovski (OŠ Gustav Krklec Zagreb). Da je nošenje kacige jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti vožnje bicikla potvrđuje i natjecateljska kategorija najbolje kreirana kaciga, gdje je svaka ekipa imala zadatak kreirati svoju kacigu. U toj kategoriji maštovitost i kreativnost kaciga naših učenika,  njihov MINIONS, osvojila je 1. mjesto i glavnu nagradu. U kategoriji poznavanja prometnih pravila i znakova te sigurne vožnja bicikla hvatska ekipa osvojila je 13. mjesto od 22. nacije što je izniman uspjeh naših učenika. Ovaj veliki uspjeh plod marljivog rada učenika i njihovih mentora, a također i projekta ŽELIM VOZITI BICIKL koji se već više od 10 godina provodi u našoj školi.

Čestitke Gabrieli i cijeloj ekipi na izvrsnim rezultatima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 9. 2019. 17:06

Naša učenica Gabriela Krobot otišla u Švicaraku na Europsko prvenstvo "Sigurno u prometu" s ekipom HAK-a

Želimo puno uspjeha i sreće našoj Gabrieli i cijeloj ekipi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 9. 2019. 18:27

Prvi dan nastavne godine 2019./2020.

U ponedjeljak, 9. rujna 2019. g. započela je nova nastavna godina. Tom je prigodom za učenike prvih razreda bilo posebno svečano u svim školama pa tako i u OŠ Vinica i njezine dvije područne škole, PŠ Natkrižovljan i PŠ Gornje Ladanje. Za naše nove učenike njihovi su stariji prijatelji iz škole, pod vodstvom svojih učiteljica, pripremili prigodan program, tako da im prvi dan bude što zanimljiviji i veseliji. Osim učiteljica, pedagaoginje i ostalih djelatnika škole, učenike je pozdravnim govorom dočekala i ravnateljica škole, a čestitkama povodom početka nove školske godine pridružio se i načelnik Općine Vinica koji je učenicima uručio slikovnice Hrvatska za djecu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 9. 2019. 13:05

Početak nove nastavne godine 2019./2020.

Dragi učenici i roditelji!

Nova nastavna godina 2019./2020. započinje 9.9.2019. godine. Nastava će prvi dan biti organizirana na sljedeći način:

 

OŠ Vinica:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 8:00 sati

- učenici ostalih razreda (od 2. do 8.) dolaze u 9:00 sati

PŠ Natkrižovljan:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 8:45 sati

- učenici 2. i 3. razreda dolaze u 8:00 sati

PŠ Gornje Ladanje:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 9:30 sati

- učenici ostalih razreda (od 2. do 4.) dolaze u 8:00 sati

Prvog dana će biti organizirana nastava od 3 sata. Učenici će preuzeti udžbenike pa neka si ponesu torbe. Također neka ponesu bilježnicu, olovku i papuče. Školska kuhinja započet će s radom u utorak.

Informacije vezane uz autobusni prijevoz:

Prvog nastavnog dana autobus će u OŠ Vinica učenike dovesti na početak u 9 sati jer učenici 1. razreda dolaze u 8 sati u pratnji roditelja. U povratku autobus vozi nakon održana 3 sata u 11:30 sati.

Ostale dane autobus vozi po već uobičajenom redoslijedu vožnje: u dolasku na početak u 8 sati, a u odlasku nakon 5., 6. i 8. sata.

Sretan početak nastavne godine i puno uspjeha u radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 9. 2019. 10:05

Obavijest vezana uz rok za predaju zahtjeva za besplatnu prehranu

Ova se obavijest odnosi samo na one roditelje koji nisu još predali zahtjev za školsku godinu 2019./2020. Za one koji su to učinili na kraju školske godine, rješenja o dječjem dpoplatku dolaze na školu kao što je bilo i rečeno.

Hvala na razumijevanju!

Tekst obavijesti

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 8. 2019. 11:03

Nabava geografskog atlasa u 5. razerdu

Poštovani učenici i roditelji učenika 5. razerda,

budući da je bilo upita vezanih za geografski atlas, a on se nabavlja u 5. razredu i koristi se do 8. razreda, u kontaktu s Općinom Vinica naknadno je dogovoreno da Općina financira i te atlase za učenike 5. razreda. Ostali učenici su ih nabavili prije, a također imamo u školi atlase za korištenje na satu geografije. Ostale informacije o udžbenicima i dodatnim obrazovnim materijalima možete pronaći na poveznici Udžbenici.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 8. 2019. 09:23

Dopis o raspisivanju poziva na dostavu projektnih prijedloga za "osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)"

Dopis o raspisivanju poziva na dostavu projektnih prijedloga za "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 7. 2019. 13:30

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.

Odluka o realizaciji odmora za učenike

Kalendar rada za školsku godinu 2019./2020. - varijanta 4

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 7. 2019. 10:16

Završna priredba učenika i djelatnika OŠ Vinica

Svoju Završnu školsku priredbu učenici i djelatnici OŠ Vinica upriličili su u velikoj općinskoj dvorani u četvrtak, 13.lipnja 2019. g. u 17 sati. Članovi dramsko-recitatorskih grupe škole recitacijama su uveličali ovu svečanost, a pjesmama su nas počastili članovi velikog i malog zbora. Nakon prigodnog programa najuspješnijim učenicima i ove je godine načelnik Marijan Kostanejvac s predsjednikom Općinskog vijeća Marijanom Mihalićem uručio knjige i novčane nagrade. Knjigom je nagrađeno devetnaest učenika za sudjelovanje na županijskim i državnim natjecanjima, kao i devet učenika koji su osam godina postizali odličan uspjeh, a deste učenika koji su zastupali školu i općinu na državnim natjecanjima, festivalima i turnirima nagrađeni su i novčanom nagradom. Na kraju priredbe, od svojih učitelja, djelatnika škole i prijatelja te svih onih koji su im utkali zrnca mudrosti, znanja i odgoja te od same osnovne škole, oprostili su se ovogodišnji osmaši.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 6. 2019. 14:20

Obavijest o udžbenicima

Dragi učenici i roditelji,

kao što znate, prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, sljedeće školske godine svi će učenici dobiti besplatne udžbenike od strane Ministarstva te će ih isti počekati u školi na početku nove školske godine zajedno s radnim bilježnicama i mapama koje će i ove godine financirati Općina Vinica.

Povrat starih udžbenika u školi će se, kao što su učenici obaviješteni od strane razrednika, vršiti u srijedu 12.6.2019.g. tako da učenici trebaju donijeti sve udžbenike u školu te će ih predati u knjižnici prema rasporedu koji će im reći razrednici. Ako netko treba udžbenik do petka, prijavit će to knjižničarki te će ga predati naknadno.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 6. 2019. 17:32
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju