preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Fašnik u OŠ Vinica

I ove su godine maškare bilo izuzetno vesele, razigrane, natjecateljski raspoložene i jako rasplesane. Učenici od 1. do 4. razreda svoj su ples pod maskama otplesali zajedno s posjetiteljima iz Dječkeg vrtića "Sreća“, a zasladili su se šarenim bombonima.

Za učenike od 5. do 8. razreda već su tradicionalno bile pripremljene štafetne igre, razredne šetnje uz pratnju glazbe, zajednički plesovi na prethodno zadane teme te izbor pojedinačne i razredne najmaske od strane stručnog žirija. Izabrana je i najmaska iz redova djelatnika škole. U uzbudljivim štafetnim igrama pobijedila je ekipa 8.a razreda, najmaskom je proglašena Emma Štrommar. Razred 7.a s razrednikomm tematski se maskirao u "starce" te su bili proglašeni grupnom razrednom najmaskom. Ovacije svih prisutnih i gromaoglasan pljesak osvojili su učenici i razrednica 8.a razreda koji su upriličili prikaz vjenčanja uz popratnu glazbu. I za kraj je iz redova djelatnika najmaskom je bio proglašen svemirac kojeg je utjelovila učiteljica Milica Žabčić. Ove su godine bile nagrađena i  dvije najrasplesanije maske, a to su bile Brunela Hrženjak i Valerija Crnko. I svi ostali učenici, učiteljice i učitelji te djelatnici bili su originalno maskirani. Za svaku pohvalu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 2. 2020. 16:17

Osvojeno odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz gimnastike

Naše cure su svojim nastupima u jakoj konkurenciji danas, 21.2.2020. u Osijeku osvojile odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz gimnastike. Čestitke Martini, Barbari i Rozaliji Kušinec te Klari Tot i Valeriji Crnko kao i njihovom mentoru iz škole, učitelju TZK Branimiru Štimecu i treneru Damiru Fotaku.

Bravoooooooo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 2. 2020. 15:30

Gimnastičarke otputovale na Državno natjecanje u Osijek

Naše su viničke gimnastičarke Martina Kušinec, Valerija Crnko, Rozalija Kušinec, Klara Tot i Barbara Kušinec otputovale u Osijek na Državno natjecanje iz gimnastike na koje su se plasirale nakon odličnih rezultata na Županijskom natjecanju. U pratnji na natjecanju je njihov učitelj tjelesne i zdravstvene kulure dr.sc. Branimir Štimec. Želimo im sretan put i puno sreće na natjecanju uz misao da je već odlazak na tu razinu natjecanja velik uspjeh za školu kao i njih osobno.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 2. 2020. 10:14

Vinički karneval - nedjelja 23.2.2020.

Dragi učenici, roditelji i djelatnici škole!

Udruga maldih Umami iz Vinice u suradnji s Općinom Vinica organizira Vinički karneval u nedjelju 23.2.2020. s početkom u 14 sati na parkiralištu kod Vatrogasnog doma u Vinici. Pozivaju nas sve da se priklučimo i dobro zabavimo uz nagrade za najbolje maske. Dođite u što većem broju....

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 2. 2020. 07:41

"Zaljubljena škola" PŠ Gornje Ladanje

Učenici PŠ Gornje Ladanje imali su u petak tematski dan na temu "Zaljubljena škola". U sklopu projekta organizirano je niz aktivnosti: pričanje legende "Svraka 
kuharica", čitanje pisma svrake, glavne kuharice, u svadbenoj noći kod ftičeka, slušanje koncerta na temu "Mačka, mačak i mačić", računanje zaljubljenih matematičkih problemskih zadataka, pisanje čestitke svom tajnom prijatelju kojeg su morali proteklih deset dana čuvati, pomagati mu i biti brižni prema njemu. Dan je završio opisivanjem tajnog prijatelja i međusobnim darivanjem te konačno i traženjem svadbenih kolačića koje je svraka kuharica ostavila u obližnjim grmovima. Puni dojmova i srcolikim poklončićima učenici su krenuli kućama sa zadatkom da zapamte legendu i pripovijedaju je svojim ukućanima. Tematski dan učenici su odradili sa svojim razrednim učiteljicama, kuharicom i učiteljem njemačkog jezika, a u goste su im došle pedagoginja i ravnateljica.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 2. 2020. 15:37

Reading is fun - projektna nastava

U utorak 10. veljače učenici 8. razreda naše škole, A. Ivančić, F. Šipek, L.  Dubovečak, V. Hrgar, M. Gerbus i A. Pajtak, uz vodstvo učiteljica engleskog jezika, odradili su drugi od četiri planirana susreta s partnerskim školama s kojima sudjelujemo u projektu Reading is fun (Čitanje je zabavno). Glavni ishodi projektne nastave su poticati čitanje na stranom jeziku, razvijati govorne sposobnosti te družiti se i razmjenjivati iskustva s učenicima iz drugih škola. Sve aktivnosti odvijale su se na engleskom jeziku. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 10. 2. 2020. 21:13

Međuopćinska smotra LiDraNo - područje Sjeverozapad

Osnovna škola Vinica ove je godine bila domaćin Međuopćinska smotre LiDraNo za područje Sjeverozapad. Smotra se održala 6. veljače 2020. godine s početkom u 9 sati. Sudjelovali su učenici iz OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Tužno, OŠ Vidovec i OŠ Vinica. Natjecanje je to u kojem učenici prikazuju plodove svog marljivog i kreativnog rada iz literarnog, novinarskog, radijskog i dramsko-scenskog područja. Smotra je obilovala bogatim programom u kojem je sudjelovalo, s različitim tipovima radova, čak 76 učenika i 12 mentora. Prosudbeno povjerenstvo s područja Jugoistok imalo je težak zadatak i odabralo predloženike za županijsku razinu (vidljivo iz Tablice). 

Iz naše škole na županijsku su razinu upućena tri rada na što smo kao škola izuzetno ponosni. Tako će nas tamo predstavljati Dora Goričanac (7.r) i mentorica Nada Sikirica Sagradžija, učiteljica hrvatskog jezika, s literarnim radom Pismo, Vida Hrgar (8.r) u scenskom izrazu pojedinačno s monologom Crvankapica na drugi način te Aida Gerić Hudoletnjak, Magdalena Kapljić, Antonela Kukec, Nela Matijašec i Melani Šipek (6.r) u skupnom scenskom izrazu s dramsko-scenskom igrom Da sam ja učiteljica, a mentorica im je učiteljica hrvatskog jezika Božidarka Hošnjak.

Čestitamo svima! Bravo!

Kako je protekao dan možete pogledati i u Foto-albumu.

Za određene slike u originalnoj veličini možete se obratiti na mail ravnatelj@os-vinica.skole.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2020. 08:14

NAJBOLJI ŠKOLSKI SPORTSKI DJELATNIK U 2019. GODINI

Dr.sc. Branimir Štimec, prof., nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Vinica dobitnik je nagrade za NAJBOLJEG ŠKOLSKOG SPORTSKOG DJELATNIKA U 2019. GODINI  koje mu je dodijelila „Zajednica sportskih udruga grada Varaždina“  na temelju iznimnih sportskih, znanstvenih  i odgojno-obrazovnih uspjeha koje ostvario u 2019 godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 2. 2020. 07:48

Pozivnica za Međuopćinsku smotru LiDraNo 2020. - područje Sjeverozapad

Međuopćinska smotra LiDraNo 2020. za područje Sjeverozapad održat će se u OŠ Vinica 6. veljače 2020. s početkom u 9 sati,a sudjelovat će učenici i mentori iz OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Tužno, OŠ Vidovec i OŠ Vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 2. 2020. 10:34

Zamolba za roditelje: Ispunjavanje ankete kojom se ispituje utjecaj digitalne komunikacije na stavove roditelja prema školi

Poštovani roditelji,

Molimo vas da ispunite anketu kojom se ispituje utjecaj digitalne komunikacije na stavove roditelja prema školi. Rezultati ankete koristit će se u svrhu poboljšanja i unaprjeđenja digitalne komunikacije s roditeljima. Anketi možete pristupiti na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/t4oG1TxTb4svsqJY7

Rok za ispunjavanje ankete je ponedjeljak, 10. veljače 2020., a na vašem angažmanu prilikom ispunjavanja unaprijed vam zahvaljujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 2. 2020. 08:34

Predavanje o čigrama i projektu "Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave"

U petak, 31.1.2020., s početkom u 13:30 sati, u Osnovnoj školi Vinica održano je zanimljivo predavanje za sve zainteresirane učenike i djelatnike. Predavanje je održala predstavnica Udruge BIOM (BirdLife Hrvatska), Monika Korša, koja radi na međunarodnom Interreg projektu "Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave". Cilj projekta je očuvati i poboljšati staništa za gniježđenje crvenokljunih čigri (Sterna hirundo), istraživanje njihovog kretanja tijekom gniježđenja i selidbe te genetske povezanosti s drugim populacijama. Aktivnosti projekta provode se u blizini škole, na akumulaciji Ormož gdje postoji gnijezdeća kolonija ove vrste. 

Sudionici predavanja upoznali su se s karakteristikama ove vrste ptice, pritiscima i opasnostima, odlikama njihovog staništa i važnošću njegova očuvanja te načinom provedbe samog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 1. 2020. 16:19

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. na području varaždinske županije

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. na području varaždinske županije. (Preuzeto sa stranica Varaždinske županije)

O vremenu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece školskih obveznika te lječničkom pregledu prije upisa roditelji će biti obaviješteni u Dječjem vrtiću sreća i na web stranici škole.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 722599, pedagoginja OŠ vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 1. 2020. 11:27

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti obilježava se diljem Europe 27. siječnja. Na taj je dan 1945. godine Crvena armija oslobodila 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. I u našoj školi taj je dan obilježen plakatima u holu škole koje su pripremili članovi povijesne sekcije s učiteljicom povijesti Marijom Županić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 1. 2020. 13:45

Prvo mjesto na Županijskom natjecanje iz gimnastike

Županijsko natjecanje iz gimnastike održano je u Osnovnoj školi Sračinec 29. siječnja 2020. godine.  Učenice OŠ Vinica nastupile su u dvije ekipe. U  prvoj ekipi bile su učenice Barbara Kušinec, Valerija Crnko, Rozalija Kušinec, Klara Tot i Martina Kušinec. One su zauzele prvo mjesto te se tako plasirale na Državno prvenstvo školskih športskih društava koje će se održati u Osijeku 20. i 21. veljače. 2020 godine.  U drugoj ekipi bile su  Lana Krajcer, Sara Lukaček, Lea Spevan, Ema Cestar i Sara Spevan i zauzele su četvrto mjesto. Voditeljica na natjecanju bila je učiteljica Andrijana Kušinec. Našim gimnastičarkama, koje  trenira trener Damir Fotak, a vodi dr.sc. Branimir  Štimec prof., želimo puno uspjeha u daljnjem radu i što bolji plasmanu na državnom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 1. 2020. 07:41

Odlični uspjesi naših mladih sportaša Elvisa, Melani i Brunele na sportskim turnirima i natjecanjima

Ovog vikenda troje učenika OŠ Vinica postiglo je odlične rezultate na sportskim natjecanjima i turnirima u kojima su sudjelovali.

Tako je Elvis Šipek, učenik 5.a razreda osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju na Međunarodnom SAVATE boks turniru Budimpešta Open u Mađarskoj, dok je njegova sestra Melani Šipek, također učenica 5.a razreda na istom turniru osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju. 

Brunela Hrženjak, također učenica 5.a razreda, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske plivača s invaliditetom u Splitu, osvojila je 4. mjesto i 5. mjesto kao seniorka na 50 m slobodno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 100 m leđno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 50 m prsno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 100 m slobodno, kao 1. juniorka i 3. seniorka na 100 m prsno te kao 1. juniorka i 3. seniorka na 50 m leđno.

Čestitke svima! Bravoooooooooo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 1. 2020. 07:30

Edukacija djece u području smanjenja rizika od katastrofa

U utorak, 21.1.2020. g. održana je edukacija učenika 3. razreda OŠ Vinica i 2. i 3. razreda PŠ Gornje Ladanje. Tema edukacije je bila vezana uz područje smanjenja rizika od katastrofa. Edukaciju su sproveli pripadnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Martina Hiržin, Zdravko Vrbanić i Nedeljko Kučej. Učenicima su na zanimljiv i edukativan način pojasnili kako se ponašati u slučaju nezgode. Na kraju su im podijelili edukativne enigmatske materijale.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 1. 2020. 10:31

Održana uvodna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade PŠ Gornje Ladanje"

Uvodna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade Područne škole Gornje Ladanje" održana je u Srednjoj školi Arboretum Opeka Marčan zajedno sa uvodnom konferencijom projekta "Energetske obnove Srednje škole Arboretum Opeka" i predstavljanjem projekta  "Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi". Projekt je predstavila ravnateljica škole Mirjana Jambriško.

Ukupna vrijednost projekta „Energetska obnova zgrade Područne škole Gornje Ladanje na adresi Školska ulica 2, Gornje Ladanje, Vinica“ je 783.297,63 kune nakon provedenog postupka javne nabave, dok je prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednost projekta 791.728,75 kuna. Od toga je 449.899,64 kuna iz EU fondova, a Varaždinska županija osigurava 333.397,99 kuna, od čega je 202.472,47 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. Građevinsko-obrtničkim, strojarskim i elektrotehničkim zahvatima će se smanjiti potrošnja primarne energije za 80,89 %, a proračunska emisija CO2 za 82,28 %. Zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C. Izvođač radova izabran u postupku javne nabave je Kontura d.o.o. Projekti energetske obnove financiraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetne osi 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 1. 2020. 08:31

Terenska nastava na engleskom jeziku

Učenici 7. i 8. razreda u srijedu, 15. siječnja ostvarili su planiranu terensku nastavu iz engleskog jezika odlaskom u Zagreb. Program nastave obuhvatio je posjet Veleposlanstvu Australije i Muzeju za umjetnost i obrt (engl. escape room - bijeg iz sobe). 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 15. 1. 2020. 20:24

Obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Članovi povijesne grupe s učiteljicom povijesti u holu škole priredili su prigodni pano povodom 15. siječnja - Međunarodnog dana priznanja Republike Hrvatske.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 1. 2020. 06:10

Uspješno sudjelovanje učenika naše škole na Državnom prvenstvu iz ciklokrosa

U sklopu Hrvatskog biciklističkog saveza u Donjoj Voći 12.01.2020. održano je Državno prvenstvo iz Ciklokrosa. Ciklokros je posebna biciklistička disciplina u kojoj se biciklom vozi ili trči po šumi, livadi, makadamu i cesti. Učenice naše škole okitile su se sa šest medalja. U Kategoriji djevojčice do 14 godina pobijedila je GABRIELA KROBOT, druga je bila MERY KUSERBANJ a treća VALERIJA CRNKO, u kategoriji do 13 godina pobijedila je ANA STRELEC, druga je bila LEA SPEVAN a treće SARA SPEVAN. U kategoriji dječaka do 15 godina DAVID HOŠNJAK zauzeo je 8. mjesto. Učenice naše škole sudjelovale su u ovom natjecanju u suradnji s biciklističkim klubovima BASK Vinica i BD Sloga Varaždin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 1. 2020. 07:35

Međunarodni dan smijeha :)

Učenici 4. a i b razreda i njihove razrednice Ana Klapša i Marjana Majhen obilježili su Međunarodni dan smijeha koji se obilježava 10. siječnja. Unijeli su  dozu smijeha u današnju nastavu pričajući viceve i igrajući igre nasmijavanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 10. 1. 2020. 21:00

Početak 2. polugodišta

U utorak, 7. siječnja 2020. godine, prvi je nastavni dan 2. polugodišta. Nastava počinje u 8:00 sati prema redovitom rasporedu za utorak. Prijevoz je organiziran prema redovitom redu vožnje.

Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 1. 2020. 08:40

Terenska nastava - Beč

Dana 20.12.2019. učenici 7.a,b i 8.a,b razreda izborne nastave njemačkog jezika u pratnji učiteljice povijesti Marije Županić, učitelja informatike Mateja Rogine i učitelja njemačkog jezika Denisa Vujaklije su otišli na terensku nastavu u Beč. Terenska nastava izvedena je u korelaciji nastavnih predmeta povijesti, informatike i njemačkog jezika.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Denis Vujaklija  datum: 22. 12. 2019. 15:42

Božićna priredba

Učenici i djelatnici OŠ Vinica 19.12.2019. g. priredili su Božićnu priredbu u općinskoj dvorani te su njome izrekli prekrasne misli riječju, glazbom, pjesmom i plesom. Pokazali su da se mjesec prosinac voli zbog ugodnog i sretnog ozračja, blagdanskog raspoloženja, očekivanja radosne vijesti rođenja malog Isusa. Naglasak je bio na zajedništvu, na obitelji, na čuvanju običaja i širenju dobrote. Iako Božić nisu samo pokloni, ravnateljica škole je u govoru i čestitci na kraju priredbe zahvalila Općini Vinica na interaktivnom ekranu koji je škola dobila ovih dana. Zahvalila je sudionicima priredbe na svim porukama koje su se prisutnima urezale u srce i potaknule ih na razmišljanje, a na dobroj suradnji zahvalila je i roditeljima, djelatnicima i svima ostalima na dobroj suradnji i strpljenju. Na kraju su svi dvoranu napustili prepuni pozitivnih dojmova.

Slike pogledajte u foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 12. 2019. 09:04

Božićna priredba u PŠ Natkrižovljan

U Područnoj školi Natkrižovljan je 18.12.2019. održana Božićna priredba. Nastupali su učenici prvog, drugog i trećeg razreda te pokazali svoju kreativnost i darovitost kroz božićne pjesme, ples, recitacije i igrokaz. Na sve prisutne prenijeli su božićni duh mira, blagostanja i radosti kojeg uistinu treba njegovati u svakome od nas. Roditelje, djecu, rodbinu i prijatelje pozdravila je ravnateljica škole Mirjana Jambriško te im zaželjela svako dobro u nadolazećim blagdanima, te sretnu i uspješnu Novu godinu. Nakon priredbe upriličen je domjenak i druženje djece, roditelja i svih uzvanika među kojima je bio i velečasni Mario Filipović te učiteljice Nikolina Siročić i Marjana Majhen.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Sanja Hudek  datum: 19. 12. 2019. 08:48

Projekt četiriju škola - Reading is fun Vijest ima dokument u privitku

 

U utorak 10. prosinca učenici 8. razreda naše škole, E. Bek, K. Dukarić, M. Kokot i H. Lazar, uz vodstvo učiteljice engleskog jezika Suzane Mihelčić, odradili su prvi od tri planirana posjeta partnerskim školama s kojima sudjeluju u projektu Reading is fun (Čitanje je zabavno). Posjetili su Osnovnu školu grofa J. Draškovića u Klenovniku gdje su se okupili i ostali sudionici projekta iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Sveti Ilija i Osnovne škole Kneginec Gornji.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 11. 12. 2019. 23:45

U sjećanje...

S tugom i bolom obavještavamo da je umrla naša draga prijateljica i učiteljica Vesna Janjušević (1956. - 2019.). Sprovod će biti na Varaždinskom groblju u srijedu, 11.12.2019. u 14 sati.

Naša Vesna bila je poznata po dobroti, plemenitosti i korektnosti. Bila je sve najbolje što čovjek može biti. U nama ostavlja trajni trag. Ostaje zauvijek u našim srcima.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 12. 2019. 12:52

Međunarodni dan tolerancije - 16. studenog

Učenici 7.a razreda na satu razrednog odjela obilježili su Međunarodni dan tolerancije. Kroz radionicu su ih vodili razrednik Matej Rogina i pedagoginja škole Gordana Damjanić. Sat je započeo razgovorom o toleranciji i predrasudama. Učenici su davali svoja objašnjenja i primjere uz pomoć prezentacije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 3. 12. 2019. 22:34

Međunarodni eTwinning projekt: Pružimo djeci ruku ljubavi

Osnovna škola Vinica pridružila se međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom Pružimo djeci ruku ljubavi (We give the children the hand of love) u kojem sudjeluju svi učenici i djelatnici škole. 

Aktivnosti projekta usmjerene su na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organiziranje posebnih i prigodno odabranih igara i aktivnosti, priredbi i novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticanje aktivnog sudjelovanja djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Projekt se ostvaruje u suradnji s više od 50ak osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne  i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Armenije, Rumunjske, Poljske, Italije, Albanije, Slovačke i Makedonije. 

Učitelji predmetne nastave, svi razrednici i stručni suradnici te ravnateljica škole sudjelovat će u raznim aktivnostima kojima će obilježiti bitne datume vezane uz temu projekta. Neki od datuma su: Međunarodni dan tolerancije, Međunarodni dan dječje knjige, Međunarodni dan djeteta, Dan ljubaznosti, Svjetski dan sindroma Down i mnogi drugi važni datumi. Projekt će trajati do svibnja 2020. godine. Rezultati aktivnosti obljavljivat će se na radnoj površini eTwinning platforme. Veselimo se suradnji s novim europskim prijateljima!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 3. 12. 2019. 21:59

Ponovno u školske klupe

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici, 

od sutra (utorak, 3.12.2019.g.) kreće redovno odvijanje nastave prema redovnom rasporedu za utorak. Ovaj tjedan "b" razredi imaju likovnu kulturu, dok "a" razredi imaju tehničku kulturu.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 12. 2019. 20:42

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Dana 18. 11. 2019. godine u školi je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Postavljena je izložba radova učenika u holu škole  na tu  temu, a u kratkom programu prožetom emocijama učenici sedmih i osmih razreda, polaznici dodatne nastave hrvatskog jezika i povijesti, recitirali su stihove o stradanjima i patnjama u Vukovaru. Poslana je jednoglasna poruka da se žrtva Vukovara nikad ne zaboravi. Projekt je osmislila učiteljica povijesti, a u realizaciju su se, osim učenika, uključile učiteljice likovne kulture, vjeronauka i hrvatskog jezika te pedagoginja i ravnateljica škole.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 11. 2019. 13:02

Odlični uspjesi viničkih osnovnoškolskih sportaša ovog vikenda

Ovaj je vikend bio izuzetno uspješan za naše mlade viničke sportašice i sportaše.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 11. 2019. 12:58

Nagrada Varaždinske županije za najčitače

Šestu godinu za redom Varaždinska je županija dodijelila nagrade najčitateljima osnovnih i srednjih škola te gradskih knjižnica. Svečana podjela nagrada organizirana je 11. studenoga u županijskoj palači. Nagrade su najčitateljima uručili posebna savjetnica župana gospođa Natalija Martinčević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport gospodin Miroslav Huđek. Nagrađene najčitateljice iz naše škole  su Gabrijela Kapljić i Hana Zagorec.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 11. 11. 2019. 12:31

Tulum s(l)ova

 

U petak, 8. listopada u školskoj knjižnici održan je noćni čitateljski susret Tuluma s(l)ova. Na druženju su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda, učiteljice Božidarka Hošnjak i Nikolina Siročić te knjižničarka Dragana Belščak. Susret je započeo Skype druženjem s tulumašima iz OŠ Beletinec, a nastavio se kroz priču o osjećajima. Glavni dio susreta bilo je čitanje odabranih ulomaka ili pjesama po izboru sudionika. Kao i na svakom tulumu, bilo je vremena i za igru i druženje. Učenici su se okušali u igri gumi-gumi, glumačkim improvizacijama, igri riječima Taboo te igri zamišljanja Kad bi… Za posebno iznenađenje pobrinuo se glazbeni sastav Mejaši koji su svojim dolaskom, pjesmom, čitanjem i druženjem učinili ovaj tulum zaista posebnim.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 9. 11. 2019. 12:24

Predstava za učenike od 1. do 4. razreda

Dana 5.studenog 2019. učenici nižih razreda OŠ Vinice  te učenici PŠ Ladanje Gornje i PŠ Natkrižovljan ,prisustvovali su prekrasnoj lutkarskoj predstavi “VELIKO PUTOVANJE MALOGA PUŽA”, u izvedbi  “Z-PRODUKCIJE” iz Splita. Vesela lutkarska predstava održana je u dvorani Općine Vinica.

Veliko putovanje maloga puža govori o pužu koji putuje kroz sva četiri godišnja doba i putem upoznaje biljke i životinje, tražeći prijatelja. To je  priča o životu, ljubavi i prijateljstvu. Učenici su pljeskali u ritmu lutkarskog mjuzikla te su uživali u priči.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 8. 11. 2019. 06:26

Obavijest o odabranim ponudama za provođenje višednevne učioničke nastave (Škola u prirodi)

Povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude za provođenje  višednevne učioničke nastave (Škola u prirodi) sastalo se 29.10.2019. u 18 sati te odabralo sljedeće ponuditelje: GalileoTravel i TrakostyanTours. Roditeljski sastanak s predstavlajnjem održat će se 6.11.2019. (srijeda) u 17 sati u prostoru OŠ Vinica (i za PŠ Gornje Ladanje).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2019. 06:55

Obavijest o odabranim ponudama za provođenje višednevne učioničke nastave (maturalno putovanje)

Povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude za provođenje  višednevne učioničke nastave (maturalno putovanje) sastalo se 29.10.2019. u 17 sati te odabralo sljedeće ponuditelje: Spektar putovanja, TrakostyanTours i VaraždinTours. Roditeljski sastanak s predstavlajnjem održat će se 7.11.2019. (četvrtak) u 17 sati u prostoru OŠ Vinica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2019. 06:51

Zasadi drvo, ne budi panj

Učenici i djelatnici OŠ Vinica također su se uključili u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj" pod vodstvom učiteljice prirode i biologije Jelene Đurak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 10. 2019. 14:15

Terenska nastava učenika 4. razreda

Terenska nastava učenika četvrtih razreda realizirana je prema planu i programu u srijedu, 23. listopada 2019.g.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 10. 2019. 14:17

Sadnja drva blagoslovljenog povodom Dana kruha

Na Županijskoj smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje za vrijeme svete mise u katedrali bilo je blagoslovljeno drvo od strane oca biskupa. To su drvo učenici, s učiteljicama Andrijanom Kušinec, Marijom Globan, Jelenom Đurak te pedagoginjom, ravnateljicom i domarem škole, zasadili u školskom dvorištu da uvijek podsjeća na taj dan.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 10. 2019. 14:16

Obavijest o štrajku - srijeda, 23.10.2019.

Dana  23.10.2019. nastavlja se štrajk u Varaždinskoj županiji pa tako i u OŠ Vinica. Nastava se i dalje ne može odvijati u redovitom obliku. Za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike, koji dođu također će biti organiziran, kao i planirana terenska nastava učenika četvrtih razreda u Zagreb.

Sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web stranici škole. Za dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr ili na mob 0992297449 (kontakt osoba: ravnateljica Mirjana Jambriško).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 10. 2019. 13:59

Redovno odvijanje nastave 22.10.2019. (utorak)

U utorak 22.10.2019. nastava će se održati redovito.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 10. 2019. 14:26

Obilježavanje Svjetskog dana jabuka u 2. b razredu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka, 2.b razred u sklopu izvannastavne aktivnosti „Mali ekolozi„ proveo je obilježavanje u razredu i školi. Naučili su mnogo o tzv. „kraljici voća„, njezinom podrijetlu i važnosti za zdravlje. Oslikali su školski pano, a na kraju se njome i osladili te marljivim ručicama mijesili i ispekli ukusnu jabučnu pitu.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 10. 2019. 07:41

Obavijest o organizaciji za vrijeme štrajka 21.10.2019.

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod, sukladno članku 205. Zakona o radu, organizira štrajk. Većina članova podružnica navedenih sindikata u Osnovnoj školi Vinica sudjeluje u najavljenom štrajku. 

Temeljem navedenog, 21. listopada 2019. godine nastava neće moći biti redovito organizirana, ali za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike koji dođu također će biti organiziran.  Učenici koji ne dođu u školu neće morati opravdavati izostanak. 

Sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web i FB stranici škole. Za sve dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr


Hvala na razumijevanju!

ravnateljica OŠ Vinica

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 10. 2019. 14:46

Putujemo Varaždinskom županijom - terenska nastava trećih razreda

U planiranoj terenskoj nastavi "Putujemo Varaždinskom županijom" učenici trećih razreda  OŠ Vinica posjetili su sva gradska naselja županije i upravno-političko središte Županije. Uživali su u razgovoru sa zamjenikom župana Tomislavom Paljakom u županijskoj palači i upoznali povijest te znamenite građevine u najstarijoj županiji Republike Hrvatske. Putujući županijom posjetili su Grad Ludbreg - centar svijeta, Varaždinske Toplice i rimske iskopine, Novi Marof, ribogojilište Belski Dol i izvor pitke vode, dvorac Trakošćan, Lepoglavu, Ivanec i mlin vodenicu Friščićev mlin u Prigorcu.

Uživali su upoznavajući bogatu prošlost županije, kulturne znamenitosti i prirodne ljepote zavičaja. Stečena znanja proširivat će i nadograđivati tokom cijele školske godine u svom radu na satovima prirode i društva.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 10. 2019. 10:32

OŠ Vinica uspješno se predstavila na Županijskoj smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje i organizacija OŠ Vinica

Osnovna škola Vinica bila je domaćin ovogodišnje Županijske smotre Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje budući da je prošle godine bila proglašena najboljom. Kako je bilo na samoj Smotri najviše će reći slike iz Foto-albuma.

Bilten Smotre možete preuzeti ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 10. 2019. 08:48

Obavijest o aktivnostima u petak 11.10.2019. i subotu 12.10.2019.

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici!

Dana  11.10.2019. nastavlja se štrajk u Varaždinskoj županiji pa tako i u OŠ Vinica. Nastava se i dalje ne može odvijati u redovitom obliku pa tog dana neće biti ni blagoslova povodom Dana kruha u školi, a kao je bilo najvaljeno oglasnom knjigom. Za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike koji dođu također će biti organiziran.  Učenici koji ne dođu u školu neće morati opravdavati izostanak. Pretpostavka je da će u ponedjeljak biti redovna nastava, ali sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web i FB stranici škole. Za dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr ili na mob 0992297449 (kontakt osoba: ravnateljica Mirjana Jambriško).

Županijska smotra Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje, kojoj je OŠ Vinica domaćin u subotu 12.10.2019. g u Varaždinu, održat će se prema planu te učenici koji sudjeluju u svečanom programu imaju organiziran autobusni prijevoz u 7:30 sati taj dan ispred škole, a također i u povratku. 

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 10. 2019. 13:25

Odgoda aktivnosti Rano učenje informatike

Danas, 10.10.2019. g. neće se održati aktivnost Rano učenje informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 10. 2019. 11:26

Obavijest o organizaciji za vrijeme štrajka 10.10.2019.

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod, sukladno članku 205. Zakona o radu, organizira štrajk. Većina članova podružnica navedenih sindikata u Osnovnoj školi Vinica sudjeluje u najavljenom štrajku. Prema odluci Glavnog štrajkaškog odbora Sindikata, jedino u četvrtak će se štrajk održavati u svim školama u Republici Hrvatskoj, a nakon toga, održavat će se svaki dan u nekoliko županija. Temeljem navedenog, 10. listopada 2019. godine nastava neće moći biti redovito organizirana, ali za sve učenike koji taj dan dođu u školu, bit će organizirano adekvatno provođenje vremena u školi. Produženi boravak za učenike koji dođu također će biti organiziran.  Učenici koji ne dođu u školu neće morati opravdavati izostanak. Sve daljnje informacije i obavijesti molim pratite na web i FB stranici škole. Za sve dodatne informacije možete nazvati tajništvo škole za vrijeme radnog vremena (7-15h), a upite možete slati i mailom na adresu ravnatelj@os-vinica.skole.hr


Hvala na razumijevanju!


ravnateljica OŠ Vinica

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 10. 2019. 18:05

Velik uspjeh naših učenika Melani i Elvisa na natjecanju Croatia Savate open

Na sedmom međunarodnom savate turniru "Croatia Savate open" održanom u varaždinskoj Areni naši učenici 5. razreda, Melani i Elvis Šipek postigli su velik uspjeh osvojivši medalje za svoj klub "Fight Club Kovačić". Melani je osvojila zlatnu medalju, a Elvis srebrnu. Na ovom rezultatu im čestitamo i želimo im još puno uspjeha.

Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 9. 2019. 07:01

Radionica o kulturnoj baštini Općine Vinica

U sklopu Dana europske baštine 2019. godine u Viničkoj tradicijskoj kući (Marčan, Vinička 73) u četvrtak, 26.rujna 2019. godine u 10,00 sati održana je radionica o kulturnoj baštini Općine Vinica. Na radionici su sudjelovale članice Povijesne sekcije „Vinička baština“ Učeničke zadruge Vrčeki. Radionicu su organizirali Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Varaždinu i Općina Vinica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 9. 2019. 12:08

Primopredaja opreme za izvođenje pokuse iz kemije i biologije

Dana 26. rujna 2019. obavljena je primopredaja nove opreme za održavanje praktične nastave iz biologije i kemije. Sredstva za kupnju ove potrebne opreme prikupljena su u travnju u sklopu humanitarne akcije „Cvijećem do pomoći“ zahvaljujući donatorima sadnica i keramičkih posuda. Akciju je organizirala Udruga mladih UMAMI Vinica s koordinatoricom akcije Boženom Kapitarić, diplomiranom medicinskom sestrom u suradnji s Općinom Vinica. Primopredaja je obavljena u učionici biologije i kemije, a prisustvovali su joj podpredsjednica Udruge Ivana Jakopanec sa članovima, gospođa Božena Kapitarić, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevec, ravnateljica Osnovne škole Vinica zajedno s predagoginjom i tajnicom škole te učiteljima biologije i kemije, a naravno tu su bili i učenici koji će na nastavi koristiti novu opremu. Učenici su bili ushićeni zbog dobivene opreme te su odmah raspakirali kutije da vide što su sve dobili na korištenje. Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo akcijom znajući da je ovo dobro djelo za djecu i njihovu budućnost.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 9. 2019. 10:09

Predavanje o sigurnosti u prometu i pružanju prve pomoći za učenike 1. razreda

U četvrtak, 19. rujna 2019. g učenike prvih razreda u matičnoj i u područnim školama posjetili su predstavnici Policijske uprave Varaždin i Crvenog križa Varaždin te su na zanimljiv i zabavan način učenicima objasnili kako se trebaju ponašati u prometu i na koje opasnosti pritom mogu naići. Osim o prometu, učenici su čuli i ponešto o Crvenom križu, pružanju prve pomoći te su dobili informacije kako postupati u slučaju ozljede, kome prvo javiti i od koga zatražiti pomoć. Na kraju radionice učenici su na poklon dobili slikovnicu i kišnu kabanicu koja će omogućiti da budu vidljivi ostalim sudionicima prometa za vrijeme kišnih dana.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 9. 2019. 12:57

Izvrstan rezultat hrvatske ekipe na Europskom natjecanju "Sigurno u prometu"

Učenica naše škole Gabriela Krobot sudjelovala je u Švicarskom gradu Genevi od 12. do 15. rujna 2019.g. na Europskom prvenstvu "Sigurno u prometu" (EUROPEAN TRAFFIC EDUCATION CONTEST). Republiku Hrvatsku predstavljala je ekipa HAK-a (Hrvatskog auto kluba) s dvije djevojčice i dva dječaka u dobi od 9 do 12 godina. Uz našu Gabrielu (OŠ Vinica) natjecateljsku ekipu činili su i Iva Franjek (OŠ Mahično), Mihael Šeb (OŠ Sveti Križ Začretje) i Jura Vrhovski (OŠ Gustav Krklec Zagreb). Da je nošenje kacige jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti vožnje bicikla potvrđuje i natjecateljska kategorija najbolje kreirana kaciga, gdje je svaka ekipa imala zadatak kreirati svoju kacigu. U toj kategoriji maštovitost i kreativnost kaciga naših učenika,  njihov MINIONS, osvojila je 1. mjesto i glavnu nagradu. U kategoriji poznavanja prometnih pravila i znakova te sigurne vožnja bicikla hvatska ekipa osvojila je 13. mjesto od 22. nacije što je izniman uspjeh naših učenika. Ovaj veliki uspjeh plod marljivog rada učenika i njihovih mentora, a također i projekta ŽELIM VOZITI BICIKL koji se već više od 10 godina provodi u našoj školi.

Čestitke Gabrieli i cijeloj ekipi na izvrsnim rezultatima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 9. 2019. 17:06

Naša učenica Gabriela Krobot otišla u Švicaraku na Europsko prvenstvo "Sigurno u prometu" s ekipom HAK-a

Želimo puno uspjeha i sreće našoj Gabrieli i cijeloj ekipi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 9. 2019. 18:27

Prvi dan nastavne godine 2019./2020.

U ponedjeljak, 9. rujna 2019. g. započela je nova nastavna godina. Tom je prigodom za učenike prvih razreda bilo posebno svečano u svim školama pa tako i u OŠ Vinica i njezine dvije područne škole, PŠ Natkrižovljan i PŠ Gornje Ladanje. Za naše nove učenike njihovi su stariji prijatelji iz škole, pod vodstvom svojih učiteljica, pripremili prigodan program, tako da im prvi dan bude što zanimljiviji i veseliji. Osim učiteljica, pedagaoginje i ostalih djelatnika škole, učenike je pozdravnim govorom dočekala i ravnateljica škole, a čestitkama povodom početka nove školske godine pridružio se i načelnik Općine Vinica koji je učenicima uručio slikovnice Hrvatska za djecu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 9. 2019. 13:05

Početak nove nastavne godine 2019./2020.

Dragi učenici i roditelji!

Nova nastavna godina 2019./2020. započinje 9.9.2019. godine. Nastava će prvi dan biti organizirana na sljedeći način:

 

OŠ Vinica:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 8:00 sati

- učenici ostalih razreda (od 2. do 8.) dolaze u 9:00 sati

PŠ Natkrižovljan:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 8:45 sati

- učenici 2. i 3. razreda dolaze u 8:00 sati

PŠ Gornje Ladanje:

- 1. razred - učenici i roditelji dolaze u 9:30 sati

- učenici ostalih razreda (od 2. do 4.) dolaze u 8:00 sati

Prvog dana će biti organizirana nastava od 3 sata. Učenici će preuzeti udžbenike pa neka si ponesu torbe. Također neka ponesu bilježnicu, olovku i papuče. Školska kuhinja započet će s radom u utorak.

Informacije vezane uz autobusni prijevoz:

Prvog nastavnog dana autobus će u OŠ Vinica učenike dovesti na početak u 9 sati jer učenici 1. razreda dolaze u 8 sati u pratnji roditelja. U povratku autobus vozi nakon održana 3 sata u 11:30 sati.

Ostale dane autobus vozi po već uobičajenom redoslijedu vožnje: u dolasku na početak u 8 sati, a u odlasku nakon 5., 6. i 8. sata.

Sretan početak nastavne godine i puno uspjeha u radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 9. 2019. 10:05

Obavijest vezana uz rok za predaju zahtjeva za besplatnu prehranu

Ova se obavijest odnosi samo na one roditelje koji nisu još predali zahtjev za školsku godinu 2019./2020. Za one koji su to učinili na kraju školske godine, rješenja o dječjem dpoplatku dolaze na školu kao što je bilo i rečeno.

Hvala na razumijevanju!

Tekst obavijesti

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 8. 2019. 11:03

Nabava geografskog atlasa u 5. razerdu

Poštovani učenici i roditelji učenika 5. razerda,

budući da je bilo upita vezanih za geografski atlas, a on se nabavlja u 5. razredu i koristi se do 8. razreda, u kontaktu s Općinom Vinica naknadno je dogovoreno da Općina financira i te atlase za učenike 5. razreda. Ostali učenici su ih nabavili prije, a također imamo u školi atlase za korištenje na satu geografije. Ostale informacije o udžbenicima i dodatnim obrazovnim materijalima možete pronaći na poveznici Udžbenici.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 8. 2019. 09:23

Dopis o raspisivanju poziva na dostavu projektnih prijedloga za "osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)"

Dopis o raspisivanju poziva na dostavu projektnih prijedloga za "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 7. 2019. 13:30

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.

Odluka o realizaciji odmora za učenike

Kalendar rada za školsku godinu 2019./2020. - varijanta 4

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 7. 2019. 10:16

Završna priredba učenika i djelatnika OŠ Vinica

Svoju Završnu školsku priredbu učenici i djelatnici OŠ Vinica upriličili su u velikoj općinskoj dvorani u četvrtak, 13.lipnja 2019. g. u 17 sati. Članovi dramsko-recitatorskih grupe škole recitacijama su uveličali ovu svečanost, a pjesmama su nas počastili članovi velikog i malog zbora. Nakon prigodnog programa najuspješnijim učenicima i ove je godine načelnik Marijan Kostanejvac s predsjednikom Općinskog vijeća Marijanom Mihalićem uručio knjige i novčane nagrade. Knjigom je nagrađeno devetnaest učenika za sudjelovanje na županijskim i državnim natjecanjima, kao i devet učenika koji su osam godina postizali odličan uspjeh, a deste učenika koji su zastupali školu i općinu na državnim natjecanjima, festivalima i turnirima nagrađeni su i novčanom nagradom. Na kraju priredbe, od svojih učitelja, djelatnika škole i prijatelja te svih onih koji su im utkali zrnca mudrosti, znanja i odgoja te od same osnovne škole, oprostili su se ovogodišnji osmaši.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 6. 2019. 14:20

Obavijest o udžbenicima

Dragi učenici i roditelji,

kao što znate, prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, sljedeće školske godine svi će učenici dobiti besplatne udžbenike od strane Ministarstva te će ih isti počekati u školi na početku nove školske godine zajedno s radnim bilježnicama i mapama koje će i ove godine financirati Općina Vinica.

Povrat starih udžbenika u školi će se, kao što su učenici obaviješteni od strane razrednika, vršiti u srijedu 12.6.2019.g. tako da učenici trebaju donijeti sve udžbenike u školu te će ih predati u knjižnici prema rasporedu koji će im reći razrednici. Ako netko treba udžbenik do petka, prijavit će to knjižničarki te će ga predati naknadno.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 6. 2019. 17:32
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju