preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Uz obljetnicu Dana branitelja i Dana oslobođenja grada Varaždina

Pobjeda varaždinskih obrambenih snaga u rujnu 1991. godine jedna je od najvažnijih i najsvjetlijih pobjeda hrvatskih snaga na početku Domovinskog rata. Ta pobjeda je imala dalekosežne posljedice na daljnji tijek Domovinskog rata. U obilježavanje te važne obljetnice uključili su se i učenici naše škole koji su sudjelovali u subotu, 19. rujna 2020.  na biciklijadi u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a prevodio ih je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Vinica dr. sc. Branimir Štimec. Prigodnim plakatom i panoom kojeg su izradili učenici polaznici dodatne nastave povijesti,  učenici naše škole upoznati su s kronologijom varaždinskih dana rata te velikim doprinosom varaždinskih branitelja u obrani Grada, Županije, a time i domovine Hrvatske. Plakate su izradili učenici - članovi povijesne sekcije koju vodi učiteljica povijesti Marija Županić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 9. 2020. 09:29

Poziv na sudjelovanje u biciklijadi

U subotu, 19. rujna, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizira 6. rekreacijsko - edukativnu biciklijadu povodom oslobođenja Varaždina i skladišta Banjščina. Cilj biciklijade je da se na postajama od starta na Vinici u 10 sati, preko Zelendvora, Nove Vesi, Sračinca, Vojarne 7.g. br u Optujskoj ulici, Kneginca, Varaždin Brega s vojnim skladištem Banjščina i s ciljem u Trnovcu, dočara veliki doprinos i pozitivan preokret u Domovinskom ratu. Biciklijada je rekreativnog karaktera, a duljina vožnje je 40 kilometara. Udruga poziva učenike škole da se uključe u biciklijadu prema svojim mogućnostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 9. 2020. 08:14

Započela nova nastavna godina

Ova je školska i nastavna godina započela pod posebnim epidemiološkim uvjetima u kojima su se i učenici i djelatnici snašli dobro uz veliko razumijevanje roditelja. Prvog dana prvašiće i njihove roditelje smo dočekali na dvorištu i uputili ih u školu nakon svih potrebnih uputa i riječi dobrodošlice od strane ravnateljice, učiteljica i načelnika Općine Vinica koji je svima u školi uputio pismo dobrodošlice. Ostali učenici su proučili upute o načinu ulaska u školu i sve ostale epidemiološke mjere te su prvog dana krenuli spremno i sjeli u školske klupe. Svim učenicima zahvaljujemo na discipliniranosti i poštivanju mjera te vjerujemo da će sve biti u redu ako tako nastavimo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 9. 2020. 12:29

Raspored rada prvog dana nastave

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

u ponedjeljak, 7. rujna 2020.g. počinje nastava u novoj školskoj godini. S ciljem pridržavanja mjera sprječavanja korona virusa, molimo vas da se strogo pridržavate svih uputa i preporuka iz prethodne obavijesti, kao i preporuka koje će učenici dobiti od razrednika i ostalih djelatnika škole.

Učenici 1. razreda u OŠ Vinica i PŠ Gornje Ladanje  dolaze u školu 8 sati sa jednim svojim roditeljem te će se kratki doček upriličiti u dvorištu matične škole te u prostoru područne škole, nakon čega će učenici sa svojim učiteljicama otići u razrede.

Učenici svih ostalih razreda i u matičnoj i u područnim školama u školu dolaze u 9 sati. U matičnoj školi učenici će već prvog dana ulaziti na ulaze kako je opisano u prethodnoj obavijesti. Učenici budućih 5. razreda svoje razrednice će pričekati u dvorištu škole poštujući distancu i ostale preporuke te će se zajedno s njima nakon prozivke uputiti u školsku zgradu.

Molimo sve učenike te roditelje učenika 1. razreda da obavezno nose zaštitne maske i da održavaju razmak te poštuju sve ostale epidemiološke mjere i preporuke.

Prvog dana svi učenici dobit će školske udžbenike i radne bilježnice te će u školi provesti 3 školska sata, a autobusni prijevoz će se organizirati tek od drugog dana nastave, tj. prvi dan nastave autobusnog prijevoza nema.

Sretan nam svima početak nove školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 9. 2020. 13:38

Obavijest o početku nove nastavne godine 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici i djelatnici škole,

na početku smo jedne nove nastavne godine koja će započeti 7. rujna 2020. godine dolaskom u školske klupe. Ovo će biti jedna školska godina puna neizvjesnosti, različitih novih načina i privikavanja na te nove načine, ali vjerujem da ćemo svi uspješno tome pristupiti s puno discipline i razumijevanja, i dan po dan ćemo pronalaziti po potrebi nova rješenja u skladu s preporukama i mogućnostima. Pozivam sve da ako imaju neku primjedbu i konkretno rješenje problema da nam se obrate i da učinimo sve što je u našoj moći da problem riješimo.

U ovoj situaciji iznimno je važno da ostanemo zdravi poštujući preporuke HZJZ, osnivača, stožera civilne zaštite i svih ostalih koji su uključeni u organiziranje nastave. U svemu tome potrebno je da se preporuke disciplinirano poštuju kako u školi, tako i na putu od kuće do škole i natrag te u slobodno vrijeme.

U školi smo pripremili provedbeni plan rada u novonastaloj epidemiološkoj situaciji, a poštujući preporuke, te smo školu pripremili da bude sigurno mjesto za naše učenike i djelatnike.

Svaki učenik će prvog dana nastave preuzeti udžbenike i dodatne obrazovne materijale pa neka ponesu torbe/ruksake, a također će preuzeti i po dvije platnene maske koje osigurava Varaždinska županija. Za prvi dan na putu do škole i pri ulasku te kretanju po hodnicima učenici trebaju imati svoje maske. Prvog dana neće biti organiziranog prijevoza.

Kod preporuka najveći je naglasak na održavanju razmaka od 2 m u zatvorenom prostoru, 1 m na otvorenom prostoru, dezinfekciji i ne miješanju odgojno obrazovnih skupina u najvećoj mogućoj mjeri. Obavezno je nošenje zaštitnih maski na putu od kuće do škole i natrag, posebice na autobusu, a potrebno je i paziti kada kišemo i kašljemo. Djeca neka sa sobom imaju i bočicu s vodom za piće kako bi se smanjio odlazak iz učione. 

Na ulasku u školu će biti obavezna dezinfekcija ruku i nogu, a vršit će ju dežurni učitelj na pojedinom ulazu. Budući da će razredi u pravilu cijelo vrijeme biti u istoj učioni, učenici će ulaziti kroz više ulaza, a prema tome gdje će se održavati nastava. Raspored učiona možete pogledati ovdje. Svi učenici u školu ulaze kako dolaze poštujući razmak te nema grupiranja na dvorištu i oko škole. Kada uđu u školsku zgradu najbližim se putem upućuju do svoje učione, preozuvaju se i ulaze u učionu. Učenici od 1. do 4. razreda ulaze na stražnji Ulaz/izlaz od strane crkve, tj. ulaze koroz mala ulazna vrata ograde preko puta vrtića, pored kotlovnice i do ulaza. Učenici putnici tog uzrasta prelaze preko dvorišta i idu pločnikom do ulaza. Učenici 6.a, 6.b i 7.b razreda ulaze na dostavni ulaz iza kioska. Učenici 8. b i 5. b razreda ulaze na ulaz/izlaz za nuždu na 1. katu starog dijela škole s prednje strane. Učenici 5.a, 7.a i 8.a razreda ulaze na glavni ulaz. Prilikom ulaska nikako ne smije biti naguravanja kako zbog poštivanja razmaka, tako i zbog sigurnosti da ne bi došlo do ozljeda. Posebnu pažljivo trebaju ulaziti učenici na 1. kat. Ako se to neće pokazati kao dobra praksa, istog ćemo trena plan izmijeniti. Na isti ulaz koji djeca ulaze, izlaze i nakon završetka nastave. U školu ne ulazi nitko osim učenika i djelatnika, a ko netko baš mora ući, ulazi uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uz prethodni dogovor sa osobom iz škole.

Što se tiče prehrane, ona će započeti od srijede tako da će učenici od 1. do 4. razreda hranu konzumirati u učioni, a učenici od 5. do 8. razreda u blagovaoni u različito vrijeme uz poštivanje razmaka. Da bi škola mogla na taj način funkcionirati, nećemo imati školsko zvono, staovi će trajati 45 minuta, ako je 1 sat, a radit će se većina u blok satovima (2 sata - 90 minuta). Učenici će na toalete ići za vrijeme sata uz dozvolu učitelja i to u najvbliži sanitarni čvor te ih treba upozoriti na redovito pranje ruku.  Pozivam na racionalno korištenje sredstava za dezinfekciju koja će biti po cijeloj školi na potrebnim mjestima. Da djeca ne bi previše boravila u strogo kontroliranom zatvorenom prostoru, učitelji će izlaziti s učenicima u školsko dvoriše te se u dvorištu stoga ne smije nitko parkirati. U početku se nastava TZK neće izvoditi u dvorani, nego čim više na otvorenom. Za vrijeme izlaska iz učione, a i pod satom, kada to vremenske prilike dozvoljavaju, učione i prostor škole će se redovito provjetravati, a vršit će se i redovita dezinfekcija prostora.

Svakog dana roditelj treba djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu ili si djeca starijeg uzrasta mjere sami te je podatak o izmjerenoj temperaturi potrebno zapisati u za to predviđeni notes - informativku. Djelatnicima se temperatura mjeri u tajništvu škole te moraju doći prije bilo koje druge aktivnosti najprije u tajništvo. Prema preporukama HZJZ ako su roditelji učenika u samoizolaciji ili su u samoizolaciji članovi obitelji, tj. zajedničkog domaćinstva, a djeca ne ostvaruju izolaciju od njih u pravom smislu, mole se roditelji da takvo dijete ne šalju u školu.

Produženi boravak počet će s radom 14.9.2020.g. ako bude dovoljan broj zainteresiranih uz suglasnost roditelja.

Autobusni prijevoz će započeti od utorka s većim autobusom uz poštivanje mjera javnog prijevoza. također molimo učenike da prilikom čekanja autobusa i u autobusu poštuju i sva ostala pravila ponašanja radi sigurnosti njih samih.

Ostale informacije učenici će dobiti u školi prvog dana i nadalje po potrebi.

Zahvaljujem unaprijed svima na razumijevanju, disciplini, konkretnim kritikama s prijedlozima i uz želju da svi ostanemo pribrani i zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 9. 2020. 12:14

Važna obavijest za roditelje, djecu i djelatnike - upute za vulnerabilne skupine

Poštovani roditelji i djelatnici,

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

U skladu s navedenim, molim zaposlenike koji  su  izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe i za koje je s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju potrebna odluka  liječnika primarne zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi, da me što prije obavijestite o navedenom i pribave potvrdu kako bi mogli planirati rad u ustanovi u slučaju nemogućnosti njihova rada u ustanovi.

Također, u skladu s navedenim preporukama, molim roditelje da obavijeste razrednika i dostave traženu lječničku potvrdu ako njihovo dijete spada  u izrazito vulnerabilnu osobu (dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom,

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 8. 2020. 08:49

Obavijest za učenike i roditelje o trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Dragi učenici i poštovani roditelji/skrbnici,

budući da se u medijima od jučer dosta poteže pitanje epidemiološke situacije u Općini Vinica, u školi se poduzimaju sve potrebne mjere da se škola pripremi za početak nove školske i nastavne godine. O trenutnoj situaciji u Vinici upoznate su sve nadležne institucije koje će odraditi što ćemo i kako dalje. Početkom sljedećeg tjedna dobit ćemo upute od Županijskog stožera Civilne zaštite o početku nastavne godine, a također smo u stalnom kontaktu s lokalnim stožerom i Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, Epidemiološke djelatnosti. Pretpostavka je ovog trenutka da će nastava započeti 7. rujna uz primjenu pojačanih preporučenih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. te ćemo sve ostale detalje objaviti na vrijeme, sljedeći tjedan. Pratite mrežne stranice škole. Hvala Vam na razumijevanju, ponašajmo se odgovorno i ostanimo zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 8. 2020. 13:07

Obavijest - Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezan o za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

kao što znate Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. tijekom epidemije COVID-19. Upute možete pogledati ovdje. U školi osmišljavamo model odvijanja nastave kojim ćemo te upute poštivati. S načinom odvijanja nastave  pravovremeno ćemo vas upoznati putem mrežne stranice škole nakon što MZO objavi svoj najavljeni detaljizirani  dokument te nakon kolegija ravnatelja osnovnih škola koji je sazvao osnivač - Varaždinska županija i nakon Sjednice Učiteljskog vijeća. Tako ćemo predvidjeti i dogovoriti sve detalje i dati vam jasnu i potpunu informaciju. Pratite i dalje mrežnu stranicu škole radi daljnjih obavijesti. Do daljnjega ostanite zdravi i vidimo se uskoro!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 8. 2020. 16:58

Obavijest za učitelje: Sjednica Učiteljskog vijeća

Poštovani učitelji,

Sjednica Učiteljskog vijeća održat će se u petak, 28.kolovoza s početkom u 9 sati. Dnevni red ćete dobiti putem elektroničke pošte.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 8. 2020. 08:58

Jesenski upisni rok u Glazbenu školu Varaždin - Područni odjel Cestica

Učenici koji su propustili ljetni upisni rok u Glazbenu školu, mogu se prijaviti i upisati u Područni odjel u Cestici u jesenskom roku. Sretno!

Više informacija možete pročitati i ovdje na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Gordana Kos Kolar  datum: 20. 8. 2020. 07:52

Udžbenici i drugi obrazovni materijali dočekuju učenike u školi na početku nove školske godine

Draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

Popise udžbeika i drugih obrazovnih materijala možete pogledati u prethodnim objavama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 7. 2020. 09:04

Obavijest za učenike 8. razreda: Dostava dokumentacije u srednje škole

Dragi osmaši, poštovani roditelji i skrbnici,

kao što ste primijetili u aplikaciji upisi.hr aktivan je samo program u kojeg je učenik ostvario pravo upisi. Prema informacijama, koje možete pročitati na mrežnim stranicama odabranih srednjih škola, potrebno je da dostavite upisnicu i ostalu dokumentaciju koju srednja škola traži. Želim vam da i ovaj korak, kao i sve do sada, uspješno odradite, a naravno i sretan i uspješan nastavak školovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 7. 2020. 07:11

Obavijest za učenike 8. razreda: Preuzimanje i potpisivanje prijavnice

Dragi učenici 8. razerda i roditeli/skrbnici,

Prema Odluci o upisima učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. rok za završetak prijave obrazovnih programa je 22.7.2020. te tog dana počinje i ispis prijavnica koji obavlja razrednik. Prijavnicu će se moći potpisati u školi ili dostaviti elektroničkim putem u dogovoru s razrednicom na službenu adresu škole. U tom će slučaju razerdnica elektroničkim putem prijavnicu dostaviti roditelju na e-mail adresu koja je upiasana u e Dnevniku, roditelj prijavnicu ispisuje, potpisuje zajedno s učenikom i dostavlja na službenu adresu škole s koje će mu prijavnica biti poslana. 

Pažljivo birajte škole u koje se želite upisati te pratite kako se kreću liste kandidata. Sretno u odabiru i budućem upisu i školovanju!

Dodatne važne informacije:

Nakon objave konačnih ljestvica poretka 25.7.2020. godine, osmaši i osmašice sami ispisuju upisnice (dostupne na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr)). Ispunjene upisnice dostavljaju u srednju školu zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom (potvrdu liječnika školske medicine, potvrdu obiteljskog liječnika ili liječničku svjedodžbu medicine rada  i ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis) od 27.-31.7.2020. godine (srednje škole same određuju točne datume i način zaprimanja upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja i objavljuju ih u natječaju te na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole). 
Kandidati koji upisuju programe obrazovanja za vezane obrte (JMO programe) dužni su, pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, dostaviti školi liječničku svjedodžbu medicine rada i sklopljen ugovor o naukovanju.

Kandidati koji u školu ne dostave potrebnu dokumentaciju gube pravo na upis i upućuju se na jesenski upisni rok.

Kandidati koji su temeljem propisane dokumentacije ostvarili određeno pravo na dodatne bodove ili izravan upis, a u sustavu je označeno da imaju to pravo, tu dokumentaciju su dužni donijeti srednjoj školi pri upisu. Ako se ustanovi da dokumentacija ne postoji ili nije vjerodostojna, kandidat gubi pravo na upis i upućuje se na jesenski upisni rok koji počinje 21.8.2020. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 7. 2020. 08:37

Lijepi biciklistički rezultati učenika naše škole

Učenici Osnovne škole Vinica ostvarili su lijepi uspjeh na Državnom prvenstvu iz brdskog biciklizma, koje je održano 12.07.2020. u Svetom Martinu na Muri. U kategoriji do devet godina SREBRNU medalju osvojio je Benjamin Ian Šipek, dok je Vinko Hrgar bio peti. U kategoriji do 11 godina Marin Kužnar osvojio je 6., a Noel Mikulan 7. mjesto. Kod djevojčica do 11 godina Sara Spevan osvojila je 4. mjesto., a Lea Spevan u kategoriji do 13 godina 6. mjesto. Svi učenici nastupili su za Biciklistički akademski sportski klub Vinica pod vodstvom trenera dr.sc. Branimira Štimeca, prof. učitelja tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Za klub su još nastupali Roko Kužnar i Toma Štimec Protrka. Ovi lijepi rezultati svakako su i plod nastojanja naše škole da uključi što veći broj učenika u sportske klubove, a što podržava i Općina Vinica.

 

Više slika pogledajte u Foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Branimir Štimec  datum: 16. 7. 2020. 08:35

Popis odobrenih drugih obrazovnih materijala

Popis drugih obrazivnih naterijala možete pogledati ovdje.

Udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 7. 2020. 11:16

Svečanost prilikom podjele svjedodžbi

Na kraju ove nastavne godine, koja je bila različita od drugih, učenici su u školi preuzeli svoje svjedodžbe, a pritom je Općina Vinica nagradila učenike koji su postigli uspjehe na državnim razinama natjecanja. Nagrade im je uručio načelnik Općine Vinica Marijan Kosstanjevac.

Istog dana, 6. srpnja 2020., OŠ Vinica oprostila se od još jedne generacije učenika, generacije 2012. – 2020. Obzirom da je ova generacija zbog specifičnih epidemioloških okolnosti bila zakinuta za već tradicionalnu završnu priredbu kojom se osmaši opraštaju od svoje škole, prijatelja i učitelja, razrednice Jelena Đurak i Božidarka Hošnjak upriličile su im svečanu podjelu svjedodžbi i pohvalnica te nagrada za učenike koji su osam godina bili odlični. Nagrade/knjige je učenicima uručio načelnik općine, prigodnim riječima obratila im se ravnateljica škole Mirjana Jambriško, a razrednice su im svoju poruku prenijele stihovima S. Lice Narasti dobar. Uz lijepe riječi i želje da se uspješno upišu u izabrane škole naše su osmaše ispratili svi učitelji, također prisutni na svečanosti. Na samome kraju događaj je ovjekovječen zajedničkom fotografijom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Božidarka Hošnjak  datum: 7. 7. 2020. 07:06

Općina Vinica nagrađuje najuspješnije učenike

Općina Vinica i ove će godine nagraditi najuspješnije učenike, a nagrade će im biti uručene u školi prilikom podjele svjedodžbi. Nagrađeno će biti 16 učenika koji su u 8 godina školovanja postigli odličan uspjeh i uzorno vladanje svake godine. Također će nagrade dobiti učenici koji su se plasirali na državna natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a prije nastale situacije s COVID-19 virusom. 

Tako će nagrade za 8 godina odličnog uspjeha i uzornog vladanja primiti sljedeći učenici: Emil Bek, Leonarda Dubovečak, Anamarija Ivančić, Maja Kokot, Barbara Kušinec,  Edina Matijašec, Vito Matijašec, Karla Rožmarić, Dorotea Sedlar, Filip Šipek te Karolina Dukarić, Marko Furjan, Marijan Gerbus, Vida Hrgar, Paulina Mihalić, Dorotea Šincek.

Nagrade za sudjelovanje na državnim natjecanjima primit će Martina Kušinec, Rozalija Kušinec, Klara Tot, Valerija Crnko i Barbara Kušinec koje su osvojile odlično 5. mjesto na državnom školskom natjecanju iz gimnastike na kojem su zastupale Osnovnu školu Vinica. Također, OŠ Vinica aktivno se uključila i u natjecanje Prometna Učilica  i učenici su ostvarili odlične rezultate te će biti nagrađeni oni koji su ostvarili plasman među prvih deset, a to su Vinko Hrgar, Vida Hrgar, Simon Krobot, Gabriela Krobot, Gabriela Kapljić, Rozalija Kušinec, Filip Šipek, David Dubovečak, Magdalena Kapljić, Martina Kušinec, Barbara Kušinec i Iva Hošnjak. Iako su se zbog epidemiološke situacije natjecanja prestala provoditi, nakon održanog Županijskog natjecanja iz matematike, učenica OŠ Vinica Lea Spevan bila je pozvana sudjelovati  na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete na kojoj sudjeluju najbolji matematičari iz cijele Hrvatske. Svojim radom i rezultatima nakon 1. kruga plasirala se i u 2. krug navedene olimpijade što je izvrstan rezultat za našu osnovnu školu.

Zahvaljujemo Općini Vinica i načelniku Marijanu Kostanjevcu, a učenicima čestitamo na postignutim rezultatima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 7. 2020. 17:16

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi će se održati 6. srpnja 2020. g. U matičnoj školi će se svjedodžbe učenicima od 1. do 7. razreda dijeliti u 9 sati, a učenicima 8. razreda u 10 sati. U PŠ Gornje Ladanje i PŠ Natkrižovljan podjela je u 9 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 6. 2020. 17:01

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Popis udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 6. 2020. 13:12

Završetak nastavne godine

Na kraju ove nastavne godine, koja je za sve nas bila izazov u izvanrednim situacijama, zahvaljujemo na trudu, razumijevanju i angažmanu te čestitamo na postignutim rezultatima.

Informaciju o datumu, vremenu i načinu podjele svjedodžbi dobit ćete od razrednika putem online aplikacija u kojima ste izvodili nastavu na daljinu, a također pratite i web stranicu škole gdje će se objavljivati sve važne informacije. Do podjele svjedodžbi trebate podmiriti sva dugovanja prema školi.

Želimo vam ugodan odmor tijekom ljetnih praznika, ali nemojte potpuno zaboraviti školu, te se spremni vratite na početku nove školske godine, a učenici osmih razreda neka se upišu u željene škole i spremno zakorače u novo poglavlje njihovog školskog života.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 6. 2020. 12:16

BICIKLISTIČKI KAMP - ŽELIM VOZITI BICIKL

U osnovnoj školi Vinica, u sklopu projekta ŽELIM VOZITI BICIKL, održava se biciklistički kamp namijenjen učenicima OŠ Vinica, OŠ Petrijanec, OŠ Cestica i VII. OŠ Varaždin. Učenici će se voziti prometnicama Općine Vinica, Općine Petrijanec, Općine Cestica, kako i Grada Varaždina. Ravnateljica škole Mirjana Jambriško pozdravila je sve sudionike kampa te im zaželjela puno uspjeha u radu. Prenijela je i pozdrave načelnika Općine Vinica koja podržava i sufinancira projekt te je svima zaželjela da usavrše svoja znanja i vještine vezane uz poznavanje prometnih pravila i vožnju biciklom. Također je skrenula pažnju na poštivanje epidemioloških mjera tijekom trajanja kampa. Za vrijeme trajanja kampa u pratnji učenika su njihovi voditelji odnosno njihovi učitelji tjelesne i zdravstvene kulture Dubravko Banek, Predrag Dobrotić, Nikola Sedrala te Branimir Štimec, dok je učitelj tehničke kulture Nenad Mesek uključen po potrebi u tehničku provedbu kampa. Iz OŠ Vinica u kampu sudjeluju Simon Krobot, Marta Štromar i Gabriela Krobot.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 6. 2020. 12:01

Zanimljivosti iz produženog boravka

Produženi boravak je  organizirani  oblik odgojno – obrazovnog rada koji se provodi nakon redovne nastave te u OŠ Vinica u njemu sudjeluju učenici od 1. do 4. razreda. Uz organizirani ručak i pisanje zadaće trude se  razvijati  socijalne i odgojne oblike te kvalitetno provoditi vrijeme.

Proteklog tjedna vrijeme ih je sprječavalo da se druže u prirodi, ali su se, nakon učenja, zabavljali u razredu i školskoj kuhinji. Pokušali su se ne ljutiti uz veliki čovječe ne ljuti se, a i spremali su čokoladni desert kojim su se zasladili nakon ručka. 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 6. 2020. 08:49

Učenica neše škole Lea Spevan sudjeluje na matematičkoj olimpijadi

Učenica 6.a razreda Lea Spevan je temeljem uspjeha koji je ostvarila na Županijskom natjecanju iz matematike  pozvana sudjelovati  na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete (HMOK). HMOK je natjecanje kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Samo natjecanje organizirano je u tri kruga. Na olimpijadi sudjeluju najbolji matematičari iz cijele Hrvatske. Jako smo ponosni što se Lea našla u tom izabranom društvu  i 6. lipnja prošla prvi krug! Drugi krug održava se u utorak 23.6.2020. Lei čestitamo na dosadašnjem uspjehu i želimo puno sreće u nastavku natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 6. 2020. 17:23

UPITNIK VARAŽDINSKE ŽUPANIJE - završno istraživanje iskustva školom na daljinu

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

Varaždinska županija provodi završno istraživanje iskustva školom na daljinu ključnih dionika (učenika, nastavnika, roditelja i ravnatelja škola) nastave na daljinu u Varaždinskoj županiji. Svjesni da ste već možda sudjelovali u prethodnim istraživanjima ljubazno Vas molimo za dodatni napor te da sudjelujete u ovom istraživanju koje je svojevrsna rekapitulacija iskustva ključnih dionika škole na daljinu. Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno i anonimno. Dobiveni će se rezultati analizirati na razini obrazovnog sustava (osnovne i srednje škole) odnosno škola na individualnoj razini unutar obrazovnog sustava bez mogućnosti da se izravno ili neizravno identificira osoba koja je ispunila upitnik. Sudjelovanjem u istraživanju imate priliku ukazati na postojeće prednosti i slabosti s kojima se suočavate tijekom nastave na daljinu i doprinijeti promjenama usmjerenih na podizanje kvalitete nastave na daljinu.

Upitnik je potrebno popuniti do 26.6.2020. a učenici od 1. do 4. razreda ne trebaju ga ispunjavati.

Najljepše Vas molimo da ispunite upitnike i na tome vam zahvaljujemo. Poveznice se nalaze ovdje:

POVEZNICA ZA UČENIKE:
https://forms.gle/bgz7GMTtCJHELKwL8

POVEZNICA ZA RODITELJE:
https://forms.gle/voAtEGxpeQ4RjH9V8

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 6. 2020. 14:24

Digitalna brošura za učenike 8. razreda, a vezano za upis u 1. razred srednje škole - Odaberi svoju školu

Digitalna brošura "Odaberi svoju školu"

Dragi osmaši,

ovu brošuru i ove je godine za učenike 8. razreda pripremila Varaždinska županija,  no ovaj puta samo u digitalnom obliku zbog situacije izazvane Covid-19 virusom. U brošuri su navedeni svi obrazovni programi za upis učenika u 1. razred srednje škole, kao i popratni film o svakoj ustanovi.

Sretno dalje!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 6. 2020. 12:04

Upisi u 1. razred osnovne škole

U tjednu od 15. do 19.6. obavljat će se utvrđivanje psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole. Ispitivanje je prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada. Na utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta dolazit ćete u točno zakazano vrijeme o kojem ćete biti obavješteni pisanim putem. Ukoliko posjedujete bilo kakvu dokumentaciju (nalaz liječnika, mišljenje psihologa, logopeda… mišljenje bilo kojeg stručnjaka koje je važno za upis djeteta u školu), molimo ponesite sa sobom kopiju istog, kao i OIB djeteta te rodni list. U prilogu je upitnik kojeg ćete trebati popuniti.

Upitnik za roditelje

Također, bit ćete kontaktirani od strane dr. med. Obelić-Babok, spec. školske med., a u prilogu ove poruke su dokumenti koje proučite prije odlaska doktorici Obelić-Babok u vrijeme u koje će vas oni pozvati.

Upute doktorica                  Podaci o djetetu

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 6. 2020. 11:48

Izborni predmeti u sljedećoj školskoj godini

Draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

nastava izbornih predmeta u sljedećoj školskoj godini uklopit će se  u redoviti raspored, što znači u istoj smjeni u kojoj su i obvezni predmeti kako bi se svi učenici mogli uključiti jer to je njihovo pravo i to im se ne smije uskratiti. Zakon o odgoju i obrazovanju ne ograničava broj izbornih predmeta te roditelji imaju pravo uključiti dijete u sve izborne predmete. Detaljnije informacije možete pronaći u dopisu u privitku, a koji je poslan na sve osnovne škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 6. 2020. 11:48

Objavljena Odluka o upisu u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji,

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda. Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html, a također su učenici s time upoznati i putem Teams aplikacije.

Ove godine propisana je mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem. Škola će obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama na koje mogu slati dokumentaciju. Prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini. Sva propisana dokumentacija moći će se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem. Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno. Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 5. 2020. 07:19

Povratak učenika od 1. do 4. razreda u škole od 25. svibnja 2020.

Draga djeco, poštovani roditelji i staratelji!

Za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., omogućen je povratak u školu. Prijevoz autobusom je organiziran kao i prije: na početak nastave u 8:00 sati (djeca čekaju autobus u uobičajeno vrijeme) te po završetku u 12:30. Za učenike će biti organizirana prehrana i produženi boravak.

Škola će prilikom organizacije nastave ispuniti sve navedene i preporučene higijenske uvjete. Skrećemo vam pozornost da još jednom pažljivo pročitate izmijenjene odredbe u Novim Uputama HZJZ i Preporukama MZO koje su u prethodnim ograničile mogućnost dolaska djece u školu:

· roditelji ne moraju dolaziti u pratnji djeteta u školu

· roditelji ne moraju potpisivati izjavu

· ne moraju nužno biti zaposlena oba roditelja

· učenici se mogu uključiti u nastavu i poslije 25. svibnja 2020.

· broj učenika po skupini je od 15 do 20 (moguće je uključiti i više ukoliko se nastava održava u prostoriji u kojoj se može održavati propisani razmak).

Određena ograničenja su i dalje na snazi kako bi osigurala sigurnost boravka učenika u školi i ona uglavnom ne odstupaju od uobičajenih zbog kojih djeca ne dolaze na nastavu i kad nema ovakve izvanredne situacije.

Roditelje molimo da se pridržavaju svih navedenih uputa, ne ulaze u školu i redovito prije škole mjere temperaturu djeci. Sve ostale upute će dobiti od učiteljica.

Veselimo se ponovnom susret u školskim klupama!

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

https://skolazazivot.hr/smjernice-za-ucenje-namijenjene-ucenicima-i-roditeljima/

https://skolazazivot.hr/povratak-ucenika-1-4-r-u-skole/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 5. 2020. 11:26

Izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda osnovne škole u sljedećoj školskoj godini

draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

sljedeće školske godine održavat će se izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda. Nastava informatike  prati programe predmetnih kurikuluma svih predmeta u razrednoj nastavi. Učenici će učiti o digitalnoj tehnologiji kroz primjenu u svakodnevnom obavljanju školskih i domaćih zadaća, a stečena znanja moći će koristiti i u drugim predmetima. Učit će o odgovornom korištenju tehnologija, zaštiti osobnih podataka i identiteta učenika kroz osvješćivanje digitalnih tragova. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 5. 2020. 13:35

Najnovije preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad predškolskih ustanova i razredne nastave i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.

Prema uputama i preporukama  HZJZ od 25. svibnja 2020. godine (ponedjeljak) postoji mogućnost dolaska učenika na nastavu u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još uvijek ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, već samo za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Skrećemo vam pozornost na slijedeće:

 • da roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
 • da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

Ne preporučuje se da se uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu vezano za ove upute, jer roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu, a sve zainteresirane roditelje pozivamo da se jave učiteljicama zbog prikupljanja podataka o brojnom stanju učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 5. 2020. 15:23

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, donijela je 13. svibnja 2020. godine Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Navedena odluka objavljena je u Narodnim novinama, broj 57/2020 i može se pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 5. 2020. 14:45

Školska knjižnica - rad s korisnicima

Dragi učenici, poštovani roditelji,

od sljedećeg tjedna školska knjižnica će biti otvorena za korisnike i to srijedom od 8 do 12 sati. Prema smjernicama za rad koje je škola primila, ne preporuča se boravak korisnika u prostoru s knjigama. Iz tog razloga knjige koje vraćate ostavljat ćete u kutiji u predvorju škole. Knjige će biti u karanteni najmanje 72 sata prije nego se vrate na police u knjižnici.

Ako želite posuditi knjigu, pošaljite svoju narudžbu na e-mail adresu knjižnice: knjiznica.osvinica@gmail.com. Na e-mail ćete dobiti obavijest je li knjiga koju tražite dostupna i kad je možete preuzeti. Knjige će vas čekati u predvorju škole. Bit će u plastičnim vrećicama na kojima će pisati ime i prezime učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 8. 5. 2020. 11:16

Smjernice za organizaciju nastave u kući

Dragi učenici, roditelji i svi koji sudjelujete u nastavi na daljinu, 

hvala vam za trud i brigu. Hvala vam i što strpljivo i neumorno radite sve što je potrebno u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Kako bi vam lakše bilo organizirati nastavu u kući, Odgojno savjetovalište Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta daje smjernice:
- prezentacija: Ostani doma
- letak: Kako organizirati nastavu u kući.

Sretno, čuvajte se i ostanite zdravi!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 4. 2020. 08:32

Školska knjižnica online

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 28. 3. 2020. 19:06

Pomoć za ulazak u MS Teams (Office365) na školskim tabletima

Koraci za ulazak u MS TEAMS pomoću tableta iz Škole za život:

 • otvorite Google Chrome preglednik
 • u adresni link upišite  office365.skole.hr
 • prijavite se pomoću AAI@Edu.hr identiteta (pomoću kojeg idete i u eDnevnik)
 • kliknite na TEAMS aplikaciju
 • ukoliko javlja „Vaša verzija preglednika nije podržana“
  • u gornjem desnom uglu preglednika kliknite na tri točkice
  • odaberite opciju Klasični prikaz
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 3. 2020. 11:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju