preskoči na sadržaj
eTwinning

"Let the games begin!"- eTwinning projekt

U petak, 25. svibnja 2024., učenici šestih razreda i polaznici dodatne nastave engleskoga jezika, koji sudjeluju u eTwinning projektu "Let the games begin!", sudjelovali su u video konferenciji s europskim partnerima iz Francuske, Turske, Rumunjske i Osnovne škole dr. Vinka Žganca iz Zagreba te odigrali Kahoot kviz znanja. Pitanja u kvizu sastavljali su učenici, a bila su povezana s kulturnim obilježjima Francuske, Turske, Rumunjske i Hrvatske te tradicionalnim igrama partnerskih država koje su igrali tijekom školske godine. Drugo mjesto zauzele su učenice naše škole, Klara Borić i Lorena Mihalić, a prvo mjesto Dora Biškup i Gabrijela Kapljić. Čestitke! Učenici su se zabavili igrajući kviz, pokazali što su naučili tijekom ovogodišnjeg projekta, usavršavali razumijevanje engleskoga jezika, a svoj projekt uspješno privode kraju.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 5. 2024. 08:24

eTwinning: Međunarodni dan društvenih igara

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana društvenih igara sudionici ovogodišnjeg eTwinning projekta 'Let the games begin!' igrali su društvene igre kao i ostale igre iz djetinjstva svojih roditelja. Niži razredi igrali su ruštvene igre, a viši razredi su igre opisivali na engleskome jeziku te su snimali video filmove u kojima su opisivali pravila igranja igara. Naravno, i oni su odigrali nekoliko društvenih igara.

Svi materijali će biti ujedinjeni u zajedničku brošuru koju uređuje 6 europskih partnerskih škola. U projektu sudjeluju učenici 6.razreda, polaznici dodatne nastave engleskoga jezika te učenici 2. i 3. razreda PŠ Gornje Ladanje s učiteljicama Suzanom Mihelčić i Ljiljanom Pavlović.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 16. 4. 2024. 09:19

eTwinning kutak

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 3. 2024. 07:28

eTwinning škola: Dan otvorenih vrata

U Osnovnoj školi Vinica održan je eTwinning Dan otvorenih vrata s temom "Od eTwinning ideje do eTwinning škole" s ciljem širenja znanja, iskustava i primjera dobre prakse te educiranja zainteresiranih kolega o provođenju eTwinning projekta te uključivanje u virtualne projekte za početnike. Uvod u eTwinning projekte, uspješne primjere projekata te proces dobivanja statusa eTwinning škole prezentirala je voditeljica međunarodnih projekta Suzana Mihelčić te ujedno i voditeljica ovogodišnjeg projekta "Let the games begin!". U prezentaciji ostalih projekata u kojima su sudjelovale pridružile su se učiteljica engleskoga jezika Nikolina Siročić te školska knjižničarka Dragana Belščak sa svojim iskustvima iz projekata V.A.L.U.E., Culture-o-scope i Žene koje su mijenjale svijet.

Učenice Klara Borić, Lana Cafuk i Ella Mrljić prezentirale su rad u projektima informatike i engleskoga jezika: Digital and Nondigital Activities Approaches in Learning Programming Concepts te su detaljno opisale tijek ovogodišnjeg projekta Let the games begin! Zahvaljujemo svim posjetiteljima i dragim kolegama na interesu za eTwinning projekte te im želimo mnogo uspjeha u pokretanju vlastitih projekata!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 16. 2. 2024. 16:39

Igranje tradicionalnih igara

Učenici dodatne nastave engleskoga jezika i učenici 2. i 3.L razreda iz PŠ Gornje Ladanje nastavljaju s učenjem tradicionalnih igara koje su igrali naši roditelji, bake i djedovi. Nakon što su naučili igrati igre kao što su Gumi-gumi, Školice, Mlin, Šah i slične, učenici nižih razreda izradili su plakate s pravilima igara po izboru, a viši razredi su igre opisivali na engleskome jeziku. Svaka partnerska država urediti će dio zajedničke brošure koja će sadržavati opis tradicionalnih igara igranih diljem Europe. Učenici će isprobati igrati igre iz drugih zemalja koje će naučiti upravo iz zajedničke brošure.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 12. 12. 2023. 13:10

Obilježavanje tjedna eTwinning projekata - eTwinning weeks

Učenici 6.razreda na dodatnoj nastavi engleskoga jezika u protekla su dva tjedna obilježavali "eTwinning weeks" odnosno tjedne eTwinning projekata. Igrali su tradicionalne igre iz djetinjstva svojih roditelja te provodili aktivnosti i igre koje potiču ljubaznost, empatiju, toleranciju i prijateljstvo koje su jedne od glavnih obilježja međunarodnih projekata u nadolazećoj godini.
Ovogodišnji eTwinning projekt pod nazivom 'Let the games begin!' (Neka igre započnu!) provodit će se sa školama iz Francuske, Turske, Španjolske, Rumunjske i s OŠ dr. Vinka Žganca iz Zagreba. Cilj projekta je poticanje suradničkog učenja, kreativnosti, povećanja koncentracije i pamćenja, poštivanje pravila i učenje engleskoga jezika kroz jednu od osnovnih dječjih životnih potreba - igru. Učenici će predstavljati nekadašnje tradicionalne igre svog lokalnog područja u video isječcima, opisivati ih, izraditi brošuru s igrama svih država članica te naučiti igrati sve predstavljene igre. Također će igrati društvene igre i kvizove znanja, a izraditi će vlastite igre i dječje igračke. U projekt su se uključili i učenici 2. i 3.L razreda PŠ Gornje Ladanje s učiteljicom Ljiljanom Pavlović koji su istražili tradicionalne igre svoga kraja te izradili prigodne plakate i naravno, igrali se!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 10. 2023. 07:17

eTwinning projekt V.A.L.U.E

Učenici petih razreda koji sudjeluju u u eTwinning projektu V.A.L.U.E., u srijedu 24. svibnja prisustvovali su video konferenciji s ostalim europskim partnerima te odigrali Kahoot kviz znanja. Pitanja u kvizu sastavljena su u skladu s prijašnjim aktivnostima projekta vezanim uz kulturološke posebnosti Grčke, Mađarske, Turske i Hrvatske. Učenici su se zabavili igrajući kviz, pokazali što su naučili tijekom projekta, usavršavali razumijevanje engleskoga jezika te se ponovno družili s europskim vršnjacima.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 5. 2023. 09:16

Osnovna škola Vinica postala eTwinning škola

U tjednu obilježavanja europskih projekata i uoči proslave eTwinning dana, Osnovna škola Vinica stekla je novi status, tj. postala je eTwinning škola. Status eTwinning škole dodijeljuje se školama koje postižu uspjehe u provođenju kvalitetnih europskih projekta u virtualnoj suradnji s europskim partnerskim školama. Te su škole nagrađivane za provedbu projekata na nacionalnoj ili europskoj razini, a njihovi projekti služe kao primjeri dobre prakse. 

Nakon desetogodišnjeg eTwinning iskustva u provođenju projekata unutar nastave informatike, razredne nastave, povijesti, knjižničarstva, glazbene kulture, biologije te od samih početaka, engleskoga jezika, škola postaje inovativni pedagoški model drugim školama te dijeli s kolegama dosadašnja iskustva. Učenici i učitelji u eTwinning projekte uključiuju i Učeničku zadrugu Vrčeki, Općinu Vinica te širu lokalnu zajednicu, te se uvijek vesele projektnim izazovima i novim međunarodnim poznanstvima.

eTwinning school poster

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 10. 5. 2023. 07:58
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Upisi u srednju 2024.

Natjecanja


Centri izvrsnosti

Ponude - Javni pozivi


COVID 19

Projekti EU

Solarna energija

Pomoćnici

Projekt "Ja mogu"

Projekt "Mi možemo"


Prehrana

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju