preskoči na sadržaj
Novosti o Vrčekima...

Učenička zadruga Vrčeki na Vinei 2018

Već  tradicionalno Učenika zadruga "Vrčeki" sudjeluje sa svojim prodajnoizložbenim štandom na "Vinei", izložbi vina. Mlade zadrugarke u viničkim nošnjama, Mery Kuserbanj i Dora Goričanac plijenile su pozornost mnogobrojnih posjetitelja. Svesrdno im je pomagala i njihova prijateljica iz zadruge Mihaela Drašković. Uz zadrugarke na izložbi je bila voditeljica zadruge Tatjana Pajtak. Budući da su zadrugarke bile vrlo revne uspjele su plasirati i velik broj zadružnih proizvoda keramičarske, klesarske, veziljske, eko i  licitarske sekcije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 3. 2018. 06:05

Učenička zadruga "Vrčeki" na 7. kmetijskom obrtniškom sejmu u Lenartu

Učenička zadruga "Vrčeki" sudjelovala je u petak, 26.5.2017. na 7. kmetijskom obrtniškom sejmu u Lenartu u susjednoj Republici Sloveniji. Sudjelovanje je omogućila Općina Vinica koja je u zajedničkom projektu Detox Interreg sa Općinom Lenart, Donjom Voćom i Republikom Austrijom. Zadrugarke Mateja Vauda i Patricija Mikac reprezentativno su prikazale rad i proizvode svih zadrugara i njihovih sekcija, kao i kulturne i prirodne znamenitosti naše općine. U pratnji zadrugarki bile su učiteljice Marija Županić i Ljiljana Pavlović. Štand je bio vrlo posjećen i zapažen od strane domaćina i gostiju zahvaljujući rasplesanom i spontanom duhu zadrugarki koje su plijenile pogled našom viničkom narodnom nošnjom i svojim plesom.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 5. 2017. 13:49

XXI. županijska motra učeničkih zadruga Varaždinske županije

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 5. 2017. 10:27

Učenička zadruga Vrčeki na Sajmu cvijeća u Varaždinu

Učenička zadruga Vrčeki sudjelovala je u petak, 23.9.2016. na 21. međunarodnoj  izložbi cvijeća prodajnim štandom na Stančićevom trgu u Varaždinu.  Štand je bio postavljen od 13 do 18 sati, a za postavljanje i prodaju proizvoda bile su zadužene učenice 5.a razreda Leonarda Dubovečak i Barbara Kušinec u pratnji učiteljica Nikoline Siročić i Jelene Đurak.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 9. 2016. 08:04

Županijska smotra učeničkog zadrugarstva Varaždinske županije

Učenička zadruga "Vrčeki" i ove je godine sudjelovala na Župamnijskoj smotri koja se održala u OŠ Martijanec u subotu, 23. travnja 2016. g. Natjecale su  se dvadeset i tri zadruga, a naša je zadruga osvojila odlično 3. mjesto te se tako plasirala na državnu razinu natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 4. 2016. 10:32

Zadruga na izložbi vina "Vinea 2016"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 3. 2016. 10:33

Godišnja skupština Učeničke zadruge "Vrčeki"

U utorak, 2. lipnja 2015. godine, u prostoru škole održana je Godišnja skupština UZ "Vrčeki". Skupštinu je vodila voditeljica zadruge, učiteljica Tatjana Pajtak, a osim zadrugara i voditelja sekcija zadruge na skupštini su bili načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, ravnatelj škole NenadMmesek te vanjske suradnice Renata Verbič i Svjetlana Ljubić. Svi prisutni su čestitali zadrugarima i voditeljima na uspješnom radu te su im poželjeli i da tako bude i dalje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 6. 2015. 09:02

XVII. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Učenička zdruga "Vrčeki" ove se godine plasirala na XVII. državnu smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske sa svojim proizvodima tj. predstavljenjem zadruge i praktičnim radom na temelju rezultata na Županijkoj smotri zadruga, a također i u kategoriji istraživačkih radova.

Našu su zadrugu u Zagrebu 15. i 16. lipnja 2015. godine predstavile zadrugarke Valentina Vauda (3.b) i Emma Štromar (2.b) sa svojim mnetoricama Tatjanom Pajtak, voditeljicom zadruge i Dijanom Leskovar, voditeljicom keramičarske sekcije. Prosudbeno povjerenstvo pohvalilo je Izložbeni prostor, predstavljanje proizvoda i izvođenje  praktičnog rada  "Izrada replike viničkog zdenca od crvene gline". U kategoriji istraživačkih radova natjecale su se učenice Rajna Erjavec (5.a) i Nika Hrnčić (5.a) s istraživačkim radom "Izvori i zdenci viničkog kraja" te su osvojile 4. mjesto. Mentorice su im Mirjana Jambriško, voditeljica informatičke sekcije i Marija Županić, voditeljica povijesne sekcije.

 

Na dvodnevnom događanju moglo se vidjeti da uistinu vrijedi moto svih zadrugara:

"Čuda stvara mašta mladih zadrugara"

Više slika možete pogledati u foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 5. 2015. 13:21

Predstavljanje Učeničke zadruge "Vrčeki" na Varaždinskoj televiziji u emisiji Kutionica

Voditeljice licitarske sekcije "Cifra", učiteljica Ljiljana Pavlović te učenice zadrugarke iz PŠ Gornje Ladanje Magdalena Kapljić i Melani Šipek,  predstavile su rad Učeničke zadruge "Vrčeki" široj javnosti putem emisije Kutinoica koja se emitira na VTV-u. Zadrugarke i učiteljica u kratkom su vremenu uspjele puno toga reći o entuzijazmu svih zadrugara i svih voditelja sekcija naše zadruge. Pohvaljen je rad svih sekcije i svih članova zadruge, kao i rad svih onih koji pomažu radu zadruge. Prezentirani su proizvodi zadruge i uspješna predstavljanja zadruge na županijskim i državnim smotrama te svim školskim i općinskim manifestacijajma.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 5. 2015. 20:54

Poziv na XVII. državnu smotru učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske

Učenička zadruga "Vrčeki" je temeljem dosadašnjih postignuća i vrednovanja na županijskoj smotri izabrana za sudionika 27. smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske, tj.pozvana je na ovogodišnju  Državnu smotru učeničkih zadruga koja će se održati 15. i 16. svibnja u Zagrebu, Boćarski dom, Prisavlje  2.

Također, temeljem odluke Povjerenstva za istraživačke radove naša učenička zadruga izabrana je za sudionika 27. državne smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatskeu u kategoriji prezentacije istraživačkih radova. Zadruga će se predstaviti istraživačkim radom "Izvori i zdenci viničkog kraja".

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 4. 2015. 11:20

Županijska smotra zadruga

U subotu, 18. travnja 2015. godine, Učenička zadruga "Vrčeki" sudjelovala je na XIX. županijskoj smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije te je osvojila 2. mjesto. Smotra se održala na VII. OŠ Varaždin, a bilo je prijavljeno 27 zadruga. 

Učenička zadruga "Vrčeki" i dalje radi na očuvanju zavičajne baštine te se na ovoj smotri predstavila temom "Izvori i zdenci viničkog kraja". Bili su izloženi radovi keramičke, licitarske, veziljske, klesarske i informatičke sekcije. 

Na smotri su sudjelovale učenice Emma Štromar (2.b), koja je izvodila praktičan rad "Izrada replike viničkog zdenca" i Valentina Vauda (3.b), koja je usmeno prezentirala rad Učeničke zadruge "Vrčeki". Pratitelji učenica bile su učiteljice Dijana Leskovar, voditeljica keramičke sekcije i Tatjana Pajtak, voditeljica zadruge. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 4. 2015. 19:06

Učenička zadruga "Vrčeki" sudjelovala na manifestaciji "U neko prošlo vrijeme..." u Gornjem Ladanju

Učenička zadruga "Vrčeki" svojim proizvodima licitarske sekcije "Cifra" i angažmanom informatičke sekcije "Listik" pomogla je u organizaciji i odvijanju manifestacije "U neko prošlo vrijeme..." u Gornjem Ladanju, 27.03.2015. godine. Manifestacija je bila posvećena prvoj školi u Gornjem Ladanju koja je bila u Banjskim Dvorima. Bilo je tu priče i razgovora o školstvu nekad i sada. Nekadašnje školstvo predočile su prisutnima tadašnje učiteljice Anica Vincek i Josipa Balent te slike iz onog vremena koje su izradili članovi informtičke sekcije. Školstvo danas prikazali su plakati učenika razredne nastave iz PŠ Gornje Ladanje i OŠ Vinica, a bio je upriličen i kratki program na kojem su nastupali učenici PŠ Gornje Ladanje i vinički pjesnik Ivica Bek te organizatorice manigfestacije - Čuvarice starinskih običaja iz Gornjeg Ladanja, dok je Općina Vinica bila pokrovitelj ovog lijepog događanja.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 3. 2015. 09:12

Učenička zadruga "Vrčeki" sudjelovala na Izloži vina "Vinea 2015"

Već tradicionalno Učenička zadruga "Vrčeki" svojim proizvodima sudjelujovala je na međunarodnoj izložbi vina "Vinea 2015" koja se održala 7. ožujka 2015. g. u velikoj dvorani Općine Vinica. Posjetitelji su bili oduševljeni zadružnim proizvodima te su se oni dobro prodavali.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 3. 2015. 12:40

Zadružni proizvodi za Valentinovo

Kao i svake godine Učenička zadruga "Vrčeki" svoje je proizvode plasirala na prodajnoj izložbi povodom Valentinova u holu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 2. 2015. 07:41

Povijesna sekcija na manifestaciji povodom dana kruha u Gornjem Ladanju

Uz zadružne proizvode i mnoštvo domaćih pekarskih proizvoda na manifestaciji povodom dana kruha u Gornjem Ladanju, sudjelovale su i članice povijesne sekcije, koje su prikazale lončarske proizvode viničkog kraja koji su se koristili nekada. Objasnile su njihovu namjenu i postupak nabave.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 10. 2014. 07:43

26. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Učenice naše škole Viktorija Lukaček (5.b) i Marta Pavlović (8.b) sudjelovale su od 24. do 25. svibnja 2014. godine na XXVI. državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zagrebu. Natjecale su se  kategoriji istraživačkih radova. Naslov njihova rada je "Vinički kamen u graditeljskoj baštini", a mentorice rada su učiteljice Mirjana Jambeiško i Marija Županić. Od 20 poslanih radova na natjecanje, povjerenstvo je na natjecanje pozvalo 12 radova, a naše učenice plasirale su se na 5. mjesto.

Čestitamo na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 5. 2014. 09:06

Predavanje o plemićkoj obitelji Bombelles u Srednjoj školi Arboretum Opeka, Marčan

Učenici Osnovne škole Vinica, a ujedno i članovi Učeničke zadruge "Vrčeki", Josip Jambriško (informatička sekcija) i Mijo Šipek (povijesna sekcija) u sklopu 4. Tjedna arboretuma i botaničkih vrtova Republike Hrvatske u Srednjoj školi Arboretum Opeka imali su predavanje o plemićkoj obitelji Bombelles. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima prvog razreda srednje škole, a temelji se na istraživačkom radu iz 2005./2006. školske godine kojeg su izradili tadašnji članovi povijesne sekcije Miro Hantak, Igor Kapljić, Rosano Leskovar, Filip Majcen, Domagoj Pajtak iNikola Šincek pod vodstvom učiteljice povijesti i geografije Marije Županić. Prezentaciju za predstavljanje na 4. tjednu arboretuma prilagodili su članovi informatičke sekcije koju vodi Mirjana Jambriško, učiteljica informatike. Učenici srednjoškolci su naše predavače nagradili pljeskom, a koliko su znali ili su na ovaj način naučili te upamtili o plemićkoj obitelji Bombelles i Arboretumu Opeka bilo je provjereno uz pomoć križaljke o navedenoj temi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 5. 2014. 10:53

UZ Vrčeki izložila proizvode na 4. tjednu arboretuma i botaničkih vrtova RH

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 5. 2014. 07:59

Poziv za Državnu smotru učeničkih zadruga

Temeljem odluke Povjerenstva za istraživačke radove  Učenička zadruga Vrčeki izabrana je za sudionika 26. smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Stoga je istraživački rad "Vinički kamen" pozvan na  natjecanje u kategoriji prezentacije istraživačkih radova na ovogodišnju Državnu smotru učeničkih zadruga koja će se održati 23.-24. svibnja u Zagrebu u Boćarskom domu, Prisavlje  2. Rad će predstaviti učenice Viktorija Lukaček (5.r) i Marta Pavlović (8.r) te mentorice Mirjana Jambriško i Marija Županić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 5. 2014. 06:27

XVIII. županijska smotra zadruga

U subotu, 26. travnja 2014. godine u dvorani osnovne škole u Klenovniku održana je XVIII. županijska smotra učeničkog zadrugarstva. Na smotri je sudjelovalo 27 učeničkih zadruga s područja Varaždinske županije što je rekordan broj zadruga do sada. Naša zadruga zauzela je 10. mjesto.

Čestitke zadrugarima, voditeljicama svih sekcija i zadruge te zahvala svima koji podupiru rad UZ Vrčeki i na taj način doprinose njezinim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 4. 2014. 06:15

Uskrs

Naši proizvodi s temom Uskrsa....

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 4. 2014. 12:45

Zadruga na Izložbi vina

I ove godine UZ Vrčeki svoje je radove prezentirala na Izložbi vina "Vinea 2014"...

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 3. 2014. 11:00

Valentinovo

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 2. 2014. 07:55

Božićni proizvodi

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 12. 2013. 09:28

Vrčeki na "Viničkoj jeseni"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 11. 2013. 16:41

Školska zadruga na "Viničkom Martinju"

Već tradicionalno učenici, članovi Školske zadruge "Vrčeki", sudjelovali su na manifestaciji "Viničko Martinje", koju urganizira Općina Vinica. Njihovi radovi tom su prilikom bili izuzetno zapaženi te pohvaljeni od svih posjetitelja i organizatora. Kao rezultat toga, uslijedila je i dobra prodaja proizvoda koje izrađuju marljive ručice zadrugara i njihovih voditeljica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 14. 11. 2013. 14:27

Županijska smotra Učeničkih zadruga

I ove godine Učenička zadruga „Vrčeki“ sudjelovala je na županijskoj smotri učeničkih zadruga u Varaždinu. Smotra se održala u subotu, 25.5.2013. u Varaždinu na Franjevačkom trgu. „Vrčeki„ su se predstavili sa svoje tri sekcije: keramičarska sekcija „Grozdik“ sa svojim aranžiranim narodnim nošnjama, licitarska sekcija „Cifra“ sa licitarskim bebicama, te klesarska sekcija „Mali vinicit“ sa klesarskim proizvodima, a s naglaskom na repliku viničkog spomenika, stupa srama ili „Prangera“. Naši mali klesari su izvodili praktičan rad, klesali su vinički kamen i bili su vrlo zanimljivi prolaznicima, a pogotovo turistima iz Kine koji su bili posebno zainteresirani za naš štand.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 11. 2013. 08:32

Zadruga na Državnoj smotri

Učenička zadruga „Vrčeki“ sudjelovala je na XXV.  Državnoj smotri učeničkih zadruga u Zagrebu, 11. i 12. svibnja ove godine. Predstavile su se dvije sekcije,  keramičarka sekcija „Grozdik“  sa svojim aranžiranim keramičkim narodnim nošnjama, a po prvi puta se predstavila i klesarska sekcija „Mali vinicit“ sa svojom replikom viničkog spomenika iz srednjeg vijeka „Pranger“ ili stup srama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 5. 2013. 08:49

Zadruga na Sajmu poslova

U petak 3. svibnja 2013. g. Učenička zadruga „Vrčeki„sudjelovala je  u Varaždinu na Sajmu običaja u Varaždinu. Izložbeni prostor je i ovaj put bio popunjen svim proizvodima sekcija zadruge te zadrugari na taj način pridonose očuvanju tradicionalnih zanata i običaja naše Općine Vinice.

Prisutnim posjetiteljima pokazali smo i dali pozivnicu za posjet našoj općini u cilju promoviranja i širenja turističke ponude Općine Vinica.

Mlade  zadrugarke su sa svojim učiteljicam prodavale proizvode zadruge koji su već sada i prepoznatljivi  dio dugogodišnjeg rada.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 5. 2013. 09:00

Međužupanijski skup voditelja učeničkih zadruga

U OŠ Vinica je u četvrtak, 31.siječnja 2013. godine održan međužupanijski stručni skup za voditelje učeničkih zadruga iz četiri županije: Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske.

Na početku je prisutne pozdravio ravnatelj škole Nenad Mesek, te im zaželio srdačnu dobrodošlicu i ugodan rad. Potom se voditeljima učeničkih zadruga obratila voditeljica učeničke zadruge „Vrčeki“ Tatjana Pajtak iz Osnovne škole Vinica, te Snježana Hranić, voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća za učeničke zadruge. Kroz četverosatno druženje, voditelji i voditeljice upoznali su se s raznim temama. Voditeljica učeničke zadruge „Vrčeki“ prisutne je upoznala s ustrojem i radom učeničke zadruge „Vrčeki“. Potom se skupu predstavio keramičarski obrt LMS Da Vinci čiji su vlasnici  Mladena i Svjetlane Ljubić. Oni su dugogodišnji i svesrdni vanjski suradnici učeničke zadruge „Vrčeki“. Tema njihova izlaganja bila je „Od ideje do proizvoda na tržištu“ kojom su opisali izradu suvenira sa slikom. Primjer dobre prakse, tj. izradu prigodnog proizvoda (glinenog srca) predstavila je Dijana Leskovar, voditeljica keramičarske sekcije „Grozdik“, uz pomoć suradnice Renate Verbič, majke jedne zadrugarke.

Svi prisutni obišli su pokazne radionice mladih zadrugara i njihovih voditelja. Članovi informatička sekcija „Listik“ i voditeljica Mirjana Jambriško te članovi povijesne sekcije „Vinička baština“, koju vodi Marija Županić, prezentirali  su njihove dosadašnje istraživačke radove te su pokazali kako prikupljaju i obrađuju podatke za novi istraživački rad o viničkom kamen. Članovi licitarske sekcije „Cifra“, koju vodi Ljiljana Pavlović sa suradnicom Snježanom Pajtak, pokazali su kako izrađuju licitarska srca. Voditeljica cvjećarske sekcije „Muškatlin“ i njezini članovi izrađivali su cvijeće od krep-papira, dok su članovi veziljske sekcije „Mierka“ sa svojom voditeljicom Anom Šegović ukrasnim koncem vezli čestitke za Valentinovo. Zadrugari iz klesarske sekcije „Mali Vinicit“, koju vodi Nikolina Siročić klesala su križeve i grozdove iz viničkog kamena, a voditeljica je prisutne upoznala s projektom „Stup ponosa“ koji ona provodi, a nadovezuje se na rad klesarske sekcije i izradu stupa srama, također isklesanog iz viničkog kamena. Članovi keramičarske sekcije „Grozdik“, s voditeljicom Dijanom Leskovar, izrađivali su glinene ukrasne predmete vezane uz  Valentinovo.

Zaneseni mislima poznatog H. Forda „Okupljanje je početak, druženje napredak, a suradnja najveći uspjeh“, prisutni su puni dojmova i poslovne suradnje završili stručni skup.

 

Rad i ustroj učeničke zadruge Vrčeki

Naši istraživački radovi

I još nešto... Recept... U slast!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 1. 2. 2013. 07:33

Zadrugari na Viničkom Martinju

Dobra suradnja s Općinom Vinica i dalje se nastavlja...

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 11. 2012. 12:54

Uspješno predstavljanje UZ "Vrčeki" na XXIV. državnoj smotri

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 11. 2012. 12:48

Učenička zadruga "Vrčeki" pozvana na 24. državnu smotru

Naša zadruga je i ove godine pozvana na Državnu smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske

24. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održat će se u Primoštenu od 15. do 17. listopada 2012.

Organizatori su:
Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta
Agencija za odgoj i obrazovanje
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva

Domaćin je Osnovna škola Primošten

Program 24. smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske održat će se u hotelu Zora u Primoštenu, gdje su i smješteni svi sudionici Smotre.

Program smotre
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 10. 2012. 14:39

Keramičke nošnje postale izvorni vinički suvenir

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 9. 2012. 18:13

Učenička zadruga "Vrčeki" na Špancirfestu

I ove godine Učenička zadruga "Vrčeki" sudjelovala je na Špancirfestu sa svojim prodajno izložbenim prostorom. Mladi zadrugari i njihovi voditelji svoje proizvode predstavili su uličnim šetačima  u srijedu, 29. kolovoza 2012. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 8. 2012. 09:32

"Vrčeki" na Međužupanijskoj smotri u Varaždinu

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 5. 2012. 18:11

Zadruga na II. tjednu botaničkih vrtova i arboretuma

Srednja škola Arboretum Opeka bila je domaćin II. tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Republike Hrvatske od 14. do 18. svibnja 2012. godine. Učenička zadruga "Vrčeki" rado se odazvala pozivu organizatora te sudjelovala u toj manifestaciji. Tako su mali klesari iz klesarske sekcije "Mali Vinicit" na dan otvaranja imali pokaznu radionicu sa prodajnom izložbom. Plijenili su pažnju posjetitelja svojim vještinama u klesanju viničkog kamena vinicita. Zadruga je tijekom tjedna imala postavljenu i prodajnu izložbu sa izloženim proizvodima na temu prirode, a članice povijesne i informatičke sekcije prikazale su prezentaciju "Arboretum i Bombellesi" kojom su uputile prisutne u dio viničke povijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 5. 2012. 07:08

Mali Vinicit - mali, ali uporni...

Nakon što je ove školske godine započela s radom nova sekcija naše školske zadruge - Mali Vinicit,  pridružilo joj  se podosta znatiželjnika. U radu sekcije ostali su oni najuporniji i najtalentiraniji. Njihov trud i sposobnosti vidljivi su u prekrasnim radovima. Križevi su nam najnovija tema. Bliži se svetkovina Sv. Marka, pa nas je to i ponukalo da inspiraciju pronađemo u križevima.

Posla uvijek ima za vrijedne ruke, pa pozivamo sve zaiteresirne da nam se pridruže na našim radionicama svake srijede od 17:00 do 18:30 sati u prostoriji ˝Vrčeka˝. Znamo da ima još talentiranih na našoj školi, ali i onih koji još svoj talenat nisu pronašli.

Možda je kamen baš pravi odabir za vas...

 Naši novi klesarski proizvodi - križevi

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Nikolina Siročić  datum: 11. 4. 2012. 22:06

Prodajna izložba povodom Izložbe vina "Vinea 2012"

 

Učenička zadruga "Vrčeki" već više godina dobro surađuje sa Udrugom vinogradara iz Vinice te svake godine na Izložbi vina postavi prodajnu izložbu svojih najnovijih proizvoda. Tako je bilo i ove godine. proizvodi su bili izrazito zapaženi i pohvaljeni te su se lijepo prodavali.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 9. 3. 2012. 14:14

I zadrugari humanitarno djeluiju

U OŠ Vinica povodom Valentinova bila je prodaja proizvoda koje su izradili učenici i učitelji. Prihod je bio namijenjen projektu Škole za Afriku te učenicima iz OŠ vinica koji su u potrebi. I Zadruga se uključila u tu akciju prodajom svojih prigodnih proizvoda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 2. 2012. 14:36

Godišnja skupština Učeničke zadruge "Vrčeki"

U utorak, 22. studenoga 2011. godine održana je redovita Godišnja skupština Učeničke zadruge "Vrčeki". Voditeljica Zadruge, učiteljica Tatjana Pajtak izvjestila je prisutne o proteklim aktivnostima ta planu budućeg rada, a tajnica Zadruge, učiteljica Mirjana Jambriško prisutnima je podnijela financijsko izvješće te financijski plan. Prisutnima su se riječima pohvale i i ohrabrenja obratili načelnik Općine Vinica, gospodin Marijan Kostanjevac te ravnateljica škole, gospođa Anica Hrnčić. Na kraju su svi prisutni bili počašćeni predstavljanjem istraživačkog rada "Vinička nošnja" koji su predstavile učenice Melani Gavrić i Rozalija Lazar.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 25. 11. 2011. 11:35

Istraživački rad osvojio 1. mjesto na XXIII. državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Istraživački rad Učeničke zadruge Vrčeki pod nazivom "Vinička nošnja"  koji su na XXIII. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske predstavile učenice 8. b razreda Gavrić Melani i Lazar Rozalija osvojio je 1. mjesto uz sve pohvale članova povjerenstva. Smotra se održala u Opatiji pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Hrvatske zajednice tehničke kulture od 6. studenoga do 8. studenoga 2011. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 11. 2011. 11:33

Istraživački rad "Vinička nošnja" pozvan na XXIII. državnu smotru

Istraživački rad "Vinička nošnja" koji su u sklopu Učeničke zadruge "Vrčeki" izradili članovi povijesne sekcije "Vinička baština" i informatičke sekcije "Listik" sa njihovim voditeljicama Marijom Županić i Mirjanom Jambriško pozvan je na XXIII. državnu smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Smotra će se održati u Opatiji od 6. do 8. studenoga 2011. godine. Rad će predstaviti učenice sadašnjeg 8. b razreda Rozalija Lazar  i Melani Gavrić.

Želimo im puno sreće i uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Pajtak  datum: 4. 11. 2011. 09:20

UZ "Vrčeki" na Smotri folklora "Vinička jesen 2011"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 10. 2011. 07:49

Međužupanijska smotra učeničkih zadruga

Međužupanijska smotra učeničkih zadruge održana je 20. svibnja 2011. g u Osnovnoj školi Sveti Đurđ. Učenička zadruga "Vrčeki" uspješno se predstavila svojim prozvodima i praktičnim radom te osvojila četvrto mjesto. Mlade zadrugarke sa puno srca predstavile su zadrugu kroz čije se proizvode ove godine prožimala vinička narodna nošnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 5. 2011. 09:12

Proslava 10 godina rada Zadruge Vrčeki

Mladi zadrugari, njihovi voditelji i svi oni koji prate i podupiru rad zadruge na redovitoj Godišnjoj skupštini, održanoj 28. listopada 2010., obilježili su i svoj veliki jubilej - 10 godina rada. Kroz njihov desetgodišnji rad neka Vas provede prezentacija koju možete preuzeti ovdje... kliknite na opširnije... i preuzmite prezentaciju... Vrčeki_10 godina

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 11. 2010. 14:04

Vrčeki na Izložbi vina "Vinea 2010"

Kao i svake godine, tako se i ove,  Učenička zadruga "Vrčeki" predstavila prodajno izložbenim štantom prilikom otvaranja izložbe vina. Na taj se način zadrugari reklamirajau te plasiraju svoje proizvode sa motivom grozda i vinove loze. Tako su izložili keramičarske listove, flaše i vrčeke ukrašene grozdovima, tabletiće, žepike za šibice i čestitke koje su izradile mlade vezilje, u sve se to uklopio izvorni cvijet - muškatlin koji njeguju i naši cvjećari, a licitarska sekcija izradila je pregršt licitarskih grozdova te licitarskih srca...

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 3. 2010. 12:26

Zadruga i njezina postignuća u 2008.

Mladi zadrugari pokazuju interes za planiranje i programiranje rada zadruge, te veliki interes za praktičan rad. Raspoređuju i evidentiraju rad svakog člana Zadruge, vrednuju rad, te predlažu nagrade prema rezultatima rada. Naročito skrbe o poštivanju radnih obveza, tako da odvajaju i svoje slobodno vrijeme za rad zadruge. Brinu o inventaru i potrošnom materijalu te predlažu nabavke. Učenici prisustvuju godišnjoj skupštini i imaju pravo sudjelovanja u raspravama. Mladi zadrugari odabiru reprezentativne radove za smotru i natjecanja.
Radovi svih sekcija izlažu se u školi te na prigodnim prodajnim izložbama za Nikolinje, Božić, Fašnik, Uskrs, Dan škole. Od 2003. g. Zadruga kvalitetno surađuje s Općinom Vinica, KUD – om Vinica te Udrugom vinogradara.Na XII. Međužupanijskoj smotri učeničkog zadrugarstva Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije u Sračincu, 21. svibnja 2008. g. keramičarska sekcija „Grozdik“ predstavila se ukrasnim i uporabnim predmetima kao što su oslikani crjepovi i ukrasni listovi. Na njima su stihovi viničkog pjesnika, autora knjige „Duša kamena“ na viničkom dijalektu kojima će se očuvati vinički dijalekt.Licitarska sekcija „Cifra“ predstavila se izradom trodimenzionalnih licitarskih grozdova i praktičnim radom od dva dijela: izrada tijesta i oblikovanje grozda te bojanje i zamatanje grozda. Ovim praktičnim radom Zadruga se prijavljuje u kategoriji „Njegovanje narodnog umijeća, rukotvorstva i starih zanata“.Ručnim radovima predstavila se veziljska sekcija „Mierka“ koja je radila božićne i uskrsne čestitke bodom lančanca i ovijenca.Za sve izrađene keramičke i licitarske predmete te ručne radove, informatička sekcija „Listik“ izradila je deklaracije. Članovi informatičke sekcije izradili su i vizitke, katalog, kalendar i razglednice te prezentaciju kojom se mladi zadrugari predstavljaju.Članovi cvjećarske sekcije „Muškatlin“ vode brigu o starinskoj vrsti cvijeća – muškatlinu, koji ukrašava prozore i balkone gotovo svih kuća u viničkoj općini od nekada.Viničku baštinu njeguju i istražuju članovi povijesne sekcije „Bombellesi“ te sve prikupljene predmete izlažu u holu škole uz objašnjenje za što su se koristili te tako pokušavaju vratiti njihovu uporabu u današnje vrijeme.
Sa predstavljenim radovima, mlade zadrugarke uspješno su predstavile rad cijele zadruge i plasirale su se na Državnu smotru. Na smotri u Poreču bile su izuzetno zapažene kao jedne od najsimpatičnijih mladih zadrugarki. Čestitke svima!
Takvim nesebičnim radom naša škola krenula je u pravu školu zadrugarstva.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 10. 2008. 17:29
 


Točno vrijeme

Projekti EU

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


TražilicaAnketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju