preskoči na sadržaj
Novosti o Vrčekima...

Županijska smotra učeničkih zadruga 2024

Učenička zadruga Vrčeki predstavila SE na Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Gospodarskoj školi u Varaždinu 3.5.2024. te zauzela izvrsno 6. mjesto od ukupno 27 predstavljenih zadruga Varaždinske županije. Članice zadruge predstavile su platnene torbe oslikane motivom crnkaste sase, zaštićene biljke koja raste i u viničkom području. Svaka torba sadrži i QR kod na kojem se vlasnik torbe može educirati o ovoj zaštićenoj biljci te očuvanju njenog staništa. Na smotri su zadrugu uspješno predstavljale učenice Maja Vrabec i Veronika Leskovar uz pratnju učiteljica Nikoline Siročić i Marije Županić, a podršku im je pružila ravnateljica škole Mirjana Jambriško. Posjetom su ih podržale i voditeljica zadruge Suzana Mihelčić te učenica Martina Zrinjski, koja je također oslikavala torbe, koja je također oslikavala torbe u sklopu Cvjećarske sekcije Muškatlin. Posebne pohvale i učenici Lei Leskovar koja je oslikala većinu torbi.

Bravo za sve zadrugare uključene u rad predstavljanja zadruge na smotri kao i sve koji su radili na izradi i oslikavanju torbi!

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 5. 2024. 17:12

Markov sajam - obilježavanje Dječjeg tjedna poduzetništva

Zadruga Vrčeki predstavila je proizvode na prodajnom štandu tijekom jučerašnjeg obilježavanja Dana škole i tradicionalnog Markovog sajma. Zadruga je ugostila UZ Arboretum Opeka iz Marčana te ostvarila suradnju s njihovim članovima koji su također predstavili prigodne proizvode na štandu.

Ugostili smo i dvije međimurske zadruge - UZ Tinček iz OŠ Sveti Martin na Muri te UZ Strahominec iz OŠ Strahoninec s kojima ove školske godine također surađujemo. Ovom manifestacijom zadruga Vrčeki obilježila je Dječji tjedan poduzetništva za koji su se učenici i voditelji sekcija pripremali proteklih tjedana. Zahvale i pohvale svim marljivim zadrugarima!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 25. 4. 2024. 15:12

Ekološka osviještenost: projekt Novi život stare odjeće

Učenici i djelatnici škole te članovi naših sekcija promiču ekološku osviještenost stoga su uključeni u niz projekata poput akcije skupljanja starog papira "Zeleni korak" i sakupljanje plastičnih čepova kojima pomažu oboljelima od leukemije i limfoma.
Organiziran je i buvljak razmjene rabljene odjeće pod nazivom "Školski swap dan" koji je dio cjelogodišnjeg projekta "Novi život stare odjeće".
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 19. 4. 2024. 15:20

Humanitarni rad: Donacija licitarskih srca

Licitarska sekcija Cifra izradila je prelijepa licitarska srca te ih donirala Ženskom vokalnom sastavu "Leluje". Naša će srca poslužiti kao lijep poklon gostima na njihovim koncertima i gostovanjima. Srca su danas osobno preuzele njene članice uz zahvalu malim zadrugarima. Hvala Lelujama na ponovnom povjerenju i poticanju rada naše male zadruge!
  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 19. 4. 2024. 14:27

Izložba 'Vuzim i Vrčeki - kaj su naše ruke napravile' u Viničkoj tradicijskoj kući

Učenička zadruga Vrčeki, sa svojim članovima i voditeljicama, priredila je u Viničkoj tradicijskoj kući izložbu povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, a pod nazivom 'Vuzim i Vrčeki - kaj su naše ruke napravile' u trajanju od 20. do 22.3.2024.
Prvi dan izložbe protekao je u društvu djece iz Dječjeg vrtića Vinica i učenika škole. Viničku tradicijsku kuću posjetile su dvije vrtićke grupe koje su posjetile izložbu u pratnji svojih odgojiteljica. Razgledali su izložbu te im se ona veoma svidjela, poslušali su priče o nekadašnjim uskršnjim običajima koje su pripovijedale učenice članice Povijesne sekcije, u pratnji učiteljice Marije Županić te su rješavali nastavne listiće na temu Uskrsa.
Učenici 2.b i 8.b razreda posjetili su izložbu sa svojim učiteljicama Nikolinom Siročić, Andrijanom Kušinec i Ljiljanom Pavlović, a pridružile su se školska pedagoginja Mateja Polančec i knjižničarka Dragana Belščak. Učenici su osim razgledavanja, realizirali nastavu u tradicijskoj kući. Za kraj lijepog druženja sve su se grupe okušale u postavljanju vuzemnice i zasladile se slatkišima.
Drugi dan izložbu u Viničkoj tradicijskoj kući posjetio je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. koji je službeno otvorio izložbu i radionicu izrade pisanica, a pozdrave je uputila i ravnateljica škole Mirjana Jambriško pohvalivši sve prisutne na angažmanu i želji da se sačuvaju strarinski običaji. Izložbu je posjetio predsjednik KUD-a Vinica, Domagoj Kovačić u pratnji gospođe Jasmine Kovačić, također članice KUD-a. Nakon razgledavanja izložbe upisali su riječi pohvale u knjigu dojmova zadruge Vrčeki. Izlozbu je posjetila i Jasmina Jakopanec, predstavnica Udruge mladih Umami Vinica. Posebna gošća radionice bila je gospođa Anica Hrnčić, bivša ravnateljica škole, koja je zajedno s voditeljicama sekcija vodila radionicu prirodnog ukrašavanja pisanica biljkama i olupinom luka. Nakon radionice posjetitelji su imali prilike razgledati izložbu te uživati u starinskim pričama o uskršnjim običajima koje su pripremile učenice Povijesne sekcije. Vrijedni učenici počastili su se zdravom večerom i desertom - kuhanim jajima i slatkišima te nastavili druženje s vršnjacima i svojim učiteljicama u dvorištu kuće. Voditeljica zadruge, Suzana Mihelčić, uputila je riječi zahvale gospođi Hrnčić za vođenje radionice uručivši joj prigodni poklon.
Trećeg dana su posjetitelji imali priliku posljednji put razgledati izložbu u Viničkoj tradicijskoj kući od 16 do 18 sati, a zainteresirani su mogli sudjelovati u radionicama izrade cvjetnih puški u kojoj su im se pridružile posebne gošće.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 3. 2024. 09:24

Prodajna izložba na Izložbi vina "Vinea" Vinica

Na poziv Udruge vinogradara "Vinea" Učenička zadruga Vrčeki tradicionalno je izložila proizvode na 24. Izložbi vina "Vinea" Vinica u općinskoj dvorani.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 18. 3. 2024. 10:49

Prodajna izložba povodom Valentinova

Povodom obilježavanja Valentinova, članovi zadruge Vrčeki na školskoj prodajnoj izložbi ponudili su proizvode Eko sekcije, Keramičarske, Licitarske i Veziljske sekcije. Pridružila se i grupa Kreativa izradom čestitki ljubavi.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 14. 2. 2024. 16:01

Članovi Učeničke zadruge Vrčeki na obilježavanje Noći muzeja u OŠ Strahoninec

Članovi UZ Vrčeki 26.1.2024. odazvali su se na obilježavanje Noći muzeja pod nazivom "Se zmislite japa kak je negda v Strahonincu bilo?" u OŠ Strahoninec kamo ih je pozvala Učenička zadruga Strahominec iz Osnovne škole Strahoninec u Međimurskoj županiji. Pripremljene radionice su imali priliku obići učenici Tonja Bosak i Jakov Vrabec iz 3.L razreda te Lucija Bek i Martina Zrinjski iz 8.b razreda. U pratnji su im bile voditeljica Licitarske sekcije Ljiljana Pavlović i voditeljica Učeničke zadruge Vrčeki Suzana Mihelčić. U radionicama su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, a neke od radionica koje su im učitelji ponudili bile su radionice pečenja tradicionalnog domaćeg kruha, zlevke i tradicionalnih jela, radionica izrade licitara, igranje tradicionalnih igara, izrada platnenih lutaka, šivanje, oslikavanje starinskog platna, izrada tradicionalnih instrumenata, izložba starinskih predmeta i mnoge druge. Ravnatelj škole predstavio im je rad njihove učeničke zadruge te pokazao aktivnosti i radove koji proizlaze iz njihovih radionica.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 1. 2024. 11:38

Učenici OŠ Vinica, članovi Učeničke zadruge Vrčeki sudjelovali u Noći muzeja

Učenici Osnovne škole Vinica, članovi Učeničke zadruge Vrčeki (Nikola Bahat, Patrik Cafuk, Melani Stanko, Melani Marija Siročić i i Nina Buč) sa svojim učiteljicama Larom Furjan Kralj, Andrijanom Kušinec, Marijom Županić i ravnateljicom Mirjanom Jambriško, sudjelovali su 26.1.2024. u Noći muzeja u Viničkoj tradicijskoj kući u organizaciji KUD-a Vinica. Učenici su razgeldali postav tradicijske kuće te uživali u izvedbama pjesama Ivice Beka i Terezije Zinke Kožić na viničkom jeziku, a sudjelovali su i u starinskim nekadašnjim poslovima. Svi prisutni bili su ugošćeni viničkim delicjama prošlih vremena. Na taj se način čuva tradicija i prenosi na sadašnja i buduća pokoljenja. Zahvaljujemo učenicima i učiteljicama koji su se uključili te KUD-u Vinica na angažmanu i uspješnoj organizaciji.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 29. 1. 2024. 07:27

Međunarodna suradnja s OŠ Lenart, Slovenija

Na poziv Osnovne šole Lenart u Sloveniji, naša se zadruga odazvala na manifestaciju 'Tehniški dan (obdelava materialov)'. Učenici škole imali su mogućnost odabrati jednu od 17 ponuđenih radionica koje provode njihovi učitelji ili vanjski suradnici, a voditeljice sekcija naše zadruge vodile su dvije radionice.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 22. 12. 2023. 14:34

Prigodna božićna prodaja proizvoda Učeničke zadruge Vrčeki

                

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 12. 2023. 12:35

Sudjelovanje Učeničke zadruge Vrčeki na Adventu u Vinici

Članovi Učeničke zadruge Vrčeki uspješno su se i ove godine predstavili na Adventu u vinici 9.12.2023. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 12. 2023. 07:20

Učenička zadruga Vrčeki povodom Nikolinja

Sveti Nikola je stigao i dječici napunio keramičke čizmice, proizvod Keramičarske sekcije čiji su članovi učenici 3. razreda. Mali zadrugari prvi su se put okušali u ulozi prodavača.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 12. 2023. 07:51

Licitarski vjenčići za vrata

Licitarska sekcija Cifra Učeničke zadruge Vrčeki proizvela je licitarske vijence za ulazna vrata.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 11. 2023. 07:54

Zahvala za donacije

Učenička zadruga i OŠ Vinica zahvaljuju obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Domagoj Kovačić, Lazar i Trstenjak, malom poljoprivrednom gospodarstvu Josip Žmegač te DVD-u Vinica na vrijednim donacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 11. 2023. 08:55

Učenička zadruga Vrčeki sudjelovala na manifestaciji Martinje u Vinici

Članice Učeničke zadruge Vrčeki Lucija Bek, Klara Galović i Paula Pajtak s voditeljicama Andrijanom Kušinec i Marijom Županić sudjelovale su 11.11.2023. na Viničkom Martinju izložbeno prodajnim štandom te su tako uspješno predstavile rad zadruge.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 11. 2023. 07:58

Djelujemo humanitarno u Domu "Novi Život" Radovec

Povodom Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje članovi Učeničke zadruge Vrčeki posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe 'Novi život" u Radovcu te ih darivali pekarskim proizvodima. Tamo su nas veselo i zahvalno dočekale ravnateljica Doma, njena asistentica i socijalna radnica.

Zadrugari su pripremili radionicu izrade jesenskog lista u makrame tehnici pletenja, a prezentirala ju je voditeljica Eko sekcije, Jelena Đurak. Učenice 8.razreda Martina Kušinec, Klara Galović, Veronika Leskovar, Lucija Bek, Martina Zrinjski, Melani Stanko, Nikolina Žmegač i Nina Županić pomagale su korisnicima Doma u provedbi radionice te unijele dašak veselja, smijeha i optimizma. Voditeljica Veziljske i Klesarske sekcije, Nikolina Siročić, voditeljica Povijesne sekcije, Marija Županić i voditeljica zadruge, Suzana Mihelčić također su im asistirale u radu. Radionica je protekla veselo i opušteno te će korisnicima Doma ostati u lijepom sjećanju. Djelatnice Doma oduševljene su ovakvim oblikom suradnje te nas pozivaju ponovno u goste, a darivali su nas vrećicama punjenima lavandom koje su sami brali i uz pomoć pakirali. Na ovaj dan pun zahvalnosti svi sudionici ove radionice zaista mogu biti zahvalni za ovu hvale vrijednu akciju humanitarnog rada i volontiranja te podizanja svijesti o važnosti povezivanja mlađih generacija sa onima starije životne dobi.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 31. 10. 2023. 10:32

Svjetski dan zaštite životinja - djelujemo humanitarno

Polaznici Eko sekcije Zemlica i Povijesne sekcije Vinička baština te njihove voditeljice, obilježili su Svjetski dan zaštite životinja (4. listopada) izradom i prodajom igračaka za pse izrađenih makrame tehnikom od recikliranih materijala i to u sklopu projekta "Novi život stare odjeće". U izradi su im se pridružili i drugi zainteresirani učenici i učiteljice. Igračke za psiće učenici su prodavali danas na zadružnom štandu u holu škole, a prodaja se nastavlja i sutra. Sredstva prikupljena prodajom donirat će se obližnjem utočištu životinja Sunčani bregec. 🐾🐾🐾                                                                                                    

 

 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 4. 10. 2023. 18:07

Godišnja skupština Učeničke zadruge Vrčeki

Godišnja skupština Učeničke zadruge Vrčeki održana je u utorak, 2. svibnja 2023. godine u prostoru OŠ Vinica s početkom u 17 sati. Ujedno je obilježena 20. godišnjica rada obnovljene zadruge. Počeci zadruge sežu u 1956. godinu, a nakon prekida, zadruga je obnovljena 2000. godine i 20. godišnjicu rada je navršila u vrijeme covid pandemije te stoga nije bila prikladno obilježena. Uz mlade zadrugare i trenutne voditeljice sekcija u zadruzi, skupštini je prisustvovao načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, predsjednik KUD-a Vinica Domagoj Kovačić, predsjednik Udruge vinogradara Vinica Stjepan Kovačić, prijašnje ravnateljice škole Katarina Pajtlar i Anica Hrnčić, voditeljica Učeničke zadruge Arboretum Opeka, Marčan Nataša Posavec, prijašnje voditeljice sekcija u zadruzi, vanjske suradnice zadruge Josipa Pižeta i Julika Korpar, pedagoginja i tajnica škole te ravnateljica škole Mirjana Jambriško.

Na početku skupštine ravnateljica škole uputila je pozdrave i riječi dobrodošlice svima te poželjela ugodan boravak u  OŠ Vinica u kojoj uvijek vlada vedro i prijateljsko ozračje. Zaželjela je uspješan rad skupštine i pohvalila rad zadruge od samih početaka, a isto tako i u današnje vrijeme. Zadruga je, prema njezinim riječima, odraz zajedništva, sloge, marljivosti i uspješnosti. Čestitala je na proslavi 20 godina rada u obnovljenoj zadruzi. Zahvalila se svim zadrugarima, voditeljima, suradnicima na angažmanu, marljivosti i trudu. Zahvalila je svima koji pomažu radu zadruge, Općini Vinicama i općinskim udrugama, svim ravnateljima i prijašnjoj voditeljici Tatjani Pajtak, koja je s tadašnjom ravnateljicom škole Katarinom Pajtlar i pedagoginjom Gordanom Damjanić obnovila rad zadruge 2000. godine. Također pohvalija je rad zadruge danas i voditeljicu Suzanu Mihelčić koja je uspješno nastavila voditi zadrugu prije dvije godine i pripremila je ovu godišnju skupštinu. Svima je zaželjela daljni uspješan rad.

Voditeljica zadruge Suzana Mihelčić podnijela je izvješće o radu zadruge u protekloj i trenutnoj školskoj godini, predstavila je Kurikulum Učeničke zadruge Vrčeki, Ljetopis zadruge izrađen prvi puta u digitalnom obliku te digitalni foto-album koji prikazuje prikupljene fotografije i ostale podatke od proteklih 20 godina. Tajnica zadruge i voditeljica Povijesne sekcije Marija Županić izvijestila je prisutne o financijskom stanju blagajne, a voditeljica zadruge je iznijela prijedlog financijskog plana za naredno razdoblje.

Prisutnima na skupštini obratile su se prijašnje ravnateljice škole Katarina Pajtlar i Anica Hrnćić te su sa svima podijelile svoja sjećanja na rad u zadruzi. Ujedno su zaželjele još mnogo uspješnih godina entuzijastičog rada. Načelink Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec pridružio se lijepim željama te svim zadrugarima poželio uspjeh u daljnjem radu i nastavak dobre suradnje kakvu je zadruga s Općinom imala od samih početaka.

Voditeljica zadruge Suzana Mihelčić zahvalila se prijašnjoj voditeljici zadruge Tatjani Pajtak na uspješnoj ulozi voditeljice. Zahvalila je svima koji pomažu radu zadruge te ravnateljici škole koja je prisutna na svim sastancima, manifestacijama i radionicama zadruge te je uvijek spremna pomoći i priskočiti kada je potrebno.

Nakon održane skupštine uzvanici su se počastili rođendanskom tortom u čast Učeničkoj zadruzi Vrčeki i proslavi njenih, sada već 23 godine rada nakon obnavljanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 5. 2023. 07:18

Učenička zadruga Vrčeki sudjelovala na Vinei 2023.

Članice Učeničke zadruge Vrčeki sudjelovale su na otvorenju Izložbe vina Vinea 2023 u subotu 29. travnja 2023. godine.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 5. 2023. 09:17

Godišnja skupština Učeničke zadruge Vrčeki

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 4. 2023. 13:39
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Upisi u srednju 2024.

Natjecanja


Centri izvrsnosti

Ponude - Javni pozivi


COVID 19

Projekti EU

Solarna energija

Pomoćnici

Projekt "Ja mogu"

Projekt "Mi možemo"


Prehrana

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju