preskoči na sadržaj
Projekt građanskog odgoja

Pohod po viničkom kraju u sklopu projekta Građanskog odgoja u obrazovanju "Svoje navike promijeni i prirodi se okreni"

U utorak, 30. travnja 2024., nakon redovne nastave, učenici  polaznici izvannastavnih aktivnosti Zavičajci, Prirodoljupci te ostali  zainteresirani  uputili su se na pohod po viničkom kraju i time nastavili svoju projektnu aktivnost u sklopu Građanskog odgoja. Nakon okrepe i primljenih uputa, učenici su pješke krenuli  put Burga Vinica.  Uživali su u lijepom vremenu, prekrasnoj  prirodi  i dobrom društvu. Putem su  ponovili i proširili svoja znanja o orijentaciji u prostoru te o prošlosti zavičaja i važnim kulturno – povijesnim znamenitostima našeg kraja. Učenici su pričali i legende o Burgu. Po povratku je uslijedilo kratko opuštanje uz igru i druženje kod viničkog jezera -  ribnjaka. Nakon  tri sata provedena na svježem zraku i prirodi, vidno zadovoljni učenici su krenuli kućeme. U pratnji učenika bile su učiteljice Ivana Mraković, Jelena Đurak i Marija Županić, a pridružila nam se i majka jednog učenika.

 

   

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 5. 2024. 12:28

Nastavak provedbe projektne aktivnosti u sklopu projekta Građanskog odgoja u obrazovanju "Svoje navike promijeni i prirodi se okreni"

U srijedu, 3. 4. 2024. godine učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti Zavičajci i Prirodoljupci te ostali zainteresirani učenici škole, njih 19, uživalo je u novom planinarskom izazovu. Pod vodstvom profesorice Margarete Skuhala Juričić, vodiča A standarda i članice Planinarskog društva Ravna gora, uspeli su se na Pokojec i Rudski Gubec.

Aktivnost je započela okupljanjem učenika ispred Osnovne škole Vinica i podjelom zelenih  majice sa gore navedenim sloganom. Uslijedila je vožnja autobusom  do Belskog dola. Planinarski izlet nastavljen je pješačenjem šumskim putem do sela Pokojec i vidikovca Rudski Gubec  koji se nalazi na 596 metara nadmorske visine. Učenici i učiteljice u pratnji, Jelena Đurak, Biserka Hudoletnjak i Marija Županić, uživali su u šetnji, igri, druženju, stjecanju planinarskih vještina i upoznavanju prirodnih ljepota Ivančice. Nakon kraćeg odmora, užine iz ruksaka  i  igre na otvorenom kod Lujčekove hiže, pješačenje je nastavljeno do Belskog dola. Uslijedio je  povratak autobusom u Vinicu. Učenici su propješačili trasu od 7,6 kilometara. Pomalo umorni, ali zadovoljni Zavičajci i Prirodoljupci s veseljem čekaju nove planinarske pohode.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 4. 2024. 08:40

Obilježavanje međunarodnog dana planinara u sklopu projekta Građanskog odgoja "Svoje navike promijeni i prirodi se okreni"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 3. 2024. 07:32

Provedba projektne aktivnosti u sklopu projekta Građanskog odgoja "Svoje navike promijeni i prirodi se okreni"

U srijedu, 21. 2.2024., učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti Zavičajci i Prirodoljupci te ostali zainteresirani učenici, njih tridesetak, u  svrhu promicanja zdravih navika i okrenutosti prirodi i planinarstvu, prošli su dionicom Varaždinskog planinarskog puta, trasom Črešnjevo – Planinarska kuća Vagon – Planinarska kuća Ledinec – Škriljevec.

Aktivnost je započela u Osnovnoj školi Vinica u 9:00 sati predavanjem vodiča A standarda, profesorice Margarete Skuhala Juričić, na temu Planinarenje po zavičaju. Učenici su upoznati sa osnovama planinarenja, planinarstvom i mogućnostima planinarenja po zavičaju. Uslijedio je polazak autobusom u smjeru sela Tužno, a pohod je nastavljen pješačenjem ulicama sela Črešnjevo do planinarske kuće Vagon na 220 m te do planinarske kuće Ledinec na 290 m nadmorske visine, koja se nalazi u Gornjem Ledincu. Nakon kraćeg odmora i užine iz ruksaka, pohod je nastavljen cestom za Škriljevac i Gornji Ledinec gdje je planinare čekao autobus. Učenici su propješačili trasu od 6 kilometara. Upoznali su dio Varaždinskog planinarskog puta u Varaždinsko – topličkom gorju, upoznali su se s planinarskim oznakama i planinarskim objektima. Boravak u čistoj prirodi i dobrom društvu motivirao ih je da se i ubuduće uključe u slične aktivnosti. U sklopu projekta učenike su, uz planinarskog vodiča, vodile učiteljice Jelena Đurak, Marija Županić i Ivana Mraković.

 

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 2. 2024. 07:55

Radionica u sklopu projekta „Svoje navike promijeni i prirodi se okreni“

U srijedu, 22.12. 2023. u sklopu projektne aktivnosti   Građanskog odgoja „Svoje navike promijeni i prirodi se okreni“, predavanje za učenike polaznike  izvannastavne aktivnosti Zavičajci, održala je gospođa Vesna Levanić, članica Planinarskog društva Extrem iz Čakovca. Učenike je upoznala s potrebnom planinarskom opremom i pravilima ponašanja za vrijeme planinarenja. Poseban interes učenika zaokupila je prezentacija s fotografijama planina i vrhova koje je gospođa Levanić „osvojila“. Dogovorena je i nova aktivnost, planinarski pohod 10.12.2023. na Ivanščicu. Učenici su pozvani da ponesu „eko - nakit“ za kićenje jelki na stazi Pionir.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 11. 2023. 07:35
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Upisi u srednju 2024.

Natjecanja


Centri izvrsnosti

Ponude - Javni pozivi


COVID 19

Projekti EU

Solarna energija

Pomoćnici

Projekt "Ja mogu"

Projekt "Mi možemo"


Prehrana

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju