preskoči na sadržaj
Projekti

Radionica u sklopu projekta "Novi život stare odjeće"

U utorak 3.10.2023. učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti Prirodoljupci i UZ Vrčeki - Eko sekcija Zemlica uz vodstvo učiteljice Jelene Đurak proveli su radionicu izrade igrački za pse. Na radionici su još sudjelovali učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti UZ Vrčeki - Povijesna sekcija Vinička baština te zainteresirani učenici 3.b i 7.a razreda te učiteljice Tamara Drašković , Lara Furjan Kralj, Nikolina Siročić i Marija Županić. Svi su marljivo radili imajući u vidu krajnji cilj - pomoć životinjama. Igračke će se prodavati u školi u srijedu i četvrtak povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja. Sredstva prikupljena prodajom donirat će se utočištu životinja Sunčani bregec. Učenici su izrađivali igračke tehnikom makramea od tkanina koje su dobili recikliranjem stare odjeće pa su se tako uključili u projekt Novi život stare odjeće.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 4. 10. 2023. 07:37

Provedba projektne aktivnosti u sklopu projekta Građanskog odgoja "Svoje navike promijeni i prirodi se okreni"

U petak, 29.9.2023. učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti Zavičajci i Prirodoljupci realizirali su prvu projektnu aktivnost u sklopu projekta Građanskog odgoja "Svoje navike promijeni i prirodi se okreni". U pratnji učiteljica Đurak Jelene, Mraković Ivane i Županić Marije pješačili su od škole, cestom i šumskim putevima, do špilje Vinica i slapa De kubila šči. Puni pozitivnih dojmova i očarani prirodnim ljepotama zavičaja vratili su se u školu. Boravak u čistoj prirodi i dobrom društvu motivirao ih je da se i ubuduće uključe u slične aktivnosti.

   

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 10. 2023. 07:18

IZRADA HERBARSKE ZBIRKE, OBOGAĆIVANJE ŠKOLSKOG VRTA I IZRADA VISOKE GREDICE U SKLOPU PROJEKTA SVE PO 10

Članovi Vrtlarske grupe, izvannastavne aktivnosti Prirodoljupci te Eko sekcije Zemlica  sa svojom voditeljicom Jelenom Đurak uključili su se u projekt Sve po 10 svojim aktivnostima. Polaznici izvannastavne grupe Prirodoljupci izradili su herbarsku zbirku 10 najčešćih vrsta drveća i grmlja kontinentalne listopadne šume (prikupljali su  biljni materijal, prešali, determinirali, popunjavali etikete s osnovnim podacima o vrsti, smještali prešane biljke na prazni bijeli papir A3 formata i u stakleni okvir te razmjestili gotove primjerke na školski zid). Polaznici izvannastavne aktivnosti Vrtlarska grupa u školskom Vrtu bioraznolikosti posadili su 10 novih vrsta. Polaznici izvannastavne aktivnosti UZ “Vrčeki” - Eko sekcija “Zemlica” izradili su 2 visoke gredice sa ukupno 10 vrsta samoniklog ljekovitog bilja našeg kraja (izrada drvenog okvira i zaštita bojom, ispuna drvenog okvira zemljom, sakupljanje bilja iz okoliša i presađivanje u povišenu gredicu, izrada info letka o svakoj vrsti).

 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 6. 2023. 09:00

IZRADA SMJEROKAZA U SKLOPU PROJEKTA SVE PO 10

Članovi izvannastavne aktivnosti Zavičajci sa svojom voditeljicom Marijom Županić izradili su u sklopu projekta Sve po 10 smjerokaz za deset europskih metropola. Da bi to izradili uspješno pretraživali su mrežne stranice i odabrali deset europskih metropola s obzirom na broj stanovnika te političku, gospodarsku i kulturnu važnost. Smjerokaz su izradili od drvenih letvica koje su pobojali te na njih ispisali nazive metropola i udaljenost od Vinice. Smjerokaz su postavili u školskom dvorištu.

 

    

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 12. 6. 2023. 08:33

ŠIVANJE I PLETENJE U SKLOPU PROJEKTA SVE PO 10

Sudionici projekta Krpice, konci, igle i vuna te članovi izvannastavne aktivnosti Kreativci su sa svojim  voditeljicama Nikolinom Siročić i Andrijanom Kušinec ručno ili na šivačim mašinama šivali deset jednostavnih uporabnih predmeta poput gumice za kosu, pernice, platnene vrećice, dekorativne jastučnice, platnenih ukrasa za bor,  šalova, vunenih traka za uši, kapa, štucni i sl. sudionici su naučili krojiti, šivati i ukrašavati predmete. 

 

 

 

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 6. 2023. 12:07

KORIŠTENJE BLUEBOT I BEEBOT TEHNOLOGIJE U SKLOPU PROJEKTA SVE PO 10

Članovi informatičke grupe razredne nastave sa svojom voditeljicom Nikolinom Trojko izradili su deset jednostavnih programa koje su izvršavali Blue Bot ili Bee Bot roboti. Osmišljavali su program, opisivali što treba robot raditi, izradili su algoritam, određivali tijeka izvršavanja programa, pisali naredbe uz pomoć aplikacija (Schratch, Blue Bot i dr.), ispitivali programe i ispravljali greške. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 6. 6. 2023. 08:36

IZRADA KVIZOVA I DIGITALNIH MATERIJALA U SKLOPU PROJEKTA SVE PO 10

Članovi informatičke grupe sa svojom voditeljicom Adrianom Telebar izrađivali su informativne letke i plakate, snimalie i fotografirali učenike i učitelje tijekom rada na projektu, uređivali i montirali te objavljivali videozapisa, uređivali i pripremali objave za mrežnu stranicu škole te izrađivali kvizove.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 5. 2023. 08:34
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Upisi u srednju 2024.

Natjecanja


Centri izvrsnosti

Ponude - Javni pozivi


COVID 19

Projekti EU

Solarna energija

Pomoćnici

Projekt "Ja mogu"

Projekt "Mi možemo"


Prehrana

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju